Кърмене и антибиотик

• 3 313
  • 6
  •   1
Отговори
Съвместими ли са - това е въпросът ми? А ако има значение, става въпрос за един от следните антибиотици -  Аугментин, Родожил, Уназин, Далацин?
Налага ми се да пия антибиотик, а още кърмя - само вечер, нощем и сутрин, но все пак.... Според педиатърката не трябва да кърмя, а да му давам АМ докато се изчисти антибиотика, но това са едно поне 7-8 дена. На мен и без това кърмата ми е поманамяла - направя ли такава пауза и съвсем нищо няма да остане. Отделно ме обзема ужас от сега как ще се приспиваме през нощта, ако не кърмя - то кърменето не е само храна при нас  Rolling Eyes

# 1
Аугментин и Уназин са нулева група на риск, тоест - може, безопасни са (доколкото може да е безопасно лекарство изобщо де Simple Smile). Като допълнителна предпазна мярка е добре да не се кърми в периода на най-висока плазмена концентрация - т.е. до около 2 ч след приема. Но са напълно съвместими с кърменето. Педиатърката ти най-вероятно просто се презастрахова.

Другите два са малко по-висока рискова група, въпреки че не са абсолютно недопустими при голямо кърмаче. Конкретно за Родожила (щяха да го изписват на мен по едно време) ме е консултирал клиничен фармацевт, че е окей за кърмаче над 1 г. Но пък твоето е по-малко, та... не бих рискувала.

При всички случаи, е добре паралелно с антибиотичното лечение да си вземеш пробиотици (за да не гъбясаш и въобще), а не вреди да дадеш и на кърмачето биогая на капки или нещо подобно.

# 2
Благодарности  Hug
Какви пробиотици имаш предвид за мен - пак биогая ли?

# 3
Ми все едно е, каквито ти харесват или си ползвала, просто само биогая се сещам да има форма на капки (т.е. подходяща консистенция за малки бебета).

Иначе на капсули има Лактофлор и разни други, както и ужасно скъпата алтернатива на Аквасорс, за която не мога да ти кажа дали си струва парите, щото не съм я пробвала Wink

# 4
Значи ще взема биогая  Wink Пак благодаря   bouquet

# 5
При мен точно прием на антибиотик/вече не помня какъв беше точно/ доведе до спиране на кърменето. Реших да не рискувам да кърмя докато съм болна и на АБ, изцеждах се, но в крайна сметка докато се излекувам от ангина кърмата ми съвсем спря  Sad Но в крайна сметка може би не трябва да рискуваш, щом педиатърката така е препоръчала.

# 6
Аз също съм пила антибиотик, не помня вече кой беше.
Имаше страница, където може да се види, дали е съвместим с кърменето.
Съвете на лекаря беше, да не кърмя веднага след пиенето. Обикновенно кърмех, след това  взимах лекарството. Детето беше на 5 месеца и се кърмехме някъде на 3 часа.

Общи условия

Активация на акаунт