Ваксина РОТАРИКС

• 76 142
  • 285
  •   1
Отговори
# 195
begem0t, много бързичко сте се регистрирала.. Simple Smile
Или сте стар участник в темата, или имате свръхчовешки способности и сте врачка. Дали да не помолим модераторите да проверят за мултиакаунтинг?  Rolling Eyes

По-горе има линк към блогa ми. Когато от някой сайт има линк към моят блог, аз като администратор на този блог мога да видя от къде идва изходящия линк. Вчера имах поне 20 посещения на сайта ми от този форум, затова дойдох да видя какво толкова обсъждате. Както виждаш, всички на пръв поглед врачески способности си имат логично обяснение.

Нямам представа кой пуска линкова към блога ми в този форум, статиите ми не са насочени към вас, а към крити4но мислещи родители (и такива с черно чувство за хумор, Мечка Малинарка). Аз не искам изобщо да разговарям с вас и нямам ни най-малка мотивация да си пускам линкове към блога тук.
Да ми изтрият акаунта, все ми е едно, исках само едно нещо да кажа и го казах.

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 14:43 от begem0t

# 196

Щом си статистик, сигурно знаеш тази шега, която върви в бранша-"статистиката е като затворник, ако я биеш достатъчно дълго, ще ти каже каквото искаш да чуеш".  Сигурно си наясно и с това, че с различните статистискически методи  за анализ можеш да получиш най-различни интересни резултати, които да са ти по-удобни от други.
Не, не го знам. Медицината е медицина и НЕ си позволява да си измисля или преустройва някакви си статистики само и само да убива хора. Математиката и статистиката там се ползват, за да докажат ползите или вредите от дадено нещо (медикамент, ваксина). Доказателства и примери за това - колкото пожелаеш. За разлика от другите системи на обществото, медицината се "самосезира", в случай, че се забележи нещо нередно, вселедствие употребата на даден продукт!!!!

"А специално за  Ротарикс и тестването, да, тествана казват, че била и са установили, че причинява инвагинация в 0.5% от случаите, което е многократно повече отколкото се получава без ваксина. Т.е статистически е установено, че тази ваксина причинява смърт в определен процент от случаите. Смърт, каквато иначе няма да се случи от едно просто разстройство, каквото всъщност е ротавирусния гастроентерит, в България. Също факт и то безспорен е че всички партиди на тази ваксина са заразени със свински вирус."

Това е най-голямата измишльотина, която съм виждала в последните дни. Значи, това изречение е съставено от четени-недочетени статии, преформулирано и написано на принципа "Едно към гьотере". Мила, неслучайно не си медик. Айде, върни се назад в темата и виж данните за Ротарикс по-обстойно, искаш ли?
"Инвагинация след прием на Ротарикс, официално становище на ЕМЕА -
In the main study, in which over 31,500 babies received Rotarix and over 31,500 received placebo, nine babies developed intussusception following vaccination with Rotarix, compared with 16 who developed it after receiving placebo. This shows that there is no increased risk of intussusception with Rotarix.

На български, в ЕПАР-а - В основното проучване, в което над 31 500 бебета получават Rotarix и над31 500 – плацебо, девет бебета развиват инвагинация след ваксиниране с Rotarix в сравнение с 16 случая на инвагинация след получаване на плацебо Това показва, че при Rotarix няма повишен риск от инвагинация. Най-честите нежелани реакции при Rotarix (наблюдавани при повече от 1 на 10 пациенти) са раздразнителност и загуба на апетит.

По становището на ФДА от март 2010,
http://www.fda.gov/NewsEvents/PublicHealthFocus/ucm205585.htm
ето ви ъпдейта.
In March 2010, FDA became aware of the presence PCV1 in Rotarix and DNA from PCV1 and PCV2 in RotaTeq. These viruses are not known to cause any infection or illness in people. Based on a careful review of a variety of scientific information, FDA has determined it is appropriate for clinicians and public health professionals in the United States to use these vaccines. All available evidence supports the safety and effectiveness of Rotarix and RotaTeq, which have been extensively studied, both before and after approval."
Това е цитат от тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=564894.msg17991422#msg17991422
"девет бебета развиват инвагинация след ваксиниране с Rotarix, в сравнение с 16 случая на инвагинация след получаване на плацебо."
 От къде точно идва информацията, че инвагинацията е многократно повече, след като тя е около два пъти по-малко!!!?!?!!?

Смърт е силна дума, внимавай с употребата и! Особено, когато е така лековато поставена в текст, четен от родители на малки деца ...

"Ако някой избере да ваксинира въпреки тези факти, то аз нямам какво да му кажа. Законът дава право да рискуваш живота на бебето си, защо аз да се меся в правата на хората?
Кои точно са тези факти?! Понеже аз нищо нередно не виждам ...
 Само за себе си знам, дали ще ваксинирам или не, особено пък с безумна ваксина за несъществуващо дори в Международната Класификация на Болестите заболяване. Впрочем знаеш ли това? Тази болест я няма в МКБ10 защото ротавирус  практически не се тества в практиката и няма никаква реална информация за заболеваемостта. Толкова е прозрачно защо е създадена тази ваксина, че повече от това няма на къде."

Ама това е втората най-голяма глупост, която чувам и то за такъв кратък период от време ... осъзнай се, спри се. Simple Smile #Crazy
http://www.nchi.government.bg/mkb10/word_search.php -
Как да я няма, като я има? И клиничната пътека е над 400 лв. за лечението и!!!!
За сметка на 240, за ваксина ... И тъй като ваксината намалява хоспитализациите на 100%, аз само икономическа изгода мога да видя от цялата работа и спестени време, усилия и нерви!!! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=564894.msg17961093#msg17961093 - твой цитат, който се доказва от тук - http://www.druglib.com/druginfo/rotarix/description_pharmacology/, което е цитат на ФДА ... 
Efficacy of ROTARIX in reducing hospitalizations for rotavirus gastroenteritis through one rotavirus season was 100%.

Да, бе, много е прозрачно ... Wink Хората искат да спасят човешки животи с нея, цитат от сайта на СЗО и ФДА: "Rotarix vaccine would prevent approximately 12 000 hospitalizations and 700 deaths from diarrhoea each year".

Моля ви се, поне малко отговорност вложете, когато пльокате някакви глупости в интернет пространството ...

# 197
Може ли да попитам какво точно се прави на едно обезводнено бебе в болница за 400 лв.?   Rolling Eyes 
Това точно като на морбилито прилича... Ваксината евтина, лечението скъпо, но се оказа, че лечение за морбили няма, защото то е симптоматично и обикновено в домашна обстановка... Лекарите си признаха, че хоспитализират ромчетата за да се грижат за тях, защото у дома им няма да го правят... Съвсем икономически погледнато, аз не съм виновна, че някой не си гледа детето и от тук да следва, че аз трябва да ваксинирам моето дете...

# 198
Аз пък да попитам пак - завършени ли са всички фази от проучването на тази ваксина? Известно е, че ваксините се пускат за масова употреба на определен етап от клиничните проучвания, в който уж са покрити някакви критерии за безопасност. Направих си труда навремето да поразтърся данни за прословутата ваксина за ЧПВ - Гардасил и попаднах на интервю на една докторка от Онкологията. Чест и прави на жената, че отговори съвсем откровено, че ваксината е в 3-та фаза.. После като навързах смъртните случаи в САЩ и отказът на европейски здравни организации да съдействат за завършване на проучването..., стана ясно защо толкова много пари се наливат за реклами и всякакви маркетингови похвати в бедни държави от Африка и нашата.  Confused

И най-обичам да прочета нещо ей такова:  Whistling

Was FDA's March 22, 2010, recommendation to temporarily suspend use of the vaccine due to safety concerns?
No. Based on what we know, the presence of PCV1 in Rotarix and DNA from PCV1 and PCV2 in RotaTeq is not a safety issue.  Neither PCV1 nor PCV2 is known to cause infection or illness in people.  FDA and the manufacturers are continuing to investigate and evaluate these findings.

# 199
http://www.bgstuff.net/content/view/5082/649/ - клинична пътека
Фаза 3 на кл. проучвания - http://www.who.int/vaccine_safety/topics/rotavirus/statement/en/index.html
At its meetings in December 2004 and December 2005, the Global Advisory Committee on Vaccine Safety (GACVS) reviewed efficacy and safety data that were accumulating from the Phase III trials, provided to the Committee in confidence by the two companies developing the vaccines. The results from these trials have now been published and confirm the high efficacy of both vaccines against severe rotavirus diarrhoea and the absence of evidence of an increased risk of intussusception associated with either vaccine.  Peace Peace Peace Peace  

И наистина ви препоръчвам тази статия ... все едно аз съм я писала ...  Mr. Green Mr. Green http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3569

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 15:20 от Мишолина :)

# 200

Ясно... Значи не само ротавирусите причиняват диария, с каквото впечатление се опитват да ни оставят... Като гледам списъка, не са една и две "остро протичащите чревни инфекциозни болести с диаричен синдром"... А какво лекуват с 400лв. ли?

КП № 227

Изискване: Клиничната пътека се счита за завършена, ако са приложени и отчетени минимум три основни диагностични процедури, от които задължително **90.59 и **90.93 и една основна терапевтична процедура

Май основно диагностицират, по-малко лекуват...   Rolling Eyes

# 201
И наистина ви препоръчвам тази статия ... все едно аз съм я писала ...  Mr. Green Mr. Green http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3569

Изключително глупава и безсмислена статия, но мерси за препоръката все пак...  Laughing

# 202
Това намерих и аз докато търсех инфо -  фаза 3-та (от общо 5)!  Peace

What changes have been made to the Prescribing Information and patient labeling for Rotarix?
Additional information has been added to the existing intussusception subsection of the Warnings and Precautions section to inform healthcare providers about preliminary results from a postmarketing study conducted in Mexico. An interim analysis of this study suggests an increased risk of intussusception in the 31 day time period after the first dose of Rotarix (relative risk of 1.8 with a 99% confidence interval of 1.0 to 3.1).

Why were these changes made to the labeling?
The preliminary study results that suggest an increased risk of intussusception following administration of Rotarix are from a postmarketing study conducted in Mexico.  Although the results are preliminary and will require further evaluation, FDA approved revised labeling to inform healthcare providers of this finding.

The Vaccine Safety Datalink (VSD), a large database used by the CDC and FDA for vaccine safety monitoring, to date cannot determine the potential risk of intussusception after vaccination with Rotarix because Rotarix is not yet widely used in the healthcare settings which are part of the VSD.

The FDA will continue to evaluate the association between Rotarix and intussusception as final results become available from ongoing postmarketing studies being conducted in both the US and foreign countries.

Това са извадки, няма да цитирам всичко, че е много, който иска може да се запознае с целия материал: http://www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/Vaccines/ApprovedProducts/ucm226690.htm Но общо взето става ясно, че данните от проучванията не са еднозначи, а и не са завършени още клиничните изпитания. Ако има майки, които искат да децата им да се включат в числото на опитните зайчета, желая им успех.  Peace

# 203
  • София
А баш!
Това се опитвам да кажа отначалото!
По КП 227 се лекуват около 20 заболявания с диария и повръщане!
И прословутия ротавирус е само едно от тях.
Каква ми е гаранцията, че ако рискувам, дам си парите и ваксинирам бебето, то няма да се разболее от останалите болести?
И каква е гаранцията, че ваксината ще ме предпази от влизане в Инфекциозна?

С моето голямо дете бяхме два пъти в Инфекциозна за един месец. Двата пъти бяха две различни неща - поне така пише в епикризите. И нито един Ротавирус, между другото.

А рекламата на ваксината е все едно ще предпази децата от всички стомашни разстройства, които водят до влизане в болница. Така ли е? НЕ Е!

# 204
  • София
Хайде, моля ви някой да ми обясни механизма, по който ваксината води до създаване на имунитет, при условие, че след прекарана ротавирусна инфекция НЕ СЕ получава такъв (а ваксината е ЖИВА)  Thinking

# 205
Комплименти за изчерпателността, Мишолина и Бъгс Лили!

Да ми изтрият акаунта, все ми е едно, исках само едно нещо да кажа и го казах.

Няма причина да Ви трият акаунта. Просто сега в темата срещу ваксините са заети с литературни анализи на блога Ви с цел да докажат, че Вие и аз сме едно и също лице, т.е. че има мултиакаунтинг.  Crazy

ETA: Особено multimodal заради факта в подписа ми.  Rolling Eyes

# 206
По КП 227 се лекуват около 20 заболявания с диария и повръщане!
И прословутия ротавирус е само едно от тях.

Ааа, не е само един, има си систематично разнообразие. Mr. Green
Може би Persona ще благоволи да ни разясни методите, по които се отдиференцират ротавирусите, и услужливо ще ни осведоми точно кои са класифицирани като особено вредни за човека патогени..?  Rolling Eyes Вместо в няколко теми да занимава потребителите със собствената си личност и двойничките си...  Whistling

# 207
Кои по-точно са тези неща, които не зная, и къде твърдя, че в Англия всички се имунизират, не както в БГ? Всичко, което се твърди е, че снижаването на имунизациите е асоциирано с повишаване на заболеваемостта, а след 97ма както е показано в хубавата табличка, която показвате.
От този пост не става ясно точно каква е тезата.  Rolling Eyes
В Англия или в България се е повишила заболеваемостта и за кой точно период?

И на каква база се асоциира с намаляване на имунизационното покритие, на сензационния математически модел на инфекциозната теория от блога ли?   Mr. Green

# 208
Бъгс Лили, случайно съм в  позиция да знам как точно се работи в науката и със статистиката, така че твоите розови сънища за "самосезирането", и как всичко е едно такова честно и искрено и разбира се в полза на обществото, ги говори на някой друг. В науката, всичко почива на пари и страх от загубване на финансирането и всичко работи както бизнеса иска, за щастие не на 100%, има и смели и честни учени, които въпреки рисковете държат да казват истината.

В предни постове съм казала абсолютно всичко, каквото имам да казвам за ваксинаа Ротарикс. Ако ти не желаеш да разбереш, аз нямам нищо за губене, че да продължа да те убеждавам.

От къде съм взела данните за инвагинацията си личи много ясно по-нагоре в темата защото съм дала линкове, а също съм взела информация от доктор МАРИО, който надлежно е отбяснил, че в следствие на тестване на тази ваксина на 60 хиляди деца е установена инвагинация в 0.5% от случаите, което е МНОГО повече от случаите които възникват естествено, без ваксина, по офицалнии данни.

Имате удивителна способност да пропускате неудобна информация и да продължавате да повтаряте оборените си вече аргументи, все едно нищо не е станало. Това че няма данни един свиснки вирус да развива същата болест у човека, не значи, че той не вреди на човека по друг начин. Идеален и трагично известен пример за това е проблемът с една друга жива ваксина-полиомиелитната, в която също се съдържаха животински вируси, които също като в Ротарикс, няма данни да предизвикват същото заболяване у човека, но пък имат способността да дезактивират човешки гени отговори за предпазване от рак. В резултат на това огромен брой деца, ваксинирани с тази ваксина, умряха от рак. Като знаем това, с какви очи караш майкте да си рискуват живота на децата, и то не за друго, а за да се предпазят от невинна, лека болест, която причинява смърт при 20 души от 300 милиона, в САЩ? Срам и позор! Отвратена съм до дъното на душата си!

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 12:15 от persimon

# 209
Рекламата на ваксината е меко казано отвратителна- кой и с какво право ще ме квалифицира каква майка съм без да ме познава само по това дали ще си изтръскам джоба за поредната фармацевтична изнуда.
Не само, че няма да си ваксинирам детето с тази "прекрасна ваксина за отговорни родители", но и ще се противопоставя с всичките си сили да се заложи като задължителна.

Общи условия

Активация на акаунт