Тема пишем за година, МАРТЕНЧЕТО лудува за трима (12)

• 73 433
  • 704
  •   1
Отговори
# 540
polia Hug
mimi, ednoto mi dete e s atopi4an dermatit. Spored angliiskite dokrtori ne e alergia ot hrana. Spored bg doktori e. neznam na kogo da viarvam, no opredeleno moeto dete se obriva ot mle4ni. 6te pi6a i na li4ni.

# 541
Челси Радвам се, че пишеш, и звучиш добре!  Hug Пожелавам ти бързо и тотално възстановяване, и малките мъже много да те слушкат!   bouquet

mimitu82 И моето дете има атопичен дерматит от съвсем малък, още от 3тия месец. На диета беше, определено се влияеше от млечните храни, много го щадях. На около година и 2 месеца алергичните петна спряха да излизат. Така няколко месеца беше ок и го захраних с абсолютно всичко, което не отказваше да яде. Мислех, че сме преодоляли проблема. От 2 месеца обаче, пак започнаха да излизат обривите. Това ново появяване съвпадна с яденето на мед за първи път, но оттогава не съм му давала мед, а обривите си стоят. Сега смятам да спра да му давам яйца в какъвто и да е вид, за да видя ще има ли някакъв ефект към по-добро.
Не мисля, че има някакъв универсален лек. Това, което докторите предписват, са антихистаминни/стероидни препарати и овлажняващи кремове. Друго не могат да направят. Уж се израствало до третата година, ама де да видим. Дано е така.  Hug

Моят дивак от известно време се е превърнал в едно много добро и сговорчиво момченце. Още хапе по малко, но това вече не е такъв проблем, както преди. Много приказва, но още не може да връзва пълни изречения. Само веднъж каза "Тати го няма", и това е най-дългото смислено и разбираемо изречение, иначе все по 2 думи говори. На лампа вика "апа", на чорапи - "папи", знае какво значи "има" и "няма", още много неща съвсем адекватно ги отразява с по 1-2 думички. Само дето не иска да сяда на гърне и казва "аки" следварително  Sick
Оня ден се загледа в един часовник на стената и прочете цифрите до 10, и се зачуди какви са тия другите две, и щом му казахме 11 и 12, веднага ги запомни и взе да ги повтаря. На "Стани богат" брои единиците на секундите заедно със секундарника докато "приятеля" се обяснява по телефона. Но това го прави на английски. Някои неща ги говори на английски, други - на български, както му изнася. Най-често казва "мами, дай битка" (дай бисквитка).  Mr. Green А като излизаме, си вика "Чао, Вини". Нарича себе си по име, но не иска да се научи да отговаря на колко е годинки. Мъж  Joy

# 542
Хей, как сте, момичета?
Не съм писала от 100 години (поне)  Laughing

И нас ни е завъртяло, кой на ясла, кой на училище, кой на работа.
Дарина ходи на ясла от началото на октомври. Два пъти я пипна хремичка, но даже не е и от яслата, а кака и батко я донесоха вкъщи. Разминахме се само с капки и яко промиване на носа със Стеримар и смукане с Бейбивака. Няма такова чудо просто.
Четох, че сте писали за имуностимуланти. Аз давам Коластра (на Аквасорс) на Дари. На големите от 9 години давам Зелена енергия и Коластра и съм супер доволна. Нямат моментален ефект, но определено при моите хлапета имат много добро дългосрочно действие. Баткото почти не е имал отсъствия от детска градина, а от училище не е отсъствал по болест. На Дарина давам от 6-месечна възраст Коластра и съм доволна (чукам на дърво).
Не се взима само от дистрибутори. Всеки може да се регистрира и да си взима сам нещата от представителството им. Имат си официално представителство и склад. Не е задължително да се продава. Аз съм регистрирана като дистрибутор, но само, за да си взимам за мен и близките ми. Никой не ме кара да продавам или да гоня някакви закупени количества.

Иначе Дарина е станала скица голяма, захилена, щурееща, пее непрекъснато, ходи ухилена до уши на ясла и така си я взимаме, много съм доволна - играе, пее, танцува, показва как правят гимнастика там, бърбори непрекъснато. Всичко вече разбира и прави маймунджулъци постоянно.
Аз вече съвсем се върнах във форма и килограми и съм супер доволна, че за трети път успях.  newsm44

Поздрави на всички. Евче, бързо възстановяване ти желая!  Hug

# 543
Здравейте ,маминки ! Обещах и ей ме на пак да досаждам  Wink Laughing
 Евче Радвам се , че пишеш  Hug Hug Hug исках да ти пиша в скайп,но нещо се е случило и не ми излизаш като абонат. Ако имаш желание изпрати ми пълномощно ,за да си те добавя пак  Hug А твойте дечковци ми пълнят всеки път душата като гледам снимките им в ФБ  Heart Eyes Радвам се , че всички мъки и страдания са си заслужавали ти си борбен човек и заслужаваш най-доброто .
Мами някои знае ли нещо за Мамма и Дари ?
Сега да ви се оплача малко.Каката я оперираха от апандисит, а на следващата седмица Дарка се разболя и за ден вече беше с бронхопневмония ,но тъй като Габи беше току що изписана не ми дадоха да я взема при мен и остана при майка.Тази седмица си пуснах отпуск да си я взема  , а за лош късмет ние с Йоанка се разболяхме  ooooh! Sad  Знаете човек като се настрой за нещо как му е кофти после ,когато се провалят плановете му.Сега се чувствам отвратително. #Cussing out #Cussing out #Cussing out Но стига съм се оплаквала , знам че след всяко зло идва и добро.
В нашата ясла тук в квартала ги искат децата след като са навършили 2 г., но се надявам да успеем да склоним директорката да я вземе по рано.Тя се храни самостоятелно и още от лятото се научихме да не се напикаваме в гащите ( е има и изключения, но са 1 път в месеца ) ,но все още не съм махнала памперса за през нощта макар цяло лято да си става суха сутрин,сега зимата не ми се иска да рискуваме.  По принцип си е кротана Дарка ,майка само я хвали как си играе с часове сама , но ако е при мен с каките няма този шанс .Те просто не я оставят намира и все я учат на пакости... ooooh! Научиха я като направи нещо ,което не трябва и да свежда глава после те поглежда с един уж невинен ,но супер игрив поглед и да "пърха с мигли" на баща си ,ако и се скара.Ееее ...не падам от смях винаги и се налага да излизам от стаята. hahaha Разбира се ,когато аз трябва да и обясня , че не е постъпила добре ,не ми е толкова смешно . Laughing
За имунната система аз давам Енгистол , но малко закъснях тази година .Болестите ме изпревариха . #2gunfire
Радвам се , че и други мами се появиха  polia , mimitu82 Hug Hug Hug Време е да се съберем пак всички тук !
Усмихнат и спорен ден на всички !  Hug
П.П. Мамма  Hug Hug Hug точно по нагоре питах за теб и Дари Изпревари ме  Laughing
Аз за кг. не смея да се похваля ,но голямата ми дъщеря вече е с 4 кг. повече от мен , а е само на 12 г. И аз сега съм на старите си  42 кг.  Whistling

# 544
mamaIv, ти ще изчезнеш бе жена! Как те намира мъжът ти между гънките на чаршафите? 42 кг, леле! Аз толкова съм била в 6 клас  Laughing

Съжалявам, че са ви застигнали болести и неприятности. Бързо да оздравявате и бързо възстановяване на каката желая!  Hug

# 545
 Joy Joy Joy Амииии  Мамма аз все толкова съм си била от как забременях с 1 вата и не му прави впечатление на моя ...хаххаха А докато аз бях с 20 кг.отгоре моя се свърши ,сега обаче аз се свърших , а той с едно шкембееее  чак взе да се оплаква , че му пречи:hahaha: hahaha hahaha  Ама нали сме си половинки и се допълваме  Whistling Laughing А за намирането в чаршафите ми то на едно текче си спим и има място и за децата  Joy

# 546
Здравейте, малки и големи красавици и красавци:)
Най-накрая и аз да напиша нещо:) И ние сме добре, Дарето е на ясла от 27.09 и съм много доволна,че там се чувства добре и ходи с радост.Много добри педагози са и с всеки изминал ден нашето малко човече се превръща в една истинска госпожица:) Не сме махнали памперса и това много ме ядосва, но явно всяко дете с неговото си темпо Rolling Eyes Сега сме на етап да спи без биберона и е голям рев, няма спане..дано скоро премине и този етап:(
Аз се върнах на работа и се чувствам добре, имах нужда от това разнообразие, а и нервите ми съвсем се разклатиха след загубата на тати..та Дарето обираше всичко, така че и за двете ни е по-добре така.
Сега ще изчета какво се случва с вас и се надявам да съм по-редовна.Благодаря на всички, които не ме забравят и ми помагат Simple Smile
Обичам ви и ви прегръшам Simple Smile Hug Hug Hug

# 547
Здравейте, мамчета. Hug
Супер много се радвам, че Мамма е писала. Благодаря за пожеланията. Hug
Супер много се радвам също така да видя Мамма Ив, Карменчето, Слънчо и останалите момичета. Hug
В момента имам време да чета и пиша, защото все още сме в бг, а хлапаците на ясла през деня. Просто ме е страх да купя билети за обратно, как ще ги гледам тези немирници незнам. Joy
МаммаИв, и аз си възвърнах формата от преди бременността, но само мога благородно да ти завиждам за килограмите. Опитвам се още малко да сваля, но даже и да стане, кожата ми е едски преразтегната, имам много целулит Mr. GreenУспя да ме развеселиш с това легло.
Иначе се възстановявам добре, леко ми е на корема. Но май и много кусури си търся, а трябва по-скромно, как да се изразя..... и да имам повече любов към себе си.
Иначе момчетата много се кефят на яслата. Тук много ги ухажват, че свекито директорка го раздава. Госпожите от яслата са щастливи, че свеки не влиза там на проверка, че момчетата плачат после за нея. Яслата е супер чиста и голяма с много играчки, има пързалка, къщичка и люлки. И струва само 30 кинта на месец за целия този лукс. Момчетата харесват да са там, само малко плачкат сутрин като ги вземат госпожите.
Още сме с памперси, не искат да правят нищо в гърнето, Христо като по-малък ходеше, после спря. И двамата сядат на гърнетата, но без резултат.
И двамата знаят всичко, но не знаят много думи, пълни са с номера.
Не съм ги изследвала до сега, в Англия не ги изследват профилактично. Някой ако желае да пише в бг кога се правят изследвания и как се взима кръв и урина на децата. Така също за момченцата, които не им се забелва пишето. Христо е ок от три месечен, но на Фифо не е забелено.
Не съм ги теглила скоро, но ми се струва, че Христо е много слаб, не качва. Филип е май ок. В момента сме на село, ако бяхме в Пловдив можех да ги заведа на педиатър. Но като нямат оплаквания защо да ги разнасям децата по пътищата. Ще бъда благодарна да пишете колко тежат вашите деца.
За друго в момента не се сещам. Ще взема да почина малко, че след малко ще ги взимам от яслата. Лек ден и прегръдки.  bouquet
П.С. Само последно да кажа, че съм много неприятно изненадана от цените в бг. Купих два пакета памперси от магазина до нас и мокри кърпи за чувствителна кожа на цена от 82,40 ст. Само за справка- в Англия тези покупки щяха да ми струват 50 лв. Цените са космически просто. Mr. Green 

# 548
Здравейте момичета!Хайде и аз да се включа!От мноооого време не съм писала,но редовно следя темата!
Ние сме добре.На ясла не е записана Йонитно,понеже тук такива екстри няма и ги взимат децата евентуално на 2г и 3м и то ако майката представи трудов договор.Обаче имам малък  проблем -старото ми работно място(едно кафене) го взе друг собственик (за моя радост фирмата не е закрита)и той си нае персонал и няма да ме вземе на работа,та незнам какво ще работя,но има време да не му мисля отсега няма полза!Иначе памперса е почти махнат само вечер и го слагам,на обяд не се напишва и не и слагам.Храни се почти сама-голям мерак има  Laughing.Но бибата................... голям проблем е ,големи ревове,затова още не бързам да я махам да излязат горните кучешки,че тогава.голяма е вече ама по добре с биба отколкото ревове по цели дни и нощи.Тя и без това само на обяд и вечер я цока,колкото да заспи.голяма бърборанка ми е!По цял ден бъбри хихихи-(няма на кой да прилича). Joy .Много обича да танцува,да си припява и да я събирам с други деца.Отвориха тук един детски кът,та почти всеки ден сме там.Времето е благосклонно към нас,редовно сме на разходка,рядко си седим в къщи.И така.
В общи линий това е при нас. Grinning.Радвам се,че се отчетох при вас. Hug

# 549
Привет и от мен момичета!
Радвам се, че пак започваме да пишем. Аз хвърлях по едно око, но сега нямам никакво време. Не съм прочела всички постове, но видях, че доста мами са писали.
Мама Ив, бързо да се оправяте  Hug
Мамма, радвам се, че и ти се включи. И аз давам на Миша Коластра, но .......сега е с трета поред ангина, от как е на ясла. Бактериална е ангина и имам чувството, че сме в кръг, от който трудно се излиза. Вчера и биха последната инжекция, милата много се измъчи. Дано това е краят на тая гадна ангина  Praynig
Челси  Hug
Иначе с яслата сме добре, но засега няма да ходи известно време, докато се стабилизира. Взе да и харесва, но тази болест.... Справя се сама вече с яденето и то доста добре дори и без лигавче. От началото на лятото е без памперс и денем и нощем. Имаше период, като тръгна на ясла , нощем се напишкваше, но вече Ок, явно стрес. Много говори, прави изречения, макар и кратки. Повтаря всичко, което говорим, много е сладка.
Аз уча за последния ми държавен изпит, просто ми е ад, защото с тая ангина и неходене на ясла, нямам време да чета, но бабите помагат. взимат си отпуск по ден, два, че и те ходят на работа. Баща и когато е почивка и той много помага. Не знам какво да правя, док ми казва, да не я пускам на ясла до края на годината, но чак не мога да си го представя. Иска ми се да ходи, да е сред децата, а и тя се чувства добре, но тая ангина...Страх ме е вече, три подред за 40 дни не е шега. Ако някой има идей или съвети за справяне с бактериална ангина приемам предложения
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug за всички мамчета и дечица
Приятен ден! Сядам да чета, че изпита ми е другата седмица, а времето лети

# 550
ех лека полека започваме да си пишем пак тук.
мамма радвам се много че се появи,благородно ти завиждам че си успяла да си възвърнеш формата,адмирации Hug

мама ив и ти много рядко пишеш,но така е с 3 дечица пък и студентство-да се оправяте бързо Hug

евче Hug краси ми е 10,800-84см-за мен си е много добре и според док.хапва си,мнооого е енергичен,палав.всичко говори,дори песничките от децката ми пее-зеленчуци който не яде и показва каква гимнастика правят на тази песничка.като го попитам коя песничка да пеем и той веднага идва при мен,поглежда ме с едни влажни сладки очички и казва "мила мамо"-което значи песента мила моя мамо.лелее разтапям се.и като започна да му я пея идва и ме целува по устата точно на изречението "колко те обичам"и казва "бича"(че ме обича)  love001

с мен и баба си свикна да гледа че гушкаме алекс,но тати леля или любимата му кака(изобщо някой различен от мен и баба му)ако гушне алекс и настава рев,ревност и не дава други да го гушкат а само него да гушкат. hahaha  голям ми е ревнивец.много често и мен ме ревнува,неиска никой друг освен мен да го успива вечер,освен това сутрин като стане веднагически иска да дойде при мен и бебето и реве неистово....много пъти и презноща се е будил с рев за мен и е трябвало да го успокоя Rolling Eyes

днес трябваше да ни слагат някаква имунизация и на двамата,но я отложихме за пореден път.пуснахме и на двамата носен секрет и резуклтатите ще излязат в понеделник и тогава ще решаваме какво да правим.в това студено време е много гадно да се слагат ваксини,че недай си боже се разболее.иначе краско си влачи някаква хрема доста време вече и сутрин от секретите покашшля та да видим какво ще излезе.

алексчо също е много будно дете,расте доста усилено,всеки месец расте с по 6см Shocked  много обича да гледа бати как тича и си играе покрай него,само дето бати отвреме на време го пошляпва Laughing   много е енергичен,хваща си играчките на активната гимнастика и на шезлонга,страшно много се смее,абе изобщо цирка при нас е пълен-да ми е жива и здрава мама че много ми помага,а и милото също

аз давам на краси есберитокс като имуностимулант и съм доволна засега.

доста дълго стана така че ще ви оставям.надявам се все повече мамчета да се вкл Hug

# 551
Привет и от нас Simple Smile)
Радвам се ,че малко по малко мамите започват да се завръщат и тук във форума.
Мамма  отдавна не сме те засичали тук:) Леле влязла във форма:))Браво.
Аз откакто спрях да кърмя бавно но славно вече съм 66,5кг- с 1 кг по-малко от преди бременноста:)
Евче,браво за положителните резултати и за възстановяването. Браво и за малките герои  в слата,че са свикнали.Така имаш повечко време да за себе си и да се възстановяваш.
Галя свикна с яслата,даже и харесва. Онзи ден имаха  куклен театър,15 минути  ми е разказвала. Говори много,но на бебешки. Казва някои изречения:))Като веднъж ми каза по телефона : Много те обичам.
По отношение на боледуването-"градинските " сополи и  кашлица  си ги носим от седмица на седмица-10 дена ходим, 1 седмица почиваме:))Но  какво да правя. Изпратя я здрава в понеделник и в петък вече е със зелени сополки:))
За протокола-  13кг сме и около 90см:))
Целувки за всички. Hug Hug Hug Hug Flutter Flutter Crazy

# 552
  • Hissar, Plovdiv, Bulgaria
Здравейте мами и малчовци!
Ние закусихме ,не че Петя много яде.А я кажете как се хранят вашите деца?Че нашата маймунка яде когато иска-понякога повече,друг път малко.Единствено супичка си хапва с голямо желание,макар че и тогава след като е опитала с канене.Иначе иска и сама да се храни-нека се учи,ама сме после прасенца Laughingама нищо.Иначе си търси столчето(толче)като сяда на масата.
Говорим си бебешки думички-най-новото от снощи е акула. GrinningКъде я чу и как и хареса незнам Grinning
Мъчи се да казва и изречения-Пепи ика пата(Петя иска вода) Grinning.
А снощи направихме и елхата-ама дано оцелее,че все пипаме играчкита Grinning
Имаме коте ,което тя много тормози.А вие какво мислите добре ли е да растат животни и деца заедно?
А пък за килограмите на мама Blushне ми се говори.Много свалих след раждането,ама след това........пак си ги качих и сега съм талкова колкото когато забременях.Абе нека сме живи и здрави а пък килограмите........все ще се постигне нещо. Hug
 Днес времето е хубаво -така че ще има разходка.
Много гушки за всички мами и дечица Hug Hug Hug

# 553
Здравейте мами!Колко много сте писали...браво Laughing ние сме още с памперс, много се напикава направо... ooooh!имам чувството че нарочно го прави,а до преди месец ми казваше, сега само за акото казва а за пишането въобще!Има ли други като нас?И ние сме с биба,но докато не му излязат кучешките хич няма да се мъча да я махам.
4elsy, ние сме 11.300кг/87см, смятам че сме си в норма,незнам вие колко тежите, но всяко дете си е различно,важното е да ядеи да е жизнено Peaceа за чурката-нашата я заголи педиатърката като беше на 8-9 месеца и от тогава сме ок,но баткото го бяхме водили на уролог навремето.
Това от нас!Хубав ден на всички!

# 554
Ехее, колко мами са писали Simple Smile Много е хубаво да има някой тук.

И ние вече имаме елха. Вини вика на топките apples. Опитва се и да бере ябълките, но засега успяваме да ги увардим (от змея)  hahaha
Ние нямаме проблеми с биба, изхвърли я още на 3-4 месеца. И със съня също сме ок. Отдавна и мляко не пие вечер. Ако някой път си поиска, му давам, но задължително преди вечерното къпане, след което задължително мием зъбки преди сън. Мием зъбките след всяко хранене и съм много стриктна с това, защото му се появи леко пожълтяло на едното зъбче от соковете в шише. Тогава веднага махнахме соковете и шишето. Храни се сам сутрин като закусва и когато яде десерт. С готвените манджи по-често го храня аз защото иначе не иска да яде. Много е капризен по отношение на хранене. Тежи 12.10 кг. Височината не ми позволява да измеря, не иска да застане мирно за секунда, но трябва да е около 90-тте см.

Ние също сме си с памперс. Научил е и разбира толкова много неща, а по отношение на ходенето изобщо не иска да прави нищо.  Crossing Arms Вече не знам как да подхождам към него, не иска да сяда на гърне, освен за да си играе с него. Трябва да му взема урина за изследване, а вече 10 дена не успявам. Беше се научил да пишка като го поканя, но сега като ме гледа как го чакам с шишенцето за урина, се инати и не иска. Ходи само в памперса и вече се отчайвам. Не дава да му сложа и торбичка, рита, реве, тръшка се. Някой да има идея как да да се справя с това?  newsm78

Браво на мамите, които са възстановили теглото си. Аз имам още 8 кг да свалям.

Общи условия

Активация на акаунт