ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 592
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
А какво страшно ще се случи, ако се приема л-вото в твърда форма?  Rolling Eyes И също -  ако потенцията е еднаква? Нас ни лекуват така, успешно.  Rolling Eyes И това ли не е истинска хомеопатия  Tired

На тези въпроси отговорих многократно.

Не съм измислил аз принципте на хомеопатията - те са разписани в Органон.

Лекарство в твърда форма не може да променя своята степен на динамизация.

ХЛ се явява стимул към ЖС на човек, то я провокира да възстанови своето динамично равновесие, а оттам и състоянието на здраве. Ако давате и повтаряте сухи форми, всеки следващ прием е като предходния - няма промяна в динамизацията. Още при първия прием на ХЛ, ЖС е отговорила като е променила своята динамичност. Ако повтаряте същите непроменени по динамичност лекарствени форми, вие вече не стимулирате ЖС, а точно обратното - действате като спирачка и процесът на възстановяване на здравето не протича правилно. Уж сте излекувани и даже сте доволни, но това от което сте излекувани след време се повтаря. Честито!

Когато ХЛ е в течна форма и се сукусира всеки път преди прием, това означава че динамизацията му се променя всеки път преди прием и ЖС никога не получава два еднакви стимула. Всеки следващ стимул я стимулира допълнително към възстановяване на динамичното равновесие.

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 01:22 от Nial

# 181
Кое е истинска и кое неистинска хомеопатия ?

Хомеопатията като наука почива на няколко основни принципа. Когато се практикува съобразно тези принципи - значи се практикува хомеопатия. Когато се практикува в нарушение на тези принципи - значи не се практикува хомеопатия. В този слулчай, някой просто ви дава хомеопатични лекарства, но това че човек пие хомеопатични лекарства, не означава че се лекува хомеопатично.

Хомеопатията постига своите чудеса, само ако са спазени всички нейни принципи.

Нарушете принципите й и получавате нещо различно от хомеопатия - псевдохмеопатия.

Некоректно е да се твърди, че хомеопатията не работи. Тя работи чудесно, когато принципите й са спазени.

Некоректно е някой да твърди че лекува с хомеопатия, когато "лечението" в разрез с принципите на тази наука.

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 22:22 от Nial

# 182
А възможно ли е дългото приемане на Силика 30 да доведе до раздразнителност, нервност, истерии при неудовлетворяване на желанията?

Не познавам конкретния случай, но някой от нещата които описвате са симптоми на ХЛ Silicea terra (раздразнителност, нервност, неудовлетвореност) така че може да става дума и за доказване на това лекарство.

Случаят трябва да се разгледа в детайли за да се определи дали става дума за доказване. Споделете за това с хомеопата си и поискайте да преразгледа случая или потърсете консултация с друг.

# 183
  • София
Извинявам се ако вече е обсъждано, но как влияят зъбните упойки на хомеопатичното лечение?

# 184
  • София
Ниал, благодаря!  Simple Smile Досега бях чела, че е по-добре да е в течна форма, но не знаех, че в твърдо състояние може да вреди. Последния път дори я попитах дали да го разтварям, тя каза, че няма нужда.  Rolling Eyes Всъщност хомеопатката ни лекува така - за всичко дава конституцията, в една и съща потенция, дори и когато си сцепи много страшно устната. Това лошо ли е?  newsm78 Истина е, че се повтарят неразположенията, но как бих могла да различа дали е от начина на лечение или примерно е лепнал някой вирус?  Rolling Eyes Знам, че не е моя работа да го различавам, нито пък ваша да ме учите Simple Smile , но толкова трудно намерихме тази, че ме е страх да я сменя  Rolling Eyes , след два неуспешни опита с други хомеопати....

# 185
Хайде скок - и в новата, 12-та тема! Толкова бързо... много пишете брей! Hug  
Така е! Хайде и аз, при вас!  Hug

# 186
Здравейте, предварително се извинявам, ако сте отговаряли на подобни въпроси в темата   bouquet
Моят син е на 1год и 4 мес, иска ми се да започне да пие нещо за укрепване на имунната система, защото напоследък много често боледува. Доколкото знам в Русе нямаме читав хомеопат, за това се обръщам към вас.
За сега сме се ориентирали към хранителните добавки на Аквасорс . Можете ли да ми кажете какво според вас трябва да започнем да пием и по колко? Според мен (т.е. според това, което чета че дават другите на нашата възраст) излиза, че мога да му давам зелена енергия и коластра, може и бифидус. Но ще Ви бъда много благодарна ако Вие си кажете мнението  Hug

# 187
  • София
А когато се разтвори гранулката в някакво количество вода, колко време може да се дава от разтвора? До сега съм давала в течна форма винаги, разтварям 1 гранулка в 50мл вода, но винаги съм давала да изпие цялата течност на малки глътки като задържа за кратко в устата. Съответно при следващ прием разтавярм нова гранулка, удрям 10-15 пъти в дланта. Това означава ли че всеки прием е бил еднакъв с предходния и е възможно при последното даване миналата седмица, сега лекарството да не действа...  newsm78 Притесних се, защото както ви писах сутринта все още кашля, а днес учителката в детската градина се е оплакала на бабата, че е кашляла много. Вечерта е понамалила кашлянето, поне според свекървата, тъй като се наложи да замина командировка и тя ги гледа. А според хомеопата всичко е наред и даже като му разказах какво се слува последните дни и директно ме попита кое по-точно ме притеснява, защото според това което казвам всичко е наред. Малко се поуспокоих, но не достатъчно.

# 188
Ниал, благодаря!  Simple Smile Досега бях чела, че е по-добре да е в течна форма, но не знаех, че в твърдо състояние може да вреди. Последния път дори я попитах дали да го разтварям, тя каза, че няма нужда.  Rolling Eyes Всъщност хомеопатката ни лекува така - за всичко дава конституцията, в една и съща потенция, дори и когато си сцепи много страшно устната. Това лошо ли е?  newsm78 Истина е, че се повтарят неразположенията, но как бих могла да различа дали е от начина на лечение или примерно е лепнал някой вирус?  Rolling Eyes Знам, че не е моя работа да го различавам, нито пък ваша да ме учите Simple Smile , но толкова трудно намерихме тази, че ме е страх да я сменя  Rolling Eyes , след два неуспешни опита с други хомеопати....

Добре че тя не е единственият хомеопат в София. Като дава конституция, би трябвало възприемчивостта към заболяване да е намалена, а не да повтаря. По горе вече обясних защо става повторение на състоянията. Няма какво повече да коментирам. Който търси намира...

Ето какво отговаря и Ханеман на вашия въпрос Какво може да се случи от повторението на ХЛ в суха форма (гранули)?

Параграф 247 на Органон:

"Не е целесъобразно да се повтаря дори веднъж в една и съща неизменна доза дадено лекарство, без изобщо да става дума за честото повтаряне на дозата (и в кратки интервали, с намерението да не се забави лечението). Жизненият принцип не приема такива неизменни дози без съпротива, т.е. без да се проявят други симптоми на лекарството, извън тези, които са подобни на подлежащата на лечение болест, защото първата доза вече е довела до очакваната промяна в жизнения принцип, и втората, динамично напълно подобна, неизменена доза на същото лекарство вече няма да намери същото състояние на жизнената сила. В резултат на получената друга такава неизменна доза, пациентът може наистина да се разболее от друга, дори по-силна болест, понеже сега остават активни само тези симптоми на дадения медикамент, които не са били хомеопатични на изходната болест, следователно не може да се постигне дори една крачка към излекуването, а може да настъпи само реално влошаване състоянието на пациента. Но ако следващите дози всеки път биват леко изменени, а именно потенцирани в малко по-голяма степен , то жизненият принцип може без усилие да бъде изменен от същото лекарство (усещането за естествената болест намалява) и така да се приближи излекуването."

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 01:24 от Nial

# 189
А когато се разтвори гранулката в някакво количество вода, колко време може да се дава от разтвора? До сега съм давала в течна форма винаги, разтварям 1 гранулка в 50мл вода, но винаги съм давала да изпие цялата течност на малки глътки като задържа за кратко в устата.

Господи, боже мой и пресвета Дево  Shocked Shocked Shocked ама какви са тези хомеоапти, които изписват подобни граничещи с лудостта предписания. Моля кажете ми това хомеопат ли го е изписал или е ваше свободно съчинение. Ако е ваша идея е някак си простимо, от позицията ви на лаик, но е недопустимо хомеопат да предпише подобно нещо.

Количеството разтвор който се приема има значение.

Ако се приеме ХЛ една капка - колко е голяма капката? Потенциално каква площ от лигавицата може да покрие и колко нервни окончания ще регистрират стимула. Ако се изпие една глътка - колко по-голямо количество е това от една капка? Потенциално колко повече нервни окончания ще регистрират стимула? Ако се изпие една чаша - това колко повече е от една капка и колко нервни окончания ще регистрират стимула?

Когато изпиете една чаша, огромна площ е стимулирана, а това при болен човек не е много желателно. Неговата жизнена сила вече е разстроена (щом е болен) и това е свръхстимул за нея. Една растроена жизнена сила реагира непредсказуемо на такъв свръхстимул - може да задълбочи разстройството си, може да реагира бурно в криза, а може да се случи потискане. Със сигурност когато нашата цел е здравето, ние не бихме искали да задълбочаваме разстройството.

Когато в чаша сложите вода 50 мл и добавите една гранула, при правилно съхранение на разтвора (далеч от източници на лъчение и далеч от пряка слънчева светлина, покрит за да не се праши и без да оставяте лъжицата вътре за да не освобождава йони) може да го ползвате до 7 дни, след което ако е нужно да се приготви нов.

Когато давате лекарството - разбъркайте енергично с кафяна лъжица разтвора, и дайте половин до една лъжичка. 3-4 капки е предостатъчна доза.

Съответно при следващ прием разтавярм нова гранулка, удрям 10-15 пъти в дланта. Това означава ли че всеки прием е бил еднакъв с предходния и е възможно при последното даване миналата седмица, сега лекарството да не действа...  newsm78 Притесних се, защото както ви писах сутринта все още кашля, а днес учителката в детската градина се е оплакала на бабата, че е кашляла много. Вечерта е понамалила кашлянето, поне според свекървата, тъй като се наложи да замина командировка и тя ги гледа. А според хомеопата всичко е наред и даже като му разказах какво се слува последните дни и директно ме попита кое по-точно ме притеснява, защото според това което казвам всичко е наред. Малко се поуспокоих, но не достатъчно.

# 190
И за да не бъда голословен, ето какво казва Ханеман в Органон.

Кой е Ханеман ? "Бащата" на хомеопатията

Какво е Органон? Основният филсофски труд на хомеопатията. Всяка наука стъпва на определена философка база. Принципите на хомеопатията са написани в Органон и за да се практикува успешно и безопасно хомеопатия тези принципи трябва да се спазват.

И ето параграф 276

"Поради тази причина, едно лекарствено средство, дори да е хомеопатично подходящо за болестния случай, причинява вреда при всяка прекалено голяма доза, а при силни дози то нанася толкова по-голяма вреда, колкото по-голяма е неговата хомеопатичност и колкото по-висока е подбраната потенция, и вредата е много по-голяма, отколкото от една също толкова голяма доза медикамент, който не е хомеопатичен и няма никакво отношение към болестното състояние (алопатичен).
Прекалено големите дози от точно подбраното хомеопатично лекарство и особено често повтаряните, донасят като правило много неприятности. Те нерядко поставят пациента в положение опасно за живота и правят болестта му почти неизлечима. Наистина, те унищожават естествената болест що се отнася до усещанията на жизнения принцип и пациентът повече не страда от първоначалната болест, след като прекалено силната доза хомеопатично лекарствено средство е подействало върху него, но в следствие на това пациентът се разболява по-сериозно от подобната, но по-силна лекарствена болест, която е по-трудна за лечение. "

Mоля обърнете внимание на маркираното в цветове. То е просто написано и не се нуждае от тълкуване.

Това може да го покажете на своя хомеопат, но ако стигнем дотам пациентите да показват на хомеопатите какво пише в Органон, т.е да ги учат на методология на хомеопатичното предписание и как да си водят случаите - по добре е пациентът далеч да бяга от такива практикуващи.

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 01:54 от Nial

# 191
Извинявам се ако вече е обсъждано, но как влияят зъбните упойки на хомеопатичното лечение?

В някой случаи го антидоритат, в други случай след упойка човек развива конкретна картина и има нужда от конкретно ХЛ, в трети случаи не влияят по никакъв начин. Всичко зависи от индивидуалната чувствителност, възприемчивост и реактивност на ЖС на конкретния човек.

Не е нужно веднага след употреба на упойка да се дава ХЛ Opium или Phosphorus. Единственият критерий в хомеопатията на база на който правим своите предписания е принципът на подобието, т.е човек трябва да има картина на конкретното лекарство за да му бъде предписано.

Така, че ако сте на хомеопатично лечение и ви се наложи зъболечение - просто се наблюдавайте. Ако има промяна в динамиката на развитие на вашия случай, съобщете това на своя хомеопат.

# 192
  • Пловдив
Nial, изключително полезни включвания от Ваша страна последните 3-4 страници Peace

# 193
На Nial му идва в повече, като чете какви "чудеса" правят с пациентите си някои практикуващи хомеопатия (съвсем съзнателно не ги наричам хомеопати).

Ако понякога звуча твърде остър, то е защото от истината боли. И...не става дума за истината на Nial, а за Истината в Органон. Закъде сме ние, ако загърбим основополагащите принципи на хомеопатията?

Странна ми е понякога лоялността на някои пациенти към човека който си прави експерименти с тяхното здраве, а те "скачат" срещу Истината на Органон. Работата е там, че тази Истина е доказана в годините практика на хиляди добри хомеопати - от Ханеман, през Липе, Херинг, Богер, Бьорике, Бьонингхаузен, Кент, Ален, Наш, Фарингтон и така...до наши дни.

# 194
  • Пловдив
Ох,направо е страшно като се замислиш колко псевдо хом. има по тоя свят...и ние им доверяваме здравето на децата си  ooooh!

Благодаря, Nial че отделяш от ценното си време за да ни просветлиш и да ни отвориш очите! Hug

Общи условия

Активация на акаунт