Препарати за съдомиялна - 3 част

• 80 415
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Аз чаках отзив за този протектор. Няма го още тук.

# 586
`GHOst whisSpeRer* ~ , по-назад писах как ползвам половинките All in 1.Не деля точката Simple Smile,едната полвинка остава с точката,другата-без.

# 587
енито, да, моите са са All in 1 , 100 бр от една промоция на Метро ,купих ги юли месец,мин.година. нямат и нямат свършване! А имах и Кларо по същото време -40-50 бр,които чупя на 2 + гела на Карфур.
За феъри-то провери в Агрофина.Последно,преди Нова година, знам , че имаха . Вносители са.
благодаря, ще проверя.  HugДано са от италианските, че пробвах гръцки и испански и не са толкова добри и ги подарих. Аз ги ползвам много рядко само за силно загоряло и ако малко мърда качеството веднага се усеща и се губи смисъла.

Amazing_nice, сега е редно да се хванем за косите Laughing Hug.

Ени, не са били паралелен внос. И аз не знам къде изчезнаха, но действително ги няма.

Редно   е ,Вишничке  поне  това  съм   виждала   по  другите  теми  Joy Joy

Обаче  Дедо   загадъчно  и  доста  подозрително   мълчи  hahaha

Специално   за  Ени -  обещах като се върна  от Германия  да и  и споделя   за  протектора  на  Финиш.  Ени  , доволна  съм  -   не  съм  слагала   от най-скъпите  си   чинии  засега  , но го тествам  с  цветни купички и   сувенирни   чаши   с декори - не  мърдат.  Другото,което ме  учудва  , че  брави страхотен  блясък   върху   чашите - като  нови  са.Май основно е   за  чаши  , но приятелката  ми  в  Германия  каза  че върши  работа  и за цветни чинии  с декор.   Само  едно  ми се върти в  главата  - дали  ще  стигне  за  50 измивания   както пише .  Е  , вадя  го след  всяка   миялна  с  глезотийки , да  не  го  ползва  милото постоянно.

За тези  които  ги  интересува ей  това  е :http://www.edeka24.de/Putzmittel/Geschirrspuelmittel/Calgonit/Fi … +Spuelgaenge.html

ще се пробва, благодаря за отзива. Аз ще пътувам обаче чак юни, дотогава скъпите ми чашки на ръчичка Thinking

# 588
Моля някоя дама от Стара Загора да ми каже мога ли да намеря Грюн Грин в града и къде.

# 589
Моля някоя дама от Стара Загора да ми каже мога ли да намеря Грюн Грин в града и къде.

братовчедите ми бяха казали, че ги има в Пикадили, но ми поръчват да им нося от Пловдив. Били по-скъпи с 1,50 лева Mr. Green

# 590

братовчедите ми бяха казали, че ги има в Пикадили, но ми поръчват да им нося от Пловдив. Били по-скъпи с 1,50 лева Mr. Green

А в Пловдив откъде?

# 591
  • Балчик

Ени, не са били паралелен внос. И аз не знам къде изчезнаха, но действително ги няма.

Редно   е ,Вишничке  поне  това  съм   виждала   по  другите  теми  Joy Joy

Обаче  Дедо   загадъчно  и  доста  подозрително   мълчи  hahaha

Ами упУашихте човека, бре. Joy

# 592

А в Пловдив откъде?
в Пловдив има магазин на вносителя, но съм ги виждала в Карфур, Пикадили и по други супери и специализирани магазинчета. Сещам се за Стара Загора за магазинчета с немски стоки. В темата за праховете коментираха тези на Парчевич и на Х.Д.Асенов. Питай и там. Thinking

# 593
Дедо, пак съм аз Simple Smile Темата е доста интересна и се поразрових за повече информация за някои продукти. В списание The ecologist има един материал за Fairy и по-скоро какво стои зад етикета на продуктите... Оказва се, че е скрито от потребителя какво съдържа, а всъщност това са доста опасни вещества! http://www.theecologist.org/green_green_living/behind_the_label/ … fairy_liquid.html  Моля за коментар, кое е по-добре, био или подвеждащо еко ...

Рита,
въпросът ти е по-скоро за еко-темите във форума. Първо - защото е за веро и второ - пак не е за тази тема, защото повечето домакинства ползват масово за миялни калгонит-финиш и медикс. Но понеже ми обръщаш внимание на дрънканиците и ласкаеш ще пиша Laughing

Моля, дамите на които им е скучно да прескочат този пост. Повечето неща съм ги казвал и не съм променил мнение.
Та по въпроса ти. Първото ми впечатление е, че не си ми чела внимателно думите. В анализаторите на тези продукти има разграничение, което и аз спазвам - има конвенционални/обикновени/ препарати, има еко-препарати, има и био-препарати. Не ги противопоставям, нито сравнявам, а сложих в поста си последните изследвания на потребителски и маркетингови организации за пазара им и препоръките, произлезли от анализите за еко-поведение.
За статията:
Феъри на P&G никога не е бил в категорията на еко-продуктите. Не е и претендирал за такъв. Това си е конвенционално веро. Из Европата има и препарати за миялна с тази марка. Тук се носят капсули на Феъри от Италия, Испания, Гърция. В немско имаше табс-ин-табс. Таблета в таблетата. Всичките те са конвенционални. Много са силни, пълни с химия, мият добре. Както и основния конкурент калгонит-финиш, но не са под етикета еко. Тоест, статията показва съдържанието на опасни инградиенти, но те не са скрити зад подвеждащи био или еко-етикети. Това, че местна британска дерматологична фондация е препоръчала продукта не значи, че спада в категорията еко. Както българската асоциация на стоматолозите препоръчва колгейт Mr. Green Еко-продуктите са нещо съвсем различно. Най-малкото имат европейския лейбъл за екологичност. Това ако броим за второ, то биото е трето /с малко повече етикети Laughing
И вече стигнах до отговор на въпроса ти. Това Феъри не е еко, не е и подвеждащо. С две думи: - Ако има подвеждащ или фалшив еко- или био- етикет производителят си носи отговорност. Ако питаш за българския пазар, аз в момента виждам поне 10 марки с такава маркировка. От тях 6-7 са с претенции и за био и 3 само за еко. Никоя не е подвеждаща или фалшива.
Ох, уморих се. Питайте на лични за тези неща, защото има момичета които са ме чели, чели, чели. Не искам да съм досаден и уморен, а усмихнат Grinning Е, все пак, радвате ме, че се интересувате от тези неща  bouquet

Здравей отново,

моят въпрос беше по-скоро за състава на продуктите. Съжалявам, че не съм се изразила добре за Fairy, разрових се малко за тях ... но гледах и Guner Green, които ако добре съм разбрала са "еко", защо тогава имат 5% нейоногенни тензиди, които знам, че не са особено щадяща съставка, а въпреки тях имат знак за екологичност .... Всъщност въпросите по-скоро трябва да ги отправя към вносителя на марката Simple Smile

# 594

Редно   е ,Вишничке  поне  това  съм   виждала   по  другите  теми  Joy Joy

Обаче  Дедо   загадъчно  и  доста  подозрително   мълчи  hahaha

Ами упУашихте човека, бре. Joy

Ехаааа! Тук станало много весело, бре Joy
Дами, аз не живея във форума. Идвам само да ви се порадвам един път седмично. За повече съм стар Joy
Амейзинг, Чери
какво казвате - да се вземем тримата. А бе, аз съм щастливо взет давно, ама за вас  bouquet
На едната ще и зареждам миялната, на другата ще й пълня пералнята. И ще крещим на немски Mr. Green

Сега серозно- много ми харесахте таз сутрин - тооолкова въпроси и теми сте ми дали: - За гела, за протектора, за дрефт, за тензидите. Ама как звучи, малееее Joy Дано смогна до довечера да ви оправя.
Започвам с гела, разбира се Laughing

# 595
Гелът е трети по произход и по ползване  от същинските препарати. Яви се след таблетките. Правихме преди 3-4 години едни изследвания. В немско около 68% от домакините ползват таблети, 24% прах, едва 6% гел. Останалите не знам, сигурно сода за бъчви Laughing Скоро четох, че не се увеличило ползването на гел от появата му насам. Той се яви от Бенкизер и след тях се наредиха и другите фирми. Не може един да има, те да нямат. И го позиционираха на такова място, че после станаха проблемите, за които питате.
А бе навлизаме в маркетингови води. Всеки нов подукт не води нови клиенти. Той взима клиенти на старите или на други подобни. Затова го определиха като деликатен Wink Значи вие си ползвайте пак таблетките, купувайте си ги още и още, но си вземете и един гел. "За специалните моменти. И го ползвайте със специалните програми - кратки, къси, студени. Хем пестите ток и вода, хем кристалът ви е здрав, а рисунките ярки".
При постоянно прилагане на тези условия в "машинното отделение" на миялната се трупат неразтворени протеини/белтъци/ и мазнини. Тогава става проблем. Неее, не казвам че гелът го е създал. Ако си миете горещо и дълго с Него Laughing няма да го има, но също и рисунките, както и кристала. Или ако го ползвате рядко-когато основния патрньор не е сигурен. Или си правите промивката регулярно. Twisted Evil
Малко дълъг стана моя словоизлив. Спирам овреме Twisted Evil

# 596
До тук няма коментари, значи продължавам нататък.
Протекторът - това не е ново изобретение. От 2-3 години е. Действа срещу голям проблем на миялните - корозията на стъклото. Проявява се или с побеляването, или с цветните петна. Причините - съставът на стъклото и качеството му, големи температурни колебания в програмите, мекотата на водата/да, не се изненадвайте-прекалено меката вода е по-агресивна/, дозирането на препаратите, подредбата на стъклото вътре, даже и парата след сушенето, която остава вътре.
Протекторът играе ролята на гланца, но в самото миене, а не при изплкаването. Това са метални соли, които се настаняват върху повърхността на стъклото и пречат на кациевите, магнезиевите, натриеви, калиеви и други грозни йони да се лепнат на него. Лошото е, че той има само суспензивен ефект. Много сложно ли навлезох Laughing
ОК, магията, която е в протектора я има вече в по-модерните таблетки, на които е указано, че има функция "защита на стъкло". Ако ползвате тях, не ви е необходим протектор.

Амейзинг, момиче,
кде го лепна с таз висока цена бре Laughing Аз масово го гледах под 4 евра? И пак не ми се дават Joy

Сега за Дрефт. Това е марка на Пи енд Джи. Така че, наистина е едно и също с Феъри. В темите за праховете сме коментирали често как един и същ продукт на различни пазари е с различно име, марка, визия на опаковката. Това, което сте видели тук, най-вероятно е от Белгия. Там са разпространени капсули с марка Дрефт и от там се носят напоследък масово по-евтини препарати.

Ще се разходя малко, че много физико-химия, много маркетинг. Да се проветря Hug

# 597
  Е , как  къде  Дедо - В  немските    магазини . Тоя  линк  го метнах  така  за  картинката . Ина4е на  5.80  го  взех. Това   беше  най-ниското което намерих . Масово  е на 5.99 евро.  Справка - преди седмица  две .  Да не си ги гледал на  Angebot. Възможно е  промоция   да е н а 4 , но аз  поне   не съм  намирала  през  тези 2 седмици дето  бях   там. Явно не съм  улучила  момента. Но пък  нацелих  други промоции  Mr. Green

# 598
  • Балчик
При постоянно прилагане на тези условия в "машинното отделение" на миялната се трупат неразтворени протеини/белтъци/ и мазнини. Тогава става проблем. Неее, не казвам че гелът го е създал. Ако си миете горещо и дълго с Него Laughing няма да го има, но също и рисунките, както и кристала. Или ако го ползвате рядко-когато основния патрньор не е сигурен. Или си правите промивката регулярно. Twisted Evil
Малко дълъг стана моя словоизлив. Спирам овреме Twisted Evil

Хм, както си и мислих. Благодаря, Дедо,   bouquet. Значи не е в гела причината.  При тези условия и другите препарати имат същия шанс да създадат тези натрупвания, нали така?
Питам с образователна цел, аз гел не ползвам.

# 599
благодаря за инфото за стъклото. Коментирали сме го тук и аз съм имала побелели чаши преди, но никога не успях да хвана логиката кога се получава. Да разбирам ли, че не зависи от нас освен да пипнем настройката на солта и подреждането да не се допират стъклата Blush

Общи условия

Активация на акаунт