Ваксини-дискусия за вредата от тях(тема 9)

• 41 813
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Че нали майката два пъти се изследва за този антиген през бременноста - не е ли това тест за хепатит Б, или аз съм тотално ненаясно. Бебетата също могат да се изследват преди да се бодат. А иначе вече писах - моята дъщеря беше с жълтеница до 4-ия месец след раждането. Малко се бяхме побъркали, а педито искаше да си слагаме и следващите ваксини, нищо че ни пускаше направления за гастроентеролог и какво ли не.
А от мърсотията в родните болници - частни или държавни - няма ваксина, която да може да те спаси. Моята гинеколожка ми сподели, че в МД са имали оперирани жени, развили постоперативна инфекция от ентеро-бактерии. Ако някой не знае, въдят се в червата. Кой как не си е мил ръчичките не ми се мисли.
Аз бих подкрепила ваксина срещу простотия и глупост, но те със сигурност биха били смъртоносни.

# 691
Здравейте, момичета!

Против ваксините съм и не ваксинирам децата си. Сега трябва да си подновявам заявлението за детските надбавки и разбрах за новите правила. Естествено ЛЛ отказва да ми даде бележка за имунизациите.
Кажете ми има ли някакъв начин да ги взема от някъде срещу  заплащане или... каквото и да е.

# 692
Само личните лекари издават такива бележки.
Напомням, че този месец можете да ги смените, ако не ви устройват. Wink

# 693
  • София - Варна - Бургас
гледам, и че никъде в листовките не пише за какъв период се създава имунитет от дадена ваксина newsm78

Тях това не ги интересува. Не ги интересува и дали детето е прекарало на живо някоя шарка - а точно тогава се получава истински доживотен имунитет.

# 694
Ела ме виж мен каква инфекция pазвих след опеpация, макар и негинекологична Confused

# 695
  • София - Варна - Бургас
Ето и един откъс от книгата на д-р Александър Коток - Русия:  

Стр. 3 и 4:

"Защо им е на родителите изобщо да навлизат в теми, като ваксина и ваксинация, защо просто не се доверят на съветите на своя педиатър?

- Не трябва сляпо да се доверявате на мнението на лекаря по въпроси, по които той не е достатъчно компетентен и в своите решения и препоръки често зависи от фактори, нямащи никакво отношение към здравето на детето ви.

Информацията за ваксините в медицинските институти не е много по-различна от информацията от плакатите по стените на детските поликлиники.
Курсът по имунология е десетки пъти по-кратък от курсовете на ненужните за един бъдещ лекар неорганична химия или физика.

И като резултат лекарите не знаят нищо нито за токсичните съставки на ваксините, нито за възможните усложнения от тях, нито за съвременните изследвания, показващи връзката между ваксинирането и тежките заболявания, чийто стремителен ръст се наблюдава в последно време.

От друга страна педиатрите се намират под силния натиск на администрацията и различни контролиращи органи, изискващи от тях максимален" обхват на ваксинираните".

Често може да се чуе за паричен бонус, даван за "максимално ваксиниране" на даден район и Русия далеч не е изключение. Във Великобритания един лекар на обща практика (GP) получава съвсем осезателни премии, когато достигне определено ниво на "обхват" и бива лишаван от тях, ако сред клиентите му има отказали се.

Към известните думи на Бърнард Шоу: Докторът е също толкова добър консултант по въпросите за ваксинирането, колкото месарят - по въпросите за вегетарианството, казани преди 100 години,
    може да се добави крилатата фраза на Станислав Лец: Който си е сложил наочници, да не забравя, че те вървят в комплект с юзди и камшик."

# 696
А аз се двоумя много за ваксините за Хепатит.Стресира ме факта, че заболяването е скрито и се откривало, когато вече черния дроб бил засегнат. И например ме е страх, ако се наложи (да не дава Господ) нещо в болница или поликлиника...всичко на тези места вместо стерилно ми се струва заразно с всякакви вируси.... Какво мислите?

тефтерче, аз Ви написах мнението си в началото на януари, в пета тема, когато също питахте за ваксината срещу хепатит B. А също и в по-стара дискусия по темата - тема 3, от #1403 и тук - тема 5, #228.

Ако смяташ, че детето е в рискова група за заболяване, което се предава по сексуален и кръвен път /мръсни игли/ то ваксинирай. Аз лично не бих. Впрочем в България хепатит се предава и по маникюристки и педикюрстки, заради липсващата хигиена. Но не вярвам да пратиш бебето на педикюр скоро Laughing

Хепатит B не е болест на няколкото рискови групи!

За него са доказани множество механизми на заразяване, и то в ситуации, над които родителите може и да нямат контрол!

Съдържанието на вируса в слюнката е толкова, колко и в плазмата. Вирусът има висока концентрация в кръвта и телесните течности на вирусоносителите, кръвта им е високо инфекциозна - количество от 0.0001 ml кръв може да заразява. Ето защо дори опръскване с кръв от болен може да е опасно - например в очите (посредством богато кръвоснабдената конюнктива) или по микролезии (малки ранички) по кожата.
Кръвопреливането също може да доведе до заразяване с хепатит В (а понякога се налага кръвопреливане дори при бебета).
Вирусът може да се пренесе при татуировки, пробиване на уши, пиърсинг.
Освен по кръвен, вирусът се предава по полов и по вертикален път (трансплацентарно от майката на бебето и постнатално чрез кърмата).
Заразяване може да настъпи и при тесен битов контакт - чрез предмети от бита, зацапани с микроскопични капчици кръв - ползване на общи нокторезачки, ножички, пилички (козметични салони), на епилатори, самобръсначки, по погрешка - на чужда четка за зъби, дори на гребени и четки за коса (фризьорски салони) - при ранички по кожата на главата и т.н.

Ето защо имунизацията срещу хепатит В е много важна от ранна детска възраст, защото специално в България болестността от Хепатит В е много висока - в Европа само ние и Молдова сме с носителство на хепатит В от над 8% от популацията!

... да, но само за хепатит А, който е абсолютно безвреден и почти всички сме го прекарали мислейки го за грип, след което обаче, Имунната ни система си е изработила доживотен имунитет!
 Опасните хепатити В и С се предават само по сексуален и кръвен път.

В цитираното мнение нито една от подчертаните думи не насочва към достоверно твърдение. Хепатит A не е безвреден, а за механизма на пренасяне на хепатит В писах по-горе.

Крайно време е всички да актуализирате информацията си за хепатит В (при все че я пиша поне за десети път, а и не само аз).
Все пак вие сте радетели за информираност...А тя трябва да се допълва не само относно "вредите от ваксините", а и относно самите болести, предотвратими с ваксини.  Wink

добре де, не мога да разбера защо се слага на толкова мънички деца, като риска от заразяване с хепБ при тях е нисък, а "живота" на ваксината е само десетина години?!

Риск има! А защитата, осигуренa от ваксината срещу хепатит В, продължава повече от 20 години!

Това са фактите!

Последна редакция: сб, 12 юни 2010, 17:31 от Persona

# 697
Развалените плочи рано или кьсно отиват в боклука.

# 698
  • София - Варна - Бургас
Персона
Цитат
...Риск има! А защитата, осигуренa от ваксината срещу хепатит В, продължава повече от 20 години!
Това са фактите!...

Има обаче и други факти, като този, че Черният дроб е единственият паренхимен орган, който се самовъзстановява! Да, на мястото на увредените хепатоцидни клетки, възникват нови. Така че опасноста не е непосредствена, а в хроничността на процеса, пред който официалната медицина е безсилна. Както е безсилна и срещу всеки вирус! Това са фактите и затова те разчитат единствено на имунизацията.

Хомеопатията за разлика от тях, се справя отлично с тези опасни вируси, както и с най-опасният в света вирус, "братовчеда" им - HIV вируса!
 Grinning

Забележка: - засега са единични излекувани случай, на никой да не му хрумва да не се пази и да не използва кондом!!!
Naughty

Последна редакция: сб, 12 юни 2010, 20:48 от Aleksander

# 699
  Има обаче и други факти, като този, че Черният дроб е единственият паренхимен орган, който се самовъзстановява! Да, на мястото на увредените хепатоцидни клетки, възникват нови. Така че опасноста не е непосредствена, а в хроничността на процеса, пред който официалната медицина е безслна. Както е безсилна и срещу всеки вирус! Това са фактите и затова те разчитат единствено на имунизацията.

Не пишете празни приказки!

При новородени хепатит В протича изключително тежко, а склонността към хронифициране е най-висока до едногодишна възраст - 90%!

Ако при детето е проведена пълната антивирусна профилактика срещу вируса на хепатит B - имунизация и имуноглобулинова профилактика, няма да се налага да лекува хроничен хепатит B нито при лекар, нито при (пази Боже) хомеопат.
Ако тази антивирусна профилактика обаче не се проведе - както съветват именно хомеопатите и антиваксинистите, то и най-сладкодумният хомеопат няма да може да убеди вируса да си замине.

Нямате ли срам?

Хомеопатията за разлика от тях, се справя отлично с тези опасни вируси, както и с най-опасният в света вирус, "братовчеда" им - HIV вируса![/color]  Grinning

Може би в мечтите Ви. Познати са ми грандоманските измислици на хомеопатите. Например Ваши "колеги" не успяха да ми посочат във Вашата тема доказателство за излекуван от захарен диабет тип 1 пациент. Не спорете с мен. Имате си аудитория - те ще Ви повярват, че лично сте излекувал няколко болни от захарен диабет тип 1, няколко HIV-позитивни и няколко с хроничен хепатит B и C.  ooooh! И ще си намерите още пациенти.

Надявам се само сред тях да няма болни от хроничен хепатит B деца заради безумието на собствените им родители!

# 700
Ох, дойде новолунието и пак се почна логореята  ooooh! ...

# 701
Алилуя!
Амин!
Ом!
или май Анатема! ще е най- подходящо, че вече ми писна?!
  bishop

# 702
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Може би в мечтите Ви. Познати са ми грандоманските измислици на хомеопатите. Например Ваши "колеги" не успяха да ми посочат във Вашата тема доказателство за излекуван от захарен диабет тип 1 пациент. Не спорете с мен. Имате си аудитория - те ще Ви повярват, че лично сте излекувал няколко болни от захарен диабет тип 1, няколко HIV-позитивни и няколко с хроничен хепатит B и C.  ooooh! И ще си намерите още пациенти.

Как да ви посочат, като с инжектирането на Инсулин, само за месец - два унищожавате Лангерхенсовите островчета в панкреаса!
Sick

А Вие ми посочете само едно алопатично лекарство, което може да унищожава дори един вирус?...  Rolling Eyes

# 703
Отново много полезна за мен дискусия между Александър и Персона.
Благодаря!!! Peace

# 704
  • София - Варна - Бургас
Малко и липсват първите 7 години, а и поради липса на аргументи използва епитети... но ще и го простим...
  Но най-лошото е, засега оставам с впечатлението, че дори да види нещо с очите си - пак ще отрича!, ще отрича!, ще отрича!

Общи условия

Активация на акаунт