Споделете - 158

• 31 790
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Не те разбрах, но си копирай постинга и го пейстни тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=551782.360

# 646
  • Бу-у-урга-а-ас
Хай наздраве! Имам повод да почерпя. Рибата падна в тиганя, Златния се стяга за ремонтно-освежаващи дейности, а моя милост ще мести кабинета.

# 647
Не те разбрах, но си копирай постинга и го пейстни тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=551782.360
Знам че си "по/-/дканджия",  Wink но не се съмнявай че съм го пейстнал вече. Не ми знаеш зодията...

# 648
Видях, оная тема ми излезе в нови отговори
Логопедке, егати рибата, тя не става за ядене, само разходи

# 649
  • Бу-у-урга-а-ас
Ееее, ти пък Вълчо! Нали знаеш, че преди да пожънеш трябва малко и да поплевиш, да покопаеш, пък да посееш, пък да полееш и та така, де.

# 650
Аз съм бивш конструктор, ако има бивши, та ми се случва с дни наред да мисля по някаква идея, докато ми омръзне. Та една такава бе входът ни да ми предостави да ползвам покрива срешу потдръжка. Да го изчистя до бетон, да го налепя с гранитогрес и да ми направят полуобъл похлупак от поликарбон. Излазът на покрива е най-малкия проблем, прокарването на ток, вода, също. Представях си зимна градина на покрива, сутрин да си пия кафето. Между лимони, лайм, манго, папая и банани. Над 200 кв.м. Дори отоплението не е кой-знае какъв проблем, за 5 минути при отворена врата всичкия топъл въздух от стълбищата би се качил горе.
Въпросът, който ме спря е с оттичането. Преставете си капчук от 25 метра. Или падащ мокър сняг с дебелина половин метър, подхлъзнал се от покрива - два - три - пет тона. Ако се направи по-малък от покрива капак, става много сложно с прихващането на води, сняг и т.н.

# 651
Вълк, слагаш похлупака на един- два метра навътре от ръба и готово. Трябвало да питаш икономист, да ти каже как загубвайки няколко кв.м. ще си спестиш проблеми с капчук, отичане и сняг.
Днес съм пълна с енергия от сутринта, лошото е че част от нея се материализира в лоши неща.

# 652
Добро утро!
Споделям , че съм голяма чайка. не че е нещо ново, де. Но снощи замесих тесто без идея. Понеже в събота и неделя се събираме всички и голямото момче идва понягога с гаджето , но забравих , че днес е работен ден.
И какво правя сега? Замразява ли се тесто? Или да ви спретна едни бухти или мекици ? Лошото е , че сме далеч и ще изстинат.

# 653
замразява се, да.

темата за Япония в клюкарника все повече прилича на коментарна тема за турски сериал.

# 654
Сериозно се афектирах от една ситуация, продължаваща отдааавна и касаеща синкото.

Само се чудя дали има смисъл да пускам допитваща тема в "Децата", която отсега предполагам как ще породи два лагера, или да си поговоря с вас?

# 655
  • Paradise
Темата за Япония доказва още веднъж, че българинът разбира от всичко - от футбол, през политика, до ядрена физика и геофизика.
Като в Ганково кафене е там...

Жози, кажи какво те мъчи?

# 656
Дето разбира - едно на ръка. Ама дето не му млъква устата, обиждайки половината свят това вече ми идва в повече на мен.

# 657
Така....
Айде да си кажа.

Синкото, както съм споделяла, от есента посещава курсове по английски за предучилищна възраст в реномирана и дългогодишна школа. За съжаление, не го водя и вземам аз, защото е по средата на деня. Три пъти седмично по 2 часа, като започнаха с писането на букви почти веднага. Дотук добре.

Развива се, отпуска се да казва думички, има интерес, пише най-старателно домашни, и то какви.

От самото начало, обаче, учителката им го нарочи за дисциплината. Разсейвал се, приказвал, ей такива неща. Много пъти с него говорим, има ефект, после пак, едно и също, едно и също всеки път. НЕ внимавал, написал си бързо и се РАЗСЕЙВАЛ!

Честно ви казвам, бивш учител съм, никога не бих си защитавала детето е така, защото е мое дете и учителят е виновен. Но това, за Бога, са деца на по 5-6 години!!!! Не повече от 10-12 в група!!! За обучението им се плащат солидни суми годишно, така че не е ли редно, вместо всеки път тя да се оплаква на баба му и да пише ОГРОМНА червена забележка в тетрадката му (което ме изкара вече от равновесие, съвсем прясно е) , да намери някакъв подход към него????

Аз съм работила с 24 деца от всякакъв произход и най-различни семейства, в държавно училище, пубертети, които първо трябва да ги укротиш наистина, а после и да преподадеш материала по такъв начин, че и най-големият кретен да схване за какво иде дума!

Е такива неща ме тормозят.

# 658
  • Paradise
Жози, за мен група от 10-12 деца в такава възраст е голяма, когато иде реч за обучение.
Аз бих избрала друг вариант - индивидуално обучение.

# 659
А защо не пробвате да го занимавате вие с нещо подобно 2 часа, и да видите дали може да стои съсредоточен толкова време? И ако не може да правите някакви тренировки, или да потърсите школа с друг подход?
Много деца, доколкото ми е известно, имат проблем с приучването към училищна дисциплина, да го наречем най общо. В т.ч. аз, макар че съм ходила на ДГ и бях толкова залюхано хлапе, четящо книги от 4 годишно, което гонеха! навън за да си играе.

Общи условия

Активация на акаунт