Декупажна библиотека, материaли, техники и инструменти

• 112 189
  • 718
  •   1
Отговори
# 105
Момичете, само да ви кажа, че в Слънчоглед са докарали нови декупажно хартии, изключително красиви!

# 106
Здравейте,
относно рязането на бутилки или други стъкларии, заглаждането после става много по лесно ако имаш камък за заточване на ножове, спестява се доста стъргане с шкурка.

# 107
Добро утро   bouquet
Рали,Ане,Никита релефа на бутилката и чашите го направих със салфетка/долния бял пласт/ и Ц200.
1.Намазвам с глас медиум и оставям 24 часа
2.Слагам груд /Латекс+Ц200/
3.Набирам произволно салфетката,като слагам и лепило едновременно
4.Когато е сухо боядисвам....в случая съм смесила няколко тъмно кафяви цвята почти до черно на места
5.След като вече основния цвят е изсъхнал потапям си пръста в златна боичка/тук съм ползвала венецианско злато на маестро Пан/ и втривам тук там по релефа.
6.ЧАШИТЕ горе и долу където е само златно няма салфетка......там релефчето го направих със структорния гел на  м.Пан ,там няма бял грунд само глас медиум.Топвам пъст в струк.гел и с потувания го налагам на стъклото,той е млечно бял,но като изсъхне става прозрачен и твърд,след това съм боядисала със същото златно.

Много съм доволна от този гел,аз го ползвам за акрилните бои,когато рисувам.......смесвам гел с боя и нанасям на платното с шпатулка много хубави релефи могат да се постигнат ,а и забавя съхненето на акрила.Става и да се смесва с маслени бои.Цената му е 4.20лв за 200мл ,моя е сатен незнам дали има друга разновидност.

Дано съм обяснила добре   bouquet

# 108
Вал-много хубаво обяснение,благодаря   bouquet
при мойта сливова бутилка се получи точно така-напука се и надалу и не стана!Ками,благодаря ти за линка  Hug
Росирос-въпросче относно хартията с балерината!Дали бели картинките преди да ги залепиш?Аз не съм ги белила,и докато бяха мокри и залепих, добре!Но след като изсъхнаха си личат крайчетата,та затова ги обградих с контур!

# 109
  • пловдив
Момичета, докато си търсих едно, попаднах на друго  Mr. Green
Блог на Людмила Михайловская. Може и да сте го срещали и показвали, но на мен много ми харесаха работите и за всеки случай го пускам и тук
http://blogs.mail.ru/mail/marketolog-30/tag/%c4%e5%ea%f3%ef%e0%e6

# 110
  • тъгата в мен
Тези   две бурканчета са матирани с този спрей
По принцип ползвам обикновен акрилен лак,който нанасям с четка.А на спрея,който матира ,майсторството се състои в това да натиснеш копчето и да насочиш в правилната посока ! Laughing

# 111
Момичета да ви се похваля ,пробвах да отрежа бутилка с конец и едната се получи перфектно,другата се напука под отрязаното .Тъй като направих 2-3 опита и единия беше на тази която се отряза и се напука исках да отрежа още веднъж но по надолу - не става пробвах няколко пъти и според мен за да се получи трябва бутилката да е затворена .Ще снимам и ще покажа .

# 112
Аааааааааааааа бравооооооооооооооооо и аз така си помислих, че бутилката трябва да е затворена, но не я затворих щото на клипа е без капачка и си помислих, ами ако се пукне в ръцете ми  Joy пусти страх  Embarassed Ами ще пробвам пак и ще ви кажа

# 113
  • София
Тъй като направих 2-3 опита и единия беше на тази която се отряза и се напука исках да отрежа още веднъж но по надолу - не става пробвах няколко пъти и според мен за да се получи трябва бутилката да е затворена .Ще снимам и ще покажа .
Аз режа без капачки...Според мен просто трябва да  е цяла, за да може да се хване удобно и да се потопи рязко добре нагрятото място  newsm78

# 114
# 115
Ух, че интереснооо! Да бях намерила тази темичка по-рано! Днес чакам майстор да плесне един латекс за бебешката стая, а така ми се иска да му направим и някакви красоти по стената! Ще следя темата, ако се престраша може и да хвана четката  Mr. Green

# 116
Здравейте, здравейте!!! Мили момичета, искам да попитам стила шеби шик само върху дърво ли е приложим? Бих искала да направя фруктиера в този стил и да се връзва с подложките за чаши, които направих вчера  newsm78 но се чудя ще стане ли? Та затова питам знаещите и по старшите с повече опит от мен.
Да ви кажа честно приемам и идеи какво точно бих могла да сътворя за мойта кума, на която направих подложки в стил шеби шик, но ми се ще и още нещо в същият стил за красота на масата в трапезарията. Мислех си за чиния от тези със стойките, но тя има малки деца и се притеснява да не я счупят.
Имам идея за фруктиера, но в по разлат вариянт по скоро да лежи на масата и да речем в нея да се слагат от тези ароматните изсушени треви или стъклени топчета, гъркините обичат тези неща.
Това от мен в другата тема ще покажа подложките, които още не съм минала с лак, защото се чудя дали да не купя от този със ефекта стъкло ... намерих го в една книжарница тук 12евра Simple Smile нооо ще си го взема понеже скоро не се очертава да се прибирам към БГ и да си поръчам от Миражчето.
Хубав ден милички   bouquet

# 117
  • София
Злати, не че съм по знаеща и старша, ама съм виждала и върху кани, и върху метални предмети и бутилки и вази
 http://postimage.org/image/17tdx3m3o/
Цитат
Аксессуарами для интерьера в стиле шеби-шик могут быть всевозможные антикварные вещи: старинные часы, бронзовые светильники, выцветшие картины в старинных рамах, старые телевизоры, граммофоны и т. д.;

Можно дополнить интерьер в стиле шеби-шик свежей растительностью, посаженной в деревянные ящики или стеклянные бутылки;

Окна можно украсить незатейливыми шторами с растительным рисунком или тяжелыми портьерами темных расцветок;

Цветовая гамма стиля шеби-шик достаточно яркая, в ней присутствуют темные цвета, но чаще они не применяются в чистом виде; они смешиваются, образуя странные цветовые сочетания и создавая эффект размытого цвета.

та защо да не стане и при теб

# 118
Zlati22- щом е за масата можеш да и направиш и ваза или свещник от тези като чаша където са или както ти мислиш фруктиера,или чаши с бутилка.Това ми идва като идея.

# 119
Оооооооооо благодаря ти Мим Ар и на теб КаМи. Вазата е много красива, дааа хубава идея е вазата, но се издига високо върху масата  (внимание даца на пътя)  Joy  Намерих аз един магазин тук за 1 евро, ама гърка никога не е на загуба и затова нещата, като вази, чинии за украса, рамки за снимки и т.н. са на цени над 1 евро  Laughing при все това успявам да намеря нещо, което ме устройва и харесва ... след много ровене, че чак продавачката се лепва за мен мислейки си, че ще крадна  Joy
Когато приключа ще покажа комплекта, но в другата тема  Wink за сега там са подложките
До скоро.

Общи условия

Активация на акаунт