Препарати за съдомиялна - 3 част

• 80 470
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Балчик
Няма страшно, купувай смело. Не слагай метални неща да се допират едно в друго, ако са от различен метал особено.  Peace

# 436
  • Пловдив
а има ли екологичен гел--- по склонна съм да купувам гелове, тъй като таблетките трябвало да ги деля на 3 и не съм голям фен на идеята Simple Smile)))))

# 437
  • I want it all and I want it now.
Съжалявам за глупавият въпрос,но защо тръбва да се делят на 3?

# 438
  • Балчик
Защото така са и казали от сервиза- машината и е малка.
Вероятно е с много мека вода.
Грюн грийн се делят повече от лесно- направо сами се разпадат в ръцете ти. Laughing

# 439
  • Пловдив
дам точно така---лятото ми правеше проблеми и се оказа, че прекалявам с препарата Simple Smile откакто взех да спазвам това "упътване" не ми се получава проблем Simple Smile)

# 440
Ооо! Какви сте ги надробили Laughing

Имам си категорично мнение за препаратите. Ще го споделя пак-хлорът е отрова. Не чисти мръсотията, а я избелва Mr. Green Дезинфекцира, но трови нас. Ако един препарат мирише "на химикал", това означава лош технологичен процес на производство или влошено качество/от годност или друго/.

Търсенето на нови еко-решения си заслужава усилието. Както всички усилия насочени към бъдещето на децата ни, например.

# 441
Здравейте, хоп-цоп и аз в темата. Имам съдомиялна от няколко дена. Попрочетох ви отгоре-отгоре и реших да се снабдя с тези био таблетки на Gruen Green, които толкова хвалите. Наобиколих няколко магазина в града, но няма, ще трябва от София да си взема или онлайн да ги поръчвам. На първо време си взех някакви таблетки Svelto без фосфати и някакъв прах 3 кг на BIO 2000 Mash, на който пише 90% биоразградим (и двата продукта са италиански). Праха мисля да ползвам за кратката програма. Искам да ви питам дали праховете има опасност да надират чаши и чинии? Защото и двата ми комплекта сервизи (ежедневния и за гости) имат декорации, а в никакъв случай не искам да ги сменявам, защото много си ги харесвам. Наистина, има ли био гел за съдомиялни?

И ако някой е позвал от тези препарати, ще съм благодарна, ако сподели мнение.  Hug

# 442
Честито то цопване и безпроблемно радване на машината от мен Simple Smile
Аз, случайно имам представа от това което си купила Laughing По таз причина предлагам два съвета: - праха подари на някого незабавно, а таблетките Свелто си ползвай. Те са добри.
Био - гел за миялни на нашия пазар официално няма. Случайно се срещат подобни в био-магазините, но за мен са с три недостатъка: -не са толкова "био", не мият добре и са на нереално високи цени.
Обещавам догодина ако открия еко-гел без тези недостатъци да пиша първо тук.

# 443
Дедо, ако кажеш и какво му е лошото на праха... Благодаря предварително!   bouquet

# 444
Дедо, ако кажеш и какво му е лошото на праха... Благодаря предварително!   bouquet

Ох, Нова Година идва бре! Няма ли да празнуваме? Ама ти си щастлива с машината, радвай й се.
Добре, този прах е много стара технология. Пълен е със спрени материали - хлор, фосфати, метасиликати. Лош е особено за декорации, стъкло и тип дуралекс. Разчита в действието на физическо почистване. Биораградимостта -това 90% е отдавна забравено и нека не те заблуждава. Почти всички съвременни препарати са с около 96-98% биоразградимост. Екологичните и Био дори са вече на 100%. Освен всичко друго прахът е с голяма доза - не е концентриран, не е икономичен. Има и лоша остатъчна миризма.
Айде стига за него, че ще започна да се възмущавам от него и от себе си Laughing
Наздраве!

# 445
  • София
За много години - живи и здрави!

Купих си от Чехия тези капсули. Имам таблетки Gruen Green и ще ги отворя може би след месец.

# 446
  • Добрич
Разбирам че не са хубави таблетките на ДМ,но си правя сметка преди да пазарувам:
Грю Грийн 12лв (онлайн магазин) + 5лв доставка=17лв-40таблетки или 0,42лв на миене
Тези които ползвам 10лв - 30 таблетки които чупя на 2,та 60 таблетки или 0,16лв на миене
Ако в нашия град ги има,ще ги ползвам,но иначе ми идва скъпо.

# 447
За много години!
И в мен възникнаха много въпроси, след като си поръчах съдомиялната. Поръчах я, защото се спрях  на уред за вграждане. А дали това е правилният избор? Днес като се,  "рових" в темата пък разбрах че ще ми трябват и доста препарати. Всмисъл, че началото е трудно, докато се спреш на марка сол, препарат за миене, гланц, ароматизатор.... свят ми се зави. И така - и аз задавам редовният въпрос на много посетителки - какви препарати да ползвам, така че съдовете да блестят от чистота, но да не са надраскани, водата е твърда и т.н. Ще чакам мненията ви и разбира се, ще ви се доверя . Щастлива Нова година!

Последна редакция: нд, 01 яну 2012, 16:07 от sevgito

# 448
  • Балчик
Добре дошла, не чакай, а чети- 30 страници мнения за препаратите малко ли са. Сама избираш какво да ползваш. от опит ще разбереш кои са най-добри за теб.

# 449
Чета чета  Heart Eyes Ако не бях ви чела, щя да купя продукти, които биха ме привлекли по опаковка, улеснихте ме много. Само че все още остава в мен въпроса дали да е за вграждане миялната. Да не стане така от пара, вода и т.н. да ми се повредят кухненските шкафове. Оффф, а аз досега не съм ползвала уреди за вграждане. Иначе миялната ще е за 12 комплекта и ще е подарък за свекървата, защото иначе щяла да прави "гладна стачка", т.е. да ни държи гладни  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт