Споделете - 158

• 31 795
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • България-Швейцария
Хахах, личи си кой живее на високо )))))
Но да не отчайваме Дафа, има много качествени изпълнения.

# 631
При нас никой не се опъна да даде пари
А щетите за ремонт на протеклия апартамент ги поема застраховката му

# 632
  • Варна
Аууу, аз вече клоня към отказване. (Не знам какво е покритието, утре ще имам инфо).

# 633
Даф , не се отказвай , няма непоправими неща!
Ето гледка от дневната, но над Витоша вали...

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 21:30 от Рòса

# 634
  • Paradise
Не обичам последния етаж, ама никак не го обичам.
От опит - 3 апартамента на последен етаж и при трите течове!
Няма ново, няма старо строителство.

Едно от условията при покупка на апартамент за моето семейство е без последен етаж!

Даф, послушай интуицията си.

Вълк, в София е невъзможно да накараш съседа си да плати за ремонт на покрива.
Това със закона не хваща, ама хич, повярвай ми.

# 635
  • Boston, MA
Дафо, дори и в Щатите тече.  Grinning Но разходите се разделят на съкооператорите. Всъщност, и в България моят опит е, че се разделят, но явно сме изключение.

Но иначе кеф ти гледка, въздух, хубаво е. На сегашния етап обаче сме слезнали на първия етаж, защото отглеждаме коне, и по-добре на нас съседите (минимално) да ни тропкат над главите, отколкото да слезнем на долния етаж всите някой ден. То не бяха наводнения, топки, колела...

Иначе, котаракът е на оправяне. Да не ви разправям колко струва животинската болница тук. Смеех се аз на хората, които купуват здравни застраховки за любимците си, но май си е умен ход.

# 636

Това със закона не хваща, ама хич, повярвай ми.

"Хваща", ако се събират пари, без обяснения- ей тъй, да има, след което необходимата сума се предава на собственика. Съкооператорите научават в последствие. Схемата на работи при необходимост да се смени дограмата във входа. Grinning

# 637
Откак ползваме услугите на фирма, няма никакви проблеми със събирането. В предишния ни блок също нямаше в общи линии, или поне успяваше да се компенсира събираемостта някакси, явно са били единици неплащащите.
Но има и трагични случаи.
Ако блокът е поддържан си личи. А и нищо не пречи да поразпитате комшии, или просто да поседите ден -два, да видите кой влиза и излиза. Ако са само пенсии или мутри- бягайте.

Вълк, застрахователят ще поеме само ремонта на твоя застрахован апартамент. Ама покрива си остава неоправен.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 22:24 от Рокси

# 638
  • Paradise
Дренке, това със събирането на пари без много, много обяснения ми е ясно, но то няма нищо общо със закона Grinning

# 639
Затова са ми и кавичките, идеята не е моя, да подчертая Mr. Green

# 640
Рокси, събрахме пари за ремонт на покрива, избрахме фирма за ремонта и ги надзиравахме
Наводненият апартамент го ремонтира собственикът му с парите от застраховката

# 641
Споделям, че...съм потресена от нивото на познания по определена дисциплина на съвсем прясно завършили - или завършващи - студенти. ooooh!

Ако сравня с това от 1995-та, когато завършваха моите набори,  разликата е от тук до небето.

Хич не ми стана оптимистично днес. Tired

# 642
  • тъгата в мен
Нищо не ми се пише.Чакам пролетната ваканция на нинджата да си почина,че този първи клас ми дойде в повече.Не е свикнала кака ви Сврачулана да става рано всеки ден...

# 643
Вълк, имаше предложение да пуснеш нова тема продължение на текущата за Япония, че навъртя доста. Ако искаш действай, ама помоли изрично да не пишат глупости и оле, ужас, край, апокалипсис и прочие....

Благодаря, Вълк!  Дано в тази тема дочакаме и така чаканото чудо...

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 22:41 от ester

# 644
Чувам и чета, че тук в този форум всичко знаете - а кажете ми новите собственици на сайта кой малоумник турнаха да го прави, та сега като погледна някоя тема от края на списъка и не ми хареса и се върна на предната страница, отново ме връща в изходно положение и трябва да скролвам надолу за да стигна до където съм бил преди това - да дадеш стотици хиляди и да се осереш така - къде е Гущера!!?

Общи условия

Активация на акаунт