ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 585
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
ААААА, няма майтап no, говоря за хомеопатичните унгвенти, приготвени от хомеопатична аптека.
На него пише Calendula 5%, свърши ми добра "работа", но просто се чудех дали при тях има сукустиране newsm78

# 136
  • София
Знам че е индивидуално, но все пак има нещо което ме гложди... Конституционно лекартво дадено в потенция 1М колко време действа. Интересува ме от какъв порядък - дни, седмици, месеци... другото е, нормално ли е седмица след даване на въпросното лекарство, да се проявява реакция? Проблемът е че не мога да преценя състоянието в момента дали е реакция от лекарството, дали пък не й действа и е нов симптом... Откакто сме го дали може да се каже, че не е спирала да кашля. На моменти е, има дни в които почти не кашля, а на следващия почва пак и то доста начесто - през 5 минути. Не броя случаите след тичане, когато дори се развирква, но за тях хомеопата каза че не се броят, т.е. че това е нормално. Разбрали сме се днес да се чуем и да докладвам. Аз още вчера му звънях следобяда, но не успях да го уцеля в момент когато не преглежда, та днес пак ще звъня, но ми се иска да чуя и още едно мнение.
Определено и аз имам нужда от лечение, най-вече за да не се притеснявам толкова. Миналата седмица понеже звънях почти всеки ден, той все ми повтаряше да се заредя с търпение, че трябва време за да се случат нещата...

# 137
Да не сме при един и същи хомеопат...... newsm78

Ние също бяхме с кашлица.Суха, но много на често.Даде ни Калии сулф 30 и за 1-2 дни спря.До следващата седмица когато пак почна хрема, след 2-3 дни същата кашлица, пак Калии сулф, пак спря и така няколко пъти.Той накрая даде конституционално ХЛ, давах го 10дни, всеки ден.
Сега пак подкашля, но както пишеш когато стане сутрин 2-3 изкашляния и когато се затича.Не е това което беше.След конституц ХЛ вече 1 мес.може да се каже, че сме добре.
Мисля, си, че това е нормално, защото и аз подкашлям понякога, но не обръщам внимание.А защо детето също да не подкашля.
И аз много се притеснявах, но махнах с ръка, успокоих се, и май вече ми се вижда, че и детето като не обръщам толкова внимание също е добре.
Май много ги мислиме......... yes

# 138
Май много ги мислиме......... yes

Това определено е така!  Peace Говоря за себе си де, не за другите Wink
Ей сега пък ме зачудихте що е то унгвенти  Rolling Eyes

# 139
  • Пловдив
Знам че е индивидуално, но все пак има нещо което ме гложди... Конституционно лекартво дадено в потенция 1М колко време действа. Интересува ме от какъв порядък - дни, седмици, месеци... другото е, нормално ли е седмица след даване на въпросното лекарство, да се проявява реакция? Проблемът е че не мога да преценя състоянието в момента дали е реакция от лекарството, дали пък не й действа и е нов симптом... Откакто сме го дали може да се каже, че не е спирала да кашля. На моменти е, има дни в които почти не кашля, а на следващия почва пак и то доста начесто - през 5 минути. Не броя случаите след тичане, когато дори се развирква, но за тях хомеопата каза че не се броят, т.е. че това е нормално. Разбрали сме се днес да се чуем и да докладвам. Аз още вчера му звънях следобяда, но не успях да го уцеля в момент когато не преглежда, та днес пак ще звъня, но ми се иска да чуя и още едно мнение.
Определено и аз имам нужда от лечение, най-вече за да не се притеснявам толкова. Миналата седмица понеже звънях почти всеки ден, той все ми повтаряше да се заредя с търпение, че трябва време за да се случат нещата...

Нашата конст. е ЛМ1,знам за нея,че позволява да се дава често.Също нашта хом. твърди,че ХЛ действа до 40 дни и едва след това правим проследяване.А за криза,дали е такава...при нас и да е след 2 седм. хом. казва че е такава!Докато тук Александър ми беше казал,че не може да е креза толкова дълго след прием  Rolling Eyes

# 140
унгвент не е ли някаква маз(мазило) Поне на разните му медицински кремове, изостанали из аптечката ми, така пише.

Хомеоплазминът май е унгвент newsm78

# 141
1M ми дава резултати и на 20 ден..

# 142
ААААА, няма майтап no, говоря за хомеопатичните унгвенти, приготвени от хомеопатична аптека.
На него пише Calendula 5%, свърши ми добра "работа", но просто се чудех дали при тях има сукустиране newsm78

Calendula върши добра работа и в майчина тинктура и като ХЛ, но вашето кремче не е хомеопатичен медикамент, независимо къде е приготвен. Да помислим...5% означава, че все пак е налично активно вещество - 5% от майчина тинктура.

В хомеопатията се използват майчини тинктури, но хомеопатията НЕ използва унгвенти. От хомеопатичнат  аптека на Чаталджа 13 могат да бъдат закупени майчини тинктури, както и да ви приготвят мехлеми, но те не са хомеопатични мехлеми.

Имам едно розе при мен и отдавна му се чудя да му видя сметката. На етикета пише 13,5% алкохол - означава ли че розето е хомеопатично ?  Grinning

# 143
  • София
Ами то и аз гледам да не й обръщам внимание, дори си ходи на детска градина и даже май там не кашля много. Аз миналата седмица като предупреждавах учителките, че покашля, но не е болна, едната даже се изненада. Явно не й обръщат и там внимание. Малко ми е неудобно сутрин от другите родители, защото като слезем от колата, до входа на детската се състезават кой да стигне пръв и съответно като влезем почва да кашля. Обеснявам че не е болна и така...
Другата седмица си записвам час за интервю и за мен, защото определено моето притеснение оказва влияние. Като я чуя два пъти последователно да се изкашля и почвам да се вторачвам в нея, да я слушам как диша, през колко време кашля... миналата седмица и слушалките извадих да я преслушвам  Crazy А в неделята имахме гости и покрай тях не обръщах много внимание на децата и тя не беше кашляла целия следобед, дори и след като тичаха.

Благодаря ви за отговорите. Точно и аз си спомням че Александър беше казал, че след толкова време не е криза, нашият хомеопат миналата седмица каза до 1 седмица е нормално да кашля, после да се обадя. Ще звъня днес де, въпреки че се замотах и изпуснах да се обадя преди 10, преди да започне да преглежда... но ще го търся по-късно.

# 144
Гранулите и течните субстанции преди да ги дам ги сукустирам.
Но как стои въпросът с унгвентите?

Питам защото имам една Календула, от доста време е и се замислих как мога да я "активирам" или това не важи за унгвентите. newsm78

Сукусирането има смисъл само при течни ХЛ, за гранули няма смисъл да се прави.
Целта на сукусирането е да се повиши степента на динамизация (потенцията). Разбира се тя се повишава съвсем малко, но все пак всеки следващ прием на ХЛ, което предварително е било сукусирано, се явява с променена потенция от предходния прием - такива са препоръките на Ханеман в Органон; само при такива условия може да се повтаря едно ХЛ.

Гранулите не могат да претърпят допълнителна динамизация, защото са твърда форма. И всеки път когато вземаме гранула, ние вземаме лекарството в една и съща, непроменена потенция, което по принцип е забранено от Ханеман в Органон, защото може да предизвиква доказване (когато пациентът пие ХЛ, той го прави за да се лекува, а не защото е доброволец да докаже някое лекарство) или потискане. Ето тук възпитаниците на Боарон (че и някои уж класически хомеопати) отново нарушават принципите като предписват 3 пъти на ден по 5 гранули за 10 дни. Какво е това? 10 дни под ред и 3 пъти на ден човек приема ХЛ в една и съща, непроменена потенция - това е абсолютно вредно.

Няма нужда да потенцирате гранулите. Но ако лекарството ви е на гранули и се налага чест прием, тоест необходимо е да има динамизация преди всеки прием - тогава поставяме гранулата в чаша с вода и енергично разбъркваме с лъжичка преди прием - това динамизира.

Течни лекарства могат да претърпят динамизация чрез сукусии или разбъркване, сухи форми не могат. Сухите форми се динамизират чрез тритурация...и не защото някой си го е измислил така, а става дума за проста физика.

# 145
Нашата конст. е ЛМ1,знам за нея,че позволява да се дава често.Също нашта хом. твърди,че ХЛ действа до 40 дни и едва след това правим проследяване.А за криза,дали е такава...при нас и да е след 2 седм. хом. казва че е такава!Докато тук Александър ми беше казал,че не може да е креза толкова дълго след прием  Rolling Eyes

Всичко може. Всичко в хомеопатията е индивидуално. Няма стандартизирана жизнена сила, за да знаем колко време й е нужно да реагира и колко време продължава действието на лекарството и т.н. след като проведем интервю с конкретния човек, на база принципите на хомеопатия, можем относително да определим за конкретния човек какви ще бъдат реакциите.

Защо четящата тук аудитория отказва да разбере че щом няма индивидуализация - няма хомеопатия?

На мен ХЛ в потенция 1М, може да ми действа 2 дни, на някой друг 6 месеца.... при мен може да няма никаква хомеопатична криза, при друг ще има веднага, при трети ще започне след седмица.

Чувствителността, възприемчивостта и реактивността на жизнената сила на всеки човек е уникална, неповторима и различна.

# 146
  • Пловдив
Нашата конст. е ЛМ1,знам за нея,че позволява да се дава често.Също нашта хом. твърди,че ХЛ действа до 40 дни и едва след това правим проследяване.А за криза,дали е такава...при нас и да е след 2 седм. хом. казва че е такава!Докато тук Александър ми беше казал,че не може да е креза толкова дълго след прием  Rolling Eyes

Всичко може. Всичко в хомеопатията е индивидуално. Няма стандартизирана жизнена сила, за да знаем колко време й е нужно да реагира и колко време продължава действието на лекарството и т.н. след като проведем интервю с конкретния човек, на база принципите на хомеопатия, можем относително да определим за конкретния човек какви ще бъдат реакциите.

Защо четящата тук аудитория отказва да разбере че щом няма индивидуализация - няма хомеопатия?

На мен ХЛ в потенция 1М, може да ми действа 2 дни, на някой друг 6 месеца.... при мен може да няма никаква хомеопатична криза, при друг ще има веднага, при трети ще започне след седмица.

Чувствителността, възприемчивостта и реактивността на жизнената сила на всеки човек е уникална, неповторима и различна.

Благодаря за уточнението! Peace

# 147
  • София, Дружба
Здравей, Aleksander! Въпросът ми е към теб. Детето ми е с атопичен дерматит. на 1г и 4м е, Диагнозата е поставена от личният лекар и един път сме я водили на кожен. Досега съм поддържала с козметични кремове, без кортекостероиди. Все още я кърмя. Криза направи преди година и преди 3 седмици, като кожата никога не е била на 100 % спокойна. От декември посещаваме хомеопат. След едно даване на Сулфур (преди 3 седмици)доста се влоши. Той ни даде основното лекарство Калкареа Карбоника 1М. Преди седмица изкара варицела, при която се скриха и поутихнаха лишеите, но сега с нова сила пак се появиха. На лявото рамо има мокър лишей, от който изтича лимфа. Ту хваща коричка, ту пак наново се отваря. Много съм притеснена. Хомеопата ми каза да спра всички козметики и да я къпя със сапун, но нещата НИКАК не се подобряват. Стане ли вечер и започва едно чесане... съдира си кожата. Има ли шанс това да се оправи с хомеопатия. Аз съм се объркала доста. Иначе детето е жизнено, храни се нормално. В момента само на гръбчето кожата е спокойна.

# 148
  • София - Варна - Бургас
1M ми дава резултати и на 20 ден..

Резултати е едно, а лечебна криза е друго.

# 149
  • София - Варна - Бургас
Здравей, Aleksander! Въпросът ми е към теб. Детето ми е с атопичен дерматит. на 1г и 4м е, Диагнозата е поставена от личният лекар и един път сме я водили на кожен. Досега съм поддържала с козметични кремове, без кортекостероиди. Все още я кърмя. Криза направи преди година и преди 3 седмици, като кожата никога не е била на 100 % спокойна. От декември посещаваме хомеопат. След едно даване на Сулфур (преди 3 седмици)доста се влоши. Той ни даде основното лекарство Калкареа Карбоника 1М. Преди седмица изкара варицела, при която се скриха и поутихнаха лишеите, но сега с нова сила пак се появиха. На лявото рамо има мокър лишей, от който изтича лимфа. Ту хваща коричка, ту пак наново се отваря. Много съм притеснена. Хомеопата ми каза да спра всички козметики и да я къпя със сапун, но нещата НИКАК не се подобряват. Стане ли вечер и започва едно чесане... съдира си кожата. Има ли шанс това да се оправи с хомеопатия. Аз съм се объркала доста. Иначе детето е жизнено, храни се нормално. В момента само на гръбчето кожата е спокойна.

Има шанс, това да се оправи с помоща на хомеопатията и тя всекидневно го прави.
Това че при варицелата възпалението е изчезнало, по косвен път ни показва че възпалението е дело на........................ Жизнената сила.

Защо? Защото по време на варицелата, жизнената му сила е била изцяло ангажирана в борбата с  този опасен ДНК вирус, за да се занимава с изтласкването на проблеми в периферията, кожата.
 Но щом веднъж се е справила с това, пак е пристъпила към обичайното си "занимание".  Laughing

За причините на дерматита, може да се говори след обстойно хомеопатично интервю, но най-честият заподозрян са Ваксинациите, а после може да се мисли и за някаква негативна поддържаща причина.

Общи условия

Активация на акаунт