Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 30

• 47 750
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
Представям си Несрин в ролята на Бихтер, а капита Раза на Бехлюл.
Дали щяхме да гледаме.
Със заглавие "Рибаря и рибарката" Joy Joy Joy Joy Joy

Честно казано съм много изненадана от реакцията и приаменето на персонажите във филма-най-вече за Б и Б.В Турция,където се счита,че там са консервативни и морални,всички-и млади и стари
много харесваха двойката Бихтер и Бехлюл и очакваха друг,положителен финал.Почти две седмици след финала всички предавания са говорили за края и колко тъжен е той.Имаше заглавия в пресата"Цяла Турция плаче за Бихтер"....

А може ли тези,които са гледали филма до край да надигнат малко завесата, интересува ме въпросът, а Бехлюл ще плаче ли за Бихтер? Все пак той ще е причината за трагедията с Бихтер...

# 496
А може ли тези,които са гледали филма до край да надигнат малко завесата, интересува ме въпросът, а Бехлюл ще плаче ли за Бихтер? Все пак той ще е причината за трагедията с Бихтер...

Ще плаче, ще съжалява и пак ще плаче....

# 497
Питам се как може да се нарече въобще любовта "гнусна"? Ако е гнусна,то няма да е любов,а нещо друго.

# 498
Питам се как може да се нарече въобще любовта "гнусна"? Ако е гнусна,то няма да е любов,а нещо друго.
И аз за първи път чувам такова определение Outta Joint

# 499
  • Варна
Първо за мен това не е любов и второ аз поне мога да си я наричам както ми хрумне  Mr. Green
Нищо лично просто за мен да се въргаляш с друг мъж в собствената му къща не мога да го нарека много хубаво

# 500
Моля, посочи поне една грозна и неприлична дума, която съм употребила... И какво ми е на речника? Като гледам, използвам достатъчно прилични и не обидни думи... Така като гледам, само тези, които не харесват Б и Б са с така наречения от вас "беден речник"???

Казах, не желая да цитирам. Казах "вие", а ти се откри там. Не ми поставяй в кавички "беден речник", защото не съм употребила този израз. Не искам да се занимавам с теб, защото усилията ми в тази посока са излишни.

# 501

Ще плаче, ще съжалява и пак ще плаче....
Знам че с течение на филма ще разбера и отговорите на въпросите, които ме правят нетърпелива, но защо се жени за Нихал тогава, не мога да го разбера, нали много обича Бихтер (може и да не отговаряте на това, ако стане много)...

# 502
            Веднъж го копирах , но мисля , че някой трябва да го прочетат отново ...!?

Има любов, която не забелязваш, защото тя толкова леко докосва студенината на ежедневието, че не би могла да го промени, ако някой не и подаде ръка. Има любов, която връхлита като торнадо и след нея остават само разбити мечти и остатъци съществуване. Има любов , която чакаш с дни, месеци, седмици и години , а тя все не идва и не идва, обречена на не съществуване… Има любов , която се колебае дали да премине прага на настоящето и понякога го прави, а друг път си остава в бъдещето…много често завинаги…
Има обаче такава любов, която независимо дали ще се случи или не, променя съзнания, срива стени, върши чудо след чудо. Тази любов понякога адски боли , а друг път те задъхва от щастие, понякога те води, а друг път е сляпа, понякога те убива за да те възкреси или да те погуби завинаги.
Такава любов не можеш да предизвикаш, нито пък да търсиш или пренебрегнеш. Не можеш да я пропуснеш край себе си незабелязано…Когато се случи ти просто знаеш, че това е ТЯ…знаеш, че животът ти тръгва в нов коловоз – знаеш, че нищо няма да е както преди… знаеш, че дори самият ти няма да си  вече точно същия…
Това е ИСТИНСКАТА любов – тази , която остава дори евентуално да си отиде някой ден – остава в някои от  пукнатините на сърцето и напомня за себе си с меланхоличния си ревматизъм. Остава в погледа и влагата в очите, остава в сънищата и спомените – остава едновременно в миналото и бъдещето… Защото само тя умее това…
За тази любов си струва всяка саможертва, всяка възможна или невъзможна цена, всеки миг и всеки дъх от краткото ни и чупливо съществуване. Дори ако тази любов опустоши сърцата ни завинаги…
Тази любов идва, за да остане и за да ни промени и от нас зависи дали ще ни възвиси или погуби. Идва в косите на една жена и очите на един мъж, в сплетените им ръце, в една прегръдка или едни докоснати устни…        

# 503
Две интересни клипчета - едното обяснява феномена,наречен Ашки Мемну,втория е зад сцената на Той стори озвучаването...Всъщност в Ютюб намерих много и интересни.

# 504
  • sofia
А на каква да се прави - на виновна??? Мадам каква и е на Бихтер точно, та съвсем си е в реда на нещата да я следи...откъде-накъде....ако толкова иска да предпази Нихал - най-правилната постъпка би била да се изправи очи в очи срещу Бихтер и Бехлюл и да ги разкрие -  би спестила на всички доста неприятности. Ама не, трябва да гледа втренчено и с огроомен укор в очите...
И още нещо ми прави впечатление, което за пореден път затвърди мнението ми, че тук мнозина бъркат понятията "любов", "обич", "влюбване" и т.н Къде я видяхте тая любов между Капитан Реза и Несрин  newsm78 - видели се два пъти, пили чай набързо, разменили 3 изречения - любов. Е, няма що, че някои и предпочитат да я изживеят.... Капитанът жена му се прищяла, харесал си Несрин, тя бърза да не изтърве влакът, че друг може и да няма,   казаха в кухнята, че може да е свестен - хоп, нави се да излезе на пейката....любов ли бе да я опишеш....
Много са ми мили иначе, ама за каква любов говорите.....че и сравнявате....

# 505
nuzaria, в един епизод.Б и Б си говорят в къщата.Бехлюл казва,че я обича и Аднан чува.
Бихтер му казва,че става въпрос за Нихал.За да разсее Нихал от неуспешния изпит Бехлюл почва да я взима със себе си по заведенията.По това време Хилми се опитва да покаже на Аднан,че Б иБ са любовници без да знае,че това е наистина така.За да разсеят съмненията започва да излиза с Нихал.След като Нихал и Бехлюл са вече двойка Бешир почва да заплашва Бехлюл ,че ако нарани Нихал ще разкрие тяхната изневяра.И още много други обстоятелства.
Според мен Бехлюл си обича Нихал,но по скоро по съвсем друг начин,покровителствен.Той видя в нея спасителния бряг на греха,но не помисли какви може да са последствията нита за него,нито за Бихтер,нито за Нихал,Аднан...

# 506
  Никой не отговори на въпроса ми къде вижда доказателствата за неискреността на чувствата между Б и Б.  Аз ви оставям и ви желая лека нощ и сладки сънища,не се карайте  Hug,всеки е свободен да вижда нещата по своя си начин.На всички яростно критикуващи Б и Б им пожелавам да чуят от любимите си думите,които Бех каза на Бихтер,да им бъдат поднесени със същата нежност и те да се покриват с делата им,без да стоят никакви пречки пред вас! Лека!
  emely  Hug Toлкова точно казано,жалко,че всичко свършва така  Sad
  nelka 123 много вярна истина за любовта е постът ти./с различните й лица/.

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 00:12 от charovnica

# 507

askita , миличка , колко ли момичета го прочетоха ....!?

И предсмъртното писмо на Маркес и написаното от Джордж Гарлинд да постна , нищо не се променя ... Започвам да се отчайвам...!!!

# 508

askita , миличка , колко ли момичета го прочетоха ....!?

И един да го прочете и осмисли - достатъчно е.
Благодаря,че го сподели.

# 509
nelka123, който трябва и го оценява, го е прочел... Heart Eyes

Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт