Споделете - 158

• 31 796
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Мансарда е това, което е със скосен таван в някои помещения. Обожавам такъв тип таван наклонен и затова ако е такова, щях да ти кажа - взимайте. Въпреки, че миналата година като бях на гости в Германия, живееха точно в такъв тип апартамент приятелите и си ударих главата към шейсет пъти... Crazy
Ама всъщност и да не е една мансарда точно под звездите, щом е супер готин - взимайте. Те какви ли не проблеми могат да ти изникнат и да не си последен етаж, така че...

# 616
Споко, ако протече, разходите по ремонта се делят между всички живущи.
Правиш си застраховка и готово. За 36 години нашия покрив протече веднъж, ремонтирахме го и това беше.

# 617
  • Пазете Гор
Последен етаж не значи автоматично мансарда. Най-общо казано, мансардните жилища имат прозорци и тераси, вписани в покрива. Напоследък се появиха много и добри системи за "прозорци към звездите" (според типа имат разни имена).

От качеството на туй вписване зависи доста. Ако разполагате с пари, и жилището ви харесва - непоправими неща почти няма.

Делят се само по закон, Вълк. И хвала за покрива. Повечето едва устискват до 10-12 години.

# 618
а тези прозорци под звездите такъв студ обещават на зима.... ако падне сняг, и светлината изчезва. И наклонените тавани обикновено в единия си край са към 3 метра, в другия - 1 метър. Всичкото топло отива на високото, а на ниското трябва да вместиш някаква мебел по поръчка, обикновено шкафче Simple Smile говоря леко преувеличено, но no more мансарда, след 3 свищовски мансардни зими.

# 619
  • София
Не знам на кое точно се казва мансарда. Супер готин апартамент, но последен етаж, не знам, не знам

Щом го наричаш така, "но"-то отпада. По-добре да ти протече в супер готин апартамент, отколкото да ти е сухо в смотан апартамент. Древна китайска поговорка. И без това ремонтите са неизбежна част от живота.

Но ако неизбежното дойде твърде скоро, да не обвиняваш нас, нали.  Whistling

# 620
Хехе, къде се губиш ти, Гюлфи! Айде, че шоколад има за ядене  Laughing

# 621
  • Варна
А, не, аз от скосени мансардни стени бягам мигновено. Никак не са ми романтични и на мен, като живяла една година с такива. От друга страна, не може пък да няма поне още един  супер готин апартамент в цяла Варна, без кусури  Simple Smile

# 622
А, само така си мислиш. Супер готин апартамент без кусури може и да има, ама обзалагам се, че на съседите изтривалката ще се окаже по-готина и тогава какво правим?!  Mr. Green

# 623
  • Пазете Гор
А няма ли някоя супер-готина къща, с два декара двор, с хасмалък...За мене питам, за тебе си знаеш, daffodil .

Писах в една тема, "отразиха" ме бързо и съжалих. Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже.

Настроен добре днес, опекох хляб. Ей сегичка, тъкмо го извадих от фурната. Споделям го: дъхав, топъл, с ръце и сърце омесен. Увих го в месалче, да иде до нивата.

# 624
Труден ти е шопинг-а, Даф. Ако наистина е толкова хубав, и ако наистина всичко друго му е ок, бих го купила. Но с преговори за цената, а смъкнатите 3-4-5 хил бих сложила на един депозит, та като протече покрива, да съм подготвена. Има ли хубава тераса и гледка?

Ако знаете какъв шопинг лист съм си спретнала за утре, ще трябва да си поръчам желязна маска от срам. Вдъхнових се от една нощница в Стъклен дом, ще ходя да я търся Blush

# 625
А, не, аз от скосени мансардни стени бягам мигновено. Никак не са ми романтични и на мен, като живяла една година с такива. От друга страна, не може пък да няма поне още един  супер готин апартамент в цяла Варна, без кусури  Simple Smile
Тече , тече ... Но и аз като теб - като се изкачих на 14-тия етаж и видях Витоша , Драгалевския манастир и куп други неща ... Казах това е моя дом.
Вълк , не плащат всички , но като ми протече се старя и на тях да им е мокро , все пак съм им на главите , на всичките! Mr. Green

# 626
Що говорите наизуст бе, ами не прочетете закона за етажната собственост

# 627
  • България-Швейцария
Аз съм в такъв апартамент, на последния етаж, скосявания имам само като това в левия край на втория ред -
 ______
/           |  
|           |
|_____ |

колкото да не забравям, че съм под покрив и да ми вземат по-скъпо за шпакловка )))
Протече, естествено, но това е защото обущарят ходи бос.
Като се намеси любимото вече не тече, но малко след дъжд качулка беше тая работа.
Не си харесвам покрива, поне това, което виждам от терасата и искам да преправям всичко.
'Обущарят' ме мисли за луда. Ще стигнем до консенсус, но трудно.

Даф, какво му е покритието на тоя покрив - класическа керемида, Брамак, битум, мед (и други варианти има, но това са най-популярните)?
Как изглеждат обшивка, олуци? Проблемните винаги си личат.

Едит:  Вълчо, почти съм го научила наизуст закона за етажната собственост, но ремонта си го платих сама.

# 628
Закон, закон, ама като ти капе на главата, първо ремонтираш, после прилагаш законодателството на практика.

# 629
Що говорите наизуст бе, ами не прочетете закона за етажната собственост
закона го зная наизуст , дали се спазва е питанката?

Общи условия

Активация на акаунт