Препарати за съдомиялна - 3 част

• 80 449
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Успях да ви изчета още, мхм, много интересни неща сте коментирали. Аз исках да се насоча в еко варианти, праховете в пералнята, които ползвам гледам да нямат фосфати и така искам да се насоча и към препаратите за съдомиялната, но коментара по-назад в темата, че в стремежа си да купим екологични препарати не се замисляме, че за намирането и доставката им се изразходва гориво, което също не е никак екологично и едно мнение на Дедо, в което обясняваше за миенето с лимонтозу и сода бикарбонат... всичко е химия и няма как да се избегне освен ако не живеем в пещерният век, когато основното занимание на човека е било ловуването и прехраната.
Малко офф, но скоро гледах надве-натри едно предаване по канал от рода на Дискавъритата, в което имаше съвети как да оцелеем извън цивилизацията и показаха едно растение, от което извлякоха с подръчни средства сока му, който изпирал и измивал перфектно само с няколко капки.

# 481
  • София, Младост 2
Аз най-редовно си оглеждам био-магазините, но така и не успявам да намеря препарат за съдомиялна, който да не е таблетки. В един био-магазин (този на Лавеле, мисля) видях био препарат за съдове, който ми изглеждаше обещаващ - на бг пишеше, че става за миялна, но на оригиналния етикет нямаше такова упоменаване и не посмях да го взема...

В немския амазон има избор на разни био и еко-прапарати, при това цените им са като на обикновените (и по-евтини от тези, които ползваме тук) - но някак да поръчвам да ми доставят на дребно от Германия убива всяка идея за еко.

# 482
Аз най-редовно си оглеждам био-магазините, но така и не успявам да намеря препарат за съдомиялна, който да не е таблетки. В един био-магазин (този на Лавеле, мисля) видях био препарат за съдове, който ми изглеждаше обещаващ - на бг пишеше, че става за миялна, но на оригиналния етикет нямаше такова упоменаване и не посмях да го взема...

В немския амазон има избор на разни био и еко-прапарати, при това цените им са като на обикновените (и по-евтини от тези, които ползваме тук) - но някак да поръчвам да ми доставят на дребно от Германия убива всяка идея за еко.

препарат за ръчно миене със сигурност не става за съдомиялна. Добре че не си взела. В нашите Био-магазини са толкова надути цените, че няма накъде.

# 483
Привет и в тази тема  Mr. Green. От това, което изчетох дотук, за 45см съдомиялна се слага 1/2 таблетка. Хубави такива са на Грюн Грийн. За мека вода като тази в София не се ползва гланц. Прави се профилактика 1 път на 2 месеца, желателно с Калгонит. Пак на Калгодинт солта е най-добра или бъркам нещо. Ако пропускам или бъркам нещо, моля поправете ме Simple Smile

Поздрави!

# 484
Привет и в тази тема  Mr. Green. От това, което изчетох дотук, за 45см съдомиялна се слага 1/2 таблетка. Хубави такива са на Грюн Грийн. За мека вода като тази в София не се ползва гланц. Прави се профилактика 1 път на 2 месеца, желателно с Калгонит. Пак на Калгодинт солта е най-добра или бъркам нещо. Ако пропускам или бъркам нещо, моля поправете ме Simple Smile

Поздрави!

Моята съдомиялна е 45 сантиметрова и си слагам по цяла таблетка винаги. Но все по-често ползвам гел, този на сомат с две отделения когато имам по-малко неща или мия кристал. Хубави също са феъри платинум, медикс също. Но от феъри съм си най-доволна. Първият път взех сол на калгонит, но вече взимам медикс, едра. От геловете са ми давали да пробвам от финиш и от сомата с две отделения. Мога да кажа, че този на сомат не прави компромис затова че е гел и измива като таблетката. Гланц ползвам, въпреки че водата ни е много мека, но без него не изсушава добре, така че сложи. Аз ползвам на калгонит, но мисля че и медикс е хубав. Таблетките на лидъл също са хубави. Само да знаеш, че грюн грийн е за по-леки ситуации, защото не винаги се справя с загоряла тава или йенска тенджера например. Можеш ако искаш да си вземеш ароматизатор например/за лятото е повече от необходим/ В момента съм с такъв на финиш.

Peace Peace Peace

# 485
Само да знаеш, че грюн грийн е за по-леки ситуации, защото не винаги се справя с загоряла тава или йенска тенджера например.

Не е така. При мен измива всичко без никакво колебание.
Явно е до машина. Марето мие все така безкомпромисно.

# 486
Като за първи път и аз взех сол на Калгонит 7 и нещо за 1.5кг. Предполагам, че следващия път и аз ще взема на Медикс, която е около 4-5лв  Mr. Green

Да попитам, каква е точно процедурата по слагането на солта и колко трябва да се сложи.

БТВ, забелязвам, че и моите чинии не съхнат, вероятно и аз трябва да започна да ползвам гел...

Явно трябва да добавя и ароматизтор. Къде се слага newsm78

# 487
  • Варна
Щом ми изми до огледален блясък тавата от новогодишната баница Грюн Грийн, при положение, че само грубо изчегъртах едрото, какво да говорим. Мие си страхотно.

FlameElement, след като вече си заредил сол нищо не трябва да правиш, докато не ти светне индикатора. Като светне, просто отваряш и досипваш докато се напълни. Погледни първия пост на тази страница  Peace
Ароматизатор е това или това, сигурно има и други. Закача се на горната кошница обикновено, така че да не закачат перките като се завъртят. Служи за премахване на неприятните миризми, а като свърши цикълът на миене на машината и отвориш, те лъхва лимонена свежест  Simple Smile
Може би имаш предвид, че трябва да добавяш гланц/блясък, за да ти съхнат чиниите. Не гел, гелът е миещ препарат, както таблетките, както праха. Блясъкът се налива в едно отделение, което обикновено е до чекмедженцето за таблетката, трябва да си видиш в упътването на машината, обикновено е описано всичко. Може би не е доказано императивно, че гланцът подпомага съхненето, но аз намирам такава зависимост, друго момиче сподели същото.

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 23:53 от Mims*

# 488
Флейм, ароматизаторите се закачат за горната кошница. Спокойно може и да не използваш.
Нужно е обаче машината да е чиста, т.е. с чисти филтри постоянно и няма да мирише.

За солта - една кутия от килограм и половина е ок за първоначално зареждане. Погледни книгата с инструкции на машината. Там е описано.

За съхненето - оставяш машината след като е измила отворена за около 30-тина минути и си имаш идеално сухи съдове, без да използваш гланц/течност за изплакване. Просто една химична смес по-малко.

Грюн Грийн имат 2 вида сол, но аз лично никъде не съм я виждала.
Преди месец някъде личната ми проверка в един магазин на сол Бинго показа, че солта е едра. Поне така чукаше по кутията. Не я купих обаче.

# 489
Само да знаеш, че грюн грийн е за по-леки ситуации, защото не винаги се справя с загоряла тава или йенска тенджера например.

Не е така. При мен измива всичко без никакво колебание.
Явно е до машина. Марето мие все така безкомпромисно.

На каква температура ги миеш? Защото ако миеш загоряло на 70гр. има разлика, защото аз поне съм открила, че от интензивната програма няма нужда, защото всичко се измива чудесно на 50градусовата еко програма и малко по-силен препарат. Така че вече не мия никога на интензивната Peace И съм сигурна, че всяка машина би се справила отлично и без препарат на 70гр.

П.С.Мимс дали наистина си го тръкнала малко??? Как не, нали за това е съдомилната, да не се занимаваш... Peace

# 490
  • Варна
GHOst whisSpeRer, тръкнах го малко  Laughing само с дървената шпатула, с която бях бъркала нещо. Няма да си хабя маникюра да търкам с тел, ама ха  Whistling Laughing Просто пообрах едрите неща да не ми задръсти филтъра.
И аз мия на 40-50 градуса, интензивните не съм ги пробвала още даже. Излишен разход на енергия ми се струва при нормално замърсени съдове. А такива зловещо загорели не съм имала скоро, ако се случи - ще изпробвам нещо високотемпературно.

# 491
  • София
Аз съм такъв виртуоз в кухнята, че всяка втора тава е загоряла. Използвам интензивни програми и то не рядко.  В последно време чинии, чаши мия на бързата програма.  Не мога да разбера, обаче коя на колко градуса е и това си е. Само еко-то си пише, че е 50. Щеше ми се да мога да коригирам температурата. С Аристон за 9 комплекта съм, в случай, че някой има инфо.
Подариха ми чаши от костен порцелан , мога ли да  ги мия в миялната на бързата програма, например?

# 492
Аз също съм с такъв Аристон - наистина температурата само на Еко програмата е ясна, другите и на мен са ми мъгла, но сигурно са стандартните,
Иначе си мия костния порцелан на еко програмата - нямам проблем, въпреки че даже са рисувани отвън.

# 493
Аз мия само на 70 градуса, защото при мен само тя има 2 междинни изплаквания и едно финално или общо 3 изплаквания. Другите програми имат по общо 2 изплаквания и се притеснявам изплакнати ли са съдовете. А бързата програма има само едно изплакване, което за мен е супер недостатъчно, ако ще и да сложа един микрон препарат.

# 494
  • София
Виждаш ли...  Grinning моята освен градусите и за изплакванията не ме осведомява и си живея в това невежество, че ми е и добре  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт