Какво беше гърнето на което най-лесно седна вашето дете

• 6 577
  • 40
  •   1
Отговори
# 15
  • Разград
Ние отначало взехме гърне като столче, но от по-обикновените и евтините. Тя плачеше и не искаше да седне. После и взехме от тези, които са от две части - отпред е със зайче и топка и така до ден днешен. И това откакто стана на 1 годинка, а сега е на 2 годинки и 9 месеца. То и е най-удобно и любимо.

# 16
Аз избрах от най-обикновените за 3-4 лв, не сме имали до сега пр-м с ползването му, почиствам с течен сапун и гореща вода

# 17
Аз бях купила ето това
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6155&cat=60
За мен беше важно да е високо зад гръбчето, за да се чувства стабилно детето,
да има преградка пред пишлето, за да не излиза урината и
да е максимално гладко, за да се почиства лесно и ефикасно.
Водещ за мен беше принципът, че ако се учи на гърне, детето трябва да се поставя там, за да върши физиологичната си нужда, а не да играе. Т.е. вариантите "столче", "конче" и тем подобни забавления не ми допадаха. Но пък детето си свикна без проблем, така че нямаше и нужда от такива.

# 18
  • София

това гърне ползваше сина ми... че и до сега го предпочита понякога за голямата работа.
преди да почне да го ползва по предназначение беше любимата му музикална играчка, върху която се катереше, когато искаше да стигне нещо по-високо Simple Smile когато почна да го ползва му изключи звука, защото му пречеше и си го ползваше вече само, като гърне.

синът ми е слаб, с големината на дупето не е имал проблем, понеже е и леко елипсовидно и с пошкането не е имал проблем, въпреки, че той първо се научи прав да пишка...та реално почти само в тоалетната го прави.

гърнето цялото измивам от  време на време с циф или подобен препарат, а  самата "купичка" мия всеки път с препарат.(тя се маха и почиства отделно, това зеленото всъщност което се вижда отпред..)

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 14:08 от Angel_Dust

# 19
нашето е на "KidsKit " http://www.babygadget.net/pics/toiletpaper_potty.png

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 18:55 от LaValetta

# 20
Нашето е обикновенно, но музикално. Такова - http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=4951&cat=60
От 9 месечна я слагах на него и исках да е с музика, за да може като се изпишка да и се радвам Simple Smile След това махнахме батериите, защото като се намокреше отдолу и от време на време само се пускаше ! Сега без проблем като си седне на гърне си върши работата.
Измивам го с гъбичка и сапун.Не използвам циф или такива препарати, за да не я дразни нещо белината.

# 21
Adelante поръчах абсолютно същото , само че розово Party , едва мама има подобно и каза че е паянтаво -твоето паятнаво ли е , така или иначе утре ще го данесат дано и пасне на малката дупа.
П.п.А когато детето успее да се изпишка в гърнето как го избърсвате(това по скоро въпрос към майките с момиченца) става ли със суха кърпичка , а не мокра.

# 22
Adelante поръчах абсолютно същото , само че розово Party , едва мама има подобно и каза че е паянтаво -твоето паятнаво ли е , така или иначе утре ще го данесат дано и пасне на малката дупа.
П.п.А когато детето успее да се изпишка в гърнето как го избърсвате(това по скоро въпрос към майките с момиченца) става ли със суха кърпичка , а не мокра.

Стабилно е, не e много паянтово! Ако седи детето на него и влачиш гърнето с детето по пода се огъва пластмасата, ама иначе си е добре.Не ми е пропадала вътре, нищо че е с малко дупе  Laughing Така че ще седи, не се притеснявай. Иначе винаги с мокри кърпички я бърша.Със сухи не е добре спред мен.

# 23
Точно,де,ако го влачиш със седналото дете,краката на гърнето се огъват.Ако детето се размърда на гърнето,може да го обърне,а не,че ще падне в дупката.
Направо си е паянтаво в сравнение с онова на Чико.

# 24
  • София
а защо се налага да влачиш седнало на гърнето дете по пода?

# 25
И аз това се зачудих newsm78
Гърненцето на Чико наистина е много хубаво , но е за 18месеца  щерка ми е на 10 почти.

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 20:24 от tweety_misheto

# 26
Предната майка даде примера с влаченето.
Но и на мен ми се е случвало  един-два пъти да го местя за нещо.Забелязах,че когато го вдигам от гърнето,то се размърдва и ако детето го закачи с крачето например,спокойно ще го обърне.

# 27
Именно, не се налага всеки път да го влачиш! Бутала съм го примерно като искам да я доближа до леглото или да се отдалечим от радиатора- в такива случаи.Като си седи детето няма проблем. А иначе сама си става от гърнето като иска да си вземе нещо отпред и никога не се е обръщало- т.е. не става ами се накланя напред и се подпира на ръце Simple Smile.На чико не съм ползвала и не мога за кажа как е в сравнение с него.Аз съм си доволна.

# 28
И аз това се зачудих newsm78
Гърненцето на Чико наистина е много хубаво , но е за 18месеца  щерка ми е на 10 почти.

Това че пише 18 + няма проблем, ти си го слагай детето отрано да си свиква.Пък като стане на 18 + ще ти казва, "мамо А-А" или "мамо пиш" Simple Smile

# 29
Ето това гърне ползваме, доста нестабилно е обаче но вече ще я уча на голямото гърне.
http://www.labirint.bg/components/com_virtuemart/shop_image/prod … 4d1c68fd563d7.jpg

Общи условия

Активация на акаунт