Отговори
# 450
  • Пловдив
ХАЙДЕ ВЕЧЕ НАИСТИНА ЧЕСТИТО НА ВАЛАРИ! ДА ИМ Е ЖИВ И ЗДРАВ СИНЪТ И МНОГО ДА ГИ РАДВА!  smile3525

ino4kada, стискам палци всичко да мине леко и безпроблемно  Praynig Не се притеснявай, виж вече колко хубави и здрави бебчета си имаме Simple Smile

# 451
  • гр.София
 smile3525

ЧЕСТИТО БЕБЕ НА ВАЛАРИ!!!
ДА Е ЗДРАВО, ПОСЛУШНО И ВЕСЕЛО!!! НА МАМА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!!!!

# 452
  • Кукуландия
Честит момък на Валариbouquet Да са живи и здрави и много щастливи!  Hug

Имам едно питане към мамите, които пият Допегит - веднага след прием ли ви се нормализира кръвното или трябва по-продължителен прием, за да има резултат? Аз го пия от 2 дни, но пак не мога да смъкна до 130/80, а си стои около и над 140 горната граница  newsm78

За коликите майка ми отдавна се е подготвила със семе от копър във фризера  Mr. Green друго не мисля да купувам за момента.

ino4kada, късмет и спокойствие утре, стискам палци всичко да мине без излишен стрес  Hug

Относно упойки, болки и т.н.... абе мами, особено тези, които им е за първи път... защо се настройвате за кой знае какви болки! Прочетох вече няколко такива поста. Недейте така!  Naughty Настройвайте се положително! Всичко е толкова индивидуално! Това че на някоя мама раждането е било ужасно не значи, че и вашето ще бъде такова! Мислите си колко лесно и без травми ще мине раждането! Това е единствената настройка, която трябва да си повтаряте нон-стоп. Четох преди време, че организма сам си произвежда обезболяващи, но за целта трябва да сме спокойни, т.к. страха и стреса подтискат производството Grinning Аз поне така се настройвам - че всичко ще бъде наред и няма да имам никакви проблеми. Ще видим дали като дойде момента ще успея да запазя хладнокръвие, но силно се надявам  Mr. Green Именно заради това ще се опитам да избегна влизането в болницата до последно, т.к. самата обстановка винаги ме е подтискала, дори и когато съм влизала в болнично заведение само като придружител  Crazy

# 453
  • София
Честити бебчета на Лъки и Валари, да са живи и здрави   bouquet  bouquet  bouquet!

Днес една колежка ми каза, че коремът много ми се е смъкнал. Аз си мислех, че не е, но сега като се загледам  newsm78 ...

Комелина, аз и преди писах - докато раждах, си мълчах, но като ме шиха, взех да мрънкам и да се дърпам, ама то гадно си беше.

За матрачетата за преносимата кошарка - ние уж купихме кошара и дървено легло, но в крайна сметка дъщеря ми още си спи в кошарата. Бяхме купили хубаво матраче - Пиер Карден, поне 12см е, много съм доволна от него. Слагали сме го и на двете нива. Под него е тази плоскост с дунапрена, но само за подложка. Възглавница ползваме отдавна - баба й ни приготви от истински кокоши пух, тъничка. Но не помня кога сме я сложили, може би откакто я смъкнахме на долното ниво, т.е. от 7-8 месечна.

Залъгалка за болницата съм купила, помня, че там беше единствения момент, в който дъщеря ми я понасяше - там им даваха едни каучукови биберони от шише, когато много ревяха. Не е спала постоянно, дори там си будуваше и ревеше, та с нея се успокояваше и й харесваше отначало. Обаче после научи, че мама е по-добрата залъгалка и ги отказа. Все пак мисля да пробвам и с това бебе, ако иска - иска, ако не - мама пак е на линия  Laughing. А колко често се стерилизират, идея си нямам  newsm78.

Пудра не съм ползвала никога, и аз знам, че кожата не може да диша от нея. Крем съм ползвала Павлодерм, сега съм купила на Веледа и Павловича мас.

Капки за колики сме ползвали Еспумизан и още 2 вида някакви, но помагаха само първите дни, после като че ли привикваше към тях. Семената от копър също не помагаха особено. Инфакол така и не намерихме тогава, иначе го хвалят. Колийф май го нямаше още тогава, може би са хубави, но това цедене, за да ги дадеш с кърма ми се вижда доста досадно  Rolling Eyes

Аз съм станала с доста голям корем и нося джинси за бременни и разни широки пуловери. От няколко дена не мога да си закопчавам якето, то пък застудя  Laughing.

# 454
Цитат
За коликите майка ми отдавна се е подготвила със семе от копър във фризера   друго не мисля да купувам за момента.
Ей това наистина ме развесели Joy Joy

# 455
  • Пловдив
Относно упойки, болки и т.н.... абе мами, особено тези, които им е за първи път... защо се настройвате за кой знае какви болки! Прочетох вече няколко такива поста. Недейте така!  Naughty Настройвайте се положително! Всичко е толкова индивидуално! Това че на някоя мама раждането е било ужасно не значи, че и вашето ще бъде такова! Мислите си колко лесно и без травми ще мине раждането! Това е единствената настройка, която трябва да си повтаряте нон-стоп. Четох преди време, че организма сам си произвежда обезболяващи, но за целта трябва да сме спокойни, т.к. страха и стреса подтискат производството Grinning Аз поне така се настройвам - че всичко ще бъде наред и няма да имам никакви проблеми. Ще видим дали като дойде момента ще успея да запазя хладнокръвие, но силно се надявам  Mr. Green Именно заради това ще се опитам да избегна влизането в болницата до последно, т.к. самата обстановка винаги ме е подтискала, дори и когато съм влизала в болнично заведение само като придружител  Crazy
Peace Съгласна съм с теб  Hug
Честно казано, изказвания от типа "То лесно майка не се става" и разкази за страхотии и ужасии леко ме дразнят. Предпочитам да вярвам, че ще съм от късметлийките, при които всичко ще мине леко и безпроблемно Praynig Не виждам как ще ми помогне, ако отсега треперя от ужас какви болки и мъки ме чакат  newsm78

# 456
Unien, Comelina..... напълно съм съгласна с вас! Трябва да се мисли позитивно, само дето аз съм "малко" паника и все си мисля, че мен ще ме боли много........Но .....взимам се в ръцe и както казва Unien......ще се опитам да мисля позитивно!  Peace

# 457
  • Ямбол
ЧЕСТИТООООО НА ВАЛАРИ

Почна сеее, искам и аз вече  Grinning Grinning
От два три дни забелязвам, че веднъж два пъти на ден леко ми се пригадва. Струва ми се също така, че корема ми малко е слязъл надолу. Болките в таза краката и слабините са вече част от всекидневието ми. Снощи спах седнала в леглото. Бебето хълцаше сигурно 15 мин и ме побърка. За киселините няма да казвам...Simple Smile) Общо взето добре си прекарвам и весело  newsm68

Аааа , щях да забравя. Вчера се срещнах с една от акушерките в болницата където мисля да раждам. Останах доволна от разговора. Според нея е излишно да избираш лекар за раждане, след като той не ти е следял бременността от самото начало. Според нея всеки един от лекарите в болницата макар и малко да са те - са много добри и ако е рекъл господ всичко да си е нормално ..... Абсолютно нищо няма да нося за там освен памперси и превръзки и за мен четка, паста и хавлия. Всичко останало е от тях. Бебето ще е при мен, обличат го, къпят го при мен, всичко.Ако имам желание мога и аз да го правя под зоркото око на акушерките Simple Smile За това че съм с отрицателен резус фактор, ще ми бият инжекция, която е напълно безплатно, тя се поема от касата. Престоя в болницта е също безплатен. Всичко по раждането се плаща на болницата от касата. Ако евентуално се наложи да ме цепнат, слагат местна упойка за шевовете. Иначе през самото раждане не използват обезболяващи Simple Smile) - чисто натурално  Joy Общо взето това е. Дупе да ми е яко

Unien, Comelina
точно така момичета. Страх винаги ще има, но не е болка за умиране - така ми каза акушерката на мен.

# 458
Здравейте мами и от мен Simple Smile

Първо честито бебче на мама Валари
 baby_neutral нека много да радва мама и тати.

Аз все завиждах на мамите със секцио,че си знаят датата и някакси може човек така да се настрои ама като гледам колко изненади има и при секциото Simple Smile

Днес така ме боли главата  Sad ама с това въртене по цяла нощ, не стига друго ами и мойте свекър и свекърва, които бяха болни тия дни от грип и май още са, не са се отказали да идват като се роди бебо  #Cussing out . Аз няколко пъти тактично им намекнах, че даже и хрема да имат не е добре да идват, но май няма ефект. Само по един два пъти кашляли иначе нищо им нямало  #2gunfire просто ще се побъркам. До термина ми има няма 10 дни и вече май бая съм се ошашкала, а и нямам никави подготвителни контракции даже не знам и какво да очаквам, все го чакам тоя кръст да ме заболи както сте писали повечето ама нищо няма при мен. Утре съм на ЖК да видят бебо, че той не иска да слиза.

За мазане сме купили и крем и пудра на Пенатен, не знам кое ще ползвам може би крема.

За кошарата-нашата е дървена от тези които са заляли пазара на Dizain baby, а матрака е двулицев на ''Блян''.

Ох сега като погледнах сумати глупости съм изписала Embarassed

# 459
за капките против колики ще ползвам Колийв
а относно пудрата...няма да ползвам...Козметика на Клоран съм си взела-крем за подсичане,мляко за тяло и душгел-шамроан

Относно упойките...сестра ми си беше поискала епидурална за нормално раждане....каза,че след като са и я сложили направо се родила....никаква болка не усещала.Доста жени вече раждат така....

# 460
Здравейте, момичета!
Честит Мартин на tutkata! smile3525
Честита Адриана на Лъки! newsm51
Честит Даниел на Валари! smile3525

Много стиснати палчета на всички, които имат нужда  fingerscrossed   fingerscrossed   fingerscrossed

При нас положението се влоши, Ники е с бронхопневмония. Надявам се, че сме я хванали навреме и няма да се стига до влизане в болница.

# 461
  • София
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА ВАЛАРИ!!!ДА РАСТЕ ЗДРАВО И ВЕСЕЛО ДЕТЕ! newsm07 smile3525 smile3504

Тази нощ пак я изкарах с контракций, а сутринта ми падна и тапата.
Четох,че тя може да падне няколко дни преди раждането, за сега съм спокойна пък ще видим. newsm78

Стиснати палчета на ino4kada Peace

Какво става с Ивка10?

marys , това е много неприятно с малкият.Стискам палци бързичко да се възстановява:pray:

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 17:46 от maiski3

# 462
Marys дано се оправите по-бързо и малкия да оздравее.  Praynig

Момичета вие на коя марка памперси сте се спрели, аз мисля да взема от белия пакет на Pampers, нека някоя запозната мама да каже дали е доволна от тях.

# 463
Uinen, при мен Допегита подейства след 2-3 дни прием по 3 т. на ден

# 464
честито на новите бебчета.

Общи условия

Активация на акаунт