Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 15)

• 38 358
  • 748
  •   1
Отговори
# 135

Каква трагедия, какво чудо...  Laughing  До миналата година, тая ваксина въобще я нямаше в ИК, сега настава масова паника, поради забавянето й с цял месец, да не дава господ с цели два...  Laughing  Какво му стана на тоя народ, що така изперкаха всички...  Crazy  
Все се чудех за какво да си изхарча майчинските, а те ми дават готов отговор - за две ваксини...  Joy hahaha

# 136
Да не усложняваме нещата.
Аз искам да видя вируса Crossing Arms
Дрожди,днк частици,аджуванти и тн не ме вьлнуват.
Искам да видя вируса и сьдебното решение,че той е причина Crossing Arms

Ех, ама си и ти, не го ли видя? Simple Smile Нали Персоната в другата тема беше пуснала клипчета как се движи вируса и как се репродуцира.  Mr. Green

Мен пък тая ваксина много ме притеснява. Голям натиск е в опитите да докажат колко е опасен хеп.Б, едва ли не почти винаги завършва с фатален край, а и колко лесно става заразяването - от гребенче и четка за заъби. ooooh!  А тя, освен че е най-безмислената , особено за едно малко дете, е и от най-опасните.

Който и да седне да ми обяснява как бил пречистен рекомбинантния протеин, не може да ме убеди, че е безвредно всичката тая гадост да се инжектира в организма. Ако на някой не са му се четяли чаршафи как се получава той, ще обобщя с няколко думи. По метода на генното инженерство кодирани участъци от обвивката на вириона се внасят в ешерихия коли - вектор-совалка, който ги въвежда в дрождени клетки. Представете си какво се е случило с техния геном, за да почнат те да произвеждат белтъци на вируса. Shocked Структури от вируси, бактерии и гъби..  не Горгона, ами.. Sick

Добре че има съвсетни генетици и биотехнолози, които да кажат на хората, че тези методи се практикуват много насляпо и съвсем не са безопасни, както се твърди.  ooooh!

# 137
# 138
Не мога да разбера как така да ме освободят ?

# 139

Ами имате противопоказания. Алергичната реакция по принцип се засилва с всяка следваща доза ваксина. Лекарката ви, ако е свястна, знае какво да направи. Праща ви на комисия за освобождение от ваксини. Виж първа страница на темата. Тук има много хора, които ще ти пишат. За момента, без да се сърдиш  bouquet, нямаш идея в какво се въвличаш с детенцето.

На всичкото отгоре и опасна. Скоро тук някой се жалваше, че детенцето му се побъркало да повръща след нея..... Същата боза като синфлорикса е

Иначе рекламите.....Ах, рекламите..... "хапче вкусен ефизол" взет от НЕ толкова болната майка и прочие.... Crazy Crazy Crazy
Мойто детенце получи алергична реакция от синфлорикс в комбинация с пентаксим.Беше доста страшничко краката му се надуха целия стана на червени петна докторката си се уплаши сериозно.Пък на мен живота ми се скъси с 10 годни най малко.Бързата реакция на докторката
предотврати усложнение просто не ми се мисли какво щеше да стане  smile3530

# 140

Ами имате противопоказания. Алергичната реакция по принцип се засилва с всяка следваща доза ваксина. Лекарката ви, ако е свястна, знае какво да направи. Праща ви на комисия за освобождение от ваксини. Виж първа страница на темата. Тук има много хора, които ще ти пишат. За момента, без да се сърдиш  bouquet, нямаш идея в какво се въвличаш с детенцето.

На всичкото отгоре и опасна. Скоро тук някой се жалваше, че детенцето му се побъркало да повръща след нея..... Същата боза като синфлорикса е

Иначе рекламите.....Ах, рекламите..... "хапче вкусен ефизол" взет от НЕ толкова болната майка и прочие.... Crazy Crazy Crazy
Мойто детенце получи алергична реакция от синфлорикс в комбинация с пентаксим.Беше доста страшничко краката му се надуха целия стана на червени петна докторката си се уплаши сериозно.Пък на мен живота ми се скъси с 10 годни най малко.Бързата реакция на докторката
предотврати усложнение просто не ми се мисли какво щеше да стане  smile3530
След ваксинацията го прегледа и друг доктор доцент завеждащ отделение детски болести и каза че са възможни такива реакции,особено на трети прием.Някои доктори разделят двете ваксини за да не се претоварва бебо.Припървите две ваксинации нямаше никакви признаци,все едно не са му били ваксина.Нито температура нито нищо.

# 141
  • И аз не знам къде...
Ами реимунизациите са си най-кошмарни според мен!
Може и да съм го писала, но пак ще го кажа.
Отлагах последния прием на Пентаксим колкото можех. Отказах морбили и се подписах, но за Пентаксима не срещнах разбиране нито от мъжа ми, нито от близките ми. Педиатърката на малкия ме преследва дълго по телефона и преди година му я сложих. На следващия ден ден детето отказва не да ходи, а дори да стои на крачетата си. Пищи и не иска да си мръдне краката. Педиатърката доста се ошашка, а за мен да не говоря. До края на деня това премина. След седмица същата история. Този път спешно на детски невролог. Заключение -  няма видим проблем. Слава богу за няколко часа се оправи. И се започна - през няколко месеца историята се повтаря. През Ноември го заведох на изследвания за дистрофии. Един доцент докато го преглеждаше си говори с друг лекар как това най-вероятно е мускулна дистрофия.
Няма да обяснявам как дочаках изследванията. Слава богу всичко е наред и заключението е временна хипокалемия и да пие калиеви препарати по схема.
Не му ги давам, но увеличих калия с храната и за сега нещата са добре. Дано повече да не повтаря този кошмар.
На всички лекари обяснявам, че са се появили след Пентаксим и всички казват "Не, ваксината е чудесна и не може да предизвика подобни симптоми  ooooh!" И аз и хомеопатката сме сигурни от къде и как тръгна всичко, но само педиатърката му си призна, че е възможно и то с уговорката "това не съм го казала".
Еми това е!

# 142
  • Пловдив
ДариииHug
Ужас! Кво сте преживели! Хом. предполагам, може да помогне..дано повече нямате такива грижи...

# 143
Дариии, Hug
Предполагам си взела за себе си правилното решение - никакви ваксини по никакъв повод! Майната им на всички защитници!

Слушайки ЛЛ или педиатър няма да ви отведе до никъде - хората обичат парите и ще говорят и правят всичко за да ги запазят и/или увеличат...

# 144
  • И аз не знам къде...
Да, взех решението за себе си  Peace!
Само дето сега търся начин и частни занимални, защото на градина не го вземат, ама да сме живи и здрави ще намеря решение  Peace!.
*Бенджи* , хомеопатката още след първите реакции от ваксината се намеси и си мисля, че това ни спаси и по-лошо развитие на нещата. Сега може и да е хипокалемия, но седмица след ваксината за мен си беше точно от полиомеолитната компонента  #2gunfire!

# 145
  • Пловдив
Добре де...при това положение, що не пробвате да минете комисия?
ЛЛ, щом така мисли, нека ви прати на комисия.

А що не пробваш да говориш с нея на четири очи? Ако е убедена, че е от ваксината и се е стреснала достатъчно /би трябвало, всеки на нейно място би се стреснал/, ще се навие...така и вълкът сит, и агнето цяло...

Последна редакция: нд, 20 фев 2011, 21:45 от *Бенджи*

# 146
...така и вълкът сит, и агнето цяло...
... и фармацефтичните концерни охранени...
Не обвинявам родителите, които са в безисходица за ДГ и вписват непоставени ваксини. Но всеки, който има някаква алтернатива, си мисля, че е по-добре да не храни фармафията.

# 147
  • Пловдив
Съгласна.  Peace
Но ако нямаш алтернатива? Ако финансово не можеш да си позволиш да не работиш, нито частни детски градини/центрове за постоянно, нито детегледачка, а пък нямаш баби на разположение, кво праим?!

# 148
Но ако нямаш алтернатива? Ако финансово не можеш да си позволиш да не работиш, нито частни детски градини/центрове за постоянно, нито детегледачка, а пък нямаш баби на разположение, кво праим?!
Ко прайм ли? Ми слагаме ваксината и ако сме късметлии детето умира или става инвалид за цял живот.(не е много вероятно, но има между 0.нещо и 1 % вероятност да се случи)
След това се скъсваме от рев и за следващото дете ще знаем и ще намерим начин...

# 149
  • Пловдив
chukchi, знаеш какво имам предвид.  Hug
Просто се налага, колкото и да искаш да си коректен, да не си...

Напълно изключвам варианта да продължа да слагам ваксини. Но ако ме принудят, въпреки че, по принцип съм против, бих използвала всичко, за да имат децата ми по документи всички ваксини.

Общи условия

Активация на акаунт