Препарати за съдомиялна - 3 част

• 80 047
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Пускай посудата на детето. Ако нещо те притеснява, просто включвай допълнително изплакване.
При правилно дозиране не виждам проблем.

# 106
  • София
Sourcherry ,   bouquet

# 107
  • София
Някой, ако е ползвал талетките за съдомиялна в зелена опаковка с надпис "nature", без фосфати от магазини DM, да сподели впечатления.  Wink

# 108
Някой, ако е ползвал талетките за съдомиялна в зелена опаковка с надпис "nature", без фосфати от магазини DM, да сподели впечатления.  Wink

В темата, посветена на дрогерията, някои потребители споделят, че са доволни.
Аз не съм ги пробвала, но е крайно време.

# 109
  • Ямбол
...
При такава "внимателна употреба", ненадеждната марка Мидея работи безотказно вече 7 години  Mr. Green
Изобщо не я обиждай така Wink Не знам защо са набедили Мидея за лоша марка, но имам няколко уреда такива и не са мръднали. Моята миялна също е мидея, е, по-млада е от твоята - на 4г., но си върши работата идеално.

По темата - последно си взех гел на Сомат - много съм доволна. Бях доволна и от праха на ДМ, но накрая започна да ми остава нещо като пясък по някои съдове. Аз реших, че нещо перката не е наред и сменях гумичка. С гела нямам проблем и мие перфектно с много малко количество.

# 110
  • София
Sourcherry, много благодаря! Ще си купя днес, защото имат 15% намаление.  Hug

# 111
Савина, сподели после дали са хубави, моля Simple Smile.

# 112
  • София
Да кажа за фима по дуралекса...Снощи четох в опътването на миялната и пише, че ако има синкав филм е от предозиране на гланца. Да, обаче аз ползвам таблетки. Гланц никога не съм слагала до сега. Снощи сложих половин таблетка и пак има.
Днес мисля да взема гел или прах. Кое е по-добре? Всички съдове са ми дуралекс- тъмен.

# 113
Geraldine, аз ти казах, че е загадка и за мен този филм по дуралекса.
От препарата за миене е, дори и когато не го сменяш, понякога се получава. Това е в случай, че като мен не използваш течност за изплакване.

Вземи гел, по-добре е от прах.
Прах за индивидуално дозиране аз не харесвам. Според мен е суперагресивен и съсипва съдовете.

# 114
  • София
Савина, сподели после дали са хубави, моля Simple Smile.

Пробвах еко таблетките на магазини DM  и засега съм доволна, добре измиват.   Grinning

# 115
Благодаря, Савина!
Ще ги пробвам тогава.

# 116
  • Sofia
Когато ползвате гел какво количество слагате - пълнители ли целия резервоар  Wink

# 117
Когато ползвате гел какво количество слагате - пълнители ли целия резервоар  Wink

Не. Има си препоръчителни мл за половин, за цяло зареждане. А аз слагам и по-малко.

# 118
  • София

Не. Има си препоръчителни мл за половин, за цяло зареждане. А аз слагам и по-малко.

Този въпрос ме провокира да разкажа патилата си с моята миялна, която похвалих като "безотказна" преди няколко поста  Crazy
Само да уточня, че става дума за миялна, широка 45см, не стандартния размер "като пералня" - просто такова ми е мястото в кухнята.
Та, обикновено пера с таблетки, миналата седмица пуснах 2 миялни една след друга и още в началото на втората изпищя на умряло, някаква грешка 4, която била "твърде много входяща вода". Дойде техник, разглоби я и каза следното: миялните имат "двойно дъно", второто е наблъскано с датчици, в корпуса нагоре, на някакво ниво има малки дупчици през които да прелива вода към второто дъно ако нивото се качи над някакво критично, датчиците да отчетът, че са мокри и да блокират входа на водата. Това е с цел, че ако се случи да не спре входящата вода от маркуча /по някаква причина/, да не стане наводнение.

Но, в нашия случай, понеже таблетките са за миялна с размер 60см, т.е. за по-голямо количество вода, при мен се получава твърде много пяна. И тази пяна "прелива" през въпросните дупчици явно на всяко пране. Но аз пускам миялна през вечер обикновено, пяната не е вода, все пак, и не винаги "се стича" до дъното да мокри датчиците, изсъхва докато стане време за ново пускане и аз не разбирам, че има проблем. Но когато съм пуснала 2 една след друга вече се е натрупала "преляла пяна" и датчика е изпищял. Техника избърса двойното дъно с едно парцалче и всичко тръгна, но предупреди никога не предозирайте препарата!!
Каза също, че обикновено по-евтините таблетки - не че не мият /може и да не мият, ама това е друга диагноза/, всъщност много се пенят, което не е добре по принцип. Каза, че когато решим да сменим препарата, да заредим една доза, да пуснем една празна миялна и на 5-тата минута, когато се предполага, че вече се е разтворила таблетката/праха/гела и си е направила пяната, с която ще мие - тогава да отворим вратата на миялната - вътре не трябва да е разпенено като душ-гел на гъба, просто водата трябва да е леко лигава и мътна от препарата, с малки мехурчета отгоре. Ако има пяна - значи или препарата не е читав, или е предозиран.
Гланцът също се пенел, и то доста  Crazy

Та така, дано съм била полезна някому, че доста дълго стана  Hug

Аз трябва да пера явно само с прах или гел, иначе от таблетка трябва да си режа 2/3, което е почти невъзможно, а и не бих се занимавала  Crazy

# 119
  • София
Мнение за този Сомат с оцета:
http://www.somat.bg/index.php?id=860
не си спомням да съм чела нещо за него Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт