Кухните - 36 тема

• 91 641
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Искам да попитам някой има ли отцедник? Не мога да се ориентирам какъв да търся   Flutter както и всички подробности около него  Flutter Мислех да е най-долно чекмедже, но пък мъжа ми казва, че ще ми е много ниско. Гледам, че предимно се предлагат за чаши и чинии /комбинирани/ Чудя се дали мястото за чаши се използва ефективно и за колко ли чинии да търся  Thinking Също, почистването му лесно ли е?

# 496
  • Варна
Нашият отцедник е в шкафа, точно над мивката. Удобно е като височина, но почистването е малко кофти. Тавичка , където се събира водата е много дълга. Голямо изпитание  е винаги, когато се опитвам да я сваля и почистя. Изливам вода навсякъде, но не и в мивката  Crazy От вчера чакам да се изпари поне малко по някакъв начин, че да успея да я излея без инциденти.

# 497
  • Варна
Да, монтажа на мебелите се плаща отделно, но то навсякъде е така. Монтажът на уредите също не влиза. Всички големи вериги имат специални условия за доставката и монтажа, които са регламентирани.
Всъщност никъде не е така. Фирмите производители на мебели предлагат цялостна оферта за изработка и монтаж на договорено обзавеждане. Проектите вече са опция. Търговските вериги предлагат мебели серийно производство, съответно монтажът при тях се заплаща отделно, тъй като те са търговци и държат с големи букви и цифри да обявят възможно най-ниската цена. Simple Smile
Това не е вярно. За моята кухня съм искала оферти от няколко фирми-производители. При всички монтажът беше отделна опция.

За първи път чувам монтажа да се плаща отделно. Никъде го няма или някоя смотана фирма, решила да изкара някой лев допълнително. АЗ също бях обиколила доста фирми, че и мои познати в момента. Това е пълна тъпотия.

# 498
Нашият отцедник е в шкафа, точно над мивката. Удобно е като височина, но почистването е малко кофти. Тавичка , където се събира водата е много дълга. Голямо изпитание  е винаги, когато се опитвам да я сваля и почистя. Изливам вода навсякъде, но не и в мивката  Crazy От вчера чакам да се изпари поне малко по някакъв начин, че да успея да я излея без инциденти.
Аз искам да е в долен шкаф. По-скоро ще го ползвам за прибиране на чиниите, отколкото за отцедник, защото имам съдомиялна. Струва ми се, че така ще успея да събера повече чинии...някак си по-подредено ми изглежда  Thinking Иначе за инцидентно измита чиния...няма ли да се окапе всичко докато се мушне в шкафа  newsm78

# 499
Нашият отцедник е в шкафа, точно над мивката. Удобно е като височина, но почистването е малко кофти. Тавичка , където се събира водата е много дълга. Голямо изпитание  е винаги, когато се опитвам да я сваля и почистя. Изливам вода навсякъде, но не и в мивката  Crazy От вчера чакам да се изпари поне малко по някакъв начин, че да успея да я излея без инциденти.
Аз искам да е в долен шкаф. По-скоро ще го ползвам за прибиране на чиниите, отколкото за отцедник, защото имам съдомиялна. Струва ми се, че така ще успея да събера повече чинии...някак си по-подредено ми изглежда  Thinking Иначе за инцидентно измита чиния...няма ли да се окапе всичко докато се мушне в шкафа  newsm78

аз съм си поръчала точно такъв.от мивката вдясно съм си направила три  чекмеджета-първото,с вградена поставка за вилици и тем подобни,второто-с вградена кошница за чинии(мисля,че е на фирма роси),като самото чекмедже в този случай няма дъно и третото-тип кутия(за купички).но във фирмата,която ми прави кухнята  обясниха,че в какъвто и шкаф да сложа мокра чиния,след време ще се раздуе и затова чиниите трябва да са сухи.а иначе отцедник с тавичка, за измитите чинии ,ще си слагам над мивката -висящ на ламела,пак от фирма роси,струва около 45 лв.

# 500
А може ли да дадете координати на някоя фирма, която предлага кухни с показаното трислойно фолио за гръб.
До сега се рових в гугъл, но на сайтовете повечето залагат на стандартната визия на кухня, а показаните модели много ме грабнаха.

# 501
  • София
Да споделя моя опит за цена на монтаж, защото ми е много прясно още: поисках оферти от 6 фирми. Три от тях ми дадоха разбивка на цената, като беше детайлно описано кое колко + цена на доставка и монтаж. В другите три фирми ми дадоха цена по телефона. На въпроса ми дали е включен и монтаж отговориха "Не, той се заплаща допълнително и струва ....% от сумата".

# 502
Искам да попитам някой има ли отцедник? Не мога да се ориентирам какъв да търся   Flutter както и всички подробности около него  Flutter Мислех да е най-долно чекмедже, но пък мъжа ми казва, че ще ми е много ниско. Гледам, че предимно се предлагат за чаши и чинии /комбинирани/ Чудя се дали мястото за чаши се използва ефективно и за колко ли чинии да търся  Thinking Също, почистването му лесно ли е?

Преди много време бях гледала някъде отцедник вграден в плота, без да излиза над него.Май беше точно зад мивката. Най-ниската му част беше с отвор свързан директно към канализацията на мивката, т.ч. всичко си се отича направо , където трябва, а и е удобно така да си измиеш и самия отцедник. За съжаление не съм виждала да предлагат такъв по фирмите  Sad не че съм търсила. Моята кухня за сега ще почака  Simple Smile Ако някой е виждал такъв, нека да напише къде.

# 503
и аз в началото си мислех че ще ползвам съдомиялната като отцедник, но се оказа че винаги има нещо което се налага да преплакна на ръка и няма къде да го сложа освен на отцедник, а да се навеждам постоянно за да ги слагам в долен шкаф или да ми се стича по ръката вода ако ги слагам в горен шкаф за мен не е вариант, и си взех един много малък -  20 на 30 см някъде, но е на два етажа и става и за много и за малко чинии и чаши

# 504
Здравейте!
В момента си сглобяваме кухнята и реших първо към вас да се обърна за съвет.
Въпросът ми е: трябва ли да има определено разстояние между газова бутилка и вградения газов плот?.Искаме да сложим бутилка  между комина и плота - http://momomo.snimka.bg/family/nov-dom.583114.23016477
В старата ни кухня, когато я правехме, ни посъветваха да я сложим през шкаф.Но пък там, под плота е фурната и предполагам с оглед на това, че загрява са ни казали да я изместим по-встрани.

# 505
  • София
Кристалана и кориана са адски скъпи, затова писах, че превъзхождат по цена техническия камък  Wink.

Мдаам, а ако знаеш корианът как се драска обаче..... Единственото му предимство пред техническия камък е, че е еластичен и могат да се правят нестандартни форми

# 506
Отдавна не бях влизала в темичката, но гледам все едни и същи въпроси ви вълнуват. Относно отцедника - да дам отзиви непитана, но доволна. Моят е долу, вляво на мивката, много ми е удобно, няма уливане , повече от година я ползвам -няма подуване на шкафа, разбира се го оставям леко отворен, когато има мокри съдове вътре, а и нямам претрупани отцедници по плота. Механизмът ми е от евтините, турски на Балкан юг, но нямам оплаквания! Препоръчвам!

# 507
Моята кухничка е готова на 90% В петък ще я довършат,че още не сме избрали плочки за гръбче!Много ми хареса,честно казано не очаквах,понеже е малка и избрахме доста светъл тон!Направо съм влюбена в нея!Като сме готови ще я споделя с вас!
Имам два въпроса  Mr. Green Първия към живущите във Варна:Къде мога да немеря от малките плочки 10/10см,освен предлаганите във Практикер?Обиколихме по големите магазини за терекот,но просто не предлагат!
Втория въпрос към всички:Виждали ли сте някъде комбинирани фризер и хладилник?но разделени вертикално,едната вратичка-хладилник,другата-фризер?Нооооооо с височина 1,50м,за ширината нямам претенции!Че мястото за тези уреди е под един скос!
Благодаря ви!

# 508
  • Русе
Имаш предвид като хладилниците Double Side ли? Защото от обикновените има, мисля, че най-ниския е около 135см?

# 509
hrisi74 честито ти, много се радвам че ти харесва крайния резултат и чакам с нетърпение да я видя, тъй като и моята кухня я правиха Хера.
Относно плочици 10x10 нашите ги взехме от един магазин на ул Девня - http://ringinternational.eu/
Имаха и други нюанси. Интересното е, че те всъщност са 30х30, но имат фуга и когато се налепят и фугират изглеждат все едно са самостоятелни. Ето снимка:

Общи условия

Активация на акаунт