ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 383
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Ниал, точно такова обяснение за зъболечение с хомеопатия получих и от лекуващия ни хом.  Peace
За съжаление...

Поздравления към теб, че си избрал да завършиш медицина, за да можеш да практикуваш легално в БГ!
И личен въпрос, ако позволиш: защо избра дентална медицина точно?

# 316

А за нас от провинцията какво,а?Не е честно! Laughing Тук и черните лястовици са рядкост,та камоли бели...

Така е, но черните лястовици дори не са лястовици. Само приличат на лястовици, но са бързолети. Виждали ли сте ги? Много си приличат, но са два различни животински вида  Grinning Ако не сте - направете един гугъл и ще видите.

Когато откриете добрия хомеопат, той е толкова добър (всъшност "добротата" му идва от това че практикува съобразно принципите на хомеопатията, а не щото от космоса му се е изляло нещо специално. От космоса е само призванието му), че дори да е на 200 км от вас и да ви се наложи да се разходите 1-2 пъти, оттам нататък всичко може да се случва по друг начин и скоро след това няма да ви се налага да се лекувате повече. Това което прави Ханеман с хомеопатията е не само да ни предложи алтернативен метод за възстановяване на здравето, но и метод, който да ни направи по-здрави.

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 16:26 от Nial

# 317
Ниал, точно такова обяснение за зъболечение с хомеопатия получих и от лекуващия ни хом.  Peace
За съжаление...

Поздравления към теб, че си избрал да завършиш медицина, за да можеш да практикуваш легално в БГ!
И личен въпрос, ако позволиш: защо избра дентална медицина точно?

Защото винаги ми е била интересна, детска мечта....преди години, веднага след гимназията кандидатствах за медицина и си издържах успешно изпитите, но тогава баба ми влезе в болница с 5-ти инсулт, от който почина. Там видях такова отношение към нея, че категорично реших никога да не работя в тази система. Не се записах да уча и продължих по "друг" път, който ако погледна по-отвисоко е същия: психотерапия и хомеопатия - пак става дума за лечение. Днес виждам нещата по друг начин. Винаги е имало нужда от троянски коне....а и не е за подценяване факта, че дентална се учи 5 години + 1 година стаж, срещу 6 години за другата + 3 години за специалност. Стига толкова за мен. 

# 318
Добре е да ни дадеш координати на "белите лястовици" в София, за да не се лутаме и най-вече да не вредим на децата си. Кой знае какво съм им докарала след неправилно лечение. Направо страх ме хваща. Та ние ор години се лекува ме неправилно. Дали не съм им причинила непоправими последствия???
Ще се гръмна.
Дай, моля те координати на истински хомеопати

А за нас от провинцията какво,а?Не е честно! Laughing Тук и черните лястовици са рядкост,та камоли бели...

Добре де - и за провинцията

# 319
Никак не ме радва обяснението за зъбите...
Как се получава така, че всичко в тялото може да се повлияее, а зъбите... само пянкога и като страничен ефект... Ясно е, че ако има механична причина, трябва да се отстрани. Но, примерно защо някои хора имат много проблеми със зъбите и на всеки зъб в общи линии имат пломба или нещо друго, а други нямат и една пломба?! Не ще да опира само до хигиената и храната...
На мен преди години ме се получи случайното лечение на кариеси покрай общото лечение с ХЛ. Оказах се с едни малък кариес две години след като бяха 5 малки и не бяха третирани. Или ХЛ е дйствало, или зъболекарят ме е излъгал навремето, за да има повече работа (която аз така или иначе му спестих) Whistling

Конституционална предразположеност, която зависи от миазмичния терен или потискащо лечение. Аз съм чудесен пример за второто, въз основа на първото.  Grinning От 2 месечна до 14годишна възраст бронхопневмония и антибиотик всяка година. Това е ужасно за зъбите.

Ако кариесът е повърхностен и е само на емайла, без процесът да е достигнал до дентина, може и да стане чудо с подходящото ХЛ. Но стигне ли дентина, пулпитът следва много бързо и там....освен да се обезболим за период от време с ХЛ, няма как да обърнем процеса.

# 320
  • Добрич
В Добрич Станка Харалампиева и Румен Стойчев не би трябвало да правят така. Доколкото имам поглед дават гранули и инструкции за тяхното разтваряне по една схема с едни бурканчета - това е ОК, или дават еднократна доза гранула и чакат (съгласно Органон 4-та редакция) и това е ОК.
От къде имаш поглед за това  Thinking

# 321
Никак не ме радва обяснението за зъбите...
Как се получава така, че всичко в тялото може да се повлияее, а зъбите... само пянкога и като страничен ефект... Ясно е, че ако има механична причина, трябва да се отстрани. Но, примерно защо някои хора имат много проблеми със зъбите и на всеки зъб в общи линии имат пломба или нещо друго, а други нямат и една пломба?! Не ще да опира само до хигиената и храната...
На мен преди години ме се получи случайното лечение на кариеси покрай общото лечение с ХЛ. Оказах се с едни малък кариес две години след като бяха 5 малки и не бяха третирани. Или ХЛ е дйствало, или зъболекарят ме е излъгал навремето, за да има повече работа (която аз така или иначе му спестих) Whistling

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434069.135 Мег, виж тук. Таткото пишеше при нас за ваксините, доста добра теория развива из темата за лечението на зъбите, пък и съм склонна да му вярвам, че са се справили и при детенцето им.

# 322
Да, да, знам за Людмил и тяхната история, както и за ГНМ (обяснението за зъбите там) и затова ми беше странно както всичко се лекува, а точно зъбите - не...
Не споря с хомеопатите, аз нищо не разбирам от тази наука; просто ми е нелогично...

# 323
В Добрич Станка Харалампиева и Румен Стойчев не би трябвало да правят така. Доколкото имам поглед дават гранули и инструкции за тяхното разтваряне по една схема с едни бурканчета - това е ОК, или дават еднократна доза гранула и чакат (съгласно Органон 4-та редакция) и това е ОК.
От къде имаш поглед за това  Thinking

Няколко мои познати от Добрич се лекуват при тях и това е което те са ми казали.

# 324
  • София - Варна - Бургас
Да, да, знам за Людмил и тяхната история, както и за ГНМ (обяснението за зъбите там) и затова ми беше странно както всичко се лекува, а точно зъбите - не...
Не споря с хомеопатите, аз нищо не разбирам от тази наука; просто ми е нелогично...

Я не се занимавайте с тази ГНМ, опит за механична смес от Психика и Сома, опит за съвременна "реанимация" на Галеновата ТРУПНО-ДИСЕКЦИОННА Медицина.
  Нескопосаните им обяснения ми приличат на тези в селския "Съновник"
  Joy

# 325
  • София - Варна - Бургас
Ниал, ще може ли да ми кажеш някои от организациите, които обучават? Предполагам,че всичко е в София? АКо може по-подробна информация като иам л иизпит за влизане, колко струва , колко години...такива неща.Ако тук не е удобно да се пише може на лични.Наистина искам да знам. Peace

Ето къде се обучават Хомеопати в България от близо 20 години:

Българско Хомеопатично Общество

# 326
Ето ги и другите, които може да не са на 20 години  Wink , но за да е пълна картинката и за да има възможност за избор:

Център за здраве и образование Едикта:
http://www.edicta-bg.com

Българска сенсейшън школа:
http://sensationschool.com/bg.html

Център Хомеопатичен Форум провежда  видеосеминари по метода "Sensation" на Шанкаран:
http://www.homeopathyfor.us/

New Homeopathy School
(не сме измислили нова хомеопатия, просто се преподава по нов начин, който според мен е най-добър, но сигурно така си мисля, защото съм в кюпа  Grinning)

http://www.psiholis.com/homeopathy_school.htm

И всички ние, петте, сме отговорни за състоянието на хомеопатията в България, защото първо отговорността е на обучаващите организации - да контролира качеството на обучение и качеството на текущ и финален контрол. Наистина някой повече са отговорни, други по-малко....защото някой са по-стари, други по-млади  Grinning
За експресните курсове на Боарон, който провеждат в медицинските университети въобще не става дума, тяхното дори не е хомеопатия

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 08:39 от Nial

# 327
  • София
И всичките ли са лицензирани и дават диплома, с която можеш след това да практикуваш?

# 328
Вярвам, че на база вселенския закон на подобието (същият който лежи в основата на хомеопатията) всеки "заслужава" лечителя си. Когато потребителите на услуга повишат здравната си култура и разбират какво представлява хомеопатия - те ще открият и по качествен хомеопат.

smile3501

Да се похваля Grinning, въпреки драмата с разлятото шишенце, успях да разтворя гранулите с вода в стерилно шишенце/благодарности към мамата за идеята/, трябва да съм го направила правилно, защото "зловещата" кашлица вече я няма. Майка ми вчера вечерта ни беше на гости и като почна...леле, детето как кашля, аууу и го държиш на прозореца/така и облекчава кашлицата/ , ще и докараш пневмония,  дай и сироп за  кашлицата, какви са тези глупости   Sadедвам я изслушах.

Ставаме сутринта, няма и помен от кашлицата и за това и отидох на гости!!!! Mr. GreenСега мълчеше....
Хомеопатията е ВЕЛИКА.За сетен път благодарности на Ханеман smile3525 и поклон.

Поръчах си Органона, вече го получих, но още не съм го чела.

# 329
кака Сиси, я разкажи подробно какво и как разтвори.
Събирам информация относно разтварянето.
До сега съм давала 4 пъти по 3 гранули на ден примерно.Как е правилно да се процедира?
Обяснете, моля?

Общи условия

Активация на акаунт