Ваксина РОТАРИКС

• 76 152
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
И неваксинираните се разболяват  .Интересно е ,че засягате ваксините ,лекарствата ами храната ? Защо смятате ,че храната е толкова безвредна ,че не съдържа Менделеевата таблица ?
Защото, Петенце, храната минала през хранопровода, дава възможността на тялото все пак някаква възможност да изхвърли нежеланите съставки, освен ако не са прекалено токсични и докато стигна до изхода, вече е късно и човек е умрял...

Петя, образовай се какво и кога влиза в детенцето ти от подписа ми - календара със съставките във ваксините!

Имай предвид, че аз съм едно от "малкото" изключенията, когато бях на 17 и си лепнах МС, и получих 95% нарушена трудоспособност!

Истинско чудо е, че въобще имам дете!

# 106
Аз не разбрах примера с полиомиелитната ваксина...  Rolling Eyes  По официални данни, полиомиелитът в 90% се преболедува безсимптомно, а в 4-8% като лека настинка или неразположение и единствено в 0.1-0.5% се появяват парализи... В тази връзка, ако и ротавирусните инфекции се боледуват така, т.е. с не особено тежка форма на ентерити в повечето случаи, нищо чак толкова страшно не виждам в тези вируси...

# 107
Пльоквам и тук ...  Mr. Green

Инвагинация след прием на Ротарикс, официално становище на ЕМЕА -
In the main study, in which over 31,500 babies received Rotarix and over 31,500 received placebo, nine babies developed intussusception following vaccination with Rotarix, compared with 16 who developed it after receiving placebo. This shows that there is no increased risk of intussusception with Rotarix.

На български, в ЕПАР-а - В основното проучване, в което над 31 500 бебета получават Rotarix и над31 500 – плацебо, девет бебета развиват инвагинация след ваксиниране с Rotarix в сравнение с 16 случая на инвагинация след получаване на плацебо Това показва, че при Rotarix няма повишен риск от инвагинация. Най-честите нежелани реакции при Rotarix (наблюдавани при повече от 1 на 10 пациенти) са раздразнителност и загуба на апетит.

По становището на ФДА от март 2010,
http://www.fda.gov/NewsEvents/PublicHealthFocus/ucm205585.htm ето ви ъпдейта.
In March 2010, FDA became aware of the presence PCV1 in Rotarix and DNA from PCV1 and PCV2 in RotaTeq. These viruses are not known to cause any infection or illness in people. Based on a careful review of a variety of scientific information, FDA has determined it is appropriate for clinicians and public health professionals in the United States to use these vaccines. All available evidence supports the safety and effectiveness of Rotarix and RotaTeq, which have been extensively studied, both before and after approval.

По третото, от септември не намерих никаква официална информация, освен в сайта на Меркола, както и в някакви антивакс местенца. Официален източник ще ми посочите ли, тъй като наистина не откривам (пък може проблемът да е в мен ... ) Но си мисля, че с официалната информация от сайта ан ЕМЕА, където е частта с инвагинацията, могат да се извадят съответните изводи.

# 108
Темата се измества защото нито вие нито аз сме достатъчно компетентни по въпроса,следвам медицина и съм запозната с проблема .Съгласна съм ,че се раболяват ваксинирани и то с/у заболявания ,към който е поставена ваксина но  не съм съгласна да се слагат под един знаменател всички ваксини.

# 109
Пльоквам и тук ...  Mr. Green

Инвагинация след прием на Ротарикс, официално становище на ЕМЕА -
In the main study, in which over 31,500 babies received Rotarix and over 31,500 received placebo, nine babies developed intussusception following vaccination with Rotarix, compared with 16 who developed it after receiving placebo. This shows that there is no increased risk of intussusception with Rotarix.

На български, в ЕПАР-а - В основното проучване, в което над 31 500 бебета получават Rotarix и над31 500 – плацебо, девет бебета развиват инвагинация след ваксиниране с Rotarix в сравнение с 16 случая на инвагинация след получаване на плацебо Това показва, че при Rotarix няма повишен риск от инвагинация. Най-честите нежелани реакции при Rotarix (наблюдавани при повече от 1 на 10 пациенти) са раздразнителност и загуба на апетит.

По становището на ФДА от март 2010,
http://www.fda.gov/NewsEvents/PublicHealthFocus/ucm205585.htm ето ви ъпдейта.
In March 2010, FDA became aware of the presence PCV1 in Rotarix and DNA from PCV1 and PCV2 in RotaTeq. These viruses are not known to cause any infection or illness in people. Based on a careful review of a variety of scientific information, FDA has determined it is appropriate for clinicians and public health professionals in the United States to use these vaccines. All available evidence supports the safety and effectiveness of Rotarix and RotaTeq, which have been extensively studied, both before and after approval.

По третото, от септември не намерих никаква официална информация, освен в сайта на Меркола, както и в някакви антивакс местенца. Официален източник ще ми посочите ли, тъй като наистина не откривам (пък може проблемът да е в мен ... ) Но си мисля, че с официалната информация от сайта ан ЕМЕА, където е частта с инвагинацията, могат да се извадят съответните изводи.
Мишленце, какво очакваш да напишат European Medicines Agency? Нали те продават ваксините! Все едно някой да излее на пазара и да почне да вика - "Не си купувайте от моя магазин нищооо. Старо е и е боклууук! Дори отровнооо... ". Ми няма да стана, но както Петя каза - изместваме много темата Sad

# 110

stelt77 ,
за съжаление полиомиелита ( детски паралич) е много сериозно заболяване ,от което явно нямаш ни най-малка представа а изказваш мнение .За да се информираш можеш да прочетеш от този линк  :
 http://www.doctorbg.com/page.php?id=2144 .
А примера го дадох с единствената цел ,че това е известна ваксина ,но се оказва ,че дори за нея не се знае.Жалко мн жалко.

# 111
mamaPetq, може би съм прочела достатъчно за полиомиелита за да напиша такова нещо - забележи, че процентите не си ги измислям аз, а медицината, която учиш ги казва...  Peace

А ваксината срещу полиомиелит не само е известна, но е и задължителна в България... Поставя се на 2, 3, 4-месечна възраст, както и на 16-месечна и 6-годишна възраст (общо 5 пъти)... Не е за това темата, а бих попитала как статистиката определя 90% (забележи не 1-2 или 3, а цели 90%) безсимптомно боледуване на определена болест? Как се разбира, че всичките тия хора са боледували от полиомиелит, след като не са имали никакви симптоми, камо ли сериозни и насочващи точно към това заболяване? Същото важи и за процента, които го изкарват като лека настинка или общо неразположение...

# 112
Така и така си минаваме и без доктора, имам притеснения относно тази таблица - Table 1. Solicited Adverse Events Within 8 Days Following Doses 1 and 2 of ROTARIX or Placebo (Total Vaccinated Cohort)

от тук - http://www.fda.gov/downloads/BiologicsBloodVaccines/Vaccines/App … cts/UCM133539.pdf

Не мога да копирам самата таблица и е малко неудобно, но тя би трябвало да показва, че Ротарикс е безопасна ваксина, защото случаите на странични ефекти в групата с Ротарикс и в групата с плацебо са почти еднакви като процент... Сега, на мен ми възникват едни въпроси (за кой ли път):

1. Какъв им е проблемът на тия с плацебо, за да повръщат и да имат диария и прочее? Все пак говорим за деца, които едва ли разбират какво им се случва... Има и смъртни случаи в двете групи - ако едните се приема, че са починали от Ротарикс, то другите от какво!?
2. Защо децата и в двете групи повръщат и имат диария, ако на едните им е дадена ваксина, която би трябвало да пази точно от тези две неща - повръщане и диария? Да приемем, че децата с плацебото са се заразили с ротавируси и е нямало какво да ги пази, но тия с Ротарикса нали са защитени от самата ваксина? Съзнавам, че таблицата е дадена, за да докаже липсата на странични реакции, но всъщност не доказва ли липсата на ефекта, който реално търсим и й се приписва?

Ех, да беше сега д-р Марио тук, за да ми отговори...  Laughing 
Поствам тук, за да не се разводнява другата тема.
Мне, не доказва. Въпросите ти са малко несъществени и, честно казано, трябва да се отнесеш директно към производителя, за да ги зададеш. Едва ли в България има човек, който да знае какво значат. Освен това, въпросите ти, с риск да стана досадна, е невярно поставен, може би поради неразбиране, може би и умишлено. Във всички изследвания и проучвания на ваксини, които съм виждала до сега (не, че са много, основно по ваши линкове), има такива случаи на починали/ заболели деца, защото се отчитат всички ситуации (или и аз нз как се наричат) с които децата (участващи в проучването) имат общо. Таблицата, която гледаш затова е дадена с цел странични реакции – тя тази информация крие. Нека не търсим под вола теле. И в тоя ред на мисли, къде пък видя ти липсата на ефекта, като в частта ефикасност ясно е показан именно той.

И най-накрая, дай да си стиснем ръцете на кое разчитаме – на източник тип д-р Меркола или на източник тип ФДА/ ЕМЕА? Понеже малко се бъркам, че ги попреплитате в разсъжденията по текст ...
П.С. Стелт, готино е да си размърдаш мозъчните клетки. Благодаря. Дано и не ме изгонят от вкъщи за кибичене във форума ...

# 113
Къде съм казала, че разчитам на някакъв източник - разсъждавам върху каквато информация мога да намеря - кеф ти Меркола, кеф ти СЗО или ФДА...
Не мога да приема, че търся под вола теле, просто гледам дадени факти и мисля по тях... Ако таблицата не беше специално за страничните ефекти, а беше просто таблица от проучването и отразяваше установените данни, то каква информация щеше да носи? Една група с Ротарикс - повръща, друга група - с плацебо и пак повръща... Общо взето всички повръщат и това доказва, че Ротарикс няма странични реакции...  Rolling Eyes  Защо повръщат питам аз? Едните, ако повръщат, поради липса на защита, то тия с Ротарикса от какво повръщат? Щото реално не виждам групата с плацебото от какво може да повръща - едва ли е от плацебото, та най-вероятно са преболедували нещо... А тези с Ротарикса от какво повръщат? От ваксината или от ротавируси!? А може би и двете групи повръщат от нещо друго, което нито са странични реакции, нито ротавируси, най-вероятно други причинители на диария и повръщане, които ги няма във въпросната ваксина!?

По същия начин зададох въпроса как педиатрите в България разграничават диарията и повръщане от странични ефекти на ваксини или растящи зъбки и ротавируси? Една лекарка казва, че нещата се бъркат в полза на страничните реакции и зъбките, а аз питам не е ли обратното?

# 114
Значи си чешеш клавиатурата ...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 115
И неваксинираните се разболяват  .Интересно е ,че засягате ваксините ,лекарствата ами храната ? Защо смятате ,че храната е толкова безвредна ,че не съдържа Менделеевата таблица ?

Просто е. Не можем да не ядем, но можем да оцелеем без ваксини. Tired
Гледаме да подбираме храната. Laughing

Стелт, не познавам джипи, което да назначи изледвания за разстройство и повръщане, еле пък като знае колко бързо минават болестите (ако въобще ги има) при моите хлапета. Стреля на око Laughing

# 116
Значи си чешеш клавиатурата ...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Мишолина, не се заяждам, но твърде смела ми се струваш с тези доволните озъбени усмивчици...Говориш все едно за  разходка в парка за ваксина за която дори ФДА пишат за сериозните и потенциално смъртоносни рискове от тази ваксина, липсата на доказателства за каквато и да е полза, и отгоре на това пресата гърми с проблема със свиските вируси, за които тепърва ще разбираме какво причиняват у хората. С такава увереност, каквато ти демонстрираш самите компании не демонстрират....Блазя ти за доверието. Пожелавам ти да се окажеш права, че иначе....

# 117
Еееее, persimon, стига черногледство ... вие съвсем на скръб го ударихте ... Simple Smile  Mr. Green Нали си разцъкваме тука лежерно ... Simple Smile  Peace

Мечка Малинарка , аз и някъде по-назад го бях споменала ... джи пи тата не познават диарията във вида, в който я срещат инфекционистите (не звучи правилно, но се надявам да ме разбираш какво искам да кажа). Или, айде, да не кардинализирам - по мои наблюдения, малко педиатри са се срещали с ротавируса и за това рядко го осъзнават като заплаха. Естествено, аз нямам наблюдение върху 100 педиатъра, а върху 5-6 и то непреки, а по разкази на приятелки ...  Peace

# 118
 Laughing
Аз не говоря за дизентерия...

При един разстройството може да е отчайващо, при друг по-поносимо, според мен е въпрос на организъм, но също така и въпрос на взети навреме мерки- ако повръща и едновременно е с разстройство три дни, пък не приема течности, много ясно, че ще стигне до болница. Да не говорим за ацетоновия дъх, който ясно се усеща още вкъщи от родителя.
Циганетата лежат главно по болниците, и то защото винаги чакат последния момент, за да потърсят помощ, камо ли да вземат някакъв илач вкъщи.

Пресилват се нещата по рекламите за ротавируса със същата тъпотия, с която Ефизол-чето го изкарват бонбонче #Crazy

# 119

stelt77 ,
за съжаление полиомиелита ( детски паралич) е много сериозно заболяване ,от което явно нямаш ни най-малка представа а изказваш мнение .За да се информираш можеш да прочетеш от този линк  :
 http://www.doctorbg.com/page.php?id=2144 .
А примера го дадох с единствената цел ,че това е известна ваксина ,но се оказва ,че дори за нея не се знае.Жалко мн жалко.

Прочети това задължителна е и е в календара

Общи условия

Активация на акаунт