Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 15)

• 39 164
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
Имам следния казус за дъщеря ми.
Открияха и порок на сърцето, ще я оперират лятото. Искат да сложим противохепатитната ваксина, заради операцията. Аз не съм слагала ваксините от родилното и като цяло не желая да я ваксинирам. Някой може ли да ми помогне с информация и доводи?  Praynig

# 361
Интересно...за това не се бях замисляла. Имам 3 оперативни намеси: 2 секцио и 1 кюртаж. Едното секцио в България, а другото и кюртажа извън. Никой не е повдигал въпроса за противохепатитна ваксина, а аз не съм от ваксинираните с нея като малка.

# 362
Рубелла и Рубеола е едно и също заболяване... Не очаквах да се задълбаете в тоя вечен спор... Ако ровите и из Гугъл съвсем ще се объркате...  Crazy

Открияха и порок на сърцето, ще я оперират лятото. Искат да сложим противохепатитната ваксина, заради операцията. Аз не съм слагала ваксините от родилното и като цяло не желая да я ваксинирам. Някой може ли да ми помогне с информация и доводи?  Praynig

Бебешондел, кой го иска това? Не виждам причина да слагате каквато и да било ваксина, заради операция... Лекарите ги е страх, че могат да я заразят по време на операцията, но реално могат да я заразят с какво ли не, особено ако се налага преливане на кръв - това не е довод да си ваксинираш детето с опасна дори и за здрави деца ваксина, която не пази от разболяване... След като не искаш да го правиш, не го прави...

Интересно...за това не се бях замисляла. Имам 3 оперативни намеси: 2 секцио и 1 кюртаж. Едното секцио в България, а другото и кюртажа извън. Никой не е повдигал въпроса за противохепатитна ваксина, а аз не съм от ваксинираните с нея като малка.

Аз също имам 4 оперативни намеси и никой не ми е искал ваксина... Бях голяма още на първата, едва ли са разчитали, че имам ваксина, която ме пази...  Laughing

# 363
# 364
Рубелла и Рубеола е едно и също заболяване... Не очаквах да се задълбаете в тоя вечен спор... Ако ровите и из Гугъл съвсем ще се объркате...  Crazy

Защо да ровим в Гугъл, като тук, в този форум, преди време се води един много интересен спор в темата на Бърди. Mr. Green

# 365
Fanni, забележка към написаното за Испания.
Снощи в другата тема това писах.
Има контрол по отношение на медикаменти, ваксини и т.н.
Всяка направена ваксина се отбелязва с номера си. Контролът върху тези неща се засили много в последните години.
Но на един родител се дава каквато и да е информация, документ и т.н единствено ако той прояви интерес и лекаря се по4увства задължен.
Има си бланки за вси4ко, просто много малко хора знаят да ги изискват.
А ваксинациите тук, поне в нашата област се извършват от сестра, в нейния кабинет.
Ако ти си била на работно посещение нещата са били изпипани. За коя 4аст на Испания става въпрос?

Сезонните противогрипни ваксини се извършват в манипулационните, пак от сестрите и пак няма достъп до лекар в момента на ваксиниране.

nice, ММР или както тук я нари4ат triple vírica е за следните болести-sarampión, la parotiditis (paperas) y la rubéola. Да имат си техни наименования, не се съобразяват с другите какво мислят.  Grinning Например аз на сливиците им казвам тонзили, третата сливица и тя си има наименование. Но не ме разбират- и за лекари и за хората това са т.н. ангини. Т.е. те си кават наименованието на болестта и хи4 не се интересуват от това как се казва на латински.

# 366

Не , Стелт , не са едно и също . Имат различна начална симптоматика , различна локализация на обрива , дори различна последователност в проявата на симптомите , както и различни системи дават усложнение , когато обривът избива частично или изобщо не се появява . Много често рубелла я бъркат с хранителна алергия , но именно ставните оплаквания и подутите лимфни възли насочват мисълта към нея . Понякога случаите на шарките протичат толкова атипично , че  само серологично изследване след преболедуването може да каже коя е била.

Друг е въпросът с таксономичната класификация , която води до объркване .

За рубеолата съм чувала да се говори като за нетипично протичащо морбили .

# 367
Открияха и порок на сърцето, ще я оперират лятото. Искат да сложим противохепатитната ваксина, заради операцията. Аз не съм слагала ваксините от родилното и като цяло не желая да я ваксинирам. Някой може ли да ми помогне с информация и доводи?  Praynig

Защо се налага операция на толкова мъничко бебче - сподели, ако ти се говори. Да слагаш или не не мога да ти дам съвет - аз не бих сложила на детето си, особено пък за сърдечна операция, но това е лично мнение. Аз също нямам противохепатитна ваксина. Преди две години ми извадиха единия бъбрек, преляха ми 2 банки чужда кръв. Никой не ме посъветва да се ваксинирам преди операцията, въпреки че хирургът ме посъветва да си направя куп изследвания за всеки случай, които не са рутинна практика преди операция, а аз му вярвам като на майка си на този човек.

# 368
Значи ако в МПР има морбили-паротит-рубелла, то какво представлява тогава рубеолата? Шарката, за която говорят, че е опасна при бременност е точно тази във ваксината, т.е. би трябвало да е рубеола (на бълг.), но на латински я пише рубелла...  Peace   А че болестите не винаги протичат с класическата клинична картина (дори безсимптомно според официалната медицина) и е възможно объркване ми е ясно...

Всъщност, не искам да премествам спора тук, в онази тема достатъчно се спори по въпроса, а и за мен няма особено значение, аз ваксини не ползвам и не се пазя с тях от нищо...  Peace

# 369
Как рубеолата може да се спряга за нетипично морбили, като се знае, че рубеола минава изключително леко по принцип, а да си болен от  морбили си едва ли не на смъртно легло.... Rolling Eyes

# 370
  • София
Рубеола на бълг., на английски rubella

# 371
абе "Рубелла" е марка дамска козметика, другото са... Sick  Wink Ще говоря за това  с педиатъра си, мисля е читав.

# 372
Fanni, забележка към написаното за Испания.
..........

едно към едно е тука положението Peace
никой нищо не ми е показвал-дори не знаех,че има такива бланки ooooh!
в нашето градче от селски тип/8000/ се броим на пръсти отказалите ваксини-аз и няколко холандци,германци,англичани  Mr. Green

# 373

Защо се налага операция на толкова мъничко бебче - сподели, ако ти се говори. Да слагаш или не не мога да ти дам съвет - аз не бих сложила на детето си, особено пък за сърдечна операция, но това е лично мнение. Аз също нямам противохепатитна ваксина. Преди две години ми извадиха единия бъбрек, преляха ми 2 банки чужда кръв. Никой не ме посъветва да се ваксинирам преди операцията, въпреки че хирургът ме посъветва да си направя куп изследвания за всеки случай, които не са рутинна практика преди операция, а аз му вярвам като на майка си на този човек.

Имаме Тетралогия на Фало и се лекува само оперативно за съжаление...

# 374
Приятелче на дъщеря ми е с три операции на сърцето. Има ваксините от родилното (т.е. и първата доза на противохепатитната), но след като е диагностициран проблем, веднага са го освободили от ваксини за две години. В Трета градка е оперирано детето.
Много лично е решението. Консултирай се и с друг хирург. Дай му възможност да говори непредубедено. Аз като кажа, че не е ваксиниран момъка различните лекари препоръчват различни ваксини като най-важни. Предполагам, така ще придобиеш по-добра представа и за самата операция като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт