ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 352
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Кашпичка, винаги ползвам течна форма, така ни ги дава и хомеопата.Но няколко пъти вече ми се случва да ги разливам Sad
първия път ми беше спешно и Nial ми помогна, в самото празно шишенце от ХЛ се долива дест.вода и 90гр.спирт, сукустира се и е готово за ползване.
Сега обаче /пак го разлях/ нямах дест.вода, но имах гранули.първият прием и дадох гранули, тя ги хрускаше и много и харесаха.Следващия прием ги разтворих гранулите в пластм.лъжичка и ги бърках преди да ги дам.Но една мама даде идея за стерилно шишенце, и в него сложих гранулки долях малко вода , сусуктирах и от този р-ор вече и давах.Да допълня, че от последния р-ор ми се наложи да дам само 3 пъти, защото кашлицата много затихна.Не знам дали съм направила правилно нещата, важното е, че кашлицата я няма.
В понед.трябва да се чуя с хом. и ще го попитам.

# 331
Разбрах че в стерилното шише си разтворила 3 гранули с вода.Колко пъти даваш от този разтвор?
Да разбирам че за следващ път не разтваряш нови 3 гранули. И на всяко разтваряне ли трябва да се ползва стерилно шише? Т.е. да се стерилизира.
Ако някъде има алгоритъм за приготвяне на разтвора, моля дайте линк.

# 332
в 100мл вода слагате 5 боаронски гранулки или 2 английски(малките) и това се използва през целия период ,ако се наложи още ,доливате вода.От разтвора давате малко на детето,преди следващия прием удряте с един път повече,примерно ,следващия с още веднъж повече и т.н.

# 333
  • София
Хм... явно и в инструкциите за разтваряне има разлика. Ние разтваряме по една гранулка в 100мл., ползваме до 1 седмица (ако е нужно повече, разтваряме нова гранулка). Не използвам стерилно, а просто чисто шишенце. Разтварям в изворна вода.

# 334
Да ,по всяка вероятност и една е достатъчна,но за по-сигурно 2 Simple Smile,долива се вода за да се увеличава потенцията Simple Smile

# 335
  • И аз не знам къде...
А аз, по съвет на хомеопата, не купувам течни. Каза, че няма смисъл!
Една гранула разтварям със 7 чаени лъжици вода (аз слагам изворна) в чаша и затварям с чинийка, за да е на тъмно. Давам колкото пъти е казал хомеопата по една чаена лъжичка, като преди всяко даване разбърквам интензивно(каквото и да значи това). Даже и не съм се сетила да не е метална  ooooh!!

# 336
И всичките ли са лицензирани и дават диплома, с която можеш след това да практикуваш?

Всички могат да издадат сертификат / диплома в които да удостоверят, че конкретният човек се е обучавал в съответната организация.

Според българското законодателство право да практикуват хомеопатия имат само лекари по медицина, или лекари по дентална медицина.

Дипломата от която и да е от тези организации не дава право да практикуваш, а тези които го правят и нямат медицинско образование го правят на собствен риск от санкции.

# 337
  • София
Здравейте! Чета ви с интерес (когато мога  Blush ), начинаеща съм в хомеопатията като ползвател  Laughing

Опитах се да пиша преди няколко дни, но ми изчезна съобщението, та сега, пост фактум Simple Smile в страни от моментната тема е  Wink

Искам да споделя как смъкнахме Т на дъщеричката ми само с потапяне на крачетата в топла вода. За първи път вдигна такава Т - 39.5. Говорих с хомеопата, с когото се бях свързала предния месец (бебка кашляше много...), той ме посъветва да й натопя крачетата (бяха студени). След няколко минути - Т падна до 39.1. Без лекарства, без нищо. Само с гореща вода. Беше голяма изненада и за мен, и за майка ми.

Слава Богу, детенце вече е добре (след денонощие и половина с Т, която сама спадаше и се покачваше, вкл. и до 39.6  Crazy , с ХЛ, но без особено повлияване, накрая се принудих и дадох Еферлаган, с 3 приема Т й мина (бавно я сваляше). Дадох си сметка, че за да поддържа такава Т, значи нещо в организма й работи и трябва да се унищожи, но беше достра стресиращо "да не правя почти нищо". Коства ми яко нерви, но се надявам да съм постъпила правилно, спестявайки й доста химии (много мои близки за съжаление наливат децата с температуропонижаващи, или още по-лошо - с АБ).

Моля се да сме здрави всички - и малки, и големи.

Поздрави!

# 338
Здравейте. След поредния АБ пуснах детето на градина  и на другата сутрин ставаме  с висока темп. Кошмара започваше отново. Закарах е при друг лекар, не на личната и тя каза, че е лепнала нов вирус. Изписа Изопринозин 3х1/2 и belladonna 9ch, ferrum phosphoricum 9ch i aconitum nepellus 9ch. По 3 на ден като се смесват по 5 гранулки от всяко.
Резултат:На втория ден нямяше темп, започнаха на талази да излизат гъсти сополи и то с кихане понякога. Лекарката каза, че това е част от оздравителния процес.Но пък очичките са и леко зачервени, което ме притеснява.Притеснявяме да не е слязля инфекциятя надолу, защото рядко прокашля.Моля, някой да сподили мнение.

# 339
Ако беше се информирала или прочела 1,2 страници от темата,щеше да разбереш,че това не е редно,което прави лекарят ти.Хомеопатично лечение е само, когато се изписва 1 лекарство

# 340
  • И аз не знам къде...
Здравейте,
Вече се ошашквам! Синът ми е 4ти ден с 37,3 - 38,2 Т. Давам ХЛ (естествеено само едно) по предписание на хомеопата, но за сега не виждам ефект.
Не е ли много вече да поддържа такава Т?
Не съм я сваляла за сега. Сама пада и се покачва. Трима лекари твърдят, че е вирус. Ама 4ти ден .......
Споделете мнение! Нали се твърди, че след третия ден вирусната инфекция преминава в бактериална.
Благодаря предварително!

# 341
Здравейте,
Вече се ошашквам! Синът ми е 4ти ден с 37,3 - 38,2 Т. Давам ХЛ (естествеено само едно) по предписание на хомеопата, но за сега не виждам ефект.
Не съм я сваляла за сега. Сама пада и се покачва. Трима лекари твърдят, че е вирус. Ама 4ти ден .......
Споделете мнение! Нали се твърди, че след третия ден вирусната инфекция преминава в бактериална.
Благодаря предварително!

Хомеопата не ти ли каза да се обадиш на другия ден?
При нас ако няма подобрение 1 -2 дни ХЛ се сменя.Не ми се е случвало до сега да го сменям, но винаги ми дава още е дно шишенце ако не "подейства" първото.
Обади му се........

4 дни без ефект newsm78 явно това което ви е дал не е в състояние да активира жизнената сила.Не е задължително вирусната инфекция да преминава в бактериална.Това ако се случи си е усложнение.Температурата смъкваш ли я с антипиретици, или сама си пада? До 38,5 ако детето не е много зле, не се дава нищо.

# 342
Разбрах че в стерилното шише си разтворила 3 гранули с вода.Колко пъти даваш от този разтвор?
Да разбирам че за следващ път не разтваряш нови 3 гранули. И на всяко разтваряне ли трябва да се ползва стерилно шише? Т.е. да се стерилизира.
Ако някъде има алгоритъм за приготвяне на разтвора, моля дайте линк.

Разтвора го давам в зависимост от кашлицата.В началото тя кашляше буквално през 1-2 минути.Тогава давах на 30мин., после разредих на 1 час, по принцип хом ми е казал до 8-9 пъти на ден в началото.Но кашлицата спря на другия ден и не съм и давала.
Шишенцето е стерилно, но всеки път не го стерилизирам, просто го надписах, да не го объркам с нещо друго.Така е много удобно, защото може да се сукустира лесно.

Да си призная за първи път разреждам гранули.Не знам точно какво съм направила Shocked, сложих 5-6 гранулки в шишенцето, долях вода/чешмяна/ на око, сукустирах 20пъти и от този р-ор дадох точно 3 пъти и приключихме с кашлицата.

# 343
  • И аз не знам къде...
Здравейте,
Благодаря предварително!

Хомеопата не ти ли каза да се обадиш на другия ден?
При нас ако няма подобрение 1 -2 дни ХЛ се сменя.Не ми се е случвало до сега да го сменям, но винаги ми дава още е дно шишенце ако не "подейства" първото.
Обади му се........

4 дни без ефект newsm78 явно това което ви е дал не е в състояние да активира жизнената сила.Не е задължително вирусната инфекция да преминава в бактериална.Това ако се случи си е усложнение.Температурата смъкваш ли я с антипиретици, или сама си пада? До 38,5 ако детето не е много зле, не се дава нищо.

Чуваме се и сутрин и вечер! Т не смъквам с нищо. Според него лечението си дава нужния ефект, но на мен ми се струва малко бавно всичко.

# 344
Еее, щом той казва, че има ефект, това е друго. PeaceВярвай му.
Температура под 37,5 пък изобщо не и обръщай внимание, все едно я няма, не се брои.
Наистина това чакане и мен ме изнервяше в началото, но пък знаеш, че правиш нещо много по-добро за детето от това да го тровиш с ненужни лекарства и химия.

Един съвет- за успокоение си вземи някоя хомеопатична книга, има много, може и в нета да четеш.Така хем научаваш нещо, хем се успокояваш, че си на правилния път.
След време съвсем няма да ти пука!!!Това обаче се случва когато напълно повярваш в хомеопата си/естествено това с времето си/и знеш, че си в сигурни ръце.

Успех Peace

Общи условия

Активация на акаунт