Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 30

• 47 810
  • 725
  •   1
Отговори
# 330
  • София
 Joy
Добре че аптекаря не е капитан Реза Mr. Green

# 331
Добро утро!   bouquet

Момичета, бихте ли дали линк към серията, от която Бехлюл и Нихал ще са заедно?  Praynig Peace

# 332
  • Варна
Цитат на: _Sylvia_ link=topic=564922.msg1789
9331#msg17899331 date=1298363760
Добро утро!   bouquet

Момичета, бихте ли дали линк към серията, от която Бехлюл и Нихал ще са заедно?  Praynig Peace
Това е клип от цялата серия където са заедно  Peace

И някои работи с превод http://www.vbox7.com/play:bc697fc3

# 333
  • БГ
СЛАВЕНЧЕ - ти озаряваш денят ми с усмивка!

txtloves txtloves txtloves txtloves txtloves

# 334
di_ni   bouquet

Oбичам хората край мен ,ако не мога да ги направя щастливи поне да се усмихват,и без това ежедневието е доста сиво Hug

# 335
Magosniwa, благодарности!   bouquet  bouquet

# 336
Добро утро на всички!   bouquet

slawena Направи ми страхотна закуска. Joy   Благодаря ти!  Hug

# 337
Ох, трябва ми много тази сцена, в която Б и Б са в градината и се уговарят да се срещнат в хотел /от снощния епизод/. Прерових Вибокса, но номерацията на епозодите там ми е супер объркана?!  newsm78 Някой може ли да ми помогне?

# 338
Добро утро!!  bouquet
Ех,капитан Ръза и Несрин са ми много сладки Simple Smile)Така се смях с тях в етък,толкова забавни ми бяха в петъчната серия,много сладка двойка са ми..съвсем есетествени и неподправени..ако няпаравим паралел с останалите двойки,че и тройки,тяхната любов е най-истинска според мен....

# 339
Малко космест ми идва на мен, ама ще го преживея...изкуството иска жертви, е казал поета  Wink
Я, аз пак малко с езиков въпрос - като се срещнаха в коридора във вчерашния епизод - Бехлюл излизайки от банята и Бихтер - преди тя да хукне по стълбите му каза нещо като "чок келешЪ", което бе преведено като "Бързо слизай долу" - това няма нищо общо с казаното според мен, да не говорим и за погледа , който Бехлюл и хвърли след това - може ли някой от турско говорящите да каже какво означава ? (Нещо като "много секси"???)  Laughing

Бехлюл го мъчи съвестта и има скрупули , а Бихтер не??? Чудя се един и същи филм ли гледаме наистина...

Bomboto, репликата e "чок бу гелишин", това е израз и не може да се преведе буквално, както са самите думи, но смисълът на български е точно този, който е преведен "идвай долу бързо". Думата "гелиши" означава идване, пристигане.

А колкото до това как би било на турски "много секси", ами "чок секси", тъй като второто си е английска дума, само че те го изписват по своите звукови правила "çok seksi".

# 340
  • БГ

Извинявайте , явно ми е трудно  с цитатите ...

Много погрешно схващане - никой интелигентен човек не може да мисли , че има срамна работа , има срамни постъпки , като подслушване и изказване на мнение, за което , първо не са компетентни -прислугата и второ,не им влиза в работата... Така наречената "вродена интелигентност" не се свързва с никакви висши образования, просто човек се ражда с нея... И сценаристите точно това ни внушават - разликата между Сюлейман и всички останали от прислугата...

Това е отговора ми към   di ni ,  относно мнението ни за прислугата...

Мислех  newsm78 да не те възбуждам емоционално, hahaha ама не се въздържах - като прочетох - "срамни постъпки"....
Мила моя - те са живи същества и като такива имат добри и лоши страни на характера.
Какво срамно  newsm78 има в това да обсъждат господарите си - просто си казват мнението! Peace
Нямат ли право на това.Правят го помежду си , не пред журналистите Naughty
И за каква копИтентност става реч - как да сготвят патладжана или кой как приема Фирдевс,Бихтер или Нихал.

Според мен те са много по - почтени и морални хора от господарите си!
Толкова усмивки предизвика капитана в мен и  някак ведро ми стана на душата като гледах снощи как си иска момата, в сравнение с щенията на Бихтер-тяхната господарка!

# 341
 Wink Като гледам клипа с Нихал и знам какво ще се слуи по-натам във филма, стигнах до извода, че на този Бехлюл много му е слаб ангела... Ако и Киво е така, дерзайте момичета, шанс има  Laughing

# 342
   Дали си морален или не не зависи от мястото,което заемаш в обществената и социалната йерархия. Бихтер иска да е с мъжа,когото обича.Не е редно,тъй като е омъжена и още по-малко е редно да бъде с момчето,което съпругът й е отгледал като син,но това не означава,че желанията й са долни,низки и не знам там още какви определения.Онова,което изпитва не е в подходящия момент с подходящия човек.Ето Аднан по принцип за мен е почтен и морален човек,но видяхме,че и той може да играе мръсно/Хилми/ и то не само веднъж.Действията се определят от обстоятелствата,никой не е сам в дадена ситуация,заобикалят го и други хора с техните действия и постъпки. Лесно е да лепнеш етикет и повече нищо да не те интересува.
   Бихтер ми е предпочитан персонаж със своите слабости и лоши страни,защото са човешки.Но харесвам и Нихал,защото тя е друг характер и образ,но също човешки.Не мога да разбера защо трябва да има такова деление и неистово отхвърляне на едната или другата,поне аз се опитвам да разбера всяка една от тях.За мен те двете не са антиподи,а показват развитието на една жена в любовта-от чистото и искрено първо  влюбване на девойката до жената,която е осъзнала,че иска да изживее любовта с всичко,което се съдържа в нея-и добро,и лошо. Продължение на този образ е Дениз-когато си вече улегнал,помъдрял  и единственото,което искаш е да споделиш дните си с любимия човек. Мисля,че дамите тук с по-сериозен житейски опит  ще потвърдят,че са преминали през всички тези фази и в зависимост от етапа,на който са се намирали,са чувствали нещата различно.
  Друг е въпросът Бехлюл на кой етап в своето развитие е и на чия жена може да сподели любовта. Разбира се,че пред него стои много по-тежка дилема,отколкото пред Бихтер. Влюбва се истински и дълбоко в жената на човека,който му е дал всичко,който го е създал и се е раздал  за  него.Трябва да избере между истинската си любов  и благодарността,признателността и обичта към Аднан.Не пожелавам на никого да се налага да прави такъв избор.Каквото и да реши,ще страда,няма среден път.В това се състои трагедията на този образ. Още в началото той знаеше,че ще страда,независимо какво ще се случи. И накрая всичко да се принизява до някакви животински страсти-мисля,че се изпуска главното.Но това е филм,всеки го вижда различно.
    Бихтер от своя страна се насилва да бъде с мъж ,когото не обича и на чиято любов не може да отвърне.Тя също му дължи много,защото той я спаси и измъкна от калта,както и майка й.Раздава се и прави всичко за нея. Тя също страдаше,че ще го нарани-не забравяйте писмото и желанието да му каже,че има друг.Според мен и по-нататък ще се показват нейните угризения,в началото колко  се бори,за да избяга,но не успя-от себе си и чувствата си няма как да се скрие.

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 11:43 от charovnica

# 343
  • sofia
Сараааа, Сара  Hug пак ме спаси - слухът ми изневерява, старост нерадост...хахаа

# 344
Ох, да ми падне този рошав Бехлюл в ръцете smile3508,ще ви разправям после страстите дали са животински или човешки smile3506

Общи условия

Активация на акаунт