ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 283
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здрасти - къде си? Като ти е казал възможно най-високата потенция, предполагам, че е имал предвид от монопрепаратите на Боарон, които се продават по аптеките. Най-високата потенция, която се внася от тях, мисля че е 30 СН. Ако няма, 15 СН. На често, поне според нашия хомеопат, значи първоначално 2-3 пъти през 20 мин. и след това на 2-3 часа докато станат 5-6 приема за деня.

# 61
Вчера на дъщеря ми й бръкнаха неволно в окото при игра. Има кръвоизливчета вътре на бялото. Ходихме на очен, каза, че е сравнително дълбоко и изписа капки, които й щипеха при капане. Окото сълзи. Още не е станала да видя как е положението сега. Все пак реших да звънна на нашия хомеопат днес. Каза да давам фосфор. Питам каква потенция да купя-отговор възможно най-висока. Колко на често, отговор често.
Въпросът ми тук е каква е тази възможно най-висока потенция, която да купя и колко на често да го давам л-вото?

Най високата от номенклатура на Боарон? Това е Phosphorus 30 CH. Но в аптеката на Чаталджа 13 в София, най-високата е 50М. Съмнямвам се да е имал предвид 50М. И все пак, защо не се обадите и да помолите хомеопата си да бъде по конкретен? Той/тя ви е хомеопат, не ние и не е наша работа да ви казваме как да приемате лекарството. Що за отношение има вашия хомеопат? Възмутен съм!К Каква безотговорност  #2gunfire

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 11:25 от Nial

# 62
  • Пловдив
Пак аз...сетих се да питам...дали има значение,че 2от пръстчетата на крачетата на сина ми-предпоследните,са леко изкривени в горната си част и се застъпват от следващия пръст?Притесних се,че като расте ще вземе да му пречи или да си изкриви походката.Още от бебе е така/леко изкривено пръстче/,но сега като че ли е по-лошо положението.

# 63
И това е симптом, който хомеопатът може да отчете припредписанието. С конституционално лечение, няма да има проблеми в годините.

# 64
# 65
Толкова много въпроси,ежедневно колебание.Не искате ли да знаете повече и да бъдете по-сигурни.Записах се на он-лайн курса за майки,предложен от homeohelp.eu,за втори път го карам,доволна съм и уверена.Не мога да качам линкове,но който търси намира.

# 66
  • Пловдив
И това е симптом, който хомеопатът може да отчете припредписанието. С конституционално лечение, няма да има проблеми в годините.

Благодаря!Ще и го споделя сл.път! Peace

# 67
  • София
Здравейте  Hug

Едно въпросче за самата мен  Embarassed
Имам много ниско желязо (4 при долна норма за жени 10.7)
Кой хомеопатичен продукт и каква потенция бихме ми препоръчали?

Мерси предварително   bouquet

# 68
Виждам, че не сте запозната с хомеопатията, защото ако бяхте - нямаше да задавате този въпрос. Разбира се, никой не се е родил научен, за това най-добре е да се информирате. Тук в този форум има тема - Информативно за хомеопатията. Ако ви мързи да се информирате - хомеопатията не е за вас.

Aко желаете да се лекувате с хомеопатия е нужно да посетите класически хомеопат.
Интервюто продължава обикновено между 1 - 2 часа.
За да бъде напревено хомеопатично предписание се отчитат както физическите оплаквания, така и темперамента на човек, неговият мисловен и емоционален модел.

Освен това в хомеопатията НЯМА такова нещо, като "лекарство за". Лекарствата се изписват на база индивидуалност и тоталност от симптоми. Тук не можем да ви прегледаме - това е форум.

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 17:34 от Nial

# 69
Можете л ида ми кажете колко гранулки има във флакончетата на Боарон?

# 70
  • Бургас
Около 50-60 може би. Thinking

# 71
мисля че бяха 100

# 72
  • София
Nial, благодаря ти за мнението, но за жалост случаят е малко по-различен.
Имам хомеопат, който успешно лекува семейството ми от доста години.
Днес обаче ме изненада, като каза, да пия Малтофер и фолиева киселина. Очаквах друг отговор от него.
Исках да чуя мнения на други по-запознати, но явно няма да се получи тук  Wink
Всичко най-добро  Peace

100 са гранулите

# 73
Имам много ниско желязо (4 при долна норма за жени 10.7)
Кой хомеопатичен продукт и каква потенция бихме ми препоръчали?
Мерси предварително   bouquet
От януари месец се лекувам с хомеопатия, преминах интервю при хомеопата ми.Изписа ми конституционално лекарство. Две седмици след това спед изследвания установих че имам нисък хемоглобин и стойности на желязото точно като твоите.Обадих се на хомеопата да попитам какво да пия, но тя ми каза че не трябва нищо да пия.Същото каза и за обрива по лицето.

# 74
Nial, благодаря ти за мнението, но за жалост случаят е малко по-различен.
Имам хомеопат, който успешно лекува семейството ми от доста години.
Днес обаче ме изненада, като каза, да пия Малтофер и фолиева киселина. Очаквах друг отговор от него.
Исках да чуя мнения на други по-запознати, но явно няма да се получи тук  Wink
Всичко най-добро  Peace

100 са гранулите

Oпределено не мога да разбера. След като имате хомеопат и знаете какво е хомеопатия, и знаете че това е хомеопатичен форум, защо задавате въпроса "ниско ми е желязото - какво да пия" Сигурно съм много прост, но наистина не разбирам...а искам да разбера.

Общи условия

Активация на акаунт