ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 285
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Cantariny, и моята беше така пет дни с темп м/у 40 гр. и 37.8, петия ден /вчера/ даже ходихме до спешен кабинет да я прегледа лекар...също изписаха АБ, като казаха, че гърлото няма налепи  и гърдичките са чисти, но изписвали АБ за "всеки случай"  ooooh! Не съм давала АБ.
Вчера беше отнесена цял ден, не исаше да яде нищо, поддържаше темп. и като цяло беше много зле затова и се притесних...
Заспа рано снощи и днес след 12ч. сън се събуди като нова: без темп., с апетит и живнала...Чак съжалявам, че ходихме на лекар вчера...Ама се паникьосах в един момент, а и тези много почивни дни нямахме никаква връзка с хом.

Само споделям, ти си прецени...

CRP какво е?  Blush

# 511
А самото дете как се чувства?
Ако е само леко унесена от Т, но иначе е весела и в настроение, изчакай и утре се чуй с хомеопата.
Ако е само високата Т няма смисъл от АБ...... newsm78, но си прецени.
При първото сериозно заболяване и аз се бях притеснила, но минава.

# 512
Бенджи, CRP или C-реактивен протеин e индикатор за бактериална инфекция в организма. Мен това най много ме паникьосва, не толкова Т.
Иначе детенцето нервничи, залита и пада на моменти, хленчи и плаче за най-малкото, а не е такава. А от друга страна е игрива, смее се, но рязко сменя настроенията.

# 513
  • София
Cantariny , аз бих дала АБ.  Rolling Eyes  Embarassed Не съм толкова смела  Confused 5 дни с висока Т са ми много, а и СРП щом е висок... но ти си знаеш.
За парацетамола знам, че е вреден, но съм го давала преди, и аз съм пила разни фервекси и т.н... дано не се налага пак!  Praynig

# 514
Според Александър (негов пост) при децата времето е между 5-7 дни.
Бактериалната инфекция, обаче е нещо друго. Изчакай до утре, чуй се с хом. и ще решите заедно.
Аз така бих направила. Рано е за АБ (Според мен)

# 515
  • ул. "Мечтание"
В гугъл пиши ароматни амини парацетамол.

Сега прочетох инфото. Не знаех, че има абсолютна доза. Confused Иначе някои други неща ги знаех.

# 516
В гугъл пиши ароматни амини парацетамол.

Сега прочетох инфото. Не знаех, че има абсолютна доза. Confused Иначе някои други неща ги знаех.

Е, за да сме честни, трудно може да я достигнем, то си и пише, но все пак.
В интерес на истината пък не съм ровила обстойно за ибупрофена (нурофен), сигурно и там ще изплува някоя гадост....

# 517
Според Александър (негов пост) при децата времето е между 5-7 дни.
Бактериалната инфекция, обаче е нещо друго. Изчакай до утре, чуй се с хом. и ще решите заедно.
Аз така бих направила. Рано е за АБ (Според мен)

Защо Александър да е критерий?
Държала съм 3 дни, държала съм и повече от седмица с над 39 - 39.5. Ако детето е в добро общо състояние, не виждам проблем да се чака. Обикновено се вижда дали се подобрява или се влошава.  

# 518
  • ул. "Мечтание"
Е, за да сме честни, трудно може да я достигнем, то си и пише, но все пак.
В интерес на истината пък не съм ровила обстойно за ибупрофена (нурофен), сигурно и там ще изплува някоя гадост....

Чисто информативто ми беше интересно да прочета. Simple Smile
Сигурна съм, че за 90% от популярните и не чак толкова популярни лекарства от типа "без рецепта" ди имат кирливи ризи. Еле пък за другите...
Предпочитам да не се замислям много-много!  Rolling Eyes

# 519
  • И аз не знам къде...

И аз давам Нурофен когато се наложи, парацетамола не ни действа, давала съм 1-2 пъти без ефект.А и аз мисля, че ибупрофена е по-малкото зло.

Аз също давам нурофен когато се налага, но според хомеопата е по-добре Панадол  Rolling Eyes. Не го давам защото не му действа, а и бях чела преди време, че отключва астма при малките деца!

# 520
Кашпичка, Nial, мерси за отговорите   bouquet. Ще потърся друг лекар....

# 521
  • София
Това с общото състояние не го разбирам също, честно. Моля за обяснение. Примерно синът ми, като кара пневмонията, беше в добра кондиция. Единствен, но убийствен симптом, беше кашлицата. А на снимката се видя, че има пневмония, едностранно. Т имаше три дни, после изглеждаше все по-добре. Не знам какво ме накара да го заведа на д-р, да го чуят, откриха отслабено дишане, после снимка, АБ... (уточнявам - пневмонията беше след хомеопатично лечение на друг, хроничен проблем, несвързан с дихателната с-ма)
От друга страна - вялостта и отпадналостта нали са хубави - в смисъл - помагат на тялото да не хаби енергия за други дейност и цялата сила да се насочва към борба с болестта. Но пък все това питат и д-ри, и хомеопати - как е общото състояние на детето и се водят от него...

# 522
  • Варна
Здравейте,
имам въпрос - ако е тръгнал да излиза бъбречен камък (според мен провокирано от Силицея 200, но може просто да му е дошло времето да се изхвърля), има ли начин, чрез хомеопатия да се намали болката и да мине по-леко?
От друга страна болкоуспокояващи потискат ли процеса?
Мъжа ми направи снощи страшна криза, ходихме в спешното, сега пие болкоуспокояващи. Инати се и не иска да се обажда на хомеопата докато не минел ехограф и преглед при нефролог, за да имал какво да каже на хомеопата...А аз се тревожа...Не знам дали не греши с болкоуспокоявашите, но пък не може да трае...

# 523
  • Пловдив
Привет и от мен!Да се намеся с въпрос...бях писала по-напред,че след жълто-зеленикавите сополки и взет секрет ни изолираха бактерия!И...днес като успях вече да се свържа с хом. познайте какво ми каза,че няма да дава ново ХЛ Rolling Eyes т.к. сега трябва да направим нов прием от констит. ни ХЛ я питах,но...това е!След новите 40 дни,ако пак го има тогава да му мислим.

А и сега намаляха вече сополите,но 2-3 пъти на ден се отделят и храчки,които хич не ми харесват.Незнам... Tired да ти писне вече  ooooh!

Вие как процедирате?

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 09:38 от tandonova79

# 524
И на синът ми му откриха бронхит и дадох АБ, кашлицата и хремата веднага намаляха и въобще веднага на втория ден от приема се почувства по-добре, болките в ушите намаляха и изчезнаха, същото стана и със секрета от очите. След преглед при хомеопат вече бях по-спокойна и тя ми обясни че всъщност нямаме бронхит и гърдите са ни чисти и е можело да минем без АБ. Обаче като го виждах как се мъчи, направо полудях от тревога да не направим пневмония.Просто не удържах... Не знам ако наистина състоянието му се влоши и има пневмония как ще устискам и ще я лекуваме с ХЛ.

Относно поста на ТАндонова.И мен ме заинтригуваха тия бактерии и попитах как се процедира при изолиране на такава в носа. Отговора беше че не се дава нищо за бактерията а се продължава лечението с конституц. лекарство. В носа ни имало множество бактерии, т.е. той не е стерилен така че ... не се изписва ХЛ.

Поспаланка , обади се и питай хомеопата дали да вземе ХЛ, което да успокои болката или да изчака изследванията и тогава да се видите.Аз така бих направила.

Общи условия

Активация на акаунт