Всички ФЕВРУАРКИ се молим за малкия БОБИ и нашата ЛОРИ!- 32

• 29 711
  • 707
  •   1
Отговори
# 75

...Гърдите на жената правят кърма в процеса на кърмене като тази кърма слиза на порции през определен интервал от време. За това майките сменят гърдите в рамките на едно кърмене 2-3 пъти. Дали си опитвала да предложиш на Вальо втората гърда след като е приключила първата и после отново да върнеш на първата?...

Техниките, които някои майки използват за да преодолеят тези по-неспокойни моменти с бебето са: носене на бебето със слинг или кенгуру; смяна на темпото - време на таткото с бебето; разходка навън; успокояващи звуци - пеене, тананикане, говорене или друго; успокояващи ритмични движения; успокояващи докосвания - масаж, къпане; намаляване на стимулацията - слаба светлина, отстраняване на шумовете, повиване; кърмене в различни позиции - легнала поза, биологично хранене или друга; кърмене в движение.

Благодаря за съветите, Елсе,

аз кърмя Валентин винаги от двете гърди, но досег не съм пробвала да го върна обратно на първата, може би поради причината, че и заспива, понякога дотолкова дълбоко, че никакво щипкане, галене по главата, зад ухото и т.н. не помагат, а като го изправя е толкова размекнат, че може с часове да спи така. Единственото, което помага от време на време е, като заспи на първата гърда, преди да го сложа на втората, да ида да му сменя пелените..Интересно е, че тези фази на ядене през час не са всеки ден, но въпреки това си е доста изтощително и изнервящо за родителите. Техниките , които описваш, сме ги изпробвали, дори вчера го изкъпахме и след това го нахраних и го оставих да спи. После почна да се гърчи от колики, давахме му капки, чайче, разнасяхме го ту аз, ту таткото, говорихме му, пробвахме със слинга- ами още повече пищи в него Sad, масажирахме коремчето- за съжаление и това не помага. И след като в продължение на няколко часа тази фаза не отмина и постоянно искаше да яде и му давах на 3 пъти през около час гърда, решихме да пробваме с АМ. Заспа, дори успяхме да гледаме филм...
Дано както казваш, скоро не се повтори този случай и да се успокои малко бебо.
И междудругото това, което наистина безотказно помага, е разходка. Пробвахме веднъж замалко навън, спа непробудно със самото излизане от вратата.
Ама после как се караха бабите, не трябвало да се извежда още, бил много малък...
Въпрос също и към момичетата от форума- Вярно ли е това, трябва ли да чакаме да минат тези прословути 40 дни, за да изведем детето???

Стискам палци на всички, които имат нужда днес!!!  Praynig Ще чакам хубавите новини  Hug

За увеличаване на лактацията акушерката ми каза за чай от див копър, мисля е на български, тук се казва Fenchel
 http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D0%B5  или салвия http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D0%B2%D0%B8%D1%8F тук е Salbei,
краставици, тиквички, ориз също увеличават кърмата.

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 09:49 от Sofie

# 76
Огнена - аз с кърмата ударих на камък още в родилното - незнам от стрес ли, от какво, ама не станаха нещата - дойде ми кърма, уж ми отпушиха каналите сестрите/такова нечовешко щипане и дърпане по гърдите - няма такава болка/, бебето сукаше, после добавка малко даваха, защото още плачкаше, аз се опитвах да се цедя - с помпа нищо не излизаше, на ръка - някакви минимални количества, правех всичко, което ми кажат - топли компреси, течности много, висях в банята с часове под топлата вода... Tired Гърдите ми бяха няколко дни много напегнати, правеха ни пробно кърмене и се оказа, че зорлем изсуква 10-20 милилитра от двете гърди. Като се прибрахме в нас продължих да го слагам на гърда преди всяко хранене, ама ситуацията не се промени много - като стиснех с ръка никога не се получаваше струйка, а само капки едвам едвам...И така се принудих пак да давам АМ...Пих чайове, ядки ядох - незнам къде сбърках, явно просто кърмата си ми е супер малко - още го слагам на гърдите, ама вече си е свикнал на шишето и само ме олзва за биберон, ама то и като няма... Confused Много нерви преживях заради това кърмене, всички около мен само ме увикваха как трябвало да съм упорита, да не се откавам, как ТРЯБВА да го кърмя...е хубаво, аз също имах огромно желние, ама като не става - само да го мъча...Сега поизцеждам пак  на ръка по двайсетина грама на ден и давам с шишето - с помпата нищо пак не става.  И така - с кърменето не се получи при мен за съжалени и сме на АМ поради този факт ...

Извинявам се за отклонението, но си ми е болна тема това, само аз си знам какво съм преживяла и как се обвинявам още...

# 77
Ама аз така и не се напрегнах в болницата-нямах надути гърди. От там ни изписаха яла само 10г-казаха ми да се цедя. Ама аз знаех,че е яла 10г,заради това,че заспива и не яде,а не че нямам кърма. Сега отново минават часове,а не ми се напрягат гърдите, но като засуче виждам,че се дави с мляко и се стича по брадичката. Това с изцеждането навсякъде го пише-не си губи времето да определяш по изцеденото количество какво имаш-няма да разбереш никога. Peace Аз едно време изцеждах само по около 70-80 мл от две гърди и дохранвах с АМ,а се запушвах по два пъти на седмица-демек съм имала доста по-голямо количество задно мляко,което Авент помпата не е могла да стига и то ми запушваше каналите редовно-това с цеденето и запушените канали мие  до болка познато. Така карах от инат 4 месеца-само цедене,болки,буци,врели компреси и душове, по 24 часа цедене на ръка,накрая сини гърди от болезненото цедене. Ама това казвам-цеденето,нито това колко капки си изцедила не са показател.
В смисъл-разбирам добре как се чувстват всички, които избират АМ като вариант,защото аз след 4-тия месец бях като преродена след всички мъки, които изтърпях. Но не препоръчвам на никой да мине на вариант цедене само,защото пред това да храниш само с АМ или само да кърмиш-само цеденето си е адски хамалска работа и не е никакъв критерий да разпознаваш колко всъщност кърма имаш.
Софи, това са бабини деветини. Не се извежда и не се показва преди 40 дена,защото бебето до тогава не е чисто и не е минало през чиста молитва. Бабини истории. Mr. Green С какво логически едно бебе на 40 дена е по-голямо от едно на 30 дена? С 10 дена Joy
Аз повиках първите приятели да я видят сега в събота-ще е на 19 дена.

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 09:53 от огнена стихия

# 78
Ама вие защо ги купувате тия АМ? Аз не съм купувала нищо, не желая да дохранвам,ако няма нужда. И се чудя-от къде знаете,че нямате кърма и дохранвате?
Лори,няма начин да има 600г за 5 дена. Rolling Eyes
.

и на ме ми се струва невъзможно 600гр, явно наистина е голямо отклонението. Аз все си мисля, че беше 10-20гр на ден наддаването  newsm78 ако не се лъжа де.

аз го купих, защото цяла нощ рева и после цял ден, катто се изписвахме, пък аз не бях яла нищо нали не ни се полага, като ще си ходим за 1000 лв толкова. после, като му дадох веднага заспа и така си седи сега. Аз си имам кърма бая..

# 79
  • софия
Огнена - аз с кърмата ударих на камък още в родилното - незнам от стрес ли, от какво, ама не станаха нещата - дойде ми кърма, уж ми отпушиха каналите сестрите/такова нечовешко щипане и дърпане по гърдите - няма такава болка/, бебето сукаше, после добавка малко даваха, защото още плачкаше, аз се опитвах да се цедя - с помпа нищо не излизаше, на ръка - някакви минимални количества, правех всичко, което ми кажат - топли компреси, течности много, висях в банята с часове под топлата вода... Tired Гърдите ми бяха няколко дни много напегнати, правеха ни пробно кърмене и се оказа, че зорлем изсуква 10-20 милилитра от двете гърди. Като се прибрахме в нас продължих да го слагам на гърда преди всяко хранене, ама ситуацията не се промени много - като стиснех с ръка никога не се получаваше струйка, а само капки едвам едвам...И така се принудих пак да давам АМ...Пих чайове, ядки ядох - незнам къде сбърках, явно просто кърмата си ми е супер малко - още го слагам на гърдите, ама вече си е свикнал на шишето и само ме олзва за биберон, ама то и като няма... Confused Много нерви преживях заради това кърмене, всички около мен само ме увикваха как трябвало да съм упорита, да не се откавам, как ТРЯБВА да го кърмя...е хубаво, аз също имах огромно желние, ама като не става - само да го мъча...Сега поизцеждам пак  на ръка по двайсетина грама на ден и давам с шишето - с помпата нищо пак не става.  И така - с кърменето не се получи при мен за съжалени и сме на АМ поради този факт ...

Извинявам се за отклонението, но си ми е болна тема това, само аз си знам какво съм преживяла и как се обвинявам още...

Амидалка, недей да се обвинваш... ти виновна ли си ?
Ако това ще те успокои, аз с дъщеря ми кърма имах ужасно много, но тя нито засука, нито го пиеше от шише, просто като усетеше вкуса и буташе с език, като дам АМ. си го изпиваше и заспиваше.... и така по около 150 - 200 мл. от гърда на всеки 2 часа отиваха в мивката..... така около месец и накрая пих хапчета за да я спра.... аз също се обвинявах и здухвах, но... какво да правиш, както си писала, понякога просто не се получават нещата....   Hug

# 80
Копирам си въпроса от предишната тема
Въпрос към консултантките от ЛЛЛ: От скоро след кърмене имам леки болки в гърдата, от кято съм кърмила, по скоро са като бодежи, нормално ли е това? newsm78

Evridika, дали имаш същото усещане когато рефлексът на потичане се задейства и млякото слиза? Много често майките описват усещането именно като бодежи. На всяка гърда ли ти се получава след кърмене и откриваш ли някаква друга особеност в гърдата по време на тези бодежи? В конкретна точка ли се концентрира болката или я усещаш по продължение на канала?
Усещам бодежите по продължение на канала, нямам други оплаквания или проблеми с гърдите. Бодежите не са силни, преминават за около 10-на минути, но са нещо ново и се притеснявам дали всичко е наред. Получава се и на двете гърди, но при потичане на кърмата нямам такова усещане. По принцип много бързо ми потича кърмата и в голямо количество (на струйка), ако това е от значение. Благодаря предварително.

Честито на Remedios!!!
Стиснати палци на Еспинозка и Ади, и на всички, които ще раждат днес Hug
Огнена 400 гр за 2 седмици си е добре защо се притесняваш? И аз нямам АМ вкъщи и се чудих защо всички имат newsm78

# 81
Добро утро и от нас! ) На всички нови мами поздравления за сладните рожбички, на тези които чакат още кураж момичета не остана много до срещата. Да споделя и аз за прословутото кърмене Simple Smile ту имам ту нямам малко на тото го обърнахме май , а видимо си спим, акаме, чишкаме и растем ??? Взех и аз да се сдухвам и рискувам скоро целият ми ден ще минава в чуденка "тука има, тука нема" Stop Малко съм егоист на тази тема и снощи след 30мин пищене ама буквално му купихме в 10 часа вечерта фризолак, та резултата е 30мл едвам едвам АМ, после 30 мин висена на гърдата и сън до 4 сутринта. Та нямам идея това характер ли прояви снощи или... Simple Smile) Поздрави на всичи от нас! И не се обвинявайте мами ВИЕ правите най-доброто за вашите деца, независимо какъв избор правите!!!  bouquet

# 82
  • София
Добро утро! Честити нови бебета и стиснати палци на Еспиноза и Ади!

Момичета, и аз имам угризения за това, че не кърмя, но на мен ми е стрес от предния път. Сега в болницата опитах да изцеждам, за да дойде самата кърма и гърдите ми се подуха ужасно, а Явор изобщо не можеше да захапе да суче, защото гърдите ми бяха по-големи от главата му и той изобщо не можеше да захапе. Капчиците, които се отделяха му ги изтисквах в устата, но те бяха не повече от две от гърда. Сега гърдите ми са много меки.
Само аз и Амидала ли даваме АМ?
Аз вчера се обадих на педиатърката каза, че щяла да мине днес преди работа. Изобщо не ме слушаше какво я питам. Аз й казвам, че не кърмя и трябва ли да давам вода, а тя ми вика само няколко лъжички след кърмене. Аз пак обяснявам, че не кърмя, тя пак "няколко лъжички след кърмене". И аз и сега незнам дали да давам вода, дано не го обезводня. Незнам дали избора ми е добър, започвам да се съмнявам. Ако не дойде днес изобщо няма да й звъня повече и се обаждам на нашата си, нищо че е далече. Имам толкова много въпроси за хранене, за къпане и т. н. а ако не сте вие тука няма кой да ми отговори. В болницата никой не идваше да обясни нищо. Шреди като раждах всеки ден идваше акушерка, която обясняваше как да кърмиме, какви упражнения да правиме за стягаме на перинеума. Сега никой! Поне в моята стая. Само сутрин минаваше лекар на визитация и после сестрите дето ни слагаха антибиотиците. Лекарят, който ме оперира мина два пъти и това беше. Ако нещо ни интересуваше за бебетата трябваше да се качваме в неонатологията и да чакаме да излезе или доктор или сестра да ни даде сведения. Аз преди не помня да е имало подобно нещо. В това отношение съм изключително разочарована от Шейново.
Момичето, с което бяхме в една стая до последно не знаеше, че бебето й е в кувьоз и ако не се бе качила до горе да пита никой нямаше и да й каже. Да не говориме, че в последствие беше попаднала на педиатър, който й беше изправил косата с някакви ужасии за бебето, което в крайна сметка изобшо не е толкова зле.
Както и да е! Знам, че стана много дълго мисдлех да разкажа и за раждането, но ще е по-късно, че трябва да стана сега!

# 83
  • София
здравейте,влизам да ви се похваля,че на 14.02.2011г в 8.55ч се роди синът ни Стилиян със планирано секцио.Тежи скромните 2700гр и е 48см,но затова пък изобщо не отслабна в болницата.
Секциото мина много добре,от първото имах спомени за големи болки и много трудно ставане и ходене,но сега мина много по-добре.Още на същия ден станах и започнах да ходя.Изписаха ни на 4тия ден.
Бебо обаче май вече има колики много плаче и заспива трудно след ядене та започнахме с Инфакола и е по-добре с него.
Засега това от нас Simple Smile

# 84
Ехоооооооооооо! Как сте?
Ние вчера се прибрахме най - сетне. Нали бях на седмия етаж и там този дето се води главен лекар, един дето му викам брат Аргиров, че много ми напомня за тях, се прави на интересен и практиката му е да ни изписва на седмия ден след операцията.

Първо искам да честитя на всички, които вече гушкат своите бебенца, а на тези които са още в очакване силно стискам палци!   Hug

Ние сме добре, Малчо засега е кротичък, нощес се събуди само в два часа да яде и после в пет се разхълца. В седем пак яде и сега го чакам да се събуди.  Heart Eyes
Не знам за какво си клюкарствате в момента, че ви метнах по диагонал едно око и не съм в час.
Хайде, отивам да го нагледам, после ако мога ще пиша пак!  Hug

# 85
Стиснати палчета на всички, които имат нужда днес. Еспинозка, Ади.

Момичета и аз си мислех, че кърмата ми не стига, защото с нито една помпа (ръчната на Авент, една ръчна на ЧИко, електрическата на Медела, всички ги опитах) не успях да изцедя повече от 20 гр., а на ръка с 300 зора изцедих 30-40 грама от двете гърди общо. АМ дадох общо 4-5 пъти в моменти на умопомрачение след връщането от болницата и отказа на малката да захапе зърното + един път като бяхме излезли и не успяхме да се върнем за часа и за хапване и баба и дала(много се забавихме по разните му институции). Та вчера викнах доктора да я претегли и знаете ли какъв е резултатът - 4350 ( с дрехите) на изписването гола беше 3660 - това са 690 грама за 10 дена от 7-ми до 17-ти февруари. ДА речем, че има 150-200 гр. дрехи (беше много леко облечена с едно боди и ританки, че в къщи беше доста горещо) се оказва, че с нестигащата ми кърма малката е качила около 500гр за 10 дена. Е не е ли това много добре? А нищо не изцеждам.

# 86
Дидишонче ,  Hug Hug Hug Мерси мила, имах нужда някой да ми даде кураж, наистина понякога само желание не е достатъчно явно...Я какви сте хубавки вие и без да сте се кърмили  Hug

Пчеличке - добре си ни дошла Hug

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 11:38 от amidala13

# 87
hey_ya и при мен беше така, първия ден като ме приеха ми взеха проба за антибиотик и акушерката ми каза, че ще дойде след 15 мин-това беше към 14:00, никой не се появи чак до 19:00, когато се сменяха лекарите. Никой не ми казваше какво става и аз се разочаровах малко. След като родих даже не знаех колко тежи Лорис, само ми показаха че е момче и ми сложиха пълна упойка. Аз родих в 17:00 и щяха да ми го дадат чак на другата сутрин, но в 22:00 аз отидох да нахалствам да си го видя поне Heart Eyes Поне там бяха любезни и ми го изкараха за 1 мин.
Абе замислям се дали ще раждам пак там някога.
Ама и с това дърпане на гърдите в Токуда, много майки се оплакват. Имах една позната, която ми твърдеше, че кърменето много боли, точно заради такива лекари. #Cussing out
iana28 честито!!!
QueenBee добре дошла Hug

# 88
Бонбонки да се тчетем и ние- доктора дойде на визита  Naughty а още не сме записани. Пак го прегледа и не ни беше изчистен пъпа, както трябва-то трябвало и вътре да се бърка  Embarassed , ама нали вчера вечерта ни падна. За късмет бебчо направи здвиженията ръчичката и крачето-най-после да го видят. Доктора каза, че има повишен мускулен тонус и че е нервен  Rolling Eyes Като го прави да съм го галила по главичката и вярно става и веднага почти престава  Rolling Eyes Другата седмица на консултация да ни мерят дали ни стига млякото. До тогава никакви разходки  Naughty

ЧЕСТИТО БЕБНЦЕ НА ЯНЧЕТО Hug ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО!

ПЧЕЛИЧКЕ ДОБРЕ ДОШЛИ  Hug ТОЛКОВА НИ ЛИПСВАШЕ

# 89
  • София
hey_ya и при мен беше така, първия ден като ме приеха ми взеха проба за антибиотик и акушерката ми каза, че ще дойде след 15 мин-това беше към 14:00, никой не се появи чак до 19:00, когато се сменяха лекарите. Никой не ми казваше какво става и аз се разочаровах малко. След като родих даже не знаех колко тежи Лорис, само ми показаха че е момче и ми сложиха пълна упойка. Аз родих в 17:00 и щяха да ми го дадат чак на другата сутрин, но в 22:00 аз отидох да нахалствам да си го видя поне Heart Eyes Поне там бяха любезни и ми го изкараха за 1 мин.
Абе замислям се дали ще раждам пак там някога.

Да, за съжаление незнам какво е станало там и защо е така. На мен ми го показаха след операцията, анестезиолога отиде и го свалиха с една акушерка. Никой обаче не ми каза, че 2 часа след операцията мъжа ми и майка ми например имат право да дойдат и да им го покажат. Днес трябва да отида да ми смени марлята доктора, дано го открия! И аз се замислям дали отново бих родила там. Ужасно съм разочарована този път от Шейново!

Общи условия

Активация на акаунт