Ел. кана и бисфенол

• 7 969
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте и аз ползвам ел.кана- моята е на Ронсън и съм доволна ползвам я за преваряване на вода за бебето става бързо и лесно ....не съм забелязала да има лош вкус или мирис:)))

# 16
А пък мен друго ме мъчи. Изобщо преварява ли се така водата? Защото педиатрите съветват след като заври водата ( ако е на котлон) да поври 15-20 мин. А с тези кани тя като заври и изключва. Нашата е китайска марка - беше подарък от мебелен магазин заради голяма покупка. Реотана се вижда. Не съм се замисляла за бисфенола досега. А само за това което попитах  newsm78

# 17
  • София
Кипване и изключване не е онова "преваряване", което се има предвид. Аз преварявах водата в отделна тенджера.
Писаха преди, че ако се отвори капакът на каната, тя не се изключва и водата може да ври по-продължително. Не съм пробвала с моята.

# 18
Аз ще пробвам и ще пиша Simple Smile

Но то ние вече пораснахме така  Embarassed

# 19
Според мен не е препоръчително каната да е с открити реотани и ако не е упоменато, че е бисфенол-фрии, най-вероятно отделя. Аз не бих рискувала.

# 20
Ами детенце си се чувства добре , не знам . Преди да прочета тая тема не се бях и замисляла и си спях сравнително добре ( като изключим факта, че не считах за особено преварена по този начин водата) . Даже за около седмица бяхме в Ямбол и понеже знам, че там е ужасно мръсна водата, а няма и ел. кана реших да правя млякото с розов Девин. Като че повечко я запече. В смисъл, че по-трудно се изхождаше, даже ми пропусна 1 ден и беше малко по - гъсто от обикновено.

# 21
Аз съм приготвяла мляко и с преварена чешмяна и с Девин розова и не съм намирала разлики.

# 22
Здравейте! Преварявам водата на бебето в ел.кана,ползвана и с каката от преди 2 години.
Питам се дали съдържа бисфенол.Не е известна марка,съвсем обикновена ,китайска .Днес си сипах от водата й да пийна и има странен вкус леко горчив .Дали от самото преваряване или отделя този бисфенол и ако е така да спра да преварявам там.
Има ли някой по-запознат с темата да си каже мнението? Confused
Най-добре е да чистиш каната един път седмично с една лъжица лимонтозу и пълна догоре с вода да заври, така изчистваш всичко, отлагания и миризми.

Общи условия

Активация на акаунт