ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 346
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте Александър!Моето бебе е на 6 месеца,лекувам го с хомеопатия от форуми,защото до сега нито един лекар не ми каза какво всъщност му е на бебо.Роди се с много суха кожа,по-късно се появиха упорити,крусти,мазах с домашна мас,после Мустела,зехтин,но нищо не помогна.На 4 мес.се разболя от бронхиолит и влязохме в болница.Там получи обрив по бузите,сгъвките на ръцете и краката и по гушата.Уголеми му се лимфен възел зад ухото,а главата му стана на червени кръгове.от които течеше лимфа.Бебо се чешаше до кръв.Ходих при алерголози,кожни,но всеки ми казва различно.Някои предполагат,че е АД,други казват че не е.Лекувах го със сулфур и петролеум,но нищо.Наскоро ми казаха,че това е усложнение от жълтеница,а той наистина изкара тежка жълтеница-около 3 месеца.От няколко дни има още две подутини зад ухото.Моля за вашето мнение!Предварително благодаря!!

# 346
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,
Вече се ошашквам! Синът ми е 4ти ден с 37,3 - 38,2 Т. Давам ХЛ (естествеено само едно) по предписание на хомеопата, но за сега не виждам ефект.
Не е ли много вече да поддържа такава Т?
Не съм я сваляла за сега. Сама пада и се покачва. Трима лекари твърдят, че е вирус. Ама 4ти ден .......
Споделете мнение! Нали се твърди, че след третия ден вирусната инфекция преминава в бактериална.
Благодаря предварително!

Не се шашкай, 4-ти ден е, но пък е средна Т. а не 39 - 39.5С, нали? Така че да "пази стая" и
 подсладени чайчета и сокчета да не се обезводни и... кураж. Децата изработват специфичен имунен отговор не за 1-3 дни като при нас, а за 5 - 7 дори 10 дни.
 виж повече инфо тук:
Грип! – План за действие на Жизнената ни сила  

# 347
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Александър!Моето бебе е на 6 месеца,лекувам го с хомеопатия от форуми,защото до сега нито един лекар не ми каза какво всъщност му е на бебо.Роди се с много суха кожа,по-късно се появиха упорити,крусти,мазах с домашна мас,после Мустела,зехтин,но нищо не помогна.На 4 мес.се разболя от бронхиолит и влязохме в болница.Там получи обрив по бузите,сгъвките на ръцете и краката и по гушата.Уголеми му се лимфен възел зад ухото,а главата му стана на червени кръгове.от които течеше лимфа.Бебо се чешаше до кръв.Ходих при алерголози,кожни,но всеки ми казва различно.Някои предполагат,че е АД,други казват че не е.Лекувах го със сулфур и петролеум,но нищо.Наскоро ми казаха,че това е усложнение от жълтеница,а той наистина изкара тежка жълтеница-около 3 месеца.От няколко дни има още две подутини зад ухото.Моля за вашето мнение!Предварително благодаря!!

Какво може да бъде? това ще Ви каже хомеопата, класически, по местожителство след обстоен двучасов преглед/ интервю.
  Единственият съвет който мога да Ви дам, е да НЕ воювате с обривите, които са изява на собствената му Жизнена сила в опит да изтласка болеста в повърхноста - кожата, откъдето вие мажейки я, и по този начин потискайки я,  е вкарвате обратно навътре, откъдето е била изтласкана, сиреч във вътрешни органи и системи и дори в Психиката.
  Ако е от недоизлекувана жълтеница, вие пречите на организма му сам да се справи с последствията, чрез потискане на обривите.
Peace

# 348
  • София
Вече разбирам защо моите нерви не са това, което бяха - от детската си възраст "лекувам" едни кожен проблем на ръцете...  Tired Rolling Eyes Все се каня да ида на интервю, но ме е страх - и дали ще се представя както трябва, в смисъл - дали ще се обясня правилно, и от това как ще ми подейства л-вото... въобще...  Blush  Crazy
А много ли е грешно да се извежда болно дете? Аз съм ги изкарвала навън с Т, стига да са в състояние. Все си мисля, че на въздух ще им се отрази добре Rolling Eyes Правя уточнението, че не ги събирам с деца тогава.

# 349
  • ул. "Мечтание"
Elwing, това не е изпит, че да се представяш добре или зле. Ако хомеопата е кадърен, ще съумее да научи това, което му е нужно като информация!  Peace
Аз също извеждам сина си, когато е болен. Не го държа вкъщи само защото е болен. Много добре му се отразява. Той и до сега не е боледувал така, че да не е в състояние да излезе.

# 350
Вече разбирам защо моите нерви не са това, което бяха - от детската си възраст "лекувам" едни кожен проблем на ръцете...  Tired Rolling Eyes Все се каня да ида на интервю, но ме е страх - и дали ще се представя както трябва, в смисъл - дали ще се обясня правилно, и от това как ще ми подейства л-вото... въобще...  Blush  Crazy
А много ли е грешно да се извежда болно дете? Аз съм ги изкарвала навън с Т, стига да са в състояние. Все си мисля, че на въздух ще им се отрази добре Rolling Eyes Правя уточнението, че не ги събирам с деца тогава.
Elwing, аз се подготвих преди интервюто, помислих си, запивах си - н епомня и се стресирам когато застана на интервю и затова си записваш в продължение на 2 седмици всичко, което трябва да си кажа ...Тъпак (на мене си го казвам)

# 351
  • Пловдив
Не знам по какви лекари сте ходили специално за подутите възли, но това не е много нормално. Наскоро имахме проблем със супурирал лимфен възел и да чукна на дърво се оправихме с хомеопатия, но класическа и постоянен контрол при хом-ката, хематолог и УНГ. Като докторите изписваха АБ след АБ, искаха да ни хоспитализират.... Та... мисля, че трябва да се обърнете към хематолог и съответно ако смятате да се лекувате с хомеопатия, с класически хомеопат.
Успех! Дано се оправи скоро мъничето!

# 352
  • Стара Загора
Здравейте,
Вече се ошашквам! Синът ми е 4ти ден с 37,3 - 38,2 Т. Давам ХЛ (естествеено само едно) по предписание на хомеопата, но за сега не виждам ефект.
Не е ли много вече да поддържа такава Т?
Не съм я сваляла за сега. Сама пада и се покачва. Трима лекари твърдят, че е вирус. Ама 4ти ден .......
Споделете мнение! Нали се твърди, че след третия ден вирусната инфекция преминава в бактериална.
Благодаря предварително!

Моята щерка изкара по-миналата седмица един такъв вирус - плътно една седмица имаше температура и то от порядъка на 38-39 и нагоре. Само за един ден беше смъкнала под 38, аз се поуспокоих, но после пак вдигна. Сменихме 3 хл докато се оправи. Няколко пъти й давах и температуропонижаващи, но това при почти 40 градуса и детето се чувстваше зле. Явно вирусът е такъв... Дано се оправя вече детенце Hug

# 353
  • София - Варна - Бургас
Вече разбирам защо моите нерви не са това, което бяха - от детската си възраст "лекувам" едни кожен проблем на ръцете...  Tired Rolling Eyes Все се каня да ида на интервю, но ме е страх - и дали ще се представя както трябва, в смисъл - дали ще се обясня правилно, и от това как ще ми подейства л-вото... въобще...  Blush  Crazy

"...дали ще се представя както трябва..." - това например идва от детството ти...  Simple Smile

"...и от това как ще ми подейства л-вото... въобще... " - това?... от гадното усещане че нещата не са ПОД КОНТРОЛ!...  Контролиращали си?

хайде да се спра.  Laughing

Единственото, което трябва да проучите преди интервюто е:

- Как е минала бременноста и раждането ви.
     - кърмени ли сте и колко дълго
     - болести от детството досега
     - Фамилната ви анамнеза: болести на родители бабии дядовци. Това е.

# 354
  • София
Благодаря, знам отговорите на тези въпроси и сега  Peace А за другото - опитвам се да контролирам  Embarassed , но не ми се получава винаги  Crazy

# 355
Интересува ме може ли да се стигне до смърт, ако хомеопатичното лечение не е правилно, хомеопата не е достатъчно добър и ХЛ не е това, което трябва да бъде?
Както знаем при неправилно лечение с обикновените лекарства може да стане най-лошото.
Ако човек има алергия например към някое ХЛ, но не го знае какво следва?

# 356
Така както е зададен въпросът >>> Интересува ме може ли да се стигне до смърт, ако хомеопатичното лечение не е правилно, хомеопата не е достатъчно добър и ХЛ не е това, което трябва да бъде? <<< отговорът би бил: Подходящо лекарство на езика на хомеопатията означава лекарство което е максимално подобно на тоталността симптоми на болестта на пациента, към момента. Колкото е по-малка степента на подобие, толкова по-малко би било въздействието на лекарството в посока възстановяване на здравето. Ако практикуващият хомеопатия не е подготвен да оцени динамиката на случая и не смени лекарството с такова, което по-добре да покрива тоталността от симптоми на болестта на пациента, би могло в някой случаи да говорим за това че човек не получава адекватна помощ. Съществуват състояния в които подобно бездействие (да се дава ХЛ, нямащо отношение към картината към момента) може да е животозастрашаващо.
Както знаем при неправилно лечение с обикновените лекарства може да стане най-лошото.
Поради естеството на хомеопатичните лекарства е невъзможно да се направят алергични реакции към тях. Това е добрата новина. Тъй като човек не прави алергия към водата (основната съставка на ХЛ е дестилирана вода) то НЕ може да има алергична реакция към ХЛ.
Запознайте се повече с хомеопатията. Липсата на информация, неизвестното прави очите на страха ГОЛЕМИ

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 00:19 от Nial

# 357
  • София - Варна - Бургас
Интересува ме може ли да се стигне до смърт, ако хомеопатичното лечение не е правилно, хомеопата не е достатъчно добър и ХЛ не е това, което трябва да бъде?

Хайде не се поддавайте на параноя!

Тъй като хамеопатичните лекарства не съдържат химическо вещество освен дестилирана вода и малко медицински етилов спирт, то няма как да е алерген, освен ако някой не е чувствителен дори и към минималните няколко капки с 20 до 30% спирт.  Peace

Кое е все пак опасно и трябва да се избягва? Честото повторение особено на хо л-ва с много висока потенция, несъобразена с нивото на жизнената сила и особено при мн. възрастен или болен човек с мн. тежка патология!

# 358
Благодаря ви!   bouquet

Старая се да  чета и да се образовам за хомеопатията, но желанието ми за знание изпреварва възможностите ми да го получа!  Peace
Благодаря за търпението...

# 359
  • Пловдив
Привет!Айде малко да разведря тъжните въпроси с...въпрос  Mr. Green

От скоро малкия казва,че го сърби от долу на ходилото на крачето.В началото мислих,че е зачервено от обувките/бяха нови/ и ми изглеждаше като мазоли,но...сега като си мисля,че може да са гъбички Rolling Eyes Като не го сърби не е зачервено и все едно няма нищо,но като се затопли крака/аз така си мисля,щото при мен е така/ тогава почва да сърби и става червено мястото.
Ако са гъби от къде ли пък може да са?

Общи условия

Активация на акаунт