Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 30

• 47 699
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
  loca, тогава филмът щеше да се казва "Забраненият секс"  ми се струва.
  Невъзможно е,защото в който и момент да се разкрият,Бехлюл най-вече  ще трябва да понесе бремето на предателството спрямо човека,който му е дал всичко в този живот-материално и нематериално.Има конфликт между любовта му към Бихтер и тази към Аднан,нищо не е толкова просто,както изглежда.
    Пит,благодаря   bouquet

# 556
  • Бургас
Чаровница, явно си запозната с мултифакторните теории за интелигентността и от тази гледна точка може да се каже, че Бихтер е интелигентна. Но не и емоционално интелигентна.  Wink Тя тя не може да контролира собствените си емоции, да не говорим, че не се справя и в опознаването им. А спрямо емоциите на другите хора съвсем се изгубва. Примери (понеже знам, че ти държиш на тях - съвсем уместно): дори не можа да предвиди реакцията на тийнеджърката Нихал, като пренареждаше стаята и, а беше очевадно за всички как ще свърши това; за 26 години не успя да опознае майка си и да усети нейните емоции - дори и не предположи, че с майка и може да се случи нещо след загубата на къщата (опита за самоубийство); статична е както към емоциите на всички в къщата, така и към тези на децата - дори не се сети, че Бюлент може да се обиди от липсата на внимание на баскетболния му мач; дори не предположи какво ще е за Бехлюл да се лиши от семейството си (това да не прозвучи като негова защита!). Е, за авансите на Бехлюл определено е доста сензитивна. Wink А връх на емоционалната и психическа лабилност е невъзможността да овладее себе си. Емоционалната интелигентност не се изразява само в способността да се влюбиш или да изпитваш угризения.  Peace
За Нихал още никъде нищо не съм казала. Тя също е сложен образ. Всички в този сериал ми харесват - както казваш, Чаровница, пълнкръвни образи.
Емоционално интелигентна е например Пейкер (като изключим момента, в който разнесе споделеното от Айнур за изцепките на Хилми). А връх на интелигенстността по принцип е Дениз.

# 557
Аз гледам сериала, защото ми харесва като замисъл , перфектен сценарий , зашеметителна актьорска игра ..Определено не следя сериала с интерес за да гледам "горещите" сцени между Бихтер и Бехлюл .....Берен Саат за мен е красива , талантлива и актриса на която тепърва предстои зашеметяваща кариера .Като Бихтер обаче ....и нейната духовност ...имам доста негативно отношение .Тя реши , че ще бяга от майка си, от детството си , от тъгата и се хвърли в обятията на улегнал , зрял и прекрасен мъж като Аднан ...възползвайки се от неговите силни чувства .Значи не понасяше Бехлюл преди това дори направи опит да го 'отстрани" от къщата , да го отдели от семейството...По-късно й доскуча , защото се оказа крайно неподготвена за онова за което се е "цанила".....- съпруга на успешен и богат човек - добре , но "майка" на 2 наранени дечица в деликатна възраст ...хич не й се получи....Няма лошо на всеки може да се случи , но достойния човек казва - не мога да продължа и си тръгва с гордо вдигната глава ...а красивата Бихтер за какво остана - за да ползва имане , пари , коли и прислуга .....Надмина майка си .....Дори Фирдевс се е отказала от своя живот заради Бихтер и Пейкер , а самата Бихтер не се поколеба да унищожи всички без остатък и мъж и деца и родител и сестра .....От нестабилното си поведение извърши и най-големия грях на Земята -направи никому ненужен аборт #Cussing out.
Бехлюл е красавец , мил , сладък , но многооооо страхлив и нестабилен.Само като го видя как трепери и скимти като му звъни телефона хем ми става смешно хем го съжалявам...

Това е моята гледна точка , никого не ангажирам с нея и моля да не ме упреквате!

# 558
  • Пловдив
..... такива неща се случват в реалния живот. Защо не избягаха, или защо Бихтер не се разведе, когато осъзна, че е направила грешен избор с женитбата си.

Може би, това че стандарта им щеше рязко да се понижи ги спря .....

Имам чувството, че ако си начешат крастата и ще им дойде мозъка в главите. Всичко за мен произлиза от това, че е забранено/ забранено, защото те така си го направиха/ , а не от това че е невъзможно.

newsm10

Направи ми впечатление това, което означих с болд. Аднан, ако не беше със солидно обществено положение и богат- нищо не ги спираше тогава ! Но той е здравият гръбнак на сигурността и за Бихтер, и за Бехлюл- да не са луди да се хвърлят в дивото, по-добре да се натискат скришом. Явно любовта им не е достатъчно силна май...Ако на сто процента са мотивирани, Бихтер ще се разведе, Бехлюл ще плюе на всичко дадено от чичо му и ще за изнесе; ще заживеят заедно, но търсейки начин да се препитават не на нечий гръб, а самички, тогава ще трябва сериозно да работят и двамата, толкова житейски предизвикателства ще поизместят фокуса от "крастата", която вече ще бъде начесана...Дали тогава ще се запази тази голяма любов, в която някои се опитват да убедят ?

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 12:21 от svetla

# 559
Ако трябва да изберете един от всички персонажи и да изиграете ролята му най-добре,кой би бил той?
Защо?

# 560
  • sofia
Charovnica, за пореден път едно към едно с моето мнение  Hug
Да не си посмяла да се отказваш от темата!!!!

NotApproved, сложен въпрос - бих могла в някаква степен да изиграя Бихтер , не заради Бехлюл, а защото в някои отношения я чувствам много близка и имам идея какво изживява.
Svetla, нещо пропуксаш в тоя филм, ама сериозно го пропускаш. Не знам дали прочете поста на charovnica - има доста неща, над които да се замислиш. И съвсем не смятам, че и въпросът опира само в парите - и без чичо си Бехлюл няма да се счупи от работа. "Начесаната краста" няма и да я коментирам.

Bennu Korel - "покъртителнио гнусна история" е достатъчно красноречиво, обаче това всъщноат си е твой проблем....жалко е, че виждаш така нещата...много е жалко....

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 12:34 от bomboto

# 561
Biskaa Не съм изказала нищо "крайно" , още по-малко "зло" Grinning...Изказала съм си само личното мнение и гледна точка ..... Peace Peace Peace

Нека всеки се наслаждава на сериала и прави собствените си изводи от онова , което вижда ...То това е смисъла и на сериала и на тези теми в този и подобни форуми  Laughing

И аз съм от тези "които не одобряват връзката между Бехлюл и Бихтер " и мога да кажа , че на 300% предпочитам искрената наистина любов между рибаря и Несрин отколкото тази гавра и лъжа между Б и Б .....
Предпочитам да не изпитам любов , като Дениз да имам едно разочарование , но помията на малките ненаиграли се .......едвам я издържам. Сериала е страхотен , но историята на Бихтер и Бехлюл е покъртително гнусна и мисля , че логично е с такъв трагичен и кошмарен финал ,,,,

Shocked doh #Shocked Shocked
Много краино и зло е това #Crazy

# 562
  Юличка,за стаята на Нихал си права,още не дошла и започна да пренарежда,искаше да я спечели,но сбърка.За загубата на къщата научи,след като майка й катастрофира и тук няма за какво да бъде упрекната,искаше само да я държи настрана от мъжа си,защото знаеше,че ще поиска пари и ще я изложи.В него още повече щеше да се засили убеждението,че Бехлюл е прав и бракът им е единствено  за пари.Майка й неведнъж е заплашвала всички в семейството с развод,изоставяне и т.н.,така че едва ли е приела думите й насериозно.Фирдевс е като лъжливото овчарче-не се знае кога говори истината.
   Бюлент и мача-те не я интересуват,отиде там заради Бехлюл,тя не обича това дете и съответно  дори не се опитва да усети емоциите му или по-скоро те нямат значение за нея.
   Бехлюл и семейството-след като той така пламенно я уверяваше,че я иска,знае,че е нередно,но не е изпитвал такова нещо досега ,тя прие,че той е направил избора си.Още повече,че на няколко пъти го пита-готов ли е,струва ли си да загърби всичко,убеден ли  е т.н.Така че ,да, помисли за неговите емоции.
   Помисли и за Аднан,че не може просто така да изчезне,събра смелост да му каже,че иска да се разделят и му написа писмо,в което беше максимално искрена и деликатна.
   От всички приведени примери,само този за Нихал доказва твоята теза.Останалите ,за мен поне  говорят обратното и си имат своята логична предистория.
    Дениз определено е интелигиентна,фина и деликатна и а з я харесвам като цяло.Тя е по-умерена и уравновесена,докато Бихтер е експанзивна,импулсивна,крайна,огън,двете са много различни и все пак близки -обичат силно.Изразяват го по различен начин,борят се по различен начин,но за едно и също нещо.
   bomboto,благодаря   bouquet
   Най-големият грях е да се самоубиеш,това казва религията,преди да се изказвате високопарно,бъдете малко подготвени.

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 12:52 от charovnica

# 563
Изневяра е да-това е истината!
Това е основната сюжетна линия,върху която може да се разсъждава доста дълго време!
Никой не отрича това!
Никой не иска да го скрие!
Въпросът тук е дали,колко и как на всеки един човек на тази земя може това  да се случи?
Дали и как да преживееш това,дали и как да го превъзмогнеш,трябва ли,защо трябва,на каква цена и каква е цената,ако продължиш?
Истината е,че ако те избягат и продължат връзката си,то тя след време ще се изчерпи,ще погрознее,ще остарее и ще се превърне в мъка и за двамата!
Не напразно векове наред се коментира,че смъртта на Ромео и Жулиета е спасила любовта им!
Но,наистина-всеки един момент от това те да са заедно ги кара да се чувстват живи,красиви,млади и желани!
А това е любовта,това е животът,това в крайна сметка е и младостта,която е само веднъж!

Ще си позволя да се самоцитирам,за да отговоря на предния пост:"Защо?"
И още нещо-
тогава,когато човек е влюбен той става абсолютен егоист.Изисква любимия да е само и единствено негов!Не ми казвайте,че и това не сте преживели!Не ми казвайте,че на 26 години сте постъпвали по възможно най-качествения начин,без грешки,без емоции,без чувства!
Здавате въпрос:"Защо?"
Ами-отговорети си!
Това,което препоръчвате е най-правилното решение,но гледано отстрани-точно както и ние-зрители,които гледаме отстрани и коментираме кой и как ТРЯБВА да постъпи.А в РЕАЛНИЯ живот!
Зрители ли сте,или участници?

# 564
Charovnica, aдмирации за разсъжденията ти! Peace Peace Peace

Понякога наистина се замислям дали гледам един и същи сериал с някои от участниците в темата?! newsm78

Ако ставаше въпрос само за начесване на крастата от страна на Бехлюл и Бихтер, нямаше изобщо да ги има тези  душевни терзания при двамата. Те много добре осъзнават, че не е редно и се бориха, опитаха се да се спрат и бяха стреснати, че все пак го направиха...и страдат, и двамата!

Ако бяха друг тип хора ,  ако ставаше въпрос само да се начесват, досега  щяха сто пъти да го направят и без да им пука за никого.. Тук това е разликата, пука им и то много, но нямат сили да го спрат...

# 565
Ако бяха друг тип хора ,  ако ставаше въпрос само да се начесват, досега  щяха сто пъти да го направят и без да им пука за никого.. Тук това е разликата, пука им и то много, но нямат сили да го спрат...
Особено на Бихтер Simple Smile
' Свършено е с мен', 'Ако не днес, то утре някой ще ни види.' , 'Стига ми толкова напрежение' , 'Страхувам се, Бехлюл'.
Това са думи все на жена, на която й пука. Да пука й, но само за нея. И сълзите й се обясняват с тези цитати.

# 566
Ако бяха друг тип хора ,  ако ставаше въпрос само да се начесват, досега  щяха сто пъти да го направят и без да им пука за никого.. Тук това е разликата, пука им и то много, но нямат сили да го спрат...
' Свършено е с мен', 'Ако не днес, то утре някой ще ни види.' , 'Стига ми толкова напрежение' , 'Страхувам се, Бехлюл'.
Това са думи все на жена, на която й пука. Да пука й, но само за нея. И сълзите й се обясняват с тези цитати.

А за кого друг трябва да и пука?!

# 567
  mimata67,благодаря   bouquet
  Нормално е да се страхува,защото знае,че е минала всички граници,стъпкала е много неща,последствията ще са тежки и сериозни,какво се очаква да каже- Ах,колко се радвам???

# 568
  • в очите на дъщеря си
какви  са тези дълги постове newsm78 #Crazy то стана като роман тука, пишете по кратки , човек прочита 2 поста и се изтощава

# 569
  • БГ
Ако бяха друг тип хора ,  ако ставаше въпрос само да се начесват, досега  щяха сто пъти да го направят и без да им пука за никого.. Тук това е разликата, пука им и то много, но нямат сили да го спрат...
JoannaMR Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Би трябвало да й пука за хората, в чиито живот се натресе!
За хората , които я приеха да се бърка и обърква живота им!
Само като се сетя ,че Бюлент дори и каза "мамо" с цялата си детска неподправеност и искреност,
а тя само сви уста и ми иде да я..... smile3511 smile3511 smile3511

Оттук насетне ще коментирам само филма и героите в него - всъщност затова съм и тук.
Без идентификации!
Аз съм само зрител - не участник!

Общи условия

Активация на акаунт