Декупажна библиотека, материaли, техники и инструменти

• 112 175
  • 718
  •   1
Отговори
# 90
              За да не обира лака сенките от пукнатините първо лекичко пръскаш с лак спрей-може и такъв за коса.Внимавай само с краклето,че някои от краклетата при употреба на лак на водна основа се свличат.

# 91
Didia, *miraGe72*, страхотни сте! Много благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

# 92
Аз има едно питане към Мираж, беше показала една творба с лак- стъкло ... колко струва този лак, къде може да го намерим и как се ползва?

Също така съм решила да си направя сервиз от 12 чинии с обратен декупаж, но питането ми е какъв лак да положа за да мога да ги мия в миялната или да забравя за миялна машина, когато има декупаж.

За момента съм положила 2 ръце лак за желязо на Космос, ама знам ли дали върши работа  newsm78

Благодаря ви предварително.
  bouquet

# 93
  • София
да забравя за миялна машина, когато има декупаж.
Това е моята препоръка  bouquet
Дори и с бои които се печат и т.н. хората предупреждават
Цитат
само ръчно миене Naughty

# 94
Права е KaMu най-добре забрави
Златенце взех си от този лак пробно,защото много ми хареса ефекта.Всеки нов продук първо изпробвам и ако ми харесва също и на клиентите отпосле го зареждам,така гарантирам за ефект и качество.Тъй като и този вече и изпробват,тестван и одобрен ще се зарежда значи  Grinning .Засега цена не мога да кажа,но приблизително 12-15 лв. мисля.Той е двукомпонентен 120+60мл. смесва се и в рамките на 10тина мин.трябва да се използва смесеното количество защото после се втвърдява.На мен ми се досвидя да излея целият материал само за тази рамка/пано и го разделих наполовина-останалата я излях в/у един поднос,който още не е завършен.Подноса е все едно със стъклен плот.Слоя е доста дебел така,че спокойно можех и на 3 предмета да го използвам-следващият път ще знам  Laughing
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК МИЛИ ДАМИ! Hug

# 95
Благодаря ти Миражче, когато го получиш ще се възползвам от лака Simple Smile Наистина се получава невероятен ефект. Ще чакам да покажеш и втората творба, когато я завършиш Simple Smile Лека вечер  bouquet

# 96
Миражче аз като съм проспала и първата творба с лака стъкло или поне сега не се сещам , би ли я показала още веднъж

# 97
И аз искам такъв лак.. Peace

# 98
Geni ето мила табличката http://mirage72.snimka.bg/?album;aid=560087 - спайдър напукване+лесен трансфер+100 ката лак
А това е рамката,която си проспала  Wink http://mirage72.snimka.bg/arts/winter-2010.560087.22582291 - салфетка+100 ката лак тук по-добре личи,че е като стъкло,докато на подносчето ми беше по-трудно да го представя на снимката/но там е по-дебел слоя/
Ако не се продадат до април ще ги донеса в Пловдив да ги видите  Hug

# 99
  • пловдив
*miraGe72* освен таблите донеси и лака, че ние сме много любопитни  Mr. Green

# 100
Миражче да страхотни са и наистина изглежда като стъкло ,сега се сетих че съм ги видяла но си помислих че на рамката има стъкло ,страхотен ефект.
Антомчето е права - донеси и от лака !

# 101
страхотен е лака, а пукнатините как стават такива хубави  Sad ,  такива широки/?

# 102
titinka пукнатините са под картинката/картинката е лесен трансфер,а не хартия и затова пукнатините прозират отдолу/ и накрая е лака.Напукването е спайдър/двуфазно,като 2-а фаза е бяла/ При спайдъра пукнатините винаги стават мн.големи

# 103
  • София
            Здравкова,ето:
http://www.liveinternet.ru/users/didia/post151079196/ - тук е обяснено как да отрежеш бутилка с конец.

Как го правя аз:

1.Избирам бутилка на която не свалям дори етикета, за да не ме е яд ако не стане
2. Може и памучен конец, но ще го омотаете на повече катове да стане по-дебело- най-важното е да е памучен-пробвах с канап не поема ацетона колкото и да го топиш и после не гори
3. Мивката ми няма тапа и затова слагам леген в нея който пълня предварително с вода-не топла
4. Като на клипа предварително връзваш, режеш и приготвяш връвта.
5.Вече съм в банята с бутилката, легена, връвта и ацетона и действам бързо-топа връвта в капачката на ацетона-моя е като на клипа - лакочестител и слагам на предварително определеното място на бутилката.
6.Паля над мивката с легена и въртя - като на клипа бутилката за да се разгори от всичките  й страни - изчаквам да погори хубаво.
7. Както гори рязко я потапям в легена с вода и тя от температурната разлика се пръска -така де разрязва на определеното място.
8. Следва къртовския труд по заглаждането.- аз го правя с 2 вида шкурка по едра и по фина за да заобля краищата да не режат.
Да знаете че не винаги става-понякога бутилката се напуква надолу и отива в кофата-може и аз още да не съм се специализирала  Laughing
За мен това е евтина заготовка и си заслужава дори  и една от три да става  Joy, а и може не само вази да си правим  newsm78

# 104
Аз току що пробвах, чаках да се разгори, потопих във водата, но уви ... не се счупи  Sad дали защото бутилката е по дебела и трябва и по дебел конец  newsm78 аз намотах 8 ката конец за шиене и сатна доста дебело аааааааааааааааа искам да се получииииииииииииии Confused Ще опитам по късно може па и да успея ще похабя ацетона ама ще стане хаха

Общи условия

Активация на акаунт