Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 30

• 47 719
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
ДУ
от кУфнята на 14 март почва стъклен дом,дали ще ни резнат понеделник ще разбера и ще докладвам
Можеда го дават в неделя. Да не ни прекъсват филма.
Ако помните 1 сезон беше в неделя, 2 - в понеделник.

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 09:16 от mariana51

# 526
Добро утро,Слънчица!  Hug   bouquet

# 527
  Аз тотално се абстархирам кой какво казва тук и спирам да се опитвам да  обяснявам какво виждам.Явно повечето освен бурен секс друго не са видели.А плача на Бихтер в ателието,безсилието което изпитва в тази ситуация? Но не тя е просто разгонена,как не се сетих  ooooh! Спомни си какво й каза майка й ,че е същата като нея-ето дойде момент да го докаже-и тя изневери като нея. И то под носа на мъжа си,да ,стигна прекалено далеч,дори за Фирдевс. Но при спомена за онова,което изпита, всичко се изпари.  Този филм показва,че по принцип преди физическото идват чувствата и другото е само техен израз,бурен и изпепеляващ. Това,което се случи между тях няма как да стане по график,то идва отвътре- в не най-добрия момент,но спонтанно. Правилно каза gospojata,че има повече от една гледна точка,даже за всеки един е различна.Аз се опитвам да погледна нещата през различни такива,явно за останалите е прекалено трудно.
   Никой не видя нежността между Аднан и Мадмоазел,искреното приятелство между тях,една от най-солидните основи за любовта,защото всички са заети да плюят по Бихтер. Погледите,които размениха в градината бяха толкова мили и искрени.Никой не вижда как Нихал следва Бех като сянка и се старае всячески да го спечели,но не забравих-тя има право  ooooh!,а не осъзнава колко далеч е той от нея.Никой  не вижда как Бех кара Бихтер да повярва в него,в любовта му и че ще се бори за нея,не Бихтер е мнооого черна...
    Интересно защо наистина е написан романът? За мен това е една невъзможна любов,изпълнена с мъка и страдание за всички.Между Б и Н  сигурно има опит за любов и съм убедена,че той си я обича ,но връзката ,в която израства,в която опознава себе си и стига до крайност,която преобръща живота му и е пълнокръвна, е Бихтер.Освен това опитът за любов и любовта са две много различни неща.

Чаровница, Hug,затова спрях да пиша! Хора от групата,коята харесва любов,като тази на Реза и Несрин,немогат да разберат тази между Б и Б.За това не се коси.Давай в същия дух,чета ,Ви, с интерес,теб Аскита,Емили,Денимира...Момичета,дерзайте! newsm51 newsm10

# 528
Искам да попитам тези,които не одобряват връзката на Бихтер и БЕхлюл,чия любов  предпочитат
да изжевеят тази на главните герои(Бихтер и Бехлюл) или тази м/у Несрин и рибаря?

Наистина някои си чешат езиците и правят нападки без да се обосновяват. ooooh!

Несрин и рибаря 100%

Момичета,ми то много постно бе! hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

newsm10

# 529
Чудя се защо предпочитащите любов като тази между Несрин и рибаря не си изберат да гледат някое сериалче за точно такава любов, ами се измъчват със "Забраненият плод".
smile3532 smile3532 smile3532

# 530
  • Бургас
Здравейте! Simple Smile
Аз гледам на сюжета малко по-различно. Като прочетох първите страници на романа в сайта на "Хеликон" се убедих в някои свои мисли. Опитах да анализирам образа на Бихтер, защото той наистина е интересен. Това е жена, която е имала тежко детство - детство, в което се дистанцира от майка си, страда заради липсата на истинска майчина обич и в същото време не може да потисне своята нужда от нея. В същото време се оказва, че именно Бихтер прилича на майка си най-много за разлика от Пейкер. Затова тя бяга от майка си и в същото време има нужда от нея. Баща и като обична и позитивна фигура в семейството явно и показва кое е правилно и кое - грешно, но майката не притежава качествата да утвърди тези ценности у дъщеря си. Затова и след смъртта на баща си Бихтер се жени за Аднан - тя има нужда от устойчива и стабилна бащинска фигура до себе си, за да постигне някакво спокойствие (друг е въпросът, че тази сватба бе част от конфликтните и емоционално натоварени отношения между майка и дъщеря). Противоречивите емоции и самотата, липсата на устойчиви ценности правят Бихтер неуравновесена и лабилна психически, както и отворена към "забранената" връзка". Липсата на опита, съчетана с горещ темперамент (понякога скрит зад маската на студенината), я правят податлива на провокации. А отсъствието на природна интелигентност я хвърля в обятията на човек като Бехлюл. Плачът в ателието след изневярата е първо: заради силните емоции и нервно напрежение и второ: тя осъзнава, че постъпва в разрез с ценностите, които много иска да има, но за съжаление, които вече не може да усвои - времето за това е минало. Чисто физическото и емоционално щастие, което и носи връзката с Бехлюл и помага да потисне този конфликт у себе си, както и дефицитите на личността.
Доказателства за конликта "желани ценности - липсата им": възмущението от ровенето във вещите на Дениз от Катя и последвалото го собственоръчно ровене. Смущението и обвиненията към майката за похарчените чужди пари за колие и последвалото го теглене на пари от общата сметка за бягството в чужбина. Искрените обвинения към майка и за връзката с чужд мъж и последвалата ги консумация на "забранения плод". Неприязънта към мадмоазел Дениз е следствие именно на усещането, че тя притежава желаните качества - моментът в началото след първия им конфликт заради прислугата - след аргументацията на Дениз Бихтер наистина осъзна превъзходството на тази фина и дискретна жена и почувства, че се изложи...
Да, Бихтер надминава майка си именно в стремежа си към нея. А и човек не може да избяга от себе си, не и наистина.
Не искам да бъда разбрана погрешно - не обвинявам Бихтер, нито пък я защитавам. Просто ми се искаше да споделя мислите си, защото образът на тази жена е интересен и предразполагащ към разсъждения.
Извинявам се за дългия постинг.  Peace

# 531
Добро утро,момичета  bouquet
Според мен снощи Бихтер се разплака най-вече защото видя една прилика ,една доста голяма и дразнеща прилика с майка си.Въпреки ,че не я харесва  -снощи осъзна ,че е точно нейно копие..и това я изхвъри в бясССс.
А иначе според мен любов между Б и Б има ,първична ,изпепеляваща ,унищожителна.
Характерите им ,така както са изградени в сериала просто подсказват ,че изход няма...или поне няма добър изход!!!
Ако "забегнат" всичко ще се изчерпи,тръпката се заглади ,страстта ще изтлеее...
Това е любов ,но от онези ,които нямат силата да минат през времето ,да прескочат препятствията.Това е любов-тук и сега ,изцеждаща и унищожителна.За такива любови се правят филми ,пишат се романи.... НО ..незнам колко си я пожелават.
Приятно гледане.... и хубав ден!!!

# 532
  • Пловдив
Yulichka Хареса ми.

# 533
Дай Боже всеки да изживее подобна луда страст,взаимна опора и любов до гроб.Аз бих...

Дългоочаквания момент с музикален фон.

И аз бих...Много  е хубаво това клипче!  bouquet

# 534
И аз съм от тези "които не одобряват връзката между Бехлюл и Бихтер " и мога да кажа , че на 300% предпочитам искрената наистина любов между рибаря и Несрин отколкото тази гавра и лъжа между Б и Б .....
Предпочитам да не изпитам любов , като Дениз да имам едно разочарование , но помията на малките ненаиграли се .......едвам я издържам. Сериала е страхотен , но историята на Бихтер и Бехлюл е покъртително гнусна и мисля , че логично е с такъв трагичен и кошмарен финал ,,,,

Shocked doh #Shocked Shocked
Много краино и зло е това #Crazy

# 535
  • Пловдив
Ако "забегнат" всичко ще се изчерпи,тръпката се заглади ,страстта ще изтлеее...
Това е любов ,но от онези ,които нямат силата да минат през времето ,да прескочат препятствията.Това е любов-тук и сега ,изцеждаща и унищожителна.За такива любови се правят филми ,пишат се романи.... НО ..незнам колко си я пожелават.

И аз така мисля- тяхното е бурна страст, подсилена от факта, че е забранена.
Но ако двамата могат свободно да я изживеят, ако заживеят заедно, ако се потопят в ежедневието с битовите проблеми, ако пък имат трудности от финансов характер- повярвайте, че този балон ще се спука Naughty и отношенията им ще заприличат на тези между Несрин и рибаря Wink Чувството между Б и Б е такова, защото не могат да го консумират на воля.

Хареса ми как Yulichka е анализирала Бихтер, браво, чудесен психолог си !

Замислих се за турските сериали, които съм гледала и къде откривам онази, голямата любов, изводът за мен, не ангажирам никого с него, е че истинската любов е не Бихтер-Бехлюл, нито Нихал-Бехлюл, още повече пък Несрин-рибаря, нито Лейля-Оуз, нито Неджля-Оуз, нито Неджля-Джем, нито Хайрие-Али Ръза, ами тази между Мехмет и Инджи- защото там има в еднакви дози и страст, и искреното желание да се раздаваш до последния си дъх за човека, да не броиш жертвите за него и същевременно да не го обсебваш.
Някак си не мога да нарека "любов" само страстта или само тихата обич.

# 536
  • БГ
Yulichka  Hug Hug Hug Hug
Цитат
Доказателства за конликта "желани ценности - липсата им": възмущението от ровенето във вещите на Дениз от Катя и последвалото го собственоръчно ровене. Смущението и обвиненията към майката за похарчените чужди пари за колие и последвалото го теглене на пари от общата сметка за бягството в чужбина. Искрените обвинения към майка и за връзката с чужд мъж и последвалата ги консумация на "забранения плод". Неприязънта към мадмоазел Дениз е следствие именно на усещането, че тя притежава желаните качества - моментът в началото след първия им конфликт заради прислугата - след аргументацията на Дениз Бихтер наистина осъзна превъзходството на тази фина и дискретна жена и почувства, че се изложи...
Да, Бихтер надминава майка си именно в стремежа си към нея. А и човек не може да избяга от себе си, не и наистина.
Не искам да бъда разбрана погрешно - не обвинявам Бихтер, нито пък я защитавам. Просто ми се искаше да споделя мислите си, защото образът на тази жена е интересен и предразполагащ към разсъждения.

След този разкошен пост просто останах без думи и съм щастлива,че ни се даде възможност да разгледаме нещата с посока
"причина-последици".
Особено ми допадна в поста маркираното с червено,за отношението Бихтер-Дениз.
От самото начало възприемам Дениз така,въпреки че тя получи много упреци,че дебне,слухти и т.н.

Благодаря ти мила Yulichka! Hug Heart Eyes Peace

svetla newsm51

Цитат
Замислих се за турските сериали, които съм гледала и къде откривам онази, голямата любов, изводът за мен, не ангажирам никого с него, е че истинската любов е не Бихтер-Бехлюл, нито Нихал-Бехлюл, още повече пък Несрин-рибаря, нито Лейля-Оуз, нито Неджля-Оуз, нито Неджля-Джем, нито Хайрие-Али Ръза, ами тази между Мехмет и Инджи- защото там има в еднакви дози и страст, и искреното желание да се раздаваш до последния си дъх за човека, да не броиш жертвите за него и същевременно да не го обсебваш.
Някак си не мога да нарека "любов" само страстта или само тихата обич.

Да и аз оставих сърцето си при Мехмет и Инджи, но съм запленена и от любовта между Онур и Шехерезада.Всеотдайна,всепоглъщаща,жервеготовна и за цял живот!

# 537
Момичета, края на филма близо ли е?

# 538
Моля, посочи поне една грозна и неприлична дума, която съм употребила... И какво ми е на речника? Като гледам, използвам достатъчно прилични и не обидни думи... Така като гледам, само тези, които не харесват Б и Б са с така наречения от вас "беден речник"???

Казах, не желая да цитирам. Казах "вие", а ти се откри там. Не ми поставяй в кавички "беден речник", защото не съм употребила този израз. Не искам да се занимавам с теб, защото усилията ми в тази посока са излишни.
smile3501 smile3501

# 539
Добро утро!   bouquet

В този студен ден имаме нужда от една сгряваща серия...  Sunglasses но, за съжаление довечера ще ни сервират само една порция...  Crossing Arms

Колкото до предния пост, снощи отговорих ясно на него и защо съм се открила там, макар да нямам нищо общо, но мисля, че askita ме разбра.   bouquet Коментарът ми е бил изтрит и затова няма да пробвам да го пиша наново... Stop

Общи условия

Активация на акаунт