(Био) зеленчукова градина 7

• 92 380
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
mama_gali от Враца съм. Климата ни е от най-кофти вариант .Хем от запад хем от север студ.Затова питам за бадемите...

в Козлодуй съм - има бадеми и си виреят добре  Hug нашият е още бебе, миналата година цъфна за сефте  Sunglasses

# 91
С Goody земеделстваме по комшийски.
Дръвчета-бадеми има доста около нас.

ОФ - Goody, този черния, дето пази плочките, ти маркира портичката Joy

# 92
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте!
Gugy , здравей! Поздрави на далечна Австралия! Hug  Кенгура подскачат ли край вас? Simple Smile
Куркума, евала за инфото!
Аз съм в Югозападна България и се чудя, дали при нас ще вирее бадем. Никъде в района не съм видяла.  newsm78 Последните години пролетта много закъснява и някои овошки се повреждат. Особено кайсиите, та си мисля, че бадемите трудно ще виреят.

# 93
Вале, баща ми живее натам към вашия край, в Кнежа, има бадеми  Peace
Геликас, аз пък мислех, че там всичко расте  Embarassed Баба ми имаше роднини в Петрич, имаха и нар, и фъстъци...

# 94
  • При розите и топлата вода ......!
mama_gali, в Петрич да, но аз съм отсам Пирин и сме почти цял месец назад.

# 95
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Вале, баща ми живее натам към вашия край, в Кнежа, има бадеми  Peace
Геликас, аз пък мислех, че там всичко расте  Embarassed Баба ми имаше роднини в Петрич, имаха и нар, и фъстъци...

Joy брала съм фъстъци в Капитановци, Видинско, май няма проблем да се гледат и на север и на юг.
и за да не е съвсем спам  Blush разсада ми от "Розова хала" на "Стопанин" е по-висок и с по-голяма кълняемост от "Червена круша" на друга фирма; започна да никне "Калифорнийското чудо" -  чушки за по два килограма кайма Crazy има и някакво медоносно растение  Blush но забравих какво е.  Hug

# 96
Аз май се уредих с разсад "Калифорнийското чудо" Grinning
Ако успея да го отгледам, ще ти дам от доматения.
Борсата за разсад заработи Grinning

# 97
  • густо майна Филибето
Eто ме и мен! Успях да ви изчета, време е да се разпиша Simple Smile
Тъкмо оправих терена за граха, застудя, не съм го сяла Rolling Eyes След тия дъждове май няма и да мога скоро да го сея, нали няма да е късно през март?

# 98
  • Пазете Гор
Като гледам температурите, нищо не се губи с отлагането на сеитбата на граха. Нещата биха се ускорили в резултат на ранното засяване, ако температурите на въздуха са около 10-12-15 градуса. Но в момента стойностите са зимни. Ако сеем сега, най-много да позагубим част от семената.

Грахът е сравнително бързорастящ, така че и при засяване през март първата половина  ще освободи площта в края на май, най-много до 10 юни. Точно време за засаждане на разсад на средноранни зеленчуци, както и за по-топлолюбивите: бамя, патладжан, капии, домати.

# 99
записвам се само, че ви изтървах Embarassed

# 100
Като гледам температурите, нищо не се губи с отлагането на сеитбата на граха. Нещата биха се ускорили в резултат на ранното засяване, ако температурите на въздуха са около 10-12-15 градуса. Но в момента стойностите са зимни. Ако сеем сега, най-много да позагубим част от семената.

Грахът е сравнително бързорастящ, така че и при засяване през март първата половина  ще освободи площта в края на май, най-много до 10 юни. Точно време за засаждане на разсад на средноранни зеленчуци, както и за по-топлолюбивите: бамя, патладжан, капии, домати.
На гнезда ли сеете граха?

# 101
Аз сея грах на редички-40 см.между редовете и 10 между семената.Като поникне го загърлям и го търся чак за бране.

# 102
  • София
Такааааааааа, започвам с тъпите си въпроси и ви моля да ме изтърпите  Embarassed
Купих семена, прочетох упътванията отзад. Ама пък те са толкова кратки...
Купих и кофички.
Нали трябва да пробия дупки на дъното им ?
По колко семена в кофичка и на каква дълбочина трябва да поставя семената ?
Става дума за доматите. Сортовете им са Опал и биволско сърце.
На краставиците трябва ли да правя разсад ? Вероятно подобно на този на доматите ?
Има и патладжан. И там пише толкова малко .
Малко ми е неудобно, че ви занимавам с простотии, но нищо не разбирам, а искам да се науча.

# 103
На краставицзите не правя разсад В кофичка тръгват слаби, с тънко стъбло, което после не надебелява и те може да храни добре по-нататък Сея ги на 1 май, но то зависи от района Те никнат бързо и растат бързо В книгите пише да се поливат корнишони - сутрин и вечер, а останалите - само вечер
Не купуваме кофички, ползваме от кисело мляко пробити отдолу на две - три места С рохка, влажна пръст, над семената - около 1 см пръст четох за разсаждане после, по две в кофичка, но за мен това е невъзможно, сея по пет семена, после скубя по-хилавите, докато останат по 2 в кофичка
За патладжана - докато остане 1 в кофичка
На тъмно и топло, в някаква тава, докато поникнат След това на светло и по-хладно, и се поливат по-малко, да не се източват тънки и хилави Като останат колкото трябва в кофичка, може да се досипва по малсо пръст

# 104
  • Русе
Най-добре да си посееш семената в една по-голяма кутия и като пораснат тогава да  пикираш в кофички от кисело мляко. Това правя с доматите. Пипера и патладжана също го сея на гъст разсад и не пикирам. Садя го направо в градината.Пък няколко кофички с краставици не е зле, защото ще станат по-рано от тези посети направо в земята.

Общи условия

Активация на акаунт