Тема пишем за година, МАРТЕНЧЕТО лудува за трима (12)

• 73 469
  • 704
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
STELLEE подкрепям твоята идея! Аз не веднъж съм си мислела за това преди малката да се роди но това с събиране на децата звучи много добре. Само се притеснявам лично аз дали ще издържа психически на това....не съм слабохарактерна но щом става дума за деца сърцето ми се къса. Аз съм много "за" но лично няма да мога да присъствам ако не е Събота или Неделя (че нали съм на работа). Ако с нещо имаш нужда от помощ с организирането или имаш идея как да се подходи.....

Аз отдавна не съм писала но все не ми остава време. Анабел е добре расте ли расте! Имаме си само 2 зъба все още но чакаме 3тия да избие всеки момент. Не се пуска да ходи още сама но прави от време на време по 4-5 крачки и туп....Много бърбори и танцува. Знае много неща (къде е носа, косата , краката, ръцете и други) и е много сладка като се мъчи да каже нещо...всичко е придружено с ръмжене Simple Smile Ходи на гърне много успешно и сега мисля начин да я науча да си казва. Идеи????
Иначе имаме проблем че когато аз съм при нея тя е като марка лепната за мен и ако се отдалеча е ужасен рев и сълзи. Ако съм там не иска никой да я води или занимава...само аз. Също и при заспиване....ако съм аз сто часа се върти и не иска да заспива...викам баща и и и злизаме от стаята и сама си заспива. Незнам защо и какво да направя да и помогна да преодолее тази "зависимост". Само знам че това започна да се случва като почнах работа Sad
Сега ви оставям. Лек ден на всички Simple Smile

# 406
Здравейте,

не съм влизала тук от ............. срамувам се да кажа от кога................

Ели, идеята е страхотна, аз съм ЗА! Трябва да поразпитаме и да видим какви са възможностите. Въпреки, че те тия държавните закостеняли системи са просто отврат..... Но ние не се плашим от това.....

Ще се върна да прочета малко назад.....

Целувки за всички

# 407
Христос Воскресе!
Пожелавам на всички ви много здраве, любов и семейно щастие!

Ели, аз също мисля, че би било чудесно, ако можем да реализираме тази идея. Напоследък, особено откакто имам дете, все по-често се замислям по какъв начин бих могла да бъда съпричастна към подобни инициативи. Права си, че децата се нуждаят най-вече от внимание, не само от дрехи и храна. Може би ще е необходимо да напишем писмо до някоя от институциите за разрешение, но първо трябва да решим към кои от домовете ще се обърнем. Хайде да организираме среща (може дори в някой парк), за да обсъдим възможностите.

Поздрави на всички!

# 408
  • София
Роси, просто й липсваш. Прекарвай колкото се може повече време с е нея и след време ще го преодолее.
Мама Ив, дано всичко се оправи при вас.
Ели, идеята е много благородна, но не съм сигурна доколко е удачно да бъдем с децата. Имам чувството, че така само ще покажем да бедните сирачета колко по-щастливи деца от тях има. Мисля си, че е по-добре да го правим сами. Освен това имам известни притеснения относно хигиената на тези места. Може да е егоистично, но ме е страх да заведа Вики там. Иначе аз с удоволствие бих участвала в подобна инициатива, стига да ми е по възможностите.
Четох някъде, че в домовете за сираци не приемали използвани дрехи, а само нови. НО пък шефката ми носеше стари играчки и дрехи (май) в дома в Лисичево.

# 409
Здравейте мами!
Христос воскресе на патеричка!Да сме живи и здрави всички,и ние,и мъжете и децата ни!
Стопли се времето и ни опустя темата,ама няма как с тия ходещи мъници-беладжийчета трябва да ги наблюдаваме постоянно какво правят.Преди малко само за секунда отклоних поглед и тя падна от второто стъпало с главата надолу и е цялата с осуркано лице.Вече като сме навън няма да я изспускам от поглед,че като я видях как пада сърцето ми щеше да спре,момичета вярвате ли ми.Тези дни и е голям мерак да изкачва стъпала,но тръгне ли да слиза и е трудно и търси опора и аз и помагам,но аз нещо правех и не я видях.Самообвинявам се и ми е много гадно,чувствам се най-лошата майка......... Sad.
Стелле идеята ти е хубава,дано да има много привърженици!
Почерпете се за здравето на мъжо който днес е рожденник!
Ставам,че Йоанка ме дърпа,най-верояттно е гладна!
 Hug Hug Hug

# 410
  • София
Тихичка, на всеки се случва да изпусне от поглед детето. ТОва не те прави лоша майка, камо ли най-лошата. Не се самообвинявай. Децата така растат - падайки, ожулвайки се и какво ли още не. Вярвам ти за спирането на сърцето, усещала съм го и наистина чувството е такова. А сега цункай Йоана по непослушната муцуна и мъжа ти на патеричка а рождения ден.

# 411
Ахони благодаря ти за милите думи!
Йоанка вече е добре след вчерашното падане-само по челцето и по едната бузка леко си личи,че е ударена.Знам,че ще и мине и вече ще я следя по-зорко.
Мама Ив Съжелявам,че мъжа ти се е ударил и дано всички вече сте здрави!Целувки на прекрасната Дарка!
Ения права си мила за много неща.Аз също мисля като теб. Hug
Лека вечер мамита! Hug

# 412
# 413
 Hug и от нас с Жорето!
 Ето и малко снимки от нас- http://martenki2010.snimka.bg/baby/jorko-na-ileyin7.577020

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 13:41 от ilein7

# 414
Да са ни живи и здрави мартенчетата, да ни радват много и да растат жизнени и любопитни!  Simple Smile

# 415
Ахони, благодаря ти! И аз мислех в държавна - там ми е  най удобно, но няма места и трябва много да чакаме, затова вече сме записани на частна. Поздрави на всички

# 416
Добро утро!
Почерпете се за здравето на малкия ми именник-Жорко.Пожелавам му да е здравичък и да ни радва много.Другия хубав повод е,че от днес вече ще е християнче.
Иначе ми е малко сополив,по закона на Мърфи.
От няколко дни прави по 4-5 стъпки сам,но в4ера премина целия коридор сам,но залитайки и с помощта на кака си.От ден на ден става по стабилен.
Това е засега от нас.Бягам,4е от 11 сме в църквата.

# 417
  • София
Честит имен ден на всички,малки и големи, с името Гергана и Георги! Да са живи и здрави!

Stelle- идеята ти е страхотна Hug! Аз самата от години нося детски дрехи и играчки в една църква на близо. Те пък ги дават в домове за деца! Иначе дрехи давам и в един дом за по-големи деца,точно преди кино Арена-Люлин!

# 418
Здравейте мацки:)
Честт имен ден на всички днес:))Георги, Галя, Ганчо, Ганка, Гергана, Георгина, Генчо, Гиньо, Гоце, Гинка, Гео, Гюро, Гюрга, Гюргелена, Порица, Йорго:))
Специално на Жорето на ilein Simple Smile
Да почерпим и ние за именние ден на Галя:)Който каквото си пожелае:))
Весел празник на всички!

# 419
малеее
стопли се и вече никой не пише тук Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт