Седмокласник в лъвски скок вече е във втори срок

• 33 496
  • 731
  •   2
Отговори
# 135
Честита Баба Марта - бели и червени, румени и засмени!
Много здраве и късмет и година берекет

# 136
  • Пловдив

Честита Баба Марта!

Бъдете здрави, бели и червени, весели и засмени!

# 137
  • навсякъде
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА

# 138
  • Бургас
Честита Баба Марта, момичета!
Бъдете живи и здрави, бели и червени, Вие и Вашите дечковци!  bouquet

# 139
Честита Баба Марта! Здраве и късмет на всички дечица и мами!

# 140
  • София
Честит Празник!

По случай празника малко новини:

http://dnes.dir.bg/news/uchilishte-uchenitzi-reforma-sredno-obra … tzia-8117718?nt=4

# 141
Честит празник на всички българи!

Аз съм за започването на учебната година на 1 септември или около тази дата. А продължителността нека си е до края на юни, все пак сме морска и слънчева държава и ние искаме да се възползваме от морето по-дълго време  Peace

# 142
  • Sofia
 Честит празник на всички и от мен !
 Днес се замислих, че някак си не го тачим много този празник / а би трябвало/.
 За началото на учебната година - нямам претинции. Да направят по-чести ваканции , че децата наистина се изморяват.
 Синчето се класира за 2 кръг на олимпиадата по география. Днес прегледах сайта на РИО. Официално е обявено , че областните кръгове на олимпиадите по: биология , география и физика са на 19.03 от 14,00 ч.
 Ние избрахме географията. С физиката ще напредва догодина / живот и здраве/.

# 143
  • Пловдив
Честит празник и от мен!
Пожелавам успех на всички деца които утре ще се състезават в Бургас!

# 144
  • с/у ОколоМръсТното
Ali_sun - има ли списъци с класирани от Олимпиади? Гледах РИО, гледах МОМН... нищо такова не откривам...  Thinking

# 145
  • Sofia
 Шани , на сайта на РИО са излезли списъците на класираните за областни кръгове в олимпиадите по : биология , физика / който не мога да отворя/ , и по математика.
 За географията са казали в училище. Колкото до областния по химия - още чакаме.

# 146
  • София
Здравейте, момичета! Пропуснах да ви честитя Баба Марта, поне 3-ти март да ви честитя, макар и със закъснение!  bouquet

При нас новината е, че моето момче се оказа с дислексия! В момента направо не съм на себе си! Лашкам се между хиляди противоречиви мисли и чувства – от самообвинение, че толкова години съм тълкувала погрешно сигналите, до все пак някакво удовлетворение, че с времето и усилията, които сме посветили да се занимаваме с него през годините, макар и без да знаем, сме успели до голяма степен да компенсираме; от успокоението, че получих отговор на много терзаещи ме въпроси, до отчаянието, че вече не става въпрос „да му дойде акъла в главата и да се стегне”, а до това дали ще му стигнат силите да положи многократно повече усилия от останалите, за да бъде на някакво прилично ниво; че остава толкова малко време и колкото и труд да положим, едва ли ще успеем да направим ”лъвския скок”... И дори не толкова това, а че още години наред ще трябва да се борим със системата, която до сега постоянно и напоително ни внушаваше, че синът ни е „мързелив, безотговорен, незаинтересован”, а него убеди, че е едва ли не тъп...

Е, както винаги си изплаках пред вас болката, но ако не тук, къде да срещна разбиране!? Най-вече се потресох от реакцията на близки и познати, уж иначе интелигентни хора, която варираше от: „Я стига глупости, нормално си е детето!”, през  „Не му казвай, да не му създаваш комплекси!”, та до рев от страна на най-близките, като че едва ли не сме патологичен случай! Добре, че той го прие с типичното си чувство за хумор, заявявайки: „Хм, това е добре! Значи вече не съм дебил, а изрод!”...
Това е от мен.

Приятна почивка на всички! Hug

# 147
  • София
Purple Dragon  Hug Hug Hug
Знаеш,че имаш виртуалната ни подкрепа и винаги можеш да споделиш,каквото те притеснява.

# 148
Драконче, това, което споделяш е много неприятно  Hug Не се самообвинявай, въпреки че знам, че е трудна работа за една майка. От това, което си споделяла е било видно, че детето ти е компенсирало това нещо много успешно. Вярвам, че макар и с повече усилия детенцето ти ще се справя и за в бъдеще, а и с такъв характер ще му е и по-лесно.
Кефи ме реакцията му  Simple Smile Ако разбере, че много дислексици са гениални в определени области, сигурно няма вече да се мисли за изрод, а самочувствието му ще скочи до небесата Simple Smile
Не знам дали си виждала това
http://leonardos2008studio.wordpress.com/%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B … 0%B8%D1%86%D0%B8/
Може да е интересно и за теб и за сина ти. Това е нещо съвсем малко и знам, че голяма помощ ще получиш от майките на деца с такива проблеми, но искам просто да те насърча  Hug Спомних си, че сина ти иска да стане актьор. Виж само колко такива има с подобен проблем Simple Smile

А това, което са ти казали хората и аз съм го чувала във връзка с Бети и знам, че е дразнещо, ама сигурно е породено от това, че не знаят какво точно да кажат, а не, че не са загрижени.

Както Ali&Meli е казала, винаги можеш да споделяш с нас какво те притеснява.
Аз самата съм получила тук голяма подкрепа в трудни за мен моменти.

Последна редакция: пт, 04 мар 2011, 13:55 от Летисия

# 149
При нас новината е, че моето момче се оказа с дислексия! В момента направо не съм на себе си! Лашкам се между хиляди противоречиви мисли и чувства

Хм, писала си за толкова успехи на момчето си и по математика, и по физика, че някакси не ми се вярва. Защо най-напред не опиташ и с друг доктор? Имам чувството, че напоследък докторите много лесно лепят етикети.
После, дори да е вярно, предполагам, че дислексията има степени и вашата ще да е от леките, като гледам колко добре се справяте.
И най-накрая, дислектик е бил Чърчил. Нещо да му е попречило да достигне световни висини в политиката? А пък Томас Едисън? Ами Айнщайн? Ами Леонардо? Ориентирайте се евентуално към точните науки, коригирайте едно-друго в методите на обучение и си свиркайте. Обясни на хлапето, че не е изрод, а човек, възприемащ информацията по особен начин.

Общи условия

Активация на акаунт