Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 15)

• 38 431
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
Но ако нямаш алтернатива на съвременната медицина като начин на лечение, доста трудно ще вземеш решението...

Защо така мислиш?  newsm78
В тази тема има майки, които нямат хомеопати, и въпреки това не слагат ваксини на децата си. Явно са прескочили фазата, в която страхът е водещ при вземането на решение. Wink
Да, има - аз  Simple Smile Нямам хомеопат, защото в дълбоката провинция трудно се намира такъв.

# 316
Въпросът е: гарантира ли ми, че на детето няма да се навреди от ваксините и описаното в листовките им е сън от някои болни мозъци...

Докторите може да си говорят каквото искат, но производителите на ваксини би трябвало най-добре да знаят какво причинява продуктът им... Аз специално не бих се хванала за думите на доктор, че нещо не може да се случи на детето ми, ако на листовката пише друго...

Ами аз затова написах "убедително утвърдителен",ама в бързането съм пропуснала "отговор" Wink Лека и от мен!

# 317
В тази тема има майки, които нямат хомеопати, и въпреки това не слагат ваксини на децата си. Явно са прескочили фазата, в която страхът е водещ при вземането на решение. Wink

Да, и аз съм от тях!
Отдавна прескочих фазата на страха, базираща се на неосведоменост и сега се радвам на спокойствието, основаващо се на информираност. Peace
Истината ни прави свободни!

# 318
На мен просто ми се вижда трудно да вярваш на лекаря си за някои неща, а за други да не му вярваш. Примерно, да не му вярваш, че болестите срещу които има ваксини са страшни и опасни, нелечими, а в същото време да му се довериш да лекува тези болести, когато и ако се сблъскате с тях...
Не бих могла да контрирам педиатъра за ваксините, а после да искам да ми лекува ошареното дете или пък пневмония, не дай си Боже нещо по-сериозно... 

# 319
  • София
На мен просто ми се вижда трудно да вярваш на лекаря си за някои неща, а за други да не му вярваш. Примерно, да не му вярваш, че болестите срещу които има ваксини са страшни и опасни, нелечими, а в същото време да му се довериш да лекува тези болести, когато и ако се сблъскате с тях...
Не бих могла да контрирам педиатъра за ваксините, а после да искам да ми лекува ошареното дете или пък пневмония, не дай си Боже нещо по-сериозно... 

Аз не вярвам в теорията за действието на ваксините, това не ми пречи цял живот да съм лекувана с традиционна  (е, и народна от време на време) медицина.
То е същото, както при лекарите  практикуващи традиционна медицина, но отричащи ваксините или едно или друго лекарство. 

# 320
А пък в наше село няма хомеопат...  Rolling Eyes   Има един уж, но той ми наизвади едни преснимани "листи" за Пентаксим и като започна една хвалба и едно превъзнасяне, изнесох се... Даже нямам желание да го питам що си мисли, че е хомеопат... Та нямам голям избор, или на селска врачка и баячка или на традиционен... Обикновено ходя за да ми поставят традиционната диагноза, лечение не провеждам в повечето случаи, но поне ме насочват по симптоматиката какво да правя...  Laughing

# 321
Аз също не раз4итам на хомеопатия. По простата при4ина, 4е не са достатъ4но добре подготвени практикуващите я тук. Ходих в университета, за да попитам как се става хомеопат, не ми се видя достатъ4на подготовката.

Meg!, според мен не е то4но така. Познавам доста работещи в сферата на здравеопазването, всеки си има на4ин да се лекува и без лекарства. Като и лекарите по на възраст тук много внимават с изписването им. Имам много, много стари книги и енциклопедии за билки, трябва да ти кажа, 4е навремето в България традиционната медицина си е контактувала успешно с фитотерапията и балнеоле4ението.
Аз в България имам една лекарка, която посещавам при нужда, много добър професионалист е. Но от години запо4на да работи с мед. представители и естествено изписва то4но определени медикаменти. Когато имам проблем и я посетя й казвам, не ми предлагай стоката на дистрибуторите, а извади 4ерния тефтер. Там има такива 4удесии, още се намират аптеки, за да ги изпълнят, но са много, много добри. Пазя вси4ко, което е изписвала, даже фотокопия съм направила на рецептите с подробно описание за заболяването и на4ина на действие на ле4ението.

# 322
  • Пловдив
Снощи се загледах по едно предаване на Nat Geo Wild, не го хванах от началото, но ставаше дума за разни гадинки в Мексико, които с ухапване предизвикват какви ли не чудесии на хората. Някъде към края имаше една гадинка, която при ухапване предизвиквала сериозен спад в имунитета и в организма се събуждали "спящите" вируси. Дадоха пример, че при човек боледувал от варицела се появява херпес зостер. Та си мислех, какво ли ще се случи на един добре имунизирам човек ако го клъвне такава твар Mr. Green Rolling Eyes

П.С.  Бихте ли ми припомнили коя ваксина се свързваше с изоставането в говорното развитие?

# 323
Имам предвид, 4е дори да опиташ по легален на4ин да полу4иш разрешение на проблем, както е слу4ая със съда, не са подготвени да реагират на променящото се общество.

Какво променящо се общество, та държавата ни е абсолютно неадекватна... То затова тъпчат обикновените хора... Нямащо връзка с темата, но оня ден по новините се вбесих (за кой ли път), когато един човечец обясняваше как от 2009 г. работодателят им дължал пари... Работят хората, а на въпроса кога ще им плати и какво да правят, работодателят им отговарял "има три портала в завода, можеш да излезеш през който искаш"... С това съм се сблъсквала и аз, близките ми също... Като кажеш, че напускаш, ако не ти платят, ти отговарят "прав ти път, за твойто място чакат още 20 човека"... Контролиращите органи вдигат рамене...   33uu Нищо не можели да направят...  А ние какво да направим!? Ако отидем и го гръмнем, ще ни съдят за предумишлено убийство... А ако умрем от глад, ще осъдят ли някой за предумишлено убийство!?

# 324
Но ако нямаш алтернатива на съвременната медицина като начин на лечение, доста трудно ще вземеш решението...

Защо така мислиш?  newsm78
Да, има - аз  Simple Smile Нямам хомеопат, защото в дълбоката провинция трудно се намира такъв.

И ние нямаме хомеопат. Нямам достатъчно познания, за да си избера такъв.

# 325
stelt77, да това е страшно. Някак си хората са си затворили ума в битовизмите и такива теми са им много дале4ни.

benitta, за тройната ваксина освен аутизъм, съм срещала и описани слу4аи на изоставане в растежа и ре4евото развитие. Тук е SPR, а при вас се именува MMR.

# 326

Меги, дали и той би разсъждавал така, ако отидеш при него с ошареното си дете след бита ваксина от шарка? не вярвам Tired Така че да не ти пука

# 327
Аз също не раз4итам на хомеопатия. По простата при4ина, 4е не са достатъ4но добре подготвени практикуващите я тук. Ходих в университета, за да попитам как се става хомеопат, не ми се видя достатъ4на подготовката.

Лекар-хомеопат не се "става" след 2-3 години обучение , а чрез ... цял живот практика и усилено , целенасочено , ежедневно четене . Няма начин цялото това знание да се поеме наведнъж . А повярвайте , огромно е като количество .

А и да станеш хомеопат ,ако преди това си бил обучен в мисловните стандарти на традиционната медицина , изисква сериозна пренастройка на разбиранията за здравето и жизнената система и не е по силите на всеки.

# 328
Естествено, трябва да я имаш нагласата. Този вид ле4ение е трудоемко и изисква доста познания.
Имах предвид, 4е на4ина им на обу4ение не ми допадна. С малко думи- взимат диплома и излизат недобре подготвени. Става въпрос за тук, моят град, не генерализирам. Другият факт, който ме притеснява е, 4е тук това е една млада наука и практикуващите я не са добили опит. А аз не  давам на кой да е да ме лекува.

# 329
Естествено, трябва да я имаш нагласата. Този вид ле4ение е трудоемко и изисква доста познания.
Имах предвид, 4е на4ина им на обу4ение не ми допадна. С малко думи- взимат диплома и излизат недобре подготвени. Става въпрос за тук, моят град, не генерализирам. Другият факт, който ме притеснява е, 4е тук това е една млада наука и практикуващите я не са добили опит. А аз не  давам на кой да е да ме лекува.

Peace

Общи условия

Активация на акаунт