Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 15)

• 38 322
  • 748
  •   2
Отговори
# 45
На мен лично ми е странно. Това значи, че всеки вирус, попаднал в нас, трябва да бъде с прикрепен към него алуминий и т.н., за да се разпознае от организма.
Доколкото знам, вирус без клетка не може да съществува.

(п.п. това може да е последния ми пост във форума, тъй като вероятно вече една птичка се е оплакала от мен Mr. Green)

Мече, за тия ваксини срещу вирусите се използват рекомбинантни технологии.
Алуминият и другите аджуванти се добавят за да се активира производството на антитела, защото без тях Т-клетките може да не разпознаят "причинителя". Simple Smile

# 46
благодаря, че пишете истината за ваксините и сте толкова добре информирани   bouquet

# 47
"Имунизационният статус на съобщените между 2006 - 2009г случаи показва, че 30% от заболелите под 1г. възраст и 72% от всички случаи над 1 година са ваксинирани и са със завършена имунизационна схема, т.е. получили са 3 дози ДТК.

Разпределението на случаите на коклюш по възрастови групи демонстрира съвременната тенденция за ангажиране на детската възраст (0-14 години) и съобщаването на единични случаи при възрастите над 20 год възраст (което може би се дължи на пропуски в диагностициране и съобщаване на случаи). Данните индиректно подкрепят допускането, че ваксиналната защита или имунитетът след преболедуване на коклюш намаляват или изчезват и заразените подрастващи, юноши и възрастни като източник на инфекция за новородените и малките деца."

Доста странни изводи е направила г-жата. Simple Smile

Да, за мен също изводите са странни...  Rolling Eyes  Значи имунизираните с пълна схема се разболяват от тези, които са били имунизирани в по-ранна възраст, но с годините имунитетът им е спаднал и са се разболели...  Crazy  Егати... Аз ли съм олигофрен или едно време ваксините са били по-ефективни от сега? Демек, ние сме имали реален имунитет, който с годините е изчезнал и от нас се разболяват малките деца, които са имунизирани с всички предвидени ваксини, но явно реален имунитет нямат...   #Crazy   newsm78  Thinking  Crazy  (няма такава емотикона...)

Освен това, общо взето в доклада се казва, че има нужда от още една реимунизация от коклюш в юношеска възраст... Все едно от това децата до 2-годишна възраст ще станат с по-силен имунен отговор при имунизиране и ще боледуват по-малко от коклюш...  ooooh!

# 48
Това за хепатит Б на новородени и мен живо ме интересува. Обяснението, че лекарите могат да го заразят за мен са глупости, ваксината се слага 24 часа след раждането, мен ме изписаха 24 часа след раждането, като през последните 20 часа от престоя ми в болницата, бебето ми не е бодено. Също така не мога да разбера-кога ще го ваксинират, кога ще придобие имунитет, че да се предпази при възможна инфекция.
Персона, на мен ми е интересно да чуя добре аргументирани мнения в подкрепа на ваксините, защото от прочетеното до тук, за мен това с ваксините си е чиста ...вяра, просто решаваш на коя страна да вярваш.

# 49
Все пак, г-н Персона - бихте ли пояснили защо именно се поставя ваксина срещу Хепатит Б (предаващ се по кръвен и полов път) на новородените? Наистина не схващам...
Защото са в болница и се бодат за щяло и нещяло... Гядно обяснение, ама това ми дадоха като питах...

# 50
Здравейте   Hug
хванала ме е параноя „малария“   Embarassed  Crazy  заради евентуално посещение/пребиваване в малариен район

Профилактика
Маларията може да бъде предотвратена чрез ликвидиране на комарите (или с използването на инсектициди или манипулация на местообитанията, например блато) и лична защита от ухапване от комари (например комарни мрежи).

Профилактика на малария: Пътуващите могат да решат да предприемат анти - маларийна профилактика, въпреки че това никога не е 100% ефективен метод. Профилактичния режим зависи от лекарствената резистентност. Все още не съществува ефективна ваксина за малария.
Профилактиката започва една седмица преди заминаването в ендемичен район с Chloroquine 300мг седмично или таблетка Arthrochin 250 мг през ден , по време на престоя там и един месец след напускането му – по една таблетка два пъти седмично. При използване на комбинирания препарат с Pyrimethamine се провежда друга схема – 1 табл седмица преди заминаването и след това по 2 таблетки всеки две седмици за горепосочения период от време. Други препарати и схеми на приложение са индицирани при деца, бременни, имуносупресирани или при резистентност към използваните медикаменти.

горното не ми изнася   Sad къде да чета ,че да се успокоя   Praynig

# 51
Та затова и просто ми се ще да вярвам, че Персона пише тук, за да убеди хората, че са на грешен път....за да помогне именно на тях.

Действително този път не води до нищо хубаво. И аз съм само един от стотиците хора, които са ви го казвали в най-различни теми!

Аз ли да се ровя в peer-reviewed journals???? Господине, осъзнайте се, представете си че тук има хора, които са от другата страна - научната, но макар и не биологична такава.

По-добре да се поровите там, отколкото в "Световната конспирация срещу здравето". Особено след като твърдите, че сте "от другата страна", няма да Ви е проблем да интерпретирате няколко научни статии, нали? Още повече, че има изобилие от научни статии по темата за ваксините за онези, които са любознателни и обективни. На Вас нямам какво повече да напиша, освен да си коригирате цитатите в последния си пост от предишната тема – Вашите думи не ми принадлежат.

Искам да наблегна за пореден път, че коментирам само онова, което желая, както всеки друг потребител на форума. Всъщност аз имам хиляди въпроси около нелогичните небивалици, с които се пълнят тези теми, но смислени отговори така или иначе рядко получавам.

П.С. И още нещо, Персона... Не ти прави чест, специално на теб, дето или ме излъга на ЛС, или тук в този форум лицемерничиш, да наричаш нас лъжещи...

Отново лъжи и параноя. С Вас никога и по никакъв повод не сме си обменяли ЛС и много добре знаете това!

stelt77, съзнателно не се впускам в детайли относно препоръките около противотетаничната профилактика, защото много добре знам, както и Вие, че например Birdie ги е повтарял до припадък, а и те са ясни и лесно достъпни.

Но нищо позитивно не се получава при такъв вид общуване - едни и същи потребители да задават едни и същи въпроси с години, да получават отговор, но никога да не могат (или да не искат) да запомнят правилния отговор. За това няма как да им се помогне - очевидно подобно отрицание на действителността кореспондира с удивителното им желание да живеят във вечна самозаблуда и с парадоксална вяра във вътрешно противоречиви идеи. Един ден, когато осъзнаят, че действително нямат силни карти, им остава да блъфират и да задават "умни" въпроси.

сега очаквам да намери подходяща картинка и срещу домашното раждане.
О, на този фронт също се работи.  Wink Има си пи ар.  Laughing

Вери, get over yourself! Нали не си мислите, че светът се върти около няколкото теми, с които се изчерпват интересите Ви?
Все пак, за да разпаля теорията на конспирацията, подскажете ми кой е пи-арът ми, за да се свържа с него и да му благодаря.  Grinning newsm52

# 52
ralka.malka, ако се поразровите, ще се убедите, че се потвърждава тенденцията, описана в горния ми пост - на Вашия въпрос отговарях нееднократно в миналите теми, например тук, но познанията на антиваксинистката групичка, дори след толкова много дискусии, продължават да са на отчайващо ниско ниво.

Единственото обяснение, което може да срещнеш е, че хеп. Б е много опасна болест, която се предава по кръвен или полов път.

За двадесети път (но на въпроси за хепатит B повече няма да отговарям, докато не си научите урока):

Хепатит B не е се предава само по кръвен и полов път и не е болест на няколкото рискови групи!
За него са доказани множество механизми на заразяване, и то в ситуации, над които родителите често нямат контрол!

Цитат
Съдържанието на вируса в слюнката е толкова, колко и в плазмата. Вирусът има висока концентрация в кръвта и телесните течности на вирусоносителите, кръвта им е високо инфекциозна - количество от 0.0001 ml кръв може да заразява. Ето защо дори опръскване с кръв от болен може да е опасно - например в очите (посредством богато кръвоснабдената конюнктива) или по микролезии (малки ранички) по кожата.
Кръвопреливането също може да доведе до заразяване с хепатит В (а понякога се налага кръвопреливане дори при бебета).
Вирусът може да се пренесе при татуировки, пробиване на уши, пиърсинг.
Освен по кръвен, вирусът се предава по полов и по вертикален път (трансплацентарно от майката на бебето и постнатално чрез кърмата).
Заразяване може да настъпи и при тесен битов контакт - чрез предмети от бита, зацапани с микроскопични капчици кръв - ползване на общи нокторезачки, ножички, пилички (козметични салони), на епилатори, самобръсначки, по погрешка - на чужда четка за зъби, дори на гребени и четки за коса (фризьорски салони) - при ранички по кожата на главата и т.н.

Ето защо имунизацията срещу хепатит В е много важна от ранна детска възраст, защото специално в България болестността от Хепатит В е много висока - в Европа само ние и Молдова сме с носителство на хепатит В от над 8% от популацията!

Изобщо, навсякъде из медицинските сайтове в информацията за заболяванията, причинени от кърлежи (като изключим предупреждението, че трябва да се ваксинираме за тетанус периодично), има препоръки да се установи дали има нужда от ваксина против тетанус, а не да се ваксинра рутинно след всяко ухапване от кърлеж, както се практикува у нас.

Това е така, но повтарям - дали има нужда от противотетанична профилактика се проверява първо в имунизационния паспорт на пациента. Ако лекарят има основания да подозира, че примерно имунизационният паспорт на детето е фалшифициран (както например неведнъж се е хвалила горната потребителка Meg!) или родителите не са наясно въобще с имунизационния статус на детето си, то лекарят допуска, че детето не е имунизирано и провежда необходимата противотетанична профилактика.

За останалото не сте права - дори малки одрасквания и охлузвания могат да бъдат среда за развитие на тетанус и има много подобни описани случаи.
Ето случай на тетанус при дете, чиито родители са отказали имунизация. Статията е от италиански лекари. Интересна е, прочетете я цялата. Детето се е наранило на желязна врата, като е получило повърхностно нараняване, което дори е била почистено и превързано от лекар. Според италианските национални препоръки относно тетануса, неимунизираните или непълно имунизираните хора в такива случаи трябва да получат противотетаничен имуноглобулин и ваксина. Но родителите - убедени антиваксинисти - не са разкрили имунизационния статус на детето си и то не е получило противотетанична профилактика. Резултатът е тетанус!

P.S. Няма нужда да ми отговаря никой. Продължавайте си спокойно с темата.

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 03:16 от Persona

# 53
Персона, а мен защо ме пропусна?

# 54
Персона, а мен защо ме пропусна?

Справка - Birdie. Отговарял е на стотици въпроси за туберкулозата и БЦЖ ваксината.

# 55
Хайде стига с тези турски чаршафи,бите!
На всички ни омрьзна!
Като конска муха си.
Още ли седиш и умуваш на тази питанка?Я виж хората вече са слезли от нея и знаят истината.
http://learninggnm.com/home.html

Цитат
Но нищо позитивно не се получава при такъв вид общуване

Ами тогава АДИОС!

Ненаатоа,ако можеш оправи заглавието на темата "Ваксините-дискусия САМО за вредата от тях",за да няма турски спам.

# 56

Ето защо дори опръскване с кръв от болен може да е опасно - например в очите (посредством богато кръвоснабдената конюнктива) или по микролезии (малки ранички) по кожата.

Уважаема Persona, с чисто сърце мога да кажа, че искрено се забавлявам с вашите постинги.

# 57
Ненаатоа,ако можеш оправи заглавието на темата "Ваксините-дискусия САМО за вредата от тях",за да няма турски спам.

Изпълнено! Mr. Green

# 58
Понеже гледам Персона си тръгва... Персона, поздрави на родителите ти във Варна, с най-добри чувства!   bouquet

Беше ми изключително весело, но вече става малко досадно...  Tired  Справка - Birdie...   Mr. Green

Още ли седиш и умуваш на тази питанка?Я виж хората вече са слезли от нея и знаят истината.
http://learninggnm.com/home.html

Сега го видях...  Joy hahaha

# 59

Цитат
Съдържанието на вируса в слюнката е толкова, колко и в плазмата. Вирусът има висока концентрация в кръвта и телесните течности на вирусоносителите, кръвта им е високо инфекциозна - количество от 0.0001 ml кръв може да заразява. Ето защо дори опръскване с кръв от болен може да е опасно - например в очите (посредством богато кръвоснабдената конюнктива) или по микролезии (малки ранички) по кожата.
Кръвопреливането също може да доведе до заразяване с хепатит В (а понякога се налага кръвопреливане дори при бебета).
Вирусът може да се пренесе при татуировки, пробиване на уши, пиърсинг.
Освен по кръвен, вирусът се предава по полов и по вертикален път (трансплацентарно от майката на бебето и постнатално чрез кърмата).
Заразяване може да настъпи и при тесен битов контакт - чрез предмети от бита, зацапани с микроскопични капчици кръв - ползване на общи нокторезачки, ножички, пилички (козметични салони), на епилатори, самобръсначки, по погрешка - на чужда четка за зъби, дори на гребени и четки за коса (фризьорски салони) - при ранички по кожата на главата и т.н.

Ето защо имунизацията срещу хепатит В е много важна от ранна детска възраст, защото специално в България болестността от Хепатит В е много висока - в Европа само ние и Молдова сме с носителство на хепатит В от над 8% от популацията!
Аз още веднъж се извинявам, че съм пропуснала изказването Ви в предишна тема, но като цяло пак не ми е ясно. Горните възможни сценарии на заразяване ми звучат малко като от фантастичен роман и със сигурност са с подобнен % вероятност , както Вие бихте казали за % на случване на страничните ефекти от тази ваксина. С две думи - избираш кой вариант е по-вероятен за теб и си го случваш. Аз поне така го разбирам. Шансът да има някой болен наоколо, който да кърви и то чак да пръска и да ми уцели окото и съответно да успее да се развие болестта е наистина мнооооооого минимален. Пак казвам - вероятно вие ще кажете същото за страничните ефекти - 1 на 100 000 деца, примерно, като тук нещата на всичкото отгоре са без официална статистика... Аз по принцип избирам позитивните възможности => по-вероятно е да реша, че няма да се заразя. Явно в крайна сметка изборът е морален, а не логичен, както първоначално бях решила...

Общи условия

Активация на акаунт