Препарати за съдомиялна - 3 част

• 80 470
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • о`майна лунна нощ е
Моето мнение, с което не искам да те ангажирам, е, че не бих си взела уред за вграждане. Кеф ми е сега да е тук уредът, кеф ми е да го преместя, да преобразя интериора и да си създам разнообразие. Това с вграждането няма как да стане. По отношение на ремонта или качеството на преместваемите и уредите за вграждане, няма как да съм обективна или компетентна кои са по-здрави.
Ако имам избор, ще си взема нещо, което утре с лекота ще преместя или подменя.

# 451
  • Варна
10 години ползвах вградена съдомиялна и твърдя, че това е най-голямата глупост, която съм могла да направя. Първо - наистина с времето плоскостите, от които е направена кухнята се раздуват от пАрата. Бавно, но неминуемо. Второ - механизмът, който служи за отваряне на вратата, се чупи лесно, започва да изтърва. Колко пъти съм изпускала вратата без да искам и ми се стоварва на краката. Сигурно вече има начин да се избегнат тези неща, но така или иначе винаги има риск и са си слаби места. Трето - ако машина е примерно за 12 комплекта, на практика е по-малка. Не събира колкото една свободно стояща. Пък а се развали нещо, ей тогава пада голямата разправия. Идват първо тези, които са сглобявали кухнята, вадят машина, обикаляш я в най-добрия случай един ден докато дойдат от сервиза, пък после айде пак тези от кухните... Никога, ама никога повече не бих сложила доброволно вградена.

# 452
То и аз четох, четох темата, ама накрая се оказа, че ползвах машината седмица с таблетки "всичко в едно" и без сол. Миеше си чудесно. Сега вече е със сол и мие една идея по-чудесно. Надявам се да не съм я увредила и в дългосрочен план да не ми отмъсти за несложената веднага сол.
Другото, което не ми дава да спя е: Ако химията при измиването е толкова тежка, по-добре ли е при изплакването да не се слага полиращ препарат или в този препарат се съдържат съставки, които освен че придават блясък, подпомагат и за по-доброто отделяне на вредностите останали по чиниите при измиването? В този смисъл по-добре ли е  да си го добавям и него? Изхождам от идеята да тровя домашните по-малко.
Очаквам да се включи Дедо.

# 453
Дано до утре сутринта Дедо се включи. Май ще се купувам свободно стояща съдомиялна  Rolling Eyes

# 454
Toя Дедо за нищо го нямате Laughing
Включавате го по желание, вие Grinning

За гланца/полиращият препарат  -  не участва в измиването. Каквото е мито-мито е преди него.
Ако си с мека вода и след изсушаването нямаш бели капки по чашите - не го ползвай. Химия си е.
Е, има и екологични, но тях ги хваля само на Дами в райони с варовита вода Hug

И за машините ли да се включа Joy Свбодностояща е препоръчително, но зависи от кухнята. Ако всичко друго е вградено...? Иначе 12 комплекта е направо задължително. Станали сме яки консуматори. Ползваме , цапаме като за последно, така че голеимите машини са по-екологични, по-икономични, по-практични.

# 455
Чета чета  Heart Eyes Ако не бях ви чела, щя да купя продукти, които биха ме привлекли по опаковка, улеснихте ме много. Само че все още остава в мен въпроса дали да е за вграждане миялната. Да не стане така от пара, вода и т.н. да ми се повредят кухненските шкафове. Оффф, а аз досега не съм ползвала уреди за вграждане. Иначе миялната ще е за 12 комплекта и ще е подарък за свекървата, защото иначе щяла да прави "гладна стачка", т.е. да ни държи гладни  Grinning

И свободностояща да е,пак ще има пара като се отвори и вода-довеждаща и отвеждаща зад шкафовете.
Същото е и с фурната.Вградена или невградена,все ще излиза пара,като я отвориш.
За мен решаващо беше,че имам холотрапезариокухня  Laughingи макар,че кухненската част е в ниша и все пак не ми се искаше да се виждат кухненски уреди.Сега като погледнеш-радост за окото.
Ако беше типична отделна кухня,може би бих помислила.
А беше споменато,че като не ти хареса ще разместваш.Е , не е така лесно.Има изводи за водопровода и канализацията,има и изисквания на какво отстояние да са от щранг.

То и аз четох, четох темата, ама накрая се оказа, че ползвах машината седмица с таблетки "всичко в едно" и без сол. Миеше си чудесно. Сега вече е със сол и мие една идея по-чудесно. Надявам се да не съм я увредила и в дългосрочен план да не ми отмъсти за несложената веднага сол.
Другото, което не ми дава да спя е: Ако химията при измиването е толкова тежка, по-добре ли е при изплакването да не се слага полиращ препарат или в този препарат се съдържат съставки, които освен че придават блясък, подпомагат и за по-доброто отделяне на вредностите останали по чиниите при измиването? В този смисъл по-добре ли е  да си го добавям и него? Изхождам от идеята да тровя домашните по-малко.
Очаквам да се включи Дедо.

Дедо се е изказал-аз от опит.Четири месеца ползвам съдомиялната без гланц /солта си е задължителна,независимо от препарата/.Добре миеше,доволна съм.Имах проблем,че дори след 4-5 часа да ги извадя, все са влажни.Реших и сложих гланц преди дни и го настроих на 2, въпреки че водата ни е много твърда.Реших чрез проба-грешка да си стигна оптималната степен.Съвсем различно беше-чиниите сухи и смятам така и да оставя степента.

# 456
  • Варна
Същото забелязах - без гланц съдовете остават влажни, дори и след часове. И аз съм настроила на 2 и така ми е супер ок.
Сега очаквам Дедо да спомене любезно еко-гланцовете, че това съм го пропуснала, ако е коментирано  Simple Smile Освен Грюн Грийн?

# 457
  • Пловдив
споменете и за шума, защото според мен вградените една идея оставащи зад пдч вратичката ....шума се притъпява доста- моята не  е вградена, но е в шкаф и не знам как щях да я изтрая ако е вън... имам познати, които доста се оплакват --- говорим за тези, които са с "хол + бокс=цяло помещение"  Simple Smile) ей все пак темата е за препарати, ама  все пак още малко спам.. някой с "Миеле" има ли , че ми се стуват като самолет - тихи и бързи, от това, което съм чувала поне, но дали наистина е така?

# 458
  • Варна
ivelina2, споменавала съм го в темата за съдомиялните - имах вградено Конелиано, което чувах при затворени врати чак на другия край на апартамента, така виеше, от ново, така си и умря. От около месец имам Беко, свободностоящо, което работи на метър от ухото ми, само през една плъзгаща се стъклена врата и не го чувам. Просто шепне тази машинка. Така че, по-склонна съм да мисля, че си е от самата машина.

# 459
И моята е Беко, вградена. Като я пусна се навеждам да чуя дали наистина съм я пуснала. Толкова тих електроуред досега не сме имали. Предната ми беше Мидея свободностояща. И тя не беше много шумна, но Беко-то ме изуми.

# 460
Да не стане  реклама на Беко,но и моята е такава,45 см.,вградена,безшумна.Чува се само бълбукане като източва водата и съвсем леко когато чистата вода идва от водопровода.

# 461
споменете и за шума, защото според мен вградените една идея оставащи зад пдч вратичката ....шума се притъпява доста- моята не  е вградена, но е в шкаф и не знам как щях да я изтрая ако е вън... имам познати, които доста се оплакват --- говорим за тези, които са с "хол + бокс=цяло помещение"  Simple Smile) ей все пак темата е за препарати, ама  все пак още малко спам.. някой с "Миеле" има ли , че ми се стуват като самолет - тихи и бързи, от това, което съм чувала поне, но дали наистина е така?

Мiele имах  преди  в  чужбина  -   по-  желязна   машина   не  съм  ползвала . Изобшо  не  беше  шумна.  За да  съм  искрена  трябва  да  кажа  , че и  сегашното  ми  АЕГ /  немско ,  не  унгарско/ е  ултра  тихо.  Дори   като  съм   в  кухнята   не  го  чувам   как   работи. За   сметка    на  това  компенсирам  с  микровелето.  Този  нов   Самсунг  има   такъв  пронизителен   сигнал  , че  го   чуват  чак  съседите  Laughing
Така   , че  не  му се   куми   много на  Миелето .  Грабвай  го

# 462
Моята миялна е Горение и също е супер безшумна. Предишната ми беше Бомпани, също беше за пълно вграждане, обаче беше много, много шумна. Явно просто новите модели са съобразени и са доста безшумни. П.П. Това, че Бекото са безшумни ме изненада приятно. Мислех, че като са от евтиния клас я нямат ная екстра.

# 463
С такааа, купихме днес съдомиялната http://www.technopolis.bg/b2c/details//687405/P11100501/%D0%A1%D … a-AEG-F-65410-M0P За 9 комплекта е, така че автоматично изключвам варианта за таблетки. Гланц  със сигурност ще ползвам, понеже водата ни е твърда. Сол купих на Калгонит, после в Лидъл видях по-евтина пак едра, но следващото зареждане ще е от нея. Гланц (пишеше течност за изплакване, едно и също ли е) мисля да купя от ДМ - понеже четох тук добри отзиви.... но като не си водя бележки, забравям марките. Еко-препарати тук не видях. Остава да реша препарата за миене на прах ли да е или гел. Тук има на Калгонит и Сомат. Иска ми се да не се драскат чиниите и чашите или поне да е в минимална степен. Ароматизатор имаше на калгонит, но цената от 7-8 лева ми се стори скъпа. Монтажа на съдомиялната ще е след около 2 седмици най-рано, така че дотогава "след консултации" ще си заредя препаратите Simple Smile

# 464
  • София
Защо изключи таблетките? Моята е с девет комплекта и мие с таблетки идеално на стандартна програма...
Въпрос имам: Подариха ми много хубав комплект чинии за хранене, но са с декорация. Задължително ли е да ги мия с гел, за да не е изтрие декорацията?

Общи условия

Активация на акаунт