Идеи за бизнес - 12

• 64 418
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
нямам време сега, но май това беше - http://www.solidarno.com/bio-ferma

# 691
  • София
На мен пък друго са ми казвали за Франция - че има нещо като градина-супермаркет, влизаш вътре и сам си береш плодовете и зеленчуците, накрая ти ги претеглят и ги плащаш, само не може да се хване ако междувременно изядеш нещо-няма как да ти го таксуват Joy

# 692
  • най-шареното място
По соц време имаше такива градини с овошки - береш си сам, ядеш на корем /не е болка за градината, т.к. са го предвидили/, теглиш каквото има в щайгите и си ходиш като си го платиш. По цял свят има такива - ябълки примерно е много тачено в САЩ.

Сега тук няма такива градини почти - имам предвид поддържани градини...

# 693
На мен пък друго са ми казвали за Франция - че има нещо като градина-супермаркет, влизаш вътре и сам си береш плодовете и зеленчуците, накрая ти ги претеглят и ги плащаш, само не може да се хване ако междувременно изядеш нещо-няма как да ти го таксуват Joy
На влизане всеки минава през кантар и ако на излизане е по- тежък отколкото когато  е влязъл се таксува на двойна цена  Joy

# 694
Във Франция колкото и да ви е чудно има доста хора, които си правят "зимнина", а не са селяни в нашия смисъл на думата. Те по принцип са си скръндзав народ и си правят сметка до последната "стотинка". В това си увлечение се кооперират по всевъзможни начини, осъществявят бартери и пр.
Там получих домашна крушова ракия и сладко от смокини.  Simple Smile Примерно има близо китаец, който прави успешно пролетни ролца. Прави им, те ги замразяват, при нужда вадят от фризера и готово. Друг съсед е отгледал прасе и след това си правят наденички.
Като цяло в тези овощни градини на "самообслужване", колкото повече кг набереш, толкова по-добра цена получаваш.

# 695
На влизане всеки минава през кантар и ако на излизане е по- тежък отколкото когато  е влязъл се таксува на двойна цена  Joy
А ако на излизане съм по-лек, колко ще ми платят? Joy Joy
Сериозно, това с "набери си сам" е само за  големи градини и масиви, които по някаква причина (нерентабилен сорт или качество) ще останат необрани, а така се изкарва някаква печалба или се намаля загубата.
Няма нужда да е чисто Био. Достатъчно е, че е прясно набрано и са спестени химиите за удължаване на трайността за транспортиране, складиране и запазване на добрия външен вид.

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 19:38 от БориславМ

# 696
Ето една идея, свързана с новата наредба за директни продажби. Магазин за продукти произведени от земеделските производители. Мляко, яйца, мед, зеленчуци, плодове. Незнам как стои въпроса с разните му консерви, сладка, вина и прочие. Не ти да си ги произвеждаш и продаваш, а само да ги продаваш Simple Smile

# 697
  • В сбъднатите си мечти
нямам време сега, но май това беше - http://www.solidarno.com/bio-ferma
Това е много интересно.Благодаря  bouquet
Аз съм на принципа ,че е по-добре да прекопираш някоя чужда практика,отколкото да откриваш сам топлата вода.
Люлин,това което пишеш за Франция е много хубаво ,но едва ли приложимо при нашия манталитет,макар че в тази икономическа ситуация ми изглежда като “сламката на удавника “

# 698
Тези от Солидарно даже ми изпратиха инфо за акция за 23.04 - http://www.solidarno.com/node/63
Ако искате да садите тикви Simple Smile)

# 699
veni-vidi, не предлагам нищо, просто написах нещо, което съм видяла.
Всъщност копирането на каквито и да е практики ми е последната грижа, смятам за много по-удачно да си вървя напред с моите си идеи. Които че не са революционни, не са.  Simple Smile

Значи явно доста хора има тук, чакащи за готови идеи...
Това ми се струва невъзможно...

# 700
  • В сбъднатите си мечти
Идеите са си идеи .По-скоро добрата практика бих взаимствала или успешен опит в дадена област.Живота ме научи да правя преценка от всички гледни точки за даден бизнес да речем.Това е особено важно в такава пазарна среда като нашата.Аз следвам мечтите си и внимавам с идеите си.
Живея в такъв район ,където в един момент много хора близки познато получиха по една голяма сума пари от продажба на земи.Всички до един имаха идеи и ги осъществиха -развиха някаква дейност,вложиха в недвижимост.Ако целта им е била осигурен живот и сигурност те не я постигнаха.Сега 99% са дори в дългове и неприятности.Идеите им бяха прекрасни ,но се оказаха грешен ход.Аз също съм бъркала и съм си понасяла последствията ,емоцията е много лош съветник в бизнеса.
Сега на този етап бих чакала,опипвала пазара ,оглеждала и анализирала ситуацията.Харесва ми идеята за директна продажба и бих я оформила като малък бизнес ,защото тази работа ми носи удоволствие но като смятам с площите които разполагам печалба няма да донесе.

# 701
  • В голямото море...Живот
Ние се мъчим с нашия бизнес, буквално  ooooh!
В БГ май на никой не му се работи особено  Thinking Предлагаш си парите, регулярни покупки на големи количества, идеи за сътрудничество....да, ама не. Имам чувството, че като забележат нещо такова и нарочно започват да те режат  Close
Та въпросът ми е:
 Къде мога да намеря магнитчета с 8; 12: 16мм в диаметър, евтини?
http://www.-spam140-/snimki/big/505184.jpg
http://www.-spam140-/snimki/big/505592.jpg
Купували сме ги за по 0,05ст за бр, сега ни ги предлагат за 0,15. По този начин обаче се оскъпява много крайният продукт  Confused

# 702
Пускам една идея, хем да я вземете, ако искате, хем да си кажете мнението: отглеждане на лешници.
1. Дава плод на 2-рата година след засаждането
2. Вирее в България, въпреки студените зими.
3. Ядката е сравнително скъпа

# 703
Дором, на първо четене се сещам да проучиш някак рекламните агенции откъде ги взимат. За всякакви джаджи, лепящи се по хладилника.
Иначе ние имаме доста такива от различни туристически дестинации в Бъллгария, на опаковките си пишеше кой ги прави. Остана да разбереш кой им доставя магнитчетата.
Не знам дали съм ти била полезна.

# 704
  • Варна
Един от най-големите световни производители на лешници е Турция- съседна нам страна. Качеството и цената са в топ три на света. Познат,който започна да се занимава с пакетиране на ядки си контактува директно с тях. Ако си намериш пазар и докараш конкурентна цена е добре като идея.

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 14:02 от Neri

Общи условия

Активация на акаунт