Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 30

• 47 695
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
  • в очите на дъщеря си
Прасчо: kаk се пuше любов ? .. Пух: тя не се пuше - тя се чувства .. !!!

# 646
Никоя житейска ситуация на един човек , не може да бъде сравнявана с такава при друг човек ....Уважавам поста , който е написала nelka123- има много достоинство и надживяни дребнавости и постигнати сериозни резултати в духовно израстване , прозира много разум и житейски опит, но ...всяко нещо си има своето време и място .Ако се върна във филма за който всъщност влизам да чета и пиша мога да считам , че ако Бихтер се беше увлякла малко по-късно по Бехлюл и бележките към сестра й ...и не беше махнала бебето ....нещата може би щяха да стоят по друг начин ......
Тя - Бихтер не пропусна да се "покаже " на майка си , да я укори за изневярата , да й държи сметка , а нея я видяха и разбраха почти всички в къщи ...с изключение на Сюлейман и Бюлент ...пък никой не се изтъпани .....да я направи за 5 ст.
Не съм съгласна с nelka123 за Аднан , че не е помислил като взема млада жена ...Той не може да мисли вместо нея ...Той подходи открито , честно и с любов и като всеки нормален човек очакваше ответност , която като я няма по-добре да му беше отказано ...от колкото сега да бъде лъган и поругаван по този начин .

п.п Представям си какви постове и критики от феновете на Б и Б ще има когато в идните епизоди Аднан няма да издържи поведението й и ще я изнасили .....в собствената им спалня ....Ами то бива , бива ...ама бивол за мезе не бива са казали старите хора 

# 647
   Нещата щяха да стоят още по-зле,защото щеше да има и дете,Аднан трябваше да помисли с какво може да я задържи тая жена,а Бихтер- какво може да даде. Не вярвам да си от привърженичките на мита,че децата оправят взаимоотношенеията или ги съживяват,когато вече всичко си е заминало или пък никога не го е имало.

# 648
Преведох част от интервю с Берен Саат:

Кой е Ефе?

Любовта на живота ми.Бяхме заедно 3 години.Бяхме едновременно приятели и възлюбени.Не минавеше и минута да сме били разделени.
Беше по-малък с една година от мен,но беше много зрял.Един ден каза”Хайде ставай”По това време в Турция имаше странно състезание за пеене пресъздадено със  игра(актьорска)Каза”Ще отидем да видим.Какво губиш?!Може би щ се попълва някакъв формуляр.”

Какво казахте вие?
[/color]

Нямах възможност нищо да кажа.Отведе ме.Озовах се сред кандидатите.Приеха ме за кастинг.Извикаха ме за този в Истанбул.Отидохме и там(Берен е родена в Анакара)Всичко беше като на сън.Празнувах 20-ия си рожден ден по време на състезанието.В течение на 4 месеца бях заедно с кандидати за различни роли.Научих много неща.Ефе много ме подкрепяше.

Кое беше това нещо,което ви свързваше толкова силно?

Вероятно истинската любов,която никога през живота си няма да изживея повече.

Какво беше различното в Ефе?

Вероятно това,че не е много често срещано това един мъж, още повече когато е  на 19г., да те насърчава,да ти отвори врати към други светове,светове които дори могат да го отдалечат от теб.Моят живот течеше по друг начин.Ефе тотално го промени.

Родителите ви познаваха ли Ефе?

Да.Разбира се. Разбира се.Ние бяхме много добра двойка.Неразделна двойка.

А след това?

Състезанието свърши.Върнах се в Анкара.Станах втора(Спечелих второ място)
Една вечер бяхме заедно.Изпрати ме до в къщи и ....и...и...след няколко часа го видях в моргата.

Боже Господи!

Да.Един приятел е шофирал.Младост,скорост....Претърпяли са автомобилна катастрофа.

Как ви съобщиха?

Брат му(или сестра му)Не помня как стигнах до болницата.Тези моменти са ми накъсани.Докато пътувах се молех.Но Ефе си беше заминал,почувствах го.
Беше починал в линейката,която го откарваше в болницата за да го спаси.
Исках да го видя и да го докосна за последен път....

Не се ли колебаехте изобщо?

Луд(луда) ли си?!Това е любов!Аз го приемах,каквото и да се случи. Исках да го видя и да го докосна за последен път....

Имаше ли такива,които ти казваха „Недей,дете(чедо)”?

Майка ми беше до мен,но не ми попречи.Човек  преживява(приема) смъртта,така както иска.Можеше в бъдеще да съжалявам,че не съм го целунала за последно.

Като заспал ли беше?

Не,но той беше красив всякак.

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 22:18 от emely

# 649
  • ... да усещаш мириса на море ...
nelka123, Всичко това, което прочетох, ме натъжи, че ти се е наложило да го преживееш, и ти се възхищавам че си запазила човешкото в себе си. Не знам, аз дали бих била толкова великодушна до край... но и мен животът ме е научил да не бъда толкова, категорична .... Искренно се надявам да си намерила своето щастие...

emely, благодаря за интервюто. Жалко, че на 20 Берен е изгубила голямата си любов.

И така, след като спорихме, карахме, плакахме, и се смяхме, да отидем на клуб. Тук, както ”старите” знаят, ще се разрази скандал м/у Бехлюл и Елиф, а ще го отнесе Нихал....

Нощен клуб Nispet (Неподчинение)
http://www.nispet.com.tr/
Бар и нощен клуб, различни видове музика, музика на живо, поп
Клубът е в сърцето на нощния живот в Истанбул, в продължение на 20 години, работил с много имена, които са хит на музикалния пазар: Kayahan, Sertab Erener, Levent Yuksel, Şebnem Ferah, Serdar Ortac, Metin Arolat, Demet Akalın, İzel-Celik-Ercan, Sibel Tuzun, Yeşim Salkım, Tan, Rober Hatemo ...
Ценови диапазон: 60 Tl
Резервации: Задължително
Кредитна карта: Валидна
Вход: Няма
Облекло Шик & Елегантен

Любопитна подробност: тук освен Aşk-i memnu, е сниман и Листопад.

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 12:43 от tara_lezhka

# 650
          emely , разплака ме с това интервю ...

За съжаление това е най-страшното и необратимото - "отива си син, брат, възлюбен, а както разбирам и невероятно момче...!!!

Има една приказка - Бог прибирал при себе си първо най-добрите хора... Уверена съм в това , брат ми почина преди 13 години...

# 651
  emely,благодаря   newsm51,Берен е щастливка,може би истинските неща не са ни дадени да бъдат с нас вечно,а само като звезда огряват пътя ни.Да не забравяме,че ги има ,дори когато сме потънали в мрак и борби с този озлобен свят и губим надежда.

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 17:47 от charovnica

# 652
emely ,  newsm51 ! Разплака ме изповедта на Берен ! Сигурна съм , че след това , никога няма да е същата , може би това в голяма степен се отразява и на чувствата , които влага в ролите си ! Благодаря ти , че си се потрудила , за да ни го преведеш! Hug

# 653
И аз се разчувствах Confused

# 654
Аз мисля, че тя си го е запаметила в компа и само copy – paste му дава!  Hug Hug Hug
хахаха, и винаги подготвена Laughing

newsm53

# 655
Емели,Благодаря и аз.
Мисля,че е добре да излезем малко от кадъра - все пак това е само филм, и да развием интереса ни към актьорския състав /нищо,че тук се карат все едно тяхния живот се обсъжда,толкова навътре се приема всяко чуждо мнение/

Точно сега дори гледах клипчета интервюта на екипа от филма.Не разбирам нищо на турски,но въпреки това ги гледам с интерес.Не знам защо...просто ме радват да ги гледам и в друга светлина,освен тази на персонажите им.

# 656
  • ... да усещаш мириса на море ...
Точно сега дори гледах клипчета интервюта на екипа от филма.Не разбирам нищо на турски, но въпреки това ги гледам с интерес. Не знам защо...просто ме радват да ги гледам и в друга светлина, освен тази на персонажите им.

Ха, и мен...

# 657
От клипчетата оставам с впечатление,че Берен всъщност е една много усмихната и приятна личност.Тънко,нежно гласче..забавна е.Докато Къванч го играе голям надувко - чупки,стойки,физиономии на интервютата,все едно е мегаизвестен.

Някой ако живее в Търция или има достъп до турската преса да каже дали Къванч наистина е толкова популярен там и въобще как гледат на него ?
За Берен разбирам,че я третират за най-добрата актриса в Турция вмомента.

# 658
nelka123, прекрасна си!

emely, благодаря ти за интервюто, аз знаех за този случай от живота на Берен. Много тъжна, истинска история.
Мисля, че всичко това подсилва и подпомага драматизма в играта й, както и факта, че тя никога няма да се откаже да бъде най-добра и все по-добра, в името на своя любим.

# 659
Момичета, аз бях дотук. За радост на някои... Ще ви чета понякога, като ми залипсвате...
Но много ми дойде, за тези изминали дни, злобата, която се изля...насладих се на нападки и заплахи на лични. Уморих се да чета посредственост. Имам избор - да избегна този негативизъм и ще го направя.

Ще запазя зрънце радост в сърцето си от прекрасните сред вас и съм благодарна, че ви срещнах тук. Hug Заслужаваше си! От разсъжденията ви струеше интелект, богата душевност и много любов. Имате красиви големи сърца. newsm51

Ще съм щастлива, ако съм ви отвърнала със същото и съм доставила мъничко радост и за вас.
Уважавайте се.

Пожелавам на всички ви да се оглеждате в очи, пълни с любов...
И приятно гледане на сериалчето, което наистина се оказа "феномен".
Нека всяка извлече своята истина от него. Красив филм е.
  love001

Общи условия

Активация на акаунт