Тема пишем за година, МАРТЕНЧЕТО лудува за трима (12)

• 73 431
  • 704
  •   1
Отговори
# 555
Дарина все още си е и с бибата, и с памперса.
Имахме неколкодневен успех да заспива без биберон, но отново тръгнаха кучешките зъби и е цяло мъчение, сърце не ми дава точно сега допълнително да я стресирам и мъча.
Хубавото е, че я ползва само за заспиване и ако през нощта се събуди пак за малко я взима.

За гърнето - голяма драма, не ще да седне и за секунда.
Ама живот и здраве напролет като се постопли, директно ще сваля памперса.

Няма човек, който да не се е отказал от биберона и да не се е научил да ходи на гърне/тоалетна.
Рано или късно ще се справим.  Grinning

# 556
  • Пловдив
Здравейте, мили майчета Hug Отдавна не съм писала. И ние сме много зле с гърнетата и с бибитата. Днес опитах без биби да ги приспивам, ама такъв рев беше и май по-лошо взе да става. Докато ги ползвахме само за заспиване и през нощта, както е писала и Мамма, сега постоянно си ги искат и едвам удържам на тръшканиците. На гърнетата сядаме само за да стъпим в тях, да си ги сложим на главите и други подобни занимивки, далеч от предназначението им. Знаят за какво служат, казват къде е акото, но след като вече са се наакали, а поняког и не казват и цял ден могат да си седят с акото, без да им пречи. Надявам се, докато тръгнем на ясла през февруари поне от бибероните да се откажем ooooh!

# 557
  • София
Здравейте,
Радвам се да ви видя отново тук  Hug
Ние сме на ясла от септември и съм страшно доволна. Беба свикна, ходи с желание. Сутрин като стане, още по памперс, бърза да си обува ботушите и да заминава. Бърбори много смешно, пее "миа моа мамо", "пея, кака пакике"(пеят скачат палците)  Laughing 
Бибите ги нарязах всичките преди две седмици. Драмата беше два дни и ги забрави. Но преди това в яслата я бяха отучили през деня от бибата, та за мен остана само вечерта да отучвам. Първата вечер аз сама се предадох и я дадох, но на сутринта като им срязах върховете, вече нямаше какво да се прави  Mr. Green
Гърнето си го иска и сама си сваля гащите, но след като вече е свършила работата  Rolling Eyes  За сега не съм много настоятелна, нека да се позатопли. Ако до тогава лелите в яслата не я научат, ще се активизирам напролет.
За вземането на урина, до сега винаги съм процедирала с памук в памперса, след старателно измиване - дебна да свърши работата и това е. Само че да не ти трябва стерилна урина.
 Hug Hug Hug бъдете здрави   bouquet

# 558
Добър ден и от мен.
И ние сме от тези с памперсите и не виждам скоро да се научим на гърне,ама мисля като се затопли да се заемам по-сериозно.Цецинка и моето момче е като твоите юнаци някой път имам чувството че цял ден може да стои с акото на гъза Rolling EyesНаправо ме изумява.
Поне биберон не ползваме ама още се люшкаме в кошарата докато заспим,вече и аз не знам кое от двете е по-зле newsm78.
Не сме и от говорещите,казва някои думички,колкото да не е без хич.
И на ясла не се очертава да ходим.
Общо взето това е около нас.

# 559
Мами, здравейте  Hug
Да ви помоля за едни палчета утре. Последен дъражавен изпит. Притеснена съм и изморена, това е последен - трети. От 4 месеца не съм спирала да уча. Вашите палци са вълшебни  Praynig
Миша цяла седмица е при майка, която си взе отпуск, за да мога аз да чета. С бибата имаме напредък, тя сама си я скъса и сега само я държи и от време на време захапва, но това е преди сън и то рядко, но иска да е при нея като ляга. Важното е, че не я цока. Тя е без памперс от юни месец. Сега сме на фаза сама да се събува и понякога успява. Много бърбори и като изцепи понякога нещо, чак се изумявам от къде го е запомнила и то винаги на място го казва. Само да ми свърши изпита, че вече и за нея ми е мъчно, все я пренебрегвам.
Хайде за последно да почета, че малко остава до утре ...
Приятен ден! Утре ще се отчета как е минало
 Hug

# 560
Здравейте мамчета!
Лапиовра имаш моите палци цял ден ще ги стискам!Дано вземеш изпита,че се разсипа от четене!Милата!
Мамма направо те бях забравила!
карменче Вини е голям сладур
Изобщо на всички мами голямо гушшшшшшшшшш  Hug Hug Hug
Ние вече сме почти без памперс (само вечер и слагам).бибата обаче.................Е тая биба ще ме умори, и връхчето и рязахме,и "на котето4 я давахме ,и я крих и няма ,и няма!!!!!Вече се отчаях голям стрес е!И ще изчакам докато избият гадните кучешки зъбки(горните останаха) няма да ни тормозя и двете!Още пие или яде мляко със малко захар вечер(зависи от настроението).Зъбките ги мием редовно,е случва се и да забравим.Със хапването малко ни е трудно-доста е капризничка,манджички рядко хапва.Обича  картофки най-вече и трушийки.Филийки понякога и изобщо трудна и тежка тема и е храненето.!10 кг май няма.Незнам на 16-ти сме на консултация и ще се увера колко е.
Скъсва се да говори-постоянно и денонощно. hahaha .Доста думички знае и почти всеки ден учи нови.Вече и изречения прави.Много ми е сладка като повтаря вс след мен.
Добре долу-горе това е около нас.Засега чао.

# 561
Както ви обещах давам отчет....
ЗАВЪРШИХХХХХ!
Благодаря за палчетата!    bouquet
Много съм щастлива, макар все още да не го осъзнавам напълно.
Черпя, кой каквото му е на душа
Отивам да празнувам
 Hug

# 562
Привет,мацки!Голямо раздвижване настъпило тук аааа.!
lapiovra ,честито дипломиране,лека работа оттук нататък!
tihi4ka ,аз не видях зор с бибата,скъсахме я ,после сеопита някоко пъти да я лапа,но тя падаше от устата му  и така.Но то и без туй много трудно заспиваме,като стане към 8 и 30-9 ,в 1 яде и  пак заспива ,ама вечер има 1 час приспиване,полудявам,нервя се ,викам,шляпкам го..ама то не се издържа ,няма заспиване.Езика му е все отвънка и плямпа ,и се лигави.Днес е у майка,ще си го взема довечера.Та ме спасява от едно приспиване.
Памперса ни е постоянно,не ще да стъпи на кукуто.Аз съм решила сега като не сме по цял ден навънка,да го оставям по гащи,но да видим.Хич и не му прави впечатление,и той ще си седи наакан до утре...Зъби иаме 16,останаха последните 4 кътника.На последната консултация беше 10 кг и 82 см ,вторник ще ходим и да видим колко ще е.Взимаме храна от кухнята,но понякога яде и филии.Иначе ядем само на компютъра с детските реклами,песните на Бонбон и гумените мечета. За говорене,казва някои думи,прави изречения от рода на -мамуу,дай бан(топката).Имаме едно конче люлка и по цял ден го мъкне за ушите и вика-дий,дебаа!ди ве!
Аз реших от март да почвам работа.Март и април ще го гледа баба,май- ще видим ,може и да го пусна на ясли,но юни,юли и август съм в отпуск и викам да си го гледам,а наесен с песен!
Къде сте другите,пишете по два реда,да не се забравим.

# 563
  • София
Здравейте, мили мами. Много се радвам на раздвижването в темичката ни.
Лапиовра, честито!!!
Да дам и аз сега отчет. Вики е 14 кг (много се зарадвах, че не е станала 15, че напоследък ми е много тежка). Яде всичко с голяма охота. От памперса се отказахме ще през есента, но от време на време нещо й става, може би настива, и започва много да се напишква, та тогава й слагам памперс. От септември насам работя на 4 часа, но от 1 февруари ще се върна на цял работен ден. Иначе сме добре.
Сега ви оставям, че Вики е гладна и ме дърпа към кухнята. Целувки на всички!!!

# 564
lapiovra Честито завършване!! Успехи оттук нататък!   bouquet

За вземането на урина, до сега винаги съм процедирала с памук в памперса, след старателно измиване - дебна да свърши работата и това е. Само че да не ти трябва стерилна урина.
 Hug Hug Hug бъдете здрави   bouquet

lorelei75 Да, стерилна ми трябва. Голям проблем е все още. Но накрая ще се принудя и аз да действам с памука засега, пък да продължавам да опитвам за стерилна.

tihi4ka  Hug Hug

Като писах по-горе, че със спането е добре, имах предвид, че нощем спи добре и не се буди. Отдавна не го приспивам с нищо, само го слагам в леглото, играем известно време с играчките, слагаме ги да спят в леглото му, и после само го чакам да заспи. Понякога отнема до 45 минути, но обикновено бързо заспива.
Иначе през деня не иска вече да спи. Цял ден дивее, докато накрая към 5 следобед вече е гроги и заспива до към 7:30. После пак дивее и не иска да ляга до 11ч, понякога и по-късно. Изключение са случаите, в които сме навън следобед - заспива в количката много лесно. Но така трябва да го разхождам, а той да си спи, и не мога да свърша нищо в къщи, нито да си почивам.

Вие ползвате ли си количките все още? Ние даже си купихме нова, че нашата ни окъся. Главата му опира в рамката като пусна гръбчето на полегато положение. Новата още не е пристигнала, дано да му е по мярка  Mr. Green

# 565
  • София
carmen, тъкмо прочитах кой какво е писал. Да ти кажа този номер с неспането следобед минава само на мама и тати в почивните дни. Не знам как го правят в яслата, но там всички по команда в 13 часа спят без да ги гушкат, лигавят и да им пеят. Включително като е с баба си пак заспива без уговорки. Е - остане ли с нас в къщи - то е въртене, ставане, дупене, пъшкане, бяга, за да я гоня и ми се смее, абе пълна програма от маймунски изпълнения, само да не спи.
Ползваме количката като ходим в някой мол съботно-неделно, че като се измори да може да дреме в нея. Няма да я сменям, ще си карам с първата количка.

lapiovra, честито! Успешна кариера ти пожелавам!
ahoney, и нашата мома е от по-тежичките - 13-14кг. Баща и все иска на диета да я подлага  Wink Ами тя след като я нахраня преди ние да седнем на масата, после сяда с нас още веднъж и от всичко опитва, така че нищо чудно.

# 566
леле толкова се радвам,че отново си пишем тук

честно да ви кажа не съм намирала по-готини хора от вас.в другата отчетна на септемврийчетата е ужас.изпокараха се всички,има една дама която е ужасно груба с всички които не са на нейното мнение и е много тъпо,затова вече не пиша там или поне е рядко.

както и да е,дано се вкл още мамчета да си спомним за доброто старо време
ахони малката сладка бузанка да я нацелуваш Hug
илянче и ние сме горе долу колкото вас,а уж сме мъже-10,800кг и 84см-но пък е страшно пъргав и все по-палав.

бибата за нищо на света неможем да я откажем,особено сега покрай бебето.мляко си пие сутрин(понякога ме издебне и взима шишето с мляко на алекс ако му е останало).с памперсите също неможем да ги откажем.казва"има аки"след като вече е напълнил памперса и иска на момента да го измия и сменя,чак ми носи памперс и ми настоява hahaha явно го дразни,но нали сега е зима и не може да го слагам по гащички,на пролет.

в момента е болен и от седмица не е ходил на ясла,но иначе му е голям кеф.пее песнички-също "миа моа мамо" -зеленчуци който не яде и е много смешен как накрая на фразата....ааа домата червеней....се извиква с пълно гърло матааа(домата),кокошка при хамбаря също много обича и изобщо всички песнички.много говори,ама ужасно много,прави изречения,всичко разбира и повтаря.сега новото при нас е че е започнал да казва на татко си"МИЛО"и забележете защо-аз казвам така на мъжо и той ме е чул.слушам го веднъж му вика,тати тати,но татко му не му обърна внимание и от там като каза МИЛОО и ние и двамата с татко му се опулихме Joy и от тогава все му вика мило,много е смешен.

много думи казва,напр-ика дика(иска водичка)
"ника поете"9ниска повече)
"нама никой"-няма никой
"ало кой е"
"коеда хо хо хо"-дядо коледа хо хо хо и изобщо всичко говори,каквото чуе го казва

лапиовра честито дипломиране,измъчи се и ти,но резултата си заслужава.сега се отдай на заслужена почивка Hug

хайде мамита дано повяече от вас се активизират да пишат,че ми става много мило като ви чета Hug-няма да забравя когато дойдох в сф и се запознах с доста от вас,беше супер Crazy

# 567
Здравейте момичета!Аз тези дни се занимавам с украсяване на къщата с гирлянди,играчки,лампички и т.н.В неделя цял ден ших дядо-коледовски костюм на мъжа ми-На 24 ще сме с етървата и девера и те имат детенцеф на почти 4 г и Наско ще бъде Дядо Коледа  Grinning.той мн присърце прие идеята ми и сега изпипваме подробностите-остана ни брада и чувал да намерим.
Та щях да ви питам момичета на вашите деца какво ще им подари Дядо Коледа?йоанка още няма мн предпочитания и тази седмица в четвъртък ще ходим да и купуваме-мисля количка за кукли да е.Да развием малко темата.
Кармен количката не я ползваме.Само ако имам да пазаря излизаме с колелото(триколката).Иначе вървим пеш(а понякга и се носим) Laughing .
Ения да  нацелуваш твоите сладури.С теб не се познаваме лично,но ако се запознаем съм сигурна,че мн ще си допаднем.
и не на последно място -момичета не ми се сърдете ,че не влизам в скайп темичката просто съм голяма хакерка и съм си изтрила без да искам вс абонати и няма как да ви намеря.Ако някой може да ме открие,че не помня вашите акаунти.Моя е didinka865 или Диляна Тихичка. Hug .Искам пак да си пишем там.

# 568
тихичка Hug Hug Hug дано имаме възможността някой ден да се запознаем Wink

ние всеки ден излизаме и всеки ден купуваме по нещо.направо незнам къде ще поберем подаръците Laughing отделно и бабите абе направо краско ще има да се радвам та и аз с него и нямам търпение(и аз съм като малко дете хихихи) Blush

купихме един голям ропбот който стреля,ходи,върти се и нещо говори,отделно му купих от тези гумените животни,хубавите цял пакет,че той е на тема животни и много обича и съм сигурна че много ще се занимава с тях.купихме и барабанче,че вкъщи като обърне някоя кофа и може половин час да тупа на нея hahaha
отделно днес взех един пуловер много готин,същия взех и на алекс само че друг цвят и мисля да ги снимам така за календара-да са ми еднаквички Crazy
и честно да ви кажа вече не ми се излиза по магазините защото все харесвам и купувам нещо и се разорих Mr. Green а пък краско нищо не пази.онази вечер му взехме един пистолет с арбалет и стрелички,еми ако ви кажа че щом му го дадохме дори не видяхме как стреля,той го счупи ooooh!

отделно баба му му купи яке и нямаше търпение до коледа и му го подари тази вечер,но каза че имало още подаръци които ще пази за тогава ooooh!  свекито също му взела много готини дънки и блуза и жилетка и тя нямала търпение и му ги даде,пък за коледа имало друго,абе с тези подаръци ще луднем

честно да ви кажа за алекс ми е голяма чуденка какво да му взема.сега той не разбира,но за да успокоя себе си и да не го пренебрегвам едва ли не трябва нещо да му взема Thinking-дайте идеи за 4 месечно какво може да се вземе.играчка ако е си мисля,че повече ще е за батко му,че той ще му я вземе.пуловер му взех,мисля утре и едни джинси и до там съм с идеите ooooh!

ох много дълго стана,ама нещо не влизате да пишете много,хайде момичетааааа Hug Hug Hug

# 569
Добро утро ,маминки   Coffee
ахони  Hug да ти призная , че до вчера някак не успявах да се заредя с Коледно настроение ,(дори когато децата украсяваха елхата) май по скоро нямам време, а не желание , но след като гледах снимките които качи на Вики .... ееее сега ме обзема предколедната треска  Mr. Green голяма сладурана и синьото и червеното определено ще са нейни цветове . Hug За кг. ние сме към 12 кг. и ми тежи , а за 14 кг. не мога да си представя .Браво за работата ,разнообразието някак ти повдига духа ..поне на мен  Wink
Лапирова   bouquetБравоооо ... и  от тук на татък много професионални успехи  ти желая bouquet
Цецинка радвам се , че и ти писа  Hug
lorelei75 хихих , а ние си препяваме "тик-так...тик-так "....много е сладка , а аз се оплаках , че нищо не е научила ... Crazy
ilein7  Hug да на гушкаш Жорето от леля му Ваня  Hug
Кармен Дарка, ако не спи през деня се изнервя страшно много и рано или късно заспива където я хване закона ( на земята е заспивала докато си играе) ooooh! И ние за нощното спане сме така ,но все още иска да легна до нея и или  да я гушна (така си свикна когато се кърмехме ) ,или  понякога само да и хвана ръчичката и докато ме гледа започва едно клепане докато накрая се предаде и заспи.Има случай си отваря очите само да провери дали съм до нея . Laughing
eniq аз най-малко мога да ти подскажа за подарък на малкия ...с три женски все пак ... Crazy но определено може да е шарена играчка и музикална например  Hug
tihi4ka ние след малко ще излизаме да гледаме какво се предлага на пазара като асортимент , защото на Дарка и искат подарък за Коледното тържество , а ние все нямаме време да изчезнем. ooooh! И аз съм в такава чуденка , но ще видим ... Wink пратих ти покана в скайп и ще те добавя в общия чат като я приемеш ...хихихи голям хакер си  Mr. Green Каките са ми по лесни вече ...момеят се и наблягат на дрехи ...ооо да ,племенницата пък им взела гоблени за начинаещи и щяла да ги прави вещи в този занаят (аз там съм много боса)  Joy
И мами както Мамма е казала няма деца които да не са се отучили от бибата и памперса така че просто трябва да се улучи правилния момент  Hug Hug Hug
Спокоен и усмихнат ден на всички ! Ние отиваме на пазар , а от там на работа  Wink
п.п. Забравих да ви кажа , че бях в отпуск , но се оказа , че съм с бронхопневмония и сега съм надупкана и натровена от антибиотици ,което ме съсипа. Моя ме следи стриктно да ям , че наистина ще се изгубя с тия кг.  ooooh! Голяма отпуска изкарах ,но по важното е , че сега съм малко по добре , а от вчера се върнах и на работа  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт