Керамична преса за коса!-4

• 178 413
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте момичета!  Grinning
Решила съм да си взема преса за коса с която мода да си изправям косата и да си правя къдрици. Нещо такова
http://remington.bg/presi-za-kosa/presa-za-kosa-remington-s6600- … -multi-style.html
 Бихте ли споделили мнение.

И аз съм се насочила на там. Днес я гледах при Гала. Наистина чудесно ставаше. Но от друга страна се колебая, защото съм се изправяла с Белисима и се чудя дали пък да не взема Bellisima B1 700?

# 196
Аз съм с преса на - TAURUS  с турмалиново покритие, това е по-нова и по- хубава технология от керамичните, керамичните вече са стара технология, от две години се изправям с нея и косата ми не е изгоряла, при условие, че косъмът ми е тънък и лесно се поврежда. На всичко отгоре е на много по изгодна цена от другите прехвалени марки

# 197
barbadona колко струва тази преса?Можеш ли да извадиш от някой сайт крака характеристика?

# 198
Аз съм с преса на - TAURUS  с турмалиново покритие, това е по-нова и по- хубава технология от керамичните, керамичните вече са стара технология,....
това въобще не е вярно. единствено GHD са с изцяло керамични преси. това е най-щадящият материал за косата. Всички останали преси имат керамично покритие. А някои от тях дори турмалиново. моята също е с такова. Турмалиновото покритие подпомага загряването на косъма от вътре- като при инфра-червена светлина и така се щади външната обвивка на косъма.

# 199
От опита ми, който имам с двете марки определено си вземи Белисимата. Аз сега съм с нея и съм много доволна. Изправям дълга и гъста коса до кръста с нея за максумум 20 минути. Много ме радва това, че краищата и могат да са прави като клечка или завити към лицето, или навън от него ( ама как го обясних ). Също така нямаш никакъв проблем за направата на каквито и да е къдрици. Пробвала съм всичко, което е показвано в youtube. Изправеното ми държи до следващо къпане, дори и при лека влажност. Другото нещо, което е в помощ е изправянето на мокра коса ( знам, че не е препоръчително, но веднаж ми се гръмна сешоара, а се налагаше да изляза спешно в приличен вид и се изправих без всякакви последствия за косата ). Косата ми стой мекичка за разлика с изправянето с Ремингтон.
Предишната ми преса беше на Ремингтон ( тази - http://remington.bg/presi-za-kosa/profesionalna-presa-za-kosa-re … ington-s2002.html ). Добра преса, но изправеното държеше само, когато нямаше никаква влажност. Ако се изправех и излезех при минимална влажност ( лека мъгла ), веднага ставах с каска ( направо кошница ) на главата. Страшно ми се заплиташе и цъфтеше косата, докато я ползвах, независимо грижите, които полагах. 
Изчакай да чуеш и други мнения на съфорумки. Те може да са ползвали пресата на Ремингтон, която си показала, но лично аз от това, което съм ползвала на тяхната марка ( преса и сешоар ) не бих повторила повече. Съжалявам, ако ти звуча предубедена, но имах доста горчив опит с едната марка и съм влюбена в другата марка. Дано не съм те объркала много.
Точно днес получих тази преса на Белисима  и с ужас видях че двете рамена на пресата не се прилепват на 100%,на върха на пресата са прилепнали, но по-средата на уреда има лъфт,само при натиск луфта изчезва.Това нормално ли е,и вашата ли е така.А как я усещате на косата,може би защото е нова и не се плъзга добре,някакво леко скубане се усеща.[img]

# 200
ialena не мисля,че е нормално да има луфт и да скубе  Peace Тя затова скубе,защото има луфт.

# 201
Здравейте момичета!  Peace
Не съм изчела цялата тема, но имам едно питане към вас (надявам се да не се повтаря):
Останала съм с впечатлението (от други форуми), че се препоръчва повече Ремингтън като марка, отколкото Белисима. Направих си труда да разгледам моделите им и не мога да си обясня как преси само с керамично покритие (Ремингтън) са по - добри, по - щадящи от модели с тройно покритие (Белисима) .. ? Някой може ли да ми обясни?  newsm78
До колкото съм запозната пресита на GHD също са само керамика, а се водят висок клас? Защо?
Простете ми невежеството, но отдавна си търся хубава преса и винаги колебанието ми остава заради този въпрос ..  newsm78
Ще се радвам някой да ми го изясни.  Peace

# 202
...До колкото съм запозната пресита на GHD също са само керамика, а се водят висок клас? Защо?
защото керамиката е скъп материал. А и предава топлината без да изгаря косъма. Повечето преси имат керамичо покритие, което обаче се изтърква и плочите остават само "по метал", който изгаря косъма.
Ремингтън със сигурност не са от най-добрите преси, иначе фризьорите тях биха ползвали. Но те ползват GHD, babyliss, Efalock, Jaguar, Tondeo, GA.Ma...

сега видях, че Jaguar имат преса с изцяло керамични плочи за към 35€. Някой ползвал ли е преса на тая марка?

# 203
  • София/Бургас
ialena, пресата си има нормалното разстояние между двете рамена. Като си сложа кичура и дръпна надолу всичко, си е наред. Като се замисля всичките преси, които съм имала си имат разстояние между рамената. Напълно прилепнали рамената на преса не съм виждала.

# 204
защото керамиката е скъп материал. А и предава топлината без да изгаря косъма. Повечето преси имат керамичо покритие, което обаче се изтърква и плочите остават само "по метал", който изгаря косъма.
Идеята ми е, че Ремингтън, GHD имат само керамично покритие.
А при пресите на Белисима има освен керамика и други покрития?
Възможно ли е като са с повече покрития да се изтъркват по - лесно? newsm78

# 205
А при пресите на Белисима има освен керамика и други покрития?
Възможно ли е като са с повече покрития да се изтъркват по - лесно? newsm78

аз не съм чела за ремингтън с изцяло керамични плочи. само за GHD. а разгледах доста преси и ревюта през август, докато избера моята.

И да керамичното покритие се изтърква при неправилна употреба, а ако е с лошо качество, дори при честа употреба.

другите покрития не би трябвало да те интересуват, ако имаш преса с керамични плочи. Турмалиновото покритие е за загряване на косъма отвътре, уж без да наранява външната му обвивка. Има и наносребърно (nanosilver) покритие, което е антибактериално. и някаква йонна технология, която да запазва влажността на косъма и да не се наелекризира. Но всичко това ти е гарантирано, ако пресата ти е с керамични плочи. Wink

според мненията в амазон керамичната на Jaguar  не е никак добра. на една юзърка пресата паднала на земята и плочите се пукнали, пък и копчето за включване се стопило.

да допълня, че плочите на пресата би трябвало да прилепват плътно само при лек натиск, т.е. гъвкави са и се защитава косъма от прекалено силен натиск. Но пък ако при натиск има луфт м/у плочите, топлината няма да се разпределя равномерно и няма да изправя еднакво добре. А даже може да се стигне до изгаряне на косата на местата, които се опират "по-силно" в плочите.

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 21:48 от Azalee

# 206
Какво ще кажете за тази преса? И какво значи това Advanced Nanotitanium Sol-Ge плочи? И дали ще е удобна за изправяне с тези овални плочи?

http://www.beautypro-online.com/product_info.php?cPath=2_113& … 43d2239a861fb0f0d

# 207

Не е вярно, че Remington имат само керамично покритие Peace
Ето на сайта им се виждат различни преси с различни типове покрития като всички имат керамично, но някои имат и турмалиново, тефлоново, перлено:

http://www.remingtonproducts.com/womens/HairCare/FlatIrons/TStud … ghtening-Set.aspx

http://remington.bg/presi-za-kosa/presa-za-kosa-remington-s1005.html

http://remington.bg/presi-za-kosa/presa-za-kosa-remington-s1510.html

# 208
AQUА мерси. За тези не бях обърнала внимание!  Peace

# 209
естествено, че пресата на CHI. но като си готова да дадеш 200лв, то тогава си вземи една GHD, (100паунда излиза без поставка и май без калъвче)

няма и 100 паунда, доставката е безплатна от lookfantastic.com аз ще си поръчвам след 2 седмици  Flutter

vaiolina, поръча ли си пресата?

Общи условия

Активация на акаунт