Ел. кана и бисфенол

• 7 968
  • 22
  •   1
Отговори
  • на Земята
Здравейте! Преварявам водата на бебето в ел.кана,ползвана и с каката от преди 2 години.
Питам се дали съдържа бисфенол.Не е известна марка,съвсем обикновена ,китайска .Днес си сипах от водата й да пийна и има странен вкус леко горчив .Дали от самото преваряване или отделя този бисфенол и ако е така да спра да преварявам там.
Има ли някой по-запознат с темата да си каже мнението? Confused

# 1
  • София
Може и да има. Не съм гледала кутията на моята. И аз преварявах вода в кана. Имам Ронзън със закрити реотани.
Опитайте се да измиете каната добре. Можете да сложите вода и препарат за почистване и да я пуснете да кипне водата. А след това да я изплакнете добре.
Горчивината според мен не е от бисфенол.

# 2
Ще използвам темата, за да питам - никога не съм имала ел. кана и обмислям такава покупка, но не знам има ли смисъл?
Ще я ползвам за топлене на вода за чай. Имам микровълнова, но я смятам за вредна, така че се старая да ограничавам употребата й..
Препоръчайте ми и какво да купя, че съм мн боса какво предлага пазарът откъм такива уреди?
  bouquet

# 3
  • У дома... някъде
Аз също преварявам водата на бебето в ел.кана.Не смятам че има проблем,съвсем нормална си е.

# 4
  • София
Използвам моята ел.кана почти непрестанно. За вода на бебето, за готвене, за чай, за разтворимо кафе. Марката е Филипс и съм много доволна. Водата не горчи, няма някакъв специфичен мирис. Но майка ми си купи също (марката не я помня но май някаква китайска беше). Е няма такава смрад, като се превари водата и мирише на пластмаса Sick. Какво ли не я правехме - преваряване с препарати, с оцет...до ден днешен си мирише и не се ползва. Явно зависи от марка. Логично е доказани фирми да произвеждат с по-добра пластмаса, докато тези от клас "китайски" е под въпрос какво точно използват за материал. За отделянето на бисфенол - възможно е всички да отделят...

# 5
  • София
И моята кана е на Филипс, ползвам я вече трета година и ми е от голяма полза.
Аея купи си кана с вградени реотани, защото когато не са се отлага котлен камък по тях и е доста неприятно Peace

# 6
А за какво друго я ползвате освен за бебето (защото аз нямам бебе все още) и каква вместимост в литри би ми била най-подходяща?

# 7
  • София
Ами не знам дали има различни литри, моята е 1,5л те май всички са по толкова, ползвам я за да си направя кафе /пия нес/, топля вода за готвене, за чай....изобщо има много приложения Grinning

# 8
Не съм се замисляла,че каната може да отделя бисфенол,но горчивия вкус и аз си мисля че едва ли е от нея Thinking
Аз също ползвам каната непрекъснато,за готвене,за топла вода,за бебето,много съм доволна от нея,китайска е но си ми служи вече трета година без проблем,1,8 литра е.

# 9
И моята кана е Philips. Изключително довонла съм, като изключим отлагащия се котлен камък.  Ползвам я като правя на детето попара, за чай, кафе, вода за готвене - изключително бързо стопля водата и спестяваш много време. За вкуса на водата - и аз съм забелявала, че се променя и е малко гаден, но сигурно е защото съм свикнала с хлорираната чешмяна вода  Mr. Green

# 10
  • Pb
Ако е с открити реотани е възможно "странния" вкус да е от тях.

# 11
Здравей Simple Smile
Аз също имам такава кана,но не преварявам водата в нея.Изварявам си я в обикновенна тенджерка,и си я слагам в буркани, и като стане време за хранене само там я претоплям.Знам че стъклото е най -добро за съхранение така че  пробвай така и   ако пак има същия вкус,значи не е от каната а може би от самата вода. Wink

# 12
Аз ползвам най-новата кана на Авент Филипс и не би трябвало да има бисфенол след като Филипс преработиха всичките си формули. Доволна съм и смятам, че това е една от най-полезните покупки. Мога да си определям градусите и така съм сигурна, че приготвям правилно АМ за Жори. И аз преварявам водата в тенджера и после само я стоплям. Не намирам нищо нередно във вкуса й.

# 13
И аз ползвам пластмасова ел. кана и също съм се питала дали е възможно отделянето на вредни вещества във водата. Но все пак май е по - добре от микровълновата. Когато преварявах в тенджерка пък понеже водата е доста варовите един пръст варовик плуваше на повърхността на течността . Та явно идеален вариант няма. Иначе от каната съм много доволна. Ползвах я нон стоп цяла зима, а и сега за затопляне на вода за кашичките основно.

# 14
  • Бургас
Според мен ел. кана не е най-подходяща за преваряване на вода. Нашата е някаква китайска марака и определено си мисля, че отделя Бисфенол. Само като я видя от какъв материал е направена и ми става зле. Не знам с по-скъпите и маркови как е. Гледах някъде, че се продават керамични ел. кани и си мисля, че това е по-добрия вариант. Аз преварявам на детето в канче на котлона.

Общи условия

Активация на акаунт