Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са ползите от използването на органични торове?
Какво представлява домашният компостер и как се използва?
Какви са препоръките за отглеждане на домати от семена?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са ползите от използването на органични торове?
Органичните торове подобряват механичните свойства на почвата, като влажност, аерация и обработваемост. Освен за подхранване, те се използват и за подобряване на качеството на почвата. Ползите включват добавяне на азот, фосфор, калий, калций, магнезий, микроелементи и полезни бактерии, които насърчават растежа на растенията.
-
Какво представлява домашният компостер и как се използва?
Домашният компостер е устройство, предназначено за преобразуване на биоразградими отпадъци в тор. Използва се за превръщане на органични материали като остатъци от храна, градински отпадъци и други в полезен компост чрез естествен процес на разлагане, включващ микроорганизми и червеи. Полученият компост служи за обогатяване на почвата в градината.
-
Какви са препоръките за отглеждане на домати от семена?
Отглеждането на домати от семена включва внимателен подбор на семената, които след това трябва да бъдат засети в подходяща почва. Препоръчително е да използвате добре запасена с хранителни вещества почва и да осигурите достатъчно слънчева светлина. След покълването растенията се прехвърлят в по-големи саксии и се поддържат при топли и светли условия.
-
Какви са ползите от стимулацията на семената с дървесна пепел?
-
Какво означава наличието на множество умрели пчели около кошера?
Аз помня, че баба ми казваше навремето, че като се сложи по много или обилно, можело да прегори стръкчетата. Мисля, че за този тор говореше, от кокошките.
.Явно яйцата им са били в почвата и сега са се излюпили.И вече смучат и заразяват с вируси.След обяд ще вкарвам в употреба химията