Ваксина РОТАРИКС

• 76 166
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
доста педиатри май взимат определени бонусчета за определен брой ваксинирани деца.. по семинарчета ходят.. на Боровец, по морето, на други места..

а, нас като ни изписаха от болницата след раждането, ни искаха още 60 лв. допълнително щото отказахме да ваксинираме, с обяснението, че нямало да могат да си ги вземат по клинична пътека.. егати и наглостта - да плащаш за нещо, което НЕ СИ ползвал..  #Cussing out платих им ги, щото не ми се разправяше, но детето ми не е и няма да бъде ваксинирано..!

що се отнася до същата голяма и известна болница, освен отказа от ваксиниране бяхме явно прецеднт и с отказ от метердини, окситоцини, желание бебето да е нонстоп при майката, да излезем колкото може по-бързо от там, да присъствам на раждането (това не можа да стане, уви) и т.н. при жената се бяха извървили цялото отделение лекаря да видят това чудо и да я агитират да ваксинира #Cussing out ама накрая неонатолозите казаха, че това е едно от най-здраво изглеждащите бебета, които са виждали там.. и до сега е така, пу-пу да ни е здраво! Rolling Eyes

# 91
Когато за първи път научих за тази година (може би преди 2 години някъде), реших да я обсъдя с педиатър, който смятам за специалист в областта си... Въпросният е много ЗА ваксините, но ми е обяснявал всичко, вкл. това което писах по-рано за безсмислието на хемофилус инфлунце тип Б в България... Изсмя се, когато споменах Ротарикс и от какво предпазва... Каза, че през ръцете му са минали много хора с такива симптоми, но тази ваксина е абсолютно ненужна... Разбира се, това беше и моето мнение, просто споделих и исках да чуя и лекарско такова...

Мишолина, как разбра, че точно ваксината е предпазила детето ти? Аз имам 3-годишно дете, без Ротарикс, дори без задължителните ваксини, но не сме влизали в болница, не е помирисвал антибиотик... Не мисля, че неболедуването на твоето дете доказва нещо, щото и моето не боледува...

# 92
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ ,БЪДЕТЕ ВИНАГИ ЗДРАВИ И УСМИХНАТИ

# 93
Мишолина Simple Smile, да разбирам какво казваш. Според мен твоята позиция-да разчиташ изцяло на мнението на лекаря, приемайки, че не разбираш,  би трябвало да е правилната в един идеален свят. Светът, обаче не е такъв. Не искам да споря с теб и да оспорвам позицията ти. Всеки си избира коя е печелившата стратегия. Моят избор е друг-лично да чета и да се информирам и сама да правя изводите си, като особено внимавам дали информацията, която ми се дава е от лица с конфликт на интереси в сферата-т.е дали имат финансова изгода от един или друг мой избор. При всички положения, желая ти здраве и хубави неща!:)

bouquet

# 94
Благодаря, persimon. Simple Smile   bouquet Желая същото и на теб. Simple Smile

Стелт, много лесно разбрах - дъщеря ми ходи на ясли от 9 месечна възраст. Била е на море два пъти - на 7 месеца и на година и 7-8 месеца. И в яслата, и на морето имаше поредица от взривове от чревни инфекции, като хоспитализациите на децата бяха заради гастроентерит (установява се чрез тест, в самата болница) и след това децата са на много тежка диета. Моята дъщеря е контактувала с много такива деца и продължава да е в тесен контакт с тях. Е, няма и нищо. За мен това е доказателство, че ваксината работи. Има още два интересни факта в моя случай (и не само в моя). Когато едно дете пипне ротавирус в яслата, всички "пламват" - диария, повръщане, обезводняване. Те не просто "дрискат" - изхожданията им достигат до 5-6-7 пъти на ден, детето отслабва, няма желание да се храни и т.н. Това ти го казват не само родителите, но и сестрите в яслите. Е, как така моята дъщеря (и още няколко, ваксинирани, но тях не ги коментирам) нямаше такива моменти през цялото си пребиваване на ясла, независимо дали е била държавна или частна? Това случайност на съдбата ли е или е заради ваксината?

По темата с педиатъра. Един педиатър в редки случаи "вижда" ротавирус.  Peace В смисъл, когато детето има диария, родителят се обажда на своя педиатър и оттам се чуват заучените методи на лечение - прахче, хумана, чай от шипки, диета с картофи и солети, няма нищо страшно, за няколко дни ще мине. За педиатрите, особено тези с дългогодишна практика, това е ротавирусът - едно обикновено разстройство. Simple Smile

Аз се интересувам от мнението на родителите, видели ротавируса в същинския му вид и от специалистите-лекари (инфекционисти, гастроентеролози), които правят изследванията на децата. И, да, в моя случай си е чист късмет, че тогавашния ми педиатър бе работил в детското отделение на Инфекциозна и също знаеше за какво става въпрос.  Peace

Това е. Simple Smile Много простичко казано. Просто не познавам родител, минал през тая гадост, който да не е съжалил, че не си е ваксинирал детето, когато му е било времето. Sad

Поздрави, момичета. Simple Smile Желая ви лека и заслужена почивка. Много ми е приятно да си приказвам с вас, но и аз трябва да отмарям. Simple Smile

# 95
По темата с педиатъра. Един педиатър в редки случаи "вижда" ротавирус.  Peace В смисъл, когато детето има диария, родителят се обажда на своя педиатър и оттам се чуват заучените методи на лечение - прахче, хумана, чай от шипки, диета с картофи и солети, няма нищо страшно, за няколко дни ще мине. За педиатрите, особено тези с дългогодишна практика, това е ротавирусът - едно обикновено разстройство. Simple Smile

Аз се интересувам от мнението на родителите, видели ротавируса в същинския му вид и от специалистите-лекари (инфекционисти, гастроентеролози), които правят изследванията на децата.

Защо смяташ, че обикновеното разстройство не е ротавирус в същинския му вид?? Ти говориш за тежките случаи, които при всяка болест обикновено са изключение... Има хора, които боледуват и безсимптомно (за полиомиелита например пише, че 90% от случаите са безсимптомно боледуване)...
Още нещо забелязвам в поста ти, за което попитах, но нямаше кой да ми отговори... Как се правят статистиките за заболели от ротавирус, след като обикновените педиатри, през които минават повечето деца, не правят никакви тестове? Те, ако на всяко разтройство или повръщане му лепят етикет "ротавирусна инфекция" и го лекуват като такава, значи след това го и отчитат като такава... Т.е. в статистиката влиза невярна информация, в полза на завишената заболеваемост от ротавируси и съответно нужда и желание на родителите да използват ваксина... Надявам се ме разбираш, важно е да се разбере дали ваксината наистина е нужна, дали процентът не е завишен изкуствено или поради липса на правилно диагностициране...  Peace

# 96
И двете ми деца са карали заболявания от ротавирус - разстройство, повръщане и прочие. Обикновено не пресичам повръщането, за да излезе каквото има да излиза. Според мен до болница стигат дечица, на които веднага при началото на заболяването се дават прахчета против повръщане и за затягане. Справяли сме се с много течности, глюкоза особено, и задължително Ентеросан пробиотик в ударни дози. Нещата отшумяваха за 2-3 дни. Не съм сваляла и температурата, ако се е появявала въобще. По-миналата година каката изкара такъв вирус два пъти, миналите пролет-лято веднъж, тази година не успя да хване нищо, въпреки че покрай нея имаше доста болни, лекувани веднага с прахчета и прочие.

# 97
Мечка Малинарка, с лабораторен тест ли установяваха, че това е ротавирусна инфекция или по обикновена симптоматика? Нали разбираш, че всичкото това може и да не са ротавирусни инфекции, но в статистиката са влезли като такива...  Peace

# 98
  • София

По темата с педиатъра. Един педиатър в редки случаи "вижда" ротавирус.  Peace В смисъл, когато детето има диария, родителят се обажда на своя педиатър и оттам се чуват заучените методи на лечение - прахче, хумана, чай от шипки, диета с картофи и солети, няма нищо страшно, за няколко дни ще мине. За педиатрите, особено тези с дългогодишна практика, това е ротавирусът - едно обикновено разстройство. Simple Smile

Аз се интересувам от мнението на родителите, видели ротавируса в същинския му вид и от специалистите-лекари (инфекционисти, гастроентеролози), които правят изследванията на децата. И, да, в моя случай си е чист късмет, че тогавашния ми педиатър бе работил в детското отделение на Инфекциозна и също знаеше за какво става въпрос.  Peace

Това е. Simple Smile Много простичко казано. Просто не познавам родител, минал през тая гадост, който да не е съжалил, че не си е ваксинирал детето, когато му е било времето. Sad

Поздрави, момичета. Simple Smile Желая ви лека и заслужена почивка. Много ми е приятно да си приказвам с вас, но и аз трябва да отмарям. Simple Smile

И аз точно затова избягах от старата ни педиатърка. Защото поглежда детето и казва - ми то сега има един вирус, ама няма страшно, давайте чай и вода да не се обезводни. Да бе да.
И два пъти в Инфекциозна с линейка!

Затова се колебая за тази ваксина. Но има фактори, които ме спират. Първо, че се бие само до 6 мес. възраст. Второ - цената. Трето - че е нова. Ама то и всички останали ваксини са нови всъщност.

Лошото е, че няма реална статистика за България - нито на заболели, нито на ваксинирани.
А на епикризите /които евентуално се съхраняват в компютрите на ИБ и РИОКОЗ, пише всякакви неща /но не и ротавирус/, заради клиничните пътеки.

# 99
Ваксината е хубава ,в други страни се прилага от години.Не зная до колко са наясно майките пишещи и четящи форума но ротавируса е опасен,при това много.
Всеки сам избира за детето си ,дали да го ваксинира или не ,но не забравяйте ,че повече от вас нямат медицинско образов  и не разбират проблема в истинската му същност.
Примера е с полиомиелитната ваксина:
Отказ на родителя  ,ок чудесно ,всеки може да избира но съзнавате ли на какво подлагате невръстното си дете ,което за съжаление няма право на избор ?

# 100
Може ли някой да провери кой етап от проучванията е преминала тая ваксина.
Доколкото аз прочетох, ситуацията е същата както с Гардасил (ваксината за ЧПВ) - има разрешение от СЗО за масово ползване, но в момента още не е завършила 3-та фаза от клиничните проучвания.

# 101
А, съзнавате ли какво причинявате на децата си пък като им в вкарвате в организма вируси, които и самите създатели на ваксините си нямат баш понятие как ще подействат, а също живак, алуминий, фенол, формалдехид и т.н.? И то без децата да имат право на избор?

А, дали тия епидемии от ротавирус не се дължат на това, че общият имунитет на децата отслабва в следствие на всички останали ваксини от все по-претъпкания ваксинационен календар?

# 102
И неваксинираните се разболяват  .Интересно е ,че засягате ваксините ,лекарствата ами храната ? Защо смятате ,че храната е толкова безвредна ,че не съдържа Менделеевата таблица ?

# 103
А, съзнавате ли какво причинявате на децата си пък като им в вкарвате в организма вируси, които и самите създатели на ваксините си нямат баш понятие как ще подействат, а също живак, алуминий, фенол, формалдехид и т.н.? И то без децата да имат право на избор?

А, дали тия епидемии от ротавирус не се дължат на това, че общият имунитет на децата отслабва в следствие на всички останали ваксини от все по-претъпкания ваксинационен календар?

За първото дете не осъзнавах, защото вярвах в добронамереността на лекари , фармацевти и цялата система. Гледайки накъде отива детето ми с всички ваксини си казах:" Тук нещо не е наред, нещо мирише на гнило"  Проучих, четох, четох, мислих и измислих -   на второто дете тази помия няма да я сложа в кръвта пък ако ще и без детски и без ДГ да остана /последното ще се постарая да го отложа поне до 5 г възраст, защото в повечето случаи също вреди / ...

# 104
Обаче се разболяват и ваксинираните и то и от заболяванията, срещу които са ваксинирани, при това някои по едно "съвпадение" точно след поставяне на ваксината, справка: тук

Колкото до храната, нека не изместваме темата така фалцово. Да, храната и много други фактори също са важни, но за тях си има други теми във форума..

Общи условия

Активация на акаунт