Кухните - 36 тема

• 91 567
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Feride много е хубава  Hug

В Диалог ли я прави, скоро проекта май показва  newsm78

# 631
Feride, имамв въпрос. Какво е техническото решение което сте приложили за да избегнете водобранната лаисна на плота? Не ми се вярва да е силикон това което се вижда от JPG-тата.

Кухнята много ми допада. Не сте щадили средства но и мебелиста  доста се е потрудил с всичките механизми по нея  Simple Smile

# 632
Здравейте,
Споделям една кухня с Вас,откъм вратички.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=33199

Първата поточна линия в България за производство на мебелни елементи и кухненски вратички:
"Модекс"  http://modeks.eu/?%CC%EE%E4%E5%EA%F1

# 633
Feride, честито! И браво, много е хубава! Коритото на мивката от какъв материал е? Колко струва? А цялата кухня колко струва? Само шкафовете, без уреди и прочие, разбира се...
Благодаря Simple Smile
Мивката е от технически камък на Blanco. Беше на промоция, намалена от 800 лв. на 500 лв. Много сме доволни от нея. Лесно се поддържа и е голяма.
Цената на шкафовете беше между 4 и 5 х.лв. като материалът е фурнирован мдф, което оскъпява. Имам много външни плоскости, заради това, че не изцяло залепена на стената кухнята.
Същата би излезнала около 3 х.лв. може би, ако е от пдч.
Отделно обаче се заплащат механизмите - като ъгъла, механизмите за плавно затваряне, кошче, механизъм за бутилки, поставки за вилици и лъжици и т.н.

# 634
Feride, страхотна е! А аз да питам от къде са столчетата и на каква цена?  Blush
Столчетата бяха на промоция 135 лв. единия. Взехме ги от Айко, но ги има и в други магазини. Без промоция са около 155-160 лв.

# 635
Feride много е хубава  Hug

В Диалог ли я прави, скоро проекта май показва  newsm78

Да, в Диалог. Не съм показвала проекта, но я бях пуснала в темата за фирмите за изработка на кухни.

# 636
Feride, имамв въпрос. Какво е техническото решение което сте приложили за да избегнете водобранната лаисна на плота? Не ми се вярва да е силикон това което се вижда от JPG-тата.
Мисля, че е силикон  newsm12
Много фино е монтирано всичко и съм много доволна от монтажа. Трая общо 3 дена.

# 637
  • Русе
Feride, предполагам, че не си ползвала още кухнята, но как ти се струва, ще ти е удобен ли ъгловия механизъм? Чудя се дали такъв за скрит ъгъл да сложа или от въртящите. Тези си мисля, че по-добре оползотворяват пространството.

# 638
Не мога да повярвам, че няма движение в темичката. Няма ли нови кухнички за показване?  Blush

# 639
  • На село
Feride, честито! Много е хубава кухнята ти! За всичко е помислено и всичко си е на място.

На снимката с мивката, това в дясно на самата мивка бутон на мелница за отпадъци ли е?

# 640
Feride, предполагам, че не си ползвала още кухнята, но как ти се струва, ще ти е удобен ли ъгловия механизъм? Чудя се дали такъв за скрит ъгъл да сложа или от въртящите. Тези си мисля, че по-добре оползотворяват пространството.
Meggysan наистина не съм я ползвала още, но чисто математически пространството се оползотворява по-добре с правоъгълните кошници, отколкото с овалния механизъм.
Дори и при мен остава неоползотворяемо място, защото ъгълъът ми е по-дълбок, но за съжаление тези механизми са със стандартни размери и не могат да паснат идеално на всеки кухненски ъгъл.

# 641
Feride, честито! Много е хубава кухнята ти! За всичко е помислено и всичко си е на място.

На снимката с мивката, това в дясно на самата мивка бутон на мелница за отпадъци ли е?
Мерси Маринова! Да, точно така, бутона за мелницата за отпадъци.

# 642
  • Русе
Meggysan наистина не съм я ползвала още, но чисто математически пространството се оползотворява по-добре с правоъгълните кошници, отколкото с овалния механизъм.
Дори и при мен остава неоползотворяемо място, защото ъгълъът ми е по-дълбок, но за съжаление тези механизми са със стандартни размери и не могат да паснат идеално на всеки кухненски ъгъл.

Честно казано и аз така мисля, че при овалните остава доста място отстрани, а при тези е доста по-плътно, особено както при мене ъгъла може да стане колкото искам. Притесняваме само едно дали няма опасност да улегне механизма от тежестта, не че ще слагам нещо кой знае какво, но все пак. На коя фирма ти е механизма, ако знаеш и като цена как е само той? Благодаря ти много за инфото.

# 643
Feride, честито! И браво, много е хубава! Коритото на мивката от какъв материал е? Колко струва? А цялата кухня колко струва? Само шкафовете, без уреди и прочие, разбира се...
Благодаря Simple Smile
Мивката е от технически камък на Blanco. Беше на промоция, намалена от 800 лв. на 500 лв. Много сме доволни от нея. Лесно се поддържа и е голяма.
Цената на шкафовете беше между 4 и 5 х.лв. като материалът е фурнирован мдф, което оскъпява. Имам много външни плоскости, заради това, че не изцяло залепена на стената кухнята.
Същата би излезнала около 3 х.лв. може би, ако е от пдч.
Отделно обаче се заплащат механизмите - като ъгъла, механизмите за плавно затваряне, кошче, механизъм за бутилки, поставки за вилици и лъжици и т.н.

колко е квадрата на този тип технически камък? питам защото аз искам плота и гърба на кухнята да ги направя от него.

# 644
  • На село
Мерси Маринова! Да, точно така, бутона за мелницата за отпадъци.

В голяма дилема съм относно мелницата за отпадъци и по-точно типа мивка, който да сложа. Мелница със сигуност ще има, защото вече е купена, бутона (обикновен ел. ключ) също е инсталиран. А кухнята ще ми монтират след 2 седмици. Хубавото е, че плота ще е от друга фирма (камък) и имам още малко време да се колебая. Та, чудя се доколко е удобно мелницата да е монтирана на единственото корито. Всъщност върху гумата (на мелницата) няма как да се сложи решетка  newsm78. Някоя друга лъжичка/салфетка не падат ли по погрешка в мелницата? Сега мисля за вариант голямо корито + малко корито (на което да е монтирана мелницата), но ще ми се развали цялата симетрия на кухнята.

Feride, как е при теб, макар че все още не си ползвала интензивно кухнята?

Общи условия

Активация на акаунт