Седмокласник в лъвски скок вече е във втори срок

• 34 208
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Почти на 100% съм сигурна, че както миналата, така и в годината преди нея, оценките на НПМГ по химия за кандидатстване са правеха на база резултатите от втори кръг. Явно тогава той е бил последният. Peace
Белмекeнска, има случаи на преместени ученици от езикови в други градове в езиковите  тук . Каква е процедурата обаче, не знам. Rolling Eyes Казвам го по повод съвсем наскоро коментиран с познати случай. Детето е учило немски в езиковата гимназия в Добрич. Родителите се преместват, тъй като работата им е в София. Молбите явно се подават в МОН.Първоначално оттам му  било отредено място в 73-то. Но след ползване на връзки,  преместването се осъществило в посока 91 НЕГ.Но детето вече е голямо, от тогава нещата може би се претърпели промени. На подобен случай бях попадала и с преместено от Бургас дете в 1 АЕГ. Peace

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 17:50 от already detective

# 106
  • дълбоката провинция
Преместването е възможно, ако има основателни причини за това, в случая -  смяната на местоживеенето на семейсвото.

Колкото до това, че класацията не е единна, съгласна съм, че е недостатък, включително и за децата от провинцията. Лично аз предпочитам да подам едно заявление, а не да търча от област в област...

# 107
В класа на големия ми син тази година има две нови ученички /той е 9 клас в Първа ЕГ Варна/. Миналата година към края едно момиченце напусна, за да живее с родителите си в чужбина и в началото на тази година на неговото място дойде едно момиче от Силистра, мисля, че с приравнителни изпити, дотогава е учело в ЕГ в Силистра. Това е обяснимо- на мястото на напусналото, идва ново, но... от няколко седмици имат ново попълнение от Руското у-ще, което се явява 27-ми ученик в класа, а официално паралелките са  от по 26 ученици. И доколкото разбирам не е държало приравнителни изпити.

# 108
Но, щом знаете, че от есента ще сте в град Б, моя съвет е (ако ми позволите), за да нямате излишни главоболия, детето да си кандидатства в град Б и да го запишете там.

Да, щеше да е добре поне до края на май да знаем кой ще е града. Именно това бих направила и аз. bowuu
Местенето в нашия случай е заради работата на 1 от родителите и по независещи от родителя причини. Но какво в този случай е виновно детето, което е положило труд цяла година за да постигне дадена своя мечта. Мое задължение е да проуча всякакви възможности около кандидатстването му, при все че дори не е ясно в кой точно град ще сме от септември.Последното ни местене беше през юли мин. год. Точно 7 клас в нов град, ново училище, с нови госпожи и съученици. Справя се детето. Аз си знам, че винаги може повече и го натискам, когато трябва. Знам също, че лично аз предпочитам да подам едно заявление, а не да препускам от област в област... Ще видим как ще процедираме, а вашите съвети и опит са ми само от полза. Дано нещата се наредят и минат без особени сътресения. Ще действаме така, че да не ощетим никого или поне възможно най- малко хора.  Peace Peace Peace

# 109
  • дълбоката провинция
TEEN4E, тогава по трудния път Wink, но казуса е решим. Във всеки областен град има езикова  и природо-математическа гимназии, обикновено това са най-добрите училища за съответната област...

# 110
Мами от Пловдив,

дали са излязли резултатите от общинския кръг по математика? В сайта н РИО Пловдив нищо не се споменава... 

# 111
TEEN4E, тогава по трудния път Wink, но казуса е решим. Във всеки областен град има езикова  и природо-математическа гимназии, обикновено това са най-добрите училища за съответната област...
Forttuna, благодаря за разбирането и напътствията. Негов приоритет са езиковите гимназии, а аз го насочвам и към хуманитарни, защото смятам че там би "вирял" по-добре, отколкото в природоматематическите. Ще видим какво ще ни донесе бъдещето.Със сигурност няма да ни е скучно до новата учебна година. А си имам и бъдещ първокласник. Заявления за 1 клас в добри училища и при добри преподаватели започват да се подават на места от 1 март. Ще се моля и двете ми деца да имат късмет занапред, за да се справим с предизвикателствата.  #Crazy #Crazy ooooh! Wink Wink

# 112
  • Sofia
Здравейте  Laughing.
 Влизам да пожелая успех на всички , които са на олмпиадата по история  Hug. Стискам палци на всички набори , да покажат отлични резултати  Laughing.
 Ние очакваме с нетърпение резултатите по химия. Синчето има някои колебания , но като цяло очаква добър резултат.
 Хубав неделен следобед  Hug!

# 113
  • Русе
  Момичета,може ли да препоръчате филми,които да са свързани с материала по история,който учат.

# 114
  Момичета,може ли да препоръчате филми,които да са свързани с материала по история,който учат.

На първо четене се сещам за "300" - свързан е с уроците по история в 7-ми клас и частично им помага за БЕЛ ("Опълченците на Шипка").

# 115
  • София
Почти на 100% съм сигурна, че както миналата, така и в годината преди нея, оценките на НПМГ по химия за кандидатстване са правеха на база резултатите от втори кръг. Явно тогава той е бил последният. Peace

Точно така беше и през 2009 година - с точките от Олимпиадата по Химия - 2-ри, последен кръг, можеше да се кандидатства в НПМГ  Peace като училището си прави собствено приравняване "точки=оценка" и то в последния момент!  ooooh!
Както и с оценките от състезанието "Млад химик" също можеше да се кандидатства (там са направо оценки , не точки)

Желаещите трябва задължително да си подадат заявление и в НПМГ, където се упоменава, че няма да се явяват на изпит и искат да им бъде призната съответната оценка.
И чак след това могат да сложат и НПМГ-химия в желанията си  Hug Мисля, че бяха две специалности, за които се кандидатстваше с изпит "Химия"

# 116
Момичета, не знам дали чухте сега по новините, но казаха, че във Велико Търново почват да закриват паралелки в ЕГ и ПМГ. Броя на децата последните пет години бил намалял и заради това. Не знам дали това няма да стане и в други градове. Той, че е намалял, намалял е, но защо точно пък сега решиха да го направят. След година две сигурно пак ще увеличат паралелките, но това сега ще е в ущърб на децата ни.

# 117
Момичета, не знам дали чухте сега по новините, но казаха, че във Велико Търново почват да закриват паралелки в ЕГ и ПМГ. Броя на децата последните пет години бил намалял и заради това. Не знам дали това няма да стане и в други градове. Той, че е намалял, намалял е, но защо точно пък сега решиха да го направят. След година две сигурно пак ще увеличат паралелките, но това сега ще е в ущърб на децата ни.

Не знам, но като гледам, че местата в "елитни училища" са повече от децата, това хич не е нецелесъобразно. Все пак е срамота в "елитно"училище да влиза всеки, който е изкарал на изпитите повече от "2". Това само ще скапе нивото на училищата.
Съвсем нормално е местата в тези училища да са някакъв процент от всички деца и ако тоталната бройка на децата е намаляла, да намалеят и местата в ЕГ и ПМГ.

# 118
  • София
Лети не съм чула такова нещо.Трябва да се разровя из новините по Нета.
За съжаление и Черна Станция е права,колкото и да ми се иска детето ми да попадне в т.нар. "елитни училища".
Да не забравяме,че 1997 година беше годината с най-ниска раждаемост и уж след това започна плавно да се увеличава.

# 119
Защо да се намаля бройката на местата, а не както каза една от директорките, не се ползва критерия определен от училището или ако щеш и  от местния Инспекторат бал. Така нивото няма да се подбива с деца, които имат тройки на изпита. Въпреки, че имам доста познати, които преди сума години влязоха в Езиковата точно с тройка по един от предметите. Аз си мисля, че ако се намали бройката просто произволно, може да стане така, че и деца с добро представяне да останат под чертата. Да не говорим, че има училища, в които масово се пише отличен и умишлено се завишава балът, а на изпита това дете няма добро представяне. Да, ама то влиза за сметка на друго, което добре се е представило на изпита, ама никой не му е завишавал годишните оценки. В такъв случай за какво пък ниво пак може да се говори.

Общи условия

Активация на акаунт