(Био) зеленчукова градина 7

• 92 370
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
Куркума ти ме засрами.
Такъв анализ на наличните ресурси дори и не съм си помисляла да правя.
Но за мое оправдание пак ще кажа - купихме къща на 30 години - дворът е само пясък. За да го докарам в приличен вид - имам предвид почва - ще ми трябват години, освен ако не го изгреба и не сложа нещо.
За радост и съжаление имам доста местни растения, които ще снимам и ще ви пусна скоро. Много са красиви и сърце не ми дава да ги унищожа. Градината е един хаус от различнш видове, а аз искам да я подредя някак, но без да убивам нищо  Sad. Трудно ще  е, но се старая Grinning.

# 61
  • Пазете Гор
Добре дошла, valqq
Долу има разни статии, с уговорката, че някои методи са промишлени и не съвсем био.
Майка ти е права, има такъв риск.

Нека уточним, че при при някои методи за производство на компост, температурата на гниене до голяма степен обеззаразява. Това, разбира се, е трудно да се постигне в домашни условия.

За себе си съм решил да направя поливка със син камък преди засаждане. Синият камък е разрешен препарат в био-производството, май.

http://agrosaveti.com/tag/%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B7%D0%B0%D … %D1%82%D0%B0.html

Gugi, щом е само пясък..туй ще да е насип. Каквото са имали, когато направили къщата, са насипали да си докарат вертикалната планировка. Дали? На какво ниво е теренът наоколо?

# 62
Куркума, къщата е строена преди 30 години върху дюня.
Вълк добре си дошъл със семейството.
Собствениците не са полаголи никакви грижи и наистина е трудно да се подобри почвата.

# 63
Куркума,сърдечно благодаря за топлото посрещане.Ти си едно от светилата на форума и ще чета с интерес съветите ти.

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 19:22 от valqq

# 64
Да споделя опита си от миналата година.При много от вас се появи алтернарията при доматите.В един френски сайт прочетох,че трябва да се забие във стъблото медна тел.Направих го и случайно или не успях да си опазя доматите .

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 19:20 от valqq

# 65
Тука най-старият газда (90+) слага едно кристалче син камък без вар във водата, с която си полива разсада домати. И аз си имам домати-бебета, показаха се. Само в една кофичка от 13 няма. Вълчицата видяла, че събирам измити кофички от кисело мляко, и сложила и тя една, но непробита. Е, в тая кал доматчетата не са поникнали. Gazda (унгарски) - стопанин.
Gugy, опитай картофи в пясъка. Изкопай трап докато стигнеш до влажно и зарови 3 покълнали картофа.

# 66
Вълк, дай съвет,моля. Как от "прикачи" да си кача снимките тук във форума?

# 67
Ех, не мога ви стигна!
Нова тема, нови страници, нови градинари. Покълнали семена, обработени почви! Радост за моите очи! Айде, мен ме посрещнете като нов де, приятно е!
Щот' пък аз няма с какво да се похваля. Орязах всички овошки, лешниците разсадих/имаха бая издънки/ , но не мога да напръскам с бордолезовия. Студено става нощес -4,- 5 града. Бадемите ми тръгнаха, миналата неделя имаха 5-6 цвята, дано мраз не порази пъпките. Идната седмица я прогнозират даже по-студена. Ще ми ръждясат инструменти и стави, ей!

# 68
Ей,добре дошъл  Дедо!Само ти липсваше от старите пушки тук.Може ли въпрос точно за теб?Кога е времето за засаждане на нови издънки от лешника?

# 69
Мерси, мерси Laughing
По всяко време, най-добре наесен. Сега, ако не е замръзнала земята, също може. Аз пропуснах есента, не ми се развиват много добре лешничетата, бавно, трудно, насила някак. Реших да оставя по 3-4 издънки на храст. Кат' вадих дребоса, те с едни здрави коренища. Пък няма на кого да даря и ги насях покрай дувара. Лешника иска много въздушна влага. При мен е едно сухо лятоска, само ги мъча. Ама и аз инат Crossing Arms Зимата вечерното бренди не е коняк без лешник!

# 70
Вълк, дай съвет,моля. Как от "прикачи" да си кача снимките тук във форума?
отиваш на прикачи, като минеш с маркера на някои буквички, се вижда малка снимката Кликаш на тая, която искаш да ни покажеш и тя се вижда на бял фон  Кликаш на нея с десен бутон, после кликаш на отвореното долу - Пропертис След това копираш адреса й - всичко, което е срещу адрес URL   Адресът изглежда по следния начин примерно http://prikachi.com/images/825/2959825N.jpg

Идваш тук, кликаш на отговор, после над прозореца за постинг на това В полето за постинг се появява нещо с 4 скобички - пействаш запомнения адрес между втората и третата скобичка, публикуваш и това е
Има тема за пробване на такива работи http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76041.330

# 71
Ех, Дедо, оскубали ми мъжете едно лешниче, като чистили едни храсти, аз го забодох обратно, дали ще стане нещо, не знам... Имаше си пъпчици, много ми беше хубавичко.

За снимките - като пишем нов отговор, горе над текста има една картинка, първата на втория ред - вмъкни изображение - крикваме на нея и копираме адреса на изображението  Peace
Изпреварили са ме  Embarassed

# 72
Вълк, благодаря от сърце.Ще се пробвам и като се науча ще пускам и снимки.  bouquet Дедо, аиздънките с корените ли се вадят и трябва ли ако не са да ги сложа в земя лятото да си пуснат?

# 73
Наболия под снега чесън.Види му се краят ще идва пролет.                                                                                   А това са бебенцата доматки.Сърбят ме вече ръцете.Благодаря отново,успях да се справя със снимките благодарение на вас  :  bouquet  bouquet

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 20:21 от valqq

# 74
Сега видях ,че апарата ми не е настроен и си стои със датата когато е купуван.Сори. Снимките са отпреди 2 часа.

Общи условия

Активация на акаунт