ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 270
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
при лечение на вирусни болести и изобщо болести,да кажем че разбирам как действат ХЛ,стимулират жизнената сила.А при нещата свързани със психиката,в случая заекване как точно помага ХЛ?

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 19:09 от niko11

# 76
А при лечение на хемороиди, къде ли се насочва ???  Grinning Grinning Grinning шегувкам се   bouquet

Жизнената сила по определението от 9ти параграф на Органон : "В здраво състояние духовната (самоуправляема) жизнена сила, този двигател, одухотворяващ материалното тяло (организма) властва неограничено и поддържа всички негови компоненти във възхитителен, хармоничен жив порядък както по отношение на усещанията, така и по отношение на функциите, тъй че нашият вечен, надарен с разсъдък дух може свободно да се разпорежда с този жив, здрав инструмент за да постигне по-висшите цели на нашето съществуване."

Изводът - жизнената сила не се "насочва" в никоя посока - тя е навсякъде и е динамична по своя характер. От нея зависи адаптационната способност на човек - като материален организъм, като психодинамична конструкция, като духовно същество. "Работата" на ЖС е да ни подържа в динамично равновесие. Когато равновесието е нарушено, т.е способността да се адаптира е намалена или нарушена - жизнената сила "сигнализира" за това чрез симптом или съвкупност от симптоми. Заекването също е симптом.

Ако разглеждаме и коментираме действието на жизнената сила като "насочване към мозъка", или насочване към черния дроб, тогава спираме да гледаме на човек като на единно цяло и заявявамее, че човек е само физическо тяло - по този начин излизаме от хомеопатията.

Намалената или загубена способност за адаптация на ЖС при различните хора  е различна и това определя индивидуалната възприемчивост към болести, т.е  индивидуалната патология.
На ЖС не й е нужно да се насочва в никаква посока, това даже е невъзможно, защото ако беше възможно това щеше да означава, че не е навсякъде, т.е да противоречи на определението което Ханеман й дава на база чистия клиничен опит.

Жизнента сила е навсякъде и възстановяването на здравето не произтича от това, че тя се насочва в една или друга посока(това е трудно да бъде разбрано понякога от нашите умове приучени и свикнали да мислят линейно и материалистично), а от факта че тя възстановява и подържа динамичното равновесие в системата Човек.

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 19:08 от Nial

# 77
нещо интересно,дано го прочетат повече хора ,които се съмняват в хомеопатията
http://homeohelp.eu/rumenstoichevsblog/235-kogato-barzame-da-izl … uvame-deteto.html

# 78
  • София
Имам много ниско желязо (4 при долна норма за жени 10.7)
Кой хомеопатичен продукт и каква потенция бихме ми препоръчали?

Защо не питаш хомеопата за Шуслеровите соли - май имаше нещо подходящо...

# 79
  • София - Варна - Бургас

Мисля че са под 50

# 80
  • София - Варна - Бургас
Вчера на дъщеря ми й бръкнаха неволно в окото при игра. Има кръвоизливчета вътре на бялото. Ходихме на очен, каза, че е сравнително дълбоко и изписа капки, които й щипеха при капане. Окото сълзи. Още не е станала да видя как е положението сега. Все пак реших да звънна на нашия хомеопат днес. Каза да давам фосфор. Питам каква потенция да купя-отговор възможно най-висока. Колко на често, отговор често.
Въпросът ми тук е каква е тази възможно най-висока потенция, която да купя и колко на често да го давам л-вото?

За "боаронци" най-високата потенция (слава Богу!) е 30СН а средно често е през 2 часа...

# 81
  • Добрич
Къде мога да прочета за Калкарея Карбоника, ако е възможно на български да е  Embarassed

# 82
Веси, ето тук има инфо - http://www.homeohelp.eu/docs/books/Cathrine-Coulter-portreti-na- … ite-lekarstva.pdf

Също и в този сайт - http://www.anhira.com/homeopathy/essences/calc.php

Това са нещата, които аз си бях намерила на БГ.. Приятно четене!  Simple Smile

# 83
Всяка хрема, която започва с кихане е настинка, нали?
Може би звучи глупаво, но си питам.
Следва обилна хрема поне 5-6 дни.
Това спохожда сина ми почти всеки месец.
За случая хомеопата ни изписва nux vomica 30CH.
Уж да не го навличам с дрехи, да не прекалява, с изнежване
и вземе че се стигне до тук.

# 84
  • Добрич
Усмихнатото ,   bouquet

# 85
Уффф, и моя син пак е с кашлица.
Започва с хрема и продължава с кашлица.От началото на януари не можем да я спрем. Tired

# 86
Кога изписахте толкова много...  Hug

# 87
  • София - Варна - Бургас
Уффф, и моя син пак е с кашлица.
Започва с хрема и продължава с кашлица.От началото на януари не можем да я спрем. Tired

Кашпичке и Ани, ако не бъде излекуван Миазъма на децата, а той се лекува само как?........
.... позна  Hug само Хомеопатията лекува Миазмите и техните усложнения и то от Класически хомеопат(боаронци не са и чували за такова "чудо").

Та, ако не бъде излекуван Миазъма (Предиспозиция, предразположеност) нещата, за съжаление, ще продължават по посочения от теб ред, каквито и Антибиотици, хранителни добавки, Китайски гъби-чудо, компресчета с извара или билки да вземат.

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 11:18 от Aleksander

# 88
Имам питане - когато изпитвам стрх да дам на сина ми едно конкретно лекарство, което никога досега не съм давала.. и този страх е интуиция за мен.. и прочитам картината на лекарството и според мен тя никак, ама никак не съвпада.. но имам доверие на хомеопатът си, а и той определено си разбира от работата.. и това лекарство е изписано преди 20 дни, но поради хрема и други дреболии все отлагаме даването му, как е редно да се постъпи - да говоря ли с хомеопатът за преразглеждане на случая или все пак да го давам, след като сина мивече е здрав (това чакахме досега)..

# 89
  • ул. "Мечтание"
Говори с хомеопата си и сподели притесненията и това, че според теб вече е здрав. Peace
Минало е доста време откакто е предписано ХЛ и може вече да не е актуално.

Общи условия

Активация на акаунт