Бродирана красота - Гоблени 81

• 99 540
  • 725
  •   1
Отговори
# 60
Anita , лесно е.
 не се изисква талант специален, а само интерес към бродирането и създаването на картината.
Това е като да редиш пъзел- или ти харесва , увличаш се и не ти се оставя започнатото  или те хващат нервите и захвърляш започнатото:)

Започни нещо интересно и в никакъв случай лесно. Имам предвид да не е нещо дребничко, цветенца , животинки и т.н
Трябва  в процеса на бродиране на поддържаш желанието си, а лесните неща стават бързо рутина и омръзват.

Избери тематика , която ти харесва. Не започвай да бродираш , за да се учиш.
 след няколко бода си се научила, а и винаги може да попиташ тук ,ако нещо не ти е ясно Започни нещо, което искаш да видиш , колкото се може по-скоро на стената рамкирано:)

# 61
  • София
Анита, все пак не се изхвърляй с някакъв чаршаф, защото по някое време ще ти писне  Hug

След малко качвам готовото момиченце, само да го изгладя

Добро утро. Имам нужда от помощ. Ще правя подарък на един фризьорски салон и съм се насочила към графика, но не мога да се спра на нещо определено.

kolov4eto, лично аз смятам, че това е подходящо, най-малкото прическата е много стилна

http://www.igolka.in.ua/load/cherno_belye_i_grafika/beauty/26-1-0-1216

Виж също тези

http://www.igolka.in.ua/load/cherno_belye_i_grafika/dama_v_shljape/26-1-0-1199
http://magic-stitch.at.ua/load/monokhrom/progulka/30-1-0-505

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 11:30 от -=Деси=-

# 62
Anita_79 Понеже не се вижда от кой град си, ако срещнеш трудности все си мисля че може някои от нас да ти помогне. Стига да си от моя град аз нямам нищо против. Друго е да има кой да ти покаже нагледно как се прави. Поне на мен ми беше по лесно като ми обясниха, пък не отнема много време.

# 63
Благодаря на всички ви! Поразрових се из нета и открих, че масово първите гоблени на вече напредналите са били - Коне на вопопой, Мелницата, Червените рози в кошница и Арабското момиче /не съм сигурна дали съвсем точно ги възпроизвеждам/. Ще проверя в магазините дали има някой от тях ... а иначе ще търся някой да ми покаже нагледно как се шие, изобщо дори не знам игла как се държи  Embarassed . Още веднъж - Благодаря! Когато понапредна ще взимам по-дейно участие в темата  Laughing !

# 64
  • София
Благодаря на всички ви! Поразрових се из нета и открих, че масово първите гоблени на вече напредналите са били - Коне на вопопой, Мелницата, Червените рози в кошница и Арабското момиче /не съм сигурна дали съвсем точно ги възпроизвеждам/. Ще проверя в магазините дали има някой от тях ... а иначе ще търся някой да ми покаже нагледно как се шие, изобщо дори не знам игла как се държи  Embarassed . Още веднъж - Благодаря! Когато понапредна ще взимам по-дейно участие в темата  Laughing !

Аз също започнах с "Конете", шият се 1:4 и е малко досадно. Ако се спреш на тях, бих ти препоръчала 1:1, иначе наистина стават много красиви.

Освен това аз, като сравнително начинаещ гобленар, бих ти препоръчала да направиш нещо не много голямо с гобленов бод, а след това да си харесаш нещо с кръстчета, защото изборът е несравнимо по-голям

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 12:01 от -=Деси=-

# 65
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Благодаря на всички ви! Поразрових се из нета и открих, че масово първите гоблени на вече напредналите са били - Коне на вопопой, Мелницата, Червените рози в кошница и Арабското момиче /не съм сигурна дали съвсем точно ги възпроизвеждам/. Ще проверя в магазините дали има някой от тях ... а иначе ще търся някой да ми покаже нагледно как се шие, изобщо дори не знам игла как се държи  Embarassed . Още веднъж - Благодаря! Когато понапредна ще взимам по-дейно участие в темата  Laughing !
Ако наистина не си бродирала досега не те съветвам да започваш с Коне на водопой или с Мелницата ( мисля, че става въпрос за Воденицата на Буше). Те и 1:1 са си големи и в един момент действат демотивиращо на човек. Виж Червените или Жълтите рози добър вариант за начало тъй като не са толкова големи. Масово първите гоблени са били тези, защото едно време нямаше голям избор от модели. Що се касае за Арабското момиче мисля, че най-добре е да се шие с кръстче, а не с гобленов бод. За това е най добре да имаш човек, който да ти покаже нещата като начало. И после като се отприщи човек - няма спиране. Laughing

# 66
  • UK/София

Shocked Деси, този гоблен с алпийските цветя не е никак лесен за начинаещи.Ших го допреди месец, доста ме измъчи.

Анита, аз също те съветвам да започнеш с кръстчета, но както каза Хипатия, да го сложиш на стената, за да имаш стимул.
Аз се учих на този и не съжалявам.

разликата в трудността между двата е огромна      

# 67
  • София
Ето ми го момиченцето. Цветовете са съчетани под всякаква критика Close

Биляна, мерси  Hug Толкова съм запленена от картинката, че изобщо не погледнах схемата, моя грешка  Embarassed

# 68
  • Плевен
Все още не съм се разписала в новата темичка ,просто нямаше какво да покажа Blush!Вече съм готова !
Рамкираното птиче на чашка от КК !Този гоблен беше като фотомодел Mr. Green,що снимки му правих докато оцеля поне малко действителния му вид Rolling Eyes!Обичам птички и теменужки , а тука те са в едно!Това е любимият ми гоблен,нищо че мъжо нещо му се мръщи!Важното е че на мене ми харесва smile3534!

Първи опити за бродиране с ленти  Thinking Crossing Arms и едно малко предизвикателство на Ланарте ,което оформих в малки рамчици  Blush

Картички изработени без с изонит  Blush

Първият ми 8 мартенски  подарък от едно мило другарче Hug Heart EyesДано скоро го ушия ,защото е много красиво! Peace

Anita_79
Hugда си дам и аз моя съвет!Моят първи гоблен беше само със 7 цвята,гобленов бод -"Зеленият замък"!От мерак го уших за 20 дена и му се радвах като дете!Ако искаш и схеми имам на подобни /с малко цветове/,но според мене една готова комплектовка ще ти свърши по-добра работа!Успех , не му мисли много,просто хвани иглата и започни,желанието го имаш! Peace

# 69
Анита и аз ще споделя мнение.Първо уших на заря мини маус мисля че беше със 6 цвята,след това майчина ласка 1:1 и сега шия пак 1:1 казанската богородица на солария започни с някое малко и след това смело напред. Hug

# 70
Здравейте, връщам се от магазина с първия си гоблен  Simple Smile. Първо гледах тези с 10 цвята /с по-малко нямаше/, но ми се видяха много бледи - някакви неконтрастни пейзажи бяха. Продавачката ми препоръча /и това си взех/ - Воденичката - с 19 цвята, 1:4, като големина мисля, че 23 на 19 е /каза ми че е колкото две кутийки голямо/. Не знам дали ще е лесно, но картината много ми хареса  Laughing. Една приятелка ми обясни как да си разграфя чаршафчето, препоръча ми да си навия конците на топки ... само не знам да ги плакна ли /конците/ преди работа ... дали ще пуснат боя после при изпиране на готовото ...

# 71
Аз не ги плакна и никога на са ми пускали конците.

# 72
Анита добре дошла  Hug в отбора! И аз да не остана назад бих ти препоръчала някоя готова комплектовка има една много сладка серия Пикльото, Момиченце с котенце, ще се опитам да ти покажа и някоя картинка след мъничко. опа http://imageshack.us/photo/my-images/11/picscs.jpg/ Съгласна съм с другите момичета, че трябва да е нито голямо нито малко и да може да поддържа интереса ти. А само да стане готово .... после ще си го гледаш като детенце ще му се радваш и ще се гордееш с него  bowuu! Успех!

Деси, pepen невероятни красоти както винаги! Страхотни сте!   bouquet Hug

И една интересна случка от днес, докато си пиех кафето в обедната почивка, гледам на паркинга отпред една жена седнала в автомобил - на шофьорското място и си шие кротко гобленче!  #Crazy Ей, много сме!  Peace Силни сме!  smile3501Много се зарадвах на жената мислех си, че само на мен ми се е случвало да шия в колата  Joy та я кажете вие кое е най-странното място на което сте шили или шиете?  newsm78

# 73
И една интересна случка от днес, докато си пиех кафето в обедната почивка, гледам на паркинга отпред една жена седнала в автомобил - на шофьорското място и си шие кротко гобленче! 
Имам позната, която е таксиметров шофьор и така доста гоблени е ушила. И аз и се чудя как се съсредоточава.

# 74
Нищо вече не ме очудва,защото това е хоби и  един път човек  като се закрасти и край.
Така,че .....  Grinning
Момичета искам помощ от вас !Искам в понеделник да си купя гергеф,защото когато ших Иисус чука на вратата ,а той беше 1:1 накрая си казах ,че с гергеф ще ми е по удобно там където има много  цветове.
Какъв диаметър да си взема ,като не шия големи гоблени?
12.5 -диаметър или кой е най-подходящ нямам представа.
Който шие с гергеф нека ми отговори!

Общи условия

Активация на акаунт